» »

Prenosnik ali tablica.

Prenosnik ali tablica.

borča ::

Pozdravljeni. Do pred kratkim sem bil ponosen lastnik HP ProBook 4720s, ki sem ga pa odstopil ženi. Imam še več kot soliden PC vendar bi pa vseeno potreboval mašinco z katero sem malce bolj mobilen. To mašinco bi potreboval za internet, Office programe, pogledat kakšna poročila, učenje programiranja... Na mašini ne mislim igrati iger. Prišel sem v dilemo, ki sem jo na hitro opisal v naslovu. Kaj kupiti? Zagret sem za HP Probook 4730s ne dajo mi pa miru tablice kot so Asusov Transformer( stari in novi Prime), Samsungov TAB 10.1. Pred kratkim sem gledal IdeaPad od Lenovo...
Prenosnik je le računalnik, ki je vse stransko uporaben. Zaslon je 17". Ker sem zagret uporabnik Androidovih telefonov sem s pomočjo prenosnika tudi rootal telefone, nalagal ROMe itd.
Zadnja dva meseca se mučim tudi z učenjem programiranja. Tako za hobi.
No in sedaj smo prišli do vprašanja kaj od tega lahko počnem z katero koli tablico?? Velikost zaslona izpustimo. Tablice so uporabne za brskanje po internetu, gledanje poročil, filmov, urejanje office dokumentov( z office ne mislim striktno MS).
Je dovolj, da imaš doma PC na katerega naložiš razne cloud programe in uporabljaš tablico za na pot, v službo.
To temo sem odprl za namenom, da napišete kakšne vaše izkušnje, nasvete...karkoli mi bo v pomoč.

Hvala. Lp

IceIceBaby ::

Tablica ni ravno idealna za tipkanje. Tudi office programi so dosti nerodni. Se da, ampak za kaj resnega ni. Ni multitaskinga, kot ga poznamo na PCjih, kar precej oteži vsako resno delo. Tudi, če kupiš transformerja ne bo isto, ker je OS precej okrnjen v primerjavi z win/linux.

Za to kar ti praviš se splača nabaviti en soliden netbook z dobro baterijo in 11,6" ekranom. Bo neprimerno bolj uporaben.

;-) ::

Tablica ni idealna za tipkanje ?

Na ipad pišem hitreje kot na prenosnik (10prstno slepo). Samo malo rabiš da se navadiš potem pa gre še hitreje kot na klasični tipkovnici.

Primoz78 ::

Za tipkanje si ubodes BT tipkovnico (mislim da od Logitecha) ma imas mir...

Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

IceIceBaby ::

;-), potem pač ne znaš uporabljati fizične tipkovnice. Imam ipada že nekaj časa, pa si ne predstavljam, da bi bi pisal kakšno kodo gor. Vsak 5. znak bi moral s shiftom napisat.

Poleg tega si precej omejen pri izbiru softwara in pri multitaskingu. V pravem desktop OSu imaš odprta 2 okna, enega zraven drugega. V enem pišeš kodo, v drugem sproti preverjaš delovanje, gledaš tutoriale... Na tablicah tega pač ni.

Primoz78, kakšen smisel ima potem tablica, če nosiš sabo še tipkovnico? Sicer zadeva dela solidno, za iPada sem kupil še apple wireless keyboard. Ampak iPad za moje pojme vseeno ne nadomesti prenosnika za delo kot ga opisuje OP.

borča ::

Sem se odločil in zagrel ta Asus Zenbook. Winsi so le winsi in se popolnoma strinjam z IceIceBaby. Razmišljam, če se izplača dati 300€ več za i7, ki ga verjetno v Zenbooku nikoli ne bom potreboval.
Tablica je pa fajn vendar še vseeno manjka nekaj zadev, da bodo, kot nekateri pišejo in govorijo, le te nadomestile PC in prenosnike. Ni primerjave med Asus Zenbook, Aplovim air... in kakršno koli tablico. Moje mnenje!

IceIceBaby ::

Pomoje se i7 ne splača. Avtonomija bo krajša, pa verjetno bo ventilator bolj glasen večino časa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPad mini (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110960 (8594) klinker
»

Surface Pro januarja za tisočaka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18332048 (27358) Okapi
»

Microsoft Surface, drugič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18439600 (31491) CaqKa
»

iPad vs. Laptop

Oddelek: Kaj kupiti
233192 (2537) iAmJure
»

Nova anketa: tablico že imate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
13921219 (15591) roCkY

Več podobnih tem