» »

Težava z delovanjem Computera

Težava z delovanjem Computera

bosko1333 ::

Imam eno resno težavo z mojim računalnikom oz. ne vem kako bi jo rešil.
Težava je, da se računalnik po določenem času sesuje, kot da bi elektrike zmanjkalo. Kog ga poskušan ponovno vklopit, ne dela.
Ko pa izključim kabl za štrom pa ga priključim čez nekaj sekund nazaj not pa spet stisnem gumb za vklop in dela, vendar se windowsi zelooooooooo počasi naložijo (kakih 8 min za zagon). Ga ponovno restartam pa izbrišem iz pomnilnika (delete restoration data) pa gre vse normalno. Tale težava se pojavlja največkrat ko nek program (npr. call of duty 2 server) pustim prižgan kake pol ure in se pol sesuje.

Če pozna kdo težavo naj plz napiše. Bom vesel odgovora.

LP

hojnikb ::

preglej disk, napajalnil, kondenzatorje...
#brezpodpisa

Gray_Warden ::

preveri tudi ram. Meni se je enkrat podobno dogajalo in je bil ram kriv.

lahko pa je seveda tudi napajalnik, kondenzatorji.... vendar najprej poizkusi z ramom (najlažje tako da če imaš več palč pač postopoma jemlješ ven in menjaš...)

Dromar ::

Meni se je par dni nazaj začelo isto dogajati na mesec in pol starem računalniku. Vrglo je ven blue screen, in restartalo računalnik. S kolegom sva sklepala, da gre za novega črva, ki kroži po spletu, zato sem računalnik formatiral, a mi je to delal še naprej. Na Dinokompu so mi rekli, da naj sprobam memtest, da vidim, če so šli rami in res je nametalo ene taužent errorov, kot da je pokvarjen ram. Kar je meni osebno blo kljub vsemu čudno je to, da sem imel 2 palčki rama po 4gb, pa mi je skoraj neverjetno, da bi se to zgodilo. No, vglavnem, kot so mi naročili, sem jim poslal rame na servis, danes pa sem gledal film na svojem mini laptopu, ki sem ga pred 10 dnevi kupil v Hoferju in mi je, ko sem dal film na pavzo, da bi pogledal, koliko enega torrenta se ježe potegnilo s partisa, mi vrže ven blue screen in se zgodilo isto kot na računalniku prej.
Skrajno neverjetno se mi zdi, da bi se mi v dveh dneh pokvarili 2 palčki rama v stacionarcu in še ena v laptopu, zato prosim vse, ki karkoli veste, da poveste, za kaj gre in da v kolikor gre za črva svetujete, kaj sploh lahko storim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211413 (1139) ST-777
»

Črn zaslon ob prižigu računalnika

Oddelek: Strojna oprema
312496 (1743) btzajla
»