» »

AMD Dual Graphics in AMD CrossFireX

AMD Dual Graphics in AMD CrossFireX

Tine:) ::

Pozdravljeni,
v kratkem si mislim sestaviti svoj prvi računalnik. Ker se na stvari ne spoznam najbolje, sem zadnji teden brskal po internetu in ugotavljal, kaj se mi najbolj splača kupiti za svoje potrebe. Ker mislim ta računalnik uporabljat predvsem za vsakdanje potrebe in internet ter občasno igranje kašnih iger, mi je trenutno še najbolj ušeč kombinacija z AMD-jevim Fusion procesorjem (A8-3850), ki ima integrirano še grafično jedro.
Zdej se mi pa stvari mal zataknejo. Za matično ploščo bom verjetno uzeu MSI A75MA-G55 (http://www.msi.com/product/mb/A75MA-G55..., ki podpira AMD Dual Graphics in AMD CrossFireX tehnologijo. Na začetku pač mislm nanjo dat ta A8 procesor in dodatno grafično kartico AMD RADEON HD 6670, da bom tako lahko koristil grafično moč procesorja in grafične kartice zaradi AMD Dual Graphics tehnologije.
Zdej me pa zanima, če je možno sledeče: Če bi recimo po nekaj časa ugotovil, da komp nima dovolj dobre grafike in bi se odločil za nakup dodatne AMD RADEON HD 6670 ali bi potem lahko istočasno koristil obe grafični kartici + grafično jedro v procesorju. (se pravi obe tehnologiji na enkrat AMD Dual Graphics in AMD CrossFireX)
Če na kratko povzamem: Ali je mogoče istočasno povezati dve AMD RADEON HD 6670 kartici in AMD a8-3850 fusion procesor za boljšo grafiko na MSI A75MA-G55 plošči.
Upam, da sem to napisal dovolj razumljivo in da mi bo kdo znal odgovoriti.
Za odgovore se zahvaljujem že naprej.
Lep pozdrav!

kihc ::

Na tvoje vprašanje žal ne vem dogovora, ampak:

kupit procesor z integrirano grafiko in že v štartu zraven še diskretno grafiko je fail.

Moreš vedet, da se performance dveh ali celo treh grafik nikoli ne bo kar sešteval, vedno so neke izgube.

V tvojem primeru je bolje vzet AMD Athlon/Phenom in eno mal boljšo grafično. Boš za isti denar prišel bolje skoz.
x

BALAST ::

Če misliš igrat BF3 Crysis2 itd. na najvišjih nastavitvah je ta ideja zelo slaba.

Osredotoči se raje na grafično za 100€ in ostale komponente Intel i3 ali i5, kolikor je pač proračun.

Sam imam i5 750 (predhodnik i5 2500k) in grafično HD5770 (predhodnico HD6770) pa dosegam boljše FPS na istih nastavitvah kot pa večina s podobno konfiguracijo in AMD procesorji.

Intel je najbolšji v igrah, kapo dol.
Dvojedrni Intel i3 2120 premaga štirijedrnika AMD A8 (seveda v integrirani grafiki zmaga AMD)
http://www.monitor.si/datoteke/tabele/1...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Tine:) ::

Hvala za odgovor.
Ja sem razmišlal tudi da bi uzem intel procesor in sicer i3 (i5 so predragi). me pa tut tuki neki zanima. tut te sandy bridge procesorji naj bi mel integrirano neko grafiko sam naj bi bla bl brez veze. tko da me zanima če se odločm za i3 pa še eno grafično naprimer HD 6750 ali HD 6850 al se mi pol bol splača uzet matično z Z68 ali P67 čipovjem. ker kokr sm jst zastopu je glavna razlika v teh dveh, da pri P67 pač ne podpira grafičnega dela procesorja je pa zato lahko tut 20€ cenejša. Al ma slučajn Z68 še kšne druge pomembne prednosti.
Lep pozdrav!

BALAST ::

Z68 ima še boljšo podporo SSD diskom.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lahek gamer/splošen podmizni PC

Oddelek: Kaj kupiti
141076 (794) darkkk
»

''Low-end'' računalnik (strani: 1 2 )

9911919 (9641) gruntfürmich
»

Je se mozna nadgradnja te konfiguracije ?

111658 (1401) x45
»

Posodobitev namiznega računalnika (Sempron 2800+)

282485 (2037) KontraCepec
»

AMD Llano (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9511537 (8234) Blinder

Več podobnih tem