» »

ASP .NET dostop do gradnikov

ASP .NET dostop do gradnikov

Dahakka ::

Pozdrav vsem,

pišem Vam, ker potrebujem pomoč. Trenutno se učim Asp, da malo razširim obzorja :) Izdelal sem neko preprosto aplikacijo, ki izhaja iz enega master paga, z gradniki itd in imam naprimer neko asp stran Login.aspx, kjer sta dva text boxa za uporabnika in geslo ter en gumb. Nato imam za to datoteko Login.aspx zadaj še eno datoteko in sicer Login.aspx.cs kjer lahko sprogramiraš delovanje. Torej v Login.aspx.cs sem odprl povezavo do baze in dobil podatke iz nje o uporabnikih in sedaj ko hočem dostopati do gradnika iz Login.aspx ne morem. Vem da se to da, samo nevem kako.

To je mišljeno tako, recimo da imam sledeče gradnike:
TextBox tb1...
TextBox tb2...

in ko uporabnik pritisne na gumb, se aplikacija poveže z bazo, pobere podatke in jih vrne, nato pa ko hočem dostopati do tb1 in tb2 z sledečim določilom npr:
string upor = tb1.Text;
string geslo = tb2.Text;
mi gradnika tb1 in tb2 ne najde. Vem da lahko dostopaš do elementov s pomočjo metode findControl() vendar se mi zdi to preveč odvečne kode in nebi rad delal na ta način.

Torej kaj sem naredil narobe, da ne dobim neposredno iz gradnika ven vsebino? oz kaj moram storiti?

Lep pozdrav,
Dahakka
  • spremenil: Dahakka ()

Mogoče ve kdo za kakšno pomoč? Sam sem iskal po internetu že cel čas, vendar neuspešno, tako kot predtem :/

Ericssony ::

Če bi rad dostopal do lastnosti gradnikov jih moraš poimenovati - dodaš jim atribut ID.
<asp:TextBox ID="tb1" Height="117px" Width="389px" runat="server" OnTextChanged="TextBox1_TextChanged"></asp:TextBox

V kodi (*.cs) pa potem do tega gradnika in njegovil lastnosti dostopaš tako kot si že navedel:
string upor = tb1.Text;

Hvala Ericssony za odgovor.

To kar si napisal že vem in to uporabljam, hvala vseeno. To lahko uporabljaš samo med datoteko aspx in pripadajočo kodo ki teče v ozadju oz t.i. aspx.cs. Kaj pa če imam recimo Login narejen z gradniki aspx-a v master pageu(npr Site.master) in hočem dostopati do teh atributov za Login iz datoteke Login.aspx.cs na ta isti način kot si ti navedel zgoraj, je to možno(npr: v master pageu je link do datoteke z loginom, kjer se nato v Login.aspx vzpostaviš sejo, nato pa se v master pageu prikaže trenutno uporabniško ime)? Oz kako drugače lahko vzpostaviš sejo med odjemalcem in uporabnikom?

To me je zanimalo, mogoče sem se v zgornjem postu izrazil čudno, vendar se še učim in kakšno stvar poimenujem po svoje :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dahakka ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# povezava forma in classa

Oddelek: Programiranje
172356 (1819) Miko55
»

c# class

Oddelek: Programiranje