Forum » Programiranje » Pomoč z do while
Pomoč z do while
dadooo ::
Pozdravljeni,
delam nekakšno ugibanko v javi in sem naletel na en problem.
Torej ko pritisnem 0 se program zaključi in izpiše rezultate blabla, problem je v tem da mi v ugibanje in število poskusov kot v celotno statistiko šteje tudi tisto 0 s katero program prekinem.
Kaj sem naredil narobe?
Hvala.
delam nekakšno ugibanko v javi in sem naletel na en problem.
do { int stevilo; stevilo = (int) (Math.random()*+stevila); ugibanostevilo = Integer.parseInt (JOptionPane.showInputDialog ("Guess :")); System.out.println ("Your guess is "+ugibanostevilo); if (ugibanostevilo == stevilo) {System.out.println ("Congratulations, your guess is correct."); pravihodgovorov = pravihodgovorov+1;} else {System.out.println ("No, the correct number is "+stevilo+ " .");} poskusov = poskusov + 1; } while ( ugibanostevilo!=0);
Torej ko pritisnem 0 se program zaključi in izpiše rezultate blabla, problem je v tem da mi v ugibanje in število poskusov kot v celotno statistiko šteje tudi tisto 0 s katero program prekinem.
Kaj sem naredil narobe?
Hvala.
gendale ::
to se ti dogaja, ker najprej prišteješ spremenljivki 'poskusov' 1 in šele nato preveriš, če ni uporabnik slučajno vpisal 0
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Highlag ::
Poizkusi s for next ali pa while wend zankami. s tole ne bo šlo. For in while lahko daš preverjanje ničle na začetek in se prištevanje ne bo izvedlo.
Never trust a computer you can't throw out a window
dadooo ::
Mi je uspelo, sem dodal še en if. Hvala :)
do { int stevilo; stevilo = (int) (Math.random()*+stevila); ugibanostevilo = Integer.parseInt (JOptionPane.showInputDialog ("Ugibaj :")); if (ugibanostevilo !=0){ System.out.println ("Ugibali ste "+ugibanostevilo); if (ugibanostevilo == stevilo) {System.out.println ("Čestitam, ugibal si pravilno."); pravihodgovorov = pravihodgovorov+1;} else {System.out.println ("Ne, število je bilo "+stevilo+ " .");} poskusov = poskusov + 1; }}
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dadooo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadaljuj Javanski programOddelek: Programiranje | 1727 (1128) | nightrage |
» | [Java] While zankaOddelek: Programiranje | 2365 (1948) | kunigunda |
» | Java - dva problemaOddelek: Programiranje | 1723 (1331) | nightrage |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3281 (2501) | c0dehunter |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3171 (3171) | morbo |