» »

SMTP provider

SMTP provider

tec ::

A pozna kdo kakšnega tujega providerja, ki bi dal SMTP za pošilanje okoli 50.000 mailov dnevno? Pa da ni cena ravno 20k eur.

hvala

Poldi112 ::

Misliš lastnike botnetov?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

tec ::

Ne bi vedel, kako se jim reče. Gre se za čist legalno zadevo, kjer je 50k userjev, ki morajo dnevno prejemat maile. Večina serverjev ima omejitev 500-1000 mailov na uro, zato sem razmišljal, da bi zakupil en tak SMTP, ki bi to omogočal.

Maximus ::

http://www.socketlabs.com/
http://www.lyris.com/
http://www.icontact.com/

Lahko pa kupiš software. Port25 stane cca 12.000 USD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maximus ()

5er--> ::

Saj ni problem software... problem je samo, da ti noben provider ne bo pustil, da pošiljaš toliko mailov preko njegovega serverja, ker bi v primeru spama-nja on prišel na blacklisto.
Če imaš svoj IP naslov (verjetno tudi svoj strežnik... ni pa nujno) in svojo domeno (ki gresta lahko na blacklisto ;-) ), bi stvar morala delat.

PS: naj me kdo popravi, če se motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 5er--> ()

tec ::

Software je narejen, rabim samo enga providerja, ki bo spustil toliko mailov skozi. Če je dovolj, da vzamem VPS, ki ima svoj IP, je to najmanjši problem.

masterpsi ::

postavi si doma server, za tolk mailov je dovolj 1 običen dual core server. V prejšni firmi je mail server poslal cca. 500.000 mailov v roku 3ur. Oz 100.000 grupi 5ljudi. Potem je pa trajalo, da je outlook 2007 vse to premlel :)

krho ::

smtp.com hoče za 2mio mailov/mes 1500$, kar je trenutno dobrih 1100€
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Maximus ::

@5er-->

Ni problem količina mailov, sploh če je folk naročen na newsletter. Težava je če prehitro pošiljaš (število mailov / uro) in še nikoli nisi pošiljal (IP nima reputacije pri prejemniku).

Če si že kdaj pošiljal in konstantno nekaj pošiljaš, potem je lažje.

@krho

Kolikor imam izkušnje z mail servisi (pošiljanje) se ponavadi da malo pogajati okoli cene. Najbolje je je, če stopiš v kontakt z smtp.com, ter ostalimi ponudniki ki sem jih naštel ter pridobiš ponudbe. Navedene cene so dobre samo za okvirno orijentacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maximus ()

b ::

Če je legit mailing lista (ni spam), lahko toliko maila komot pošiljaš pri meni. Kontakt na PM, da ne bom preveč reklame delal. Pa ne bo 1000€ na mesec :)

tec ::

Naj povem, da se ne gre za slovensko stran, ampak bo stran aktivna v Kolumbiji. Drugače je newsletter opt-in, tako da tukaj ne bi smelo bit težav, glede spama.

@Maximus: A obstaja neka "standardna" kvota mailov na uro? Glede na to, da jih gre 50.000 na dan ven, bi jih npr. poslali po 10.000 na uro.

Torej, če vzamem VPS z dedicated IPjem in postavim celotno stran gor, se zmenim z hostingom, da bomo pošiljal tolk in tolk mailov in zraven še sporočimo njihovem ISPju, da se bo iz tega in tega IPja pošiljajo tolk in tolk mailov dnevno, bi ti potem šlo?

Hvala

b ::

Standardnega limita ni. Standardi določajo samo to, da SMTP strežnik MORA podpirati vsaj 100 naslovnikov na poročilo pa še kakšne druge stvari, ampak koliko mailov lahko pošlješ na uro je pa čista politična odločitev :) Ponavadi so ti limiti na shared serverjih zato, da ne more ena stranka zbezljat (vdor v spletno stran ipd.) oz. lahko škodo omejiš in ni treba non-stop gledat serverja, če je kdo začel pošiljat kot pritegnjen.

Načeloma je tudi tako, da se ta omejitev lahko zate ukine, ampak vprašanje, ali je to za tvojega ponudnika zgolj stvar dveh klikov, ali pa je omejitev hardcodana in mora nek tehnik "hekat" zadevo. Pa pri večjih ponudnikih je itak tako, da se "posebnežev" izogibajo, ker jim je treba njihovo posebnost potem tudi vzdrževat (recimo nadgradijo platformo, tvoja posebna nastavitev se izgubi -> support ima delo s tabo).

Če imaš svoj VPS, lahko delaš kar hočeš v okviru resourcov, ki jih imaš na voljo. Kot sem že rekel, 50K/dan ni taka količina, da bi morala privzdigovati obrvi sama po sebi. Je pa seveda lepo, da ponudniku poveš, kaj boš delal, da v primeru kakšnih pritožb niso preveč začudeni in ti česa preventivno ne zablokirajo, ti pa gledaš kot tele zakaj pošta več ne gre ven :)

Maximus ::

Hitrost pošiljanja mailov ni omejena, je pa omejena s strani prejemnika (mail provider). Kar v praksi pomeni, da moraš vedeti kolikšen delež uporabnikov ima svoje poštne naslove pri katerem poštnem ponudniku. Potem pa hitrosti pošiljanja prilagodiš glede na prejemnikovega mail providerja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E-mail strežnik - lasten ali zunanja rešitev

Oddelek: Izdelava spletišč
313188 (2100) Spock83
»

Pošiljanje večje količine mailov

Oddelek: Programska oprema
222134 (1762) NeMeTko
»

VPS v fizični obliki

Oddelek: Omrežja in internet
71383 (1087) BlueRunner
»

Težava @ zanesljivo pošiljanje večje količine e-mail sporočil

Oddelek: Izdelava spletišč
91880 (1687) gregy
»

težave MS exchange

Oddelek: Omrežja in internet
51362 (1265) darkolord

Več podobnih tem