» »

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Temo vidijo: vsi
««
75 / 162
»»

Karaya 52 ::

Koliksna je verjetnost, da Pahor cilja na kandidaturo za predsednika drzave? Volitve niso vec dalec, desnica kaj pametnega ne more ponuditi, do sedaj so bili se vsi predsedniki levi in temu se je potrebno prilagoditi, biti bolj pragmaticen. Bolje Pahor kot tezkokategorni UNjevc.

WarpedGone ::

V trenutni politični pokrajini ima Pahor moj glas za predsednika države.
Zbogom in hvala za vse ribe

Matako ::

Jaz v Zokijevi zgodbi vidim potencial za starogrško tragedijo. Vzpon med zvezde, nato jezdenje na žrebcu slave... in enako hiter padec (ne premier ne župan) in čisto na koncu ga taisti žrebec slave prav grdo sodomizira (hej, rekel sem staro_grška_ tragedija).

EEEND.

Vredno odrske postavitve! Pandur?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

leiito ::

Karaya 52 je izjavil:

Koliksna je verjetnost, da Pahor cilja na kandidaturo za predsednika drzave? Volitve niso vec dalec, desnica kaj pametnega ne more ponuditi, do sedaj so bili se vsi predsedniki levi in temu se je potrebno prilagoditi, biti bolj pragmaticen. Bolje Pahor kot tezkokategorni UNjevc.

Majhna. Predsednik nima skoraj nobenih pooblastil, Turk bi delno prevzel zunanjo politiko le, če bi mu Zoki (in kdorkoli bi bil zunanji minister) to dovolil, Pahor ne bi imel nobene moči, očitno mu pa godi, da se dobiva z euro statesmani.

Drug problem je SD. Prišlo bo do združitve z Zokisti in Pahor se v tej družbi gotovo "ne vidi", prezident države pa ni dovoljšnje nadomestilo + kaj potem?

Večina na Pahorjevem mestu bi šla v kako evropsko inštitucijo, kjer ne manjka prestižnih položajev z dobro plačo. Končno mora misliti tudi na penzijo, v primerjavi z drugimi je Pahor skoraj siromak.

Je pa očitno možna cela vrsta drugih scenarijev, v SDju so se, kot kaže, močno sprli in razbili na 2 frakciji, ker danek Lukšič Pahorju, ki jih je rešil morda celo izpada iz 1. parlamentarne lige, očita poraz na volitvah, je nenavadno, depenzioniranega Potrča izjave o tem kako bo Pahorjev odnos do koalicije = do Jankoviča odločal ali bo ostal šef stranke je pa sploh zgovorna.

Good Guy ::

Men se smeji ;)

Janša POWA!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

imagodei ::

nevone> "Kučanova struja levice gre preko trupel, samo da dokaže, kako je bil samoupravni socializem, ki so ga furali, edina alternativa za Slovence in da je to še vedno edina alternativa."

Et tu, nevone? Od tebe bi pa vseeno pričakoval malo višji nivo... A v tvoji knjigi revolucija, ki se je začela med WWII, tudi še kar traja?

Meni se, skratka, Virantova poteza zdi izvrstna. Briljantna. Skrbi me samo, kako bo sedaj Janković odreagiral. Če se bo merjenje kurcev še stopnjevalo, potem je Virant ali naiven, ali pa ima v rokavu še nekaj adutov.

Jaz ne rabim nobenega Kučana v zgodbi, da bi onaniral nad Jankovićevo "nesposobnostjo", tako kot nekateri. Meni se tale privoščljivost in porogljivost zdi prav sluzasta. Otroci v vrtcu se ne rogajo s tako zahrbtno zlobnostjo. Res pa je, da je večina folka "in the wild" seveda tipičnih Slovenceljnev, ki so v trenutku pripravljeni sami zaklat svojo kravo, če bo le garantirano crknila še sosedu.

leiito> "Točno to, v Zokizmu je parlament nepotrebna, okrasna veja oblasti, ki samo ovira dobronamerneže in omogoča mračnim silam, da zlorabljajo volitve, parlament, demokracijo in zaupanje volilcev. Kako bodo zdaj ti t.i. koagulatorji razuma pogledali svoje volilce v očesa? Še Zoki ima težave, sam sebe ne vidi več, kaj šele kršitelji nepisanih dogovorov."

Seveda. Jankovićev originalni plan je bil prevzem oblasti, do božiča sestaviti koalicijo, nato do novega leta vlado, potem pa do pravoslavnega božiča uvesti izredno stanje, razpustiti vlado in parlament, se oklicati za Večnega Predsednika, vpeljati centralno plansko gospodarstvo ali državni/socialni kapitalizem. Po pravoslavnem novem letu se v šole vpelje predmet Samoupravljanje s temelji marksizma.
- Hoc est qui sumus -

Good Guy ::

Seveda. Jankovićev originalni plan je bil prevzem oblasti, do božiča sestaviti koalicijo, nato do novega leta vlado, potem pa do pravoslavnega božiča uvesti izredno stanje, razpustiti vlado in parlament, se oklicati za Večnega Predsednika, vpeljati centralno plansko gospodarstvo ali državni/socialni kapitalizem. Po pravoslavnem novem letu se v šole vpelje predmet Samoupravljanje s temelji marksizma.

Jankovič si še kave ne zna skuhat..

ZaphodBB ::

@imagodei: Meni se pa ti zdiš slovencelj, ki sedi na visokem tronu pridiga drugim neko nekulturnost. Sam pa dela isto. Veš kako se reče takim ljudem? Obstaja en zelo lep slovenski izraz na prvo črko 'h'.

nevone ::

Et tu, nevone? Od tebe bi pa vseeno pričakoval malo višji nivo... A v tvoji knjigi revolucija, ki se je začela med WWII, tudi še kar traja?

Ne razumem te, zakaj bi nihče ne smel omeniti Kučana, saj se aktivno vključuje v aktualno politiko?

Revolucija pa žal še vedno traja. Ne bom pa rekla, da je temu kriv izključno recimo temu levi pol. Tudi desni pol nosi svoj del odgovornosti.

Mene ni strah pogledati resnici v oči.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

ZaphodBB je izjavil:

@imagodei: Meni se pa ti zdiš slovencelj, ki sedi na visokem tronu pridiga drugim neko nekulturnost. Sam pa dela isto. Veš kako se reče takim ljudem? Obstaja en zelo lep slovenski izraz na prvo črko 'h'.

Kaj se tebi zdi, je šele v drugem planu. Kar pokaži, konkretno, kje sem bil hinavski. Ali pa še bolje: kje se jaz obnašam do "desnih" politikov tako, kot se vi obnašate do "levih". Argumenti so na tem forumu cenjeni, vse ostalo je bolj kilavo.

Meni lahko očitaš to, da ne prenašam Janše v politiki - to pa na podlagi jasnih in racionalnih argumentov, ki so dostopni vsakomur, ki si ne tlači glave v rit. Za vse ostalo sem odprt. Viranta na mestu predsenika DZ pozdravljam.

Kaj točno mi želiš očitati?
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Kaj se tebi zdi, je šele v drugem planu. Kar pokaži, konkretno, kje sem bil hinavski. Ali pa še bolje: kje se jaz obnašam do "desnih" politikov tako, kot se vi obnašate do "levih". Argumenti so na tem forumu cenjeni, vse ostalo je bolj kilavo.

Meni lahko očitaš to, da ne prenašam Janše v politiki - to pa na podlagi jasnih in racionalnih argumentov, ki so dostopni vsakomur, ki si ne tlači glave v rit. Za vse ostalo sem odprt. Viranta na mestu predsenika DZ pozdravljam.

Pa veš, da Janša že skoraj leto dni meditira, da ima duhovnega učitelja, in da se po mnenju vseh, ki ga poznajo, temeljito spreminja? Iz Janeza počasi leze nazaj Ivan Janša, Janša 2.0.

Ali si apriori proti Janši, tako Janezu kot Ivanu?

Good Guy> "Jankovič si še kave ne zna skuhat.. "

Ja, saj zato pa pravim, da je bil to "Jankovićev originalni plan".

nevone> "Ne razumem te, zakaj bi nihče ne smel omeniti Kučana, saj se aktivno vključuje v aktualno politiko?"

Ne gre za to, da ga ne bi smela omenjat. Gre za to, da iracionalno verjameš arhetipu, da ker deluje "iz ozadja", da ima neko magično moč, ki je bistveno večja, kot če bi odkrito sodeloval v politiki in se aktivno vključil npr. na parlamentarne volitve. Gre za to, da ta svoj iracionalni strah prodajaš naprej. Gre za to, da prodajaš idejo, da v 21. stoletju, sredi EU, v članici monetarne unije deluje nek "politični boter", ki resno napenja vse svoje moči in želi v državo vpeljati samoupravni socializem. Ne samo to - Kučan ima menda še celo cel kup somišljenikov, natančneje praktično celotni "levi blok".

To, nevone, so nebuloze, ki jih morda pričakujem od nekaterih histeričnih teoretikov zarot in "preprostih" vsevedov, ki svoje znanje nabirajo ob "šank debatah". Ne pa od tebe.

> "Pa veš, da Janša že skoraj leto dni meditira, da ima duhovnega učitelja, in da se po mnenju vseh, ki ga poznajo, temeljito spreminja? Iz Janeza počasi leze nazaj Ivan Janša, Janša 2.0. "

Ah no, ne igraj komedijanta.
- Hoc est qui sumus -

To, nevone, so nebuloze, ki jih morda pričakujem od nekaterih histeričnih teoretikov zarot in "preprostih" vsevedov, ki svoje znanje nabirajo ob "šank debatah". Ne pa od tebe.

To kar trdim jaz niso nebuloze, ampak dejstva.

Kučan je vpliven član naše družbe, saj so ga ljudje po spremembi sistema še vedno izdatno podpirali. Nekaj tega vpliva ima še vedno, čeprav že mnogo manj. Zato zamahniti z roko in reči, striček je v penziji, ni ravno najbolj pametno če hočeš videt realno stanje.

Jaz ne trdim, da dajmo Kučana linčat. Samo zavedam se njegovih sposobnosti in vpliva, ki ga lahko ima na povprečno nežno slovensko dušo.

Nedvomno se Milan Kučan še vedno spogleduje s prejšnjim sistemom (v ekonomskem smislu), kar je jasno razvidno tudi iz njegovih izjav.

Ne vidim prav nobenega razloga, da bi morali o tem molčati, ali pa da se opozarjanje na to dejstvo(?) smatra za gostilniško debato.

o+ nevone

@imagodei: evo: http://slo-tech.com/forum/t496267/p3365...

Pomoje je to tisto, kar me najbolj moti, da se sprenevedaš. "Milan Kučan" je precej več kot samo oseba po imenu Milan Kučan. Je arhetip, za katerim se skriva celoten tranzicijski kapital. Saj nima veze ali neke odločitve vleče in inscenira konkretna oseba pod tem imenom, vsekakor pa težko zanikaš, da se ta krog že ves čas oklepa oblasti, predvsem pa na debelo molze slovensko državo in slovenske državljane.

Milan Kučan je pa bil in ostaja siva eminenca te struje. Če misliš, da koncept sive eminence ne obstaja si pa bodisi naiven ali pa hinavec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

imagodei je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Očita se ti afektivna antijanšoidna motnja in Zokizem. Pa očita je morda premočan izraz, opaža se pač,imaš pa pravico do svojega mnenja, tudi če dosledno zagovarjaš juche.

nevone> "To kar trdim jaz niso nebuloze, ampak dejstva."

Res? Potem pa z fakti na plano! Kaj točno počne Kučan, da ljudje izglasujejo njegovega kandidata? Pošilja svoje agente od vrat do vrat in ti potem toliko časa zvijao roke prestrašenim civilistom, dokler ne prisežejo, da bodo volili "pravega kandidata"? Potvarja volilne rezultate? Razpolaga z "mind control" napravo, da ljudi prisili v pravilno izbiro? Grozi in izsiljuje 1/3 volilnega telesa v Sloveniji? Kako se kaže njegova silna želja po vpeljavi samoupravnega socializma?

urlpls;ktnxbai

nevone> "Kučan je vpliven član naše družbe, saj so ga ljudje po spremembi sistema še vedno izdatno podpirali. Nekaj tega vpliva ima še vedno, čeprav že mnogo manj. Zato zamahniti z roko in reči, striček je v penziji, ni ravno najbolj pametno če hočeš videt realno stanje."

Od trditve, da "Kučan ima vpliv", do ideje, da je on najpomembnejši človek slovenske levice, brez katerega vodilni levi politiki ne gredo niti na stranišče oz. da je Grand Master neke lože, je ogrooooomna razlika, ka-li?

Jaz nikoli nisem rekel, da Kučan nima vpliva. Vpliv se dobi na več načinov, tudi tako, da znaš javno nastopat. Pomaga, če se ne zapletaš v cheap afere, populizme in tudi ne zatekaš k pritlehnim potezam, da se zlepa ali zgrda poskušaš znebiti političnih nasprotnikov. (Türk in Jambrek, much?) Človek, kot je Kučan, gotovo ima vpliv in če spregovori po televiziji, marsikateri Slovenec njegove besede vzame za suho zlato. Ko se izreče zoper SDS-ovo politiko izključevanja ter nespravno retoriko in ko Janša v odgovor poseže ravno po takšnih metodah, Kučanu sam daje moč. Zato pravim(o), da ima Kučan na koncu koncev točno toliko moči, kolikor mu je desnica pripisuje.

Trdit, da ima Kučan nek nadzemeljski vpliv, ali pa da je nek podzemni boter, ki vleče vse nitke, je pa... Bebasto. SDS naj se neha ukvarjat s Kučanom, neha naj s to bizarno retoriko, usmeri naj se v prihodnost, pa bodo nenadoma šle številke v nebo. Dvomim pa, da je SDS ta korak zmožna storiti z Janšo na čelu. Virant je na volitvah brez ukvarjanja s Kučanom in "njegovim kandidatom" dobil 92.000 glasov (kar je tretjina SDS-ovih). SLS je od leta 2008 svoj rezultat izboljšala za 20.000 glasov. Obadva sta dobila velik delež prav na račun SDS-ovih manir, ne pa zaradi Kučana.

ZaphodBB> "Milan Kučan je pa bil in ostaja siva eminenca te struje. Če misliš, da koncept sive eminence ne obstaja si pa bodisi naiven ali pa hinavec. "

Ti pa, da skrajšam, neargumentirano bluziš, kar je proti pravilom foruma. Pics or it didn't happen.

Problem je, da ti in tebi podobni niste zadovoljni s tem, da Kučan ima nek posreden vpliv, ampak si želite verjet, da se v njegovi kleti sestaja tajna loža, ki kroji vaša življenja. Ta princip je v psihologiji znan - če obstajajo zarote in višje sile, potem imaš nasprotnika, proti kateremu se lahko boriš, se z njim soočiš, mu sodiš... Če nasprotnika ni, se moraš soočiti sam s sabo, ugotovit ali si vzrok napake ti, ali pa gre pač za neko danost (še tako lahko mečeš kamen v zrak, pa bo vedno padel na tla...)

Skratka, Kučan mora biti v vaši zgodbi glavni antagonist, on je tista napaka, "glitch in the Matrix". Če ne bi bil Kučan, bi bili "Trenirkarji" (oh, wait, saj so bili!), če ne bi bili trenirkarji, bi bil Gregor Virant (oh, wait...)
To ni tako zelo posebno. Težko priznamo lastne napake, težko priznamo, da sami delamo nekaj narobe. Lažje je imeti teorijo zarote.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

leiito je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Majhna. Predsednik nima skoraj nobenih pooblastil, Turk bi delno prevzel zunanjo politiko le, če bi mu Zoki (in kdorkoli bi bil zunanji minister) to dovolil, Pahor ne bi imel nobene moči, očitno mu pa godi, da se dobiva z euro statesmani.

Drug problem je SD. Prišlo bo do združitve z Zokisti in Pahor se v tej družbi gotovo "ne vidi", prezident države pa ni dovoljšnje nadomestilo + kaj potem?

Večina na Pahorjevem mestu bi šla v kako evropsko inštitucijo, kjer ne manjka prestižnih položajev z dobro plačo. Končno mora misliti tudi na penzijo, v primerjavi z drugimi je Pahor skoraj siromak.

Je pa očitno možna cela vrsta drugih scenarijev, v SDju so se, kot kaže, močno sprli in razbili na 2 frakciji, ker danek Lukšič Pahorju, ki jih je rešil morda celo izpada iz 1. parlamentarne lige, očita poraz na volitvah, je nenavadno, depenzioniranega Potrča izjave o tem kako bo Pahorjev odnos do koalicije = do Jankoviča odločal ali bo ostal šef stranke je pa sploh zgovorna.

Vceraj se je ze sprijaznil z mestom predsednika drzavnega zbora, mu pac ni uspelo, kako naprej? Minister skoraj zagotovo ne bo, predsednik stranke tudi ne, vsaj ne SD. Torej? Cilja lahko na evropske institucije ali kandidaturo za predsednika drzave, imho. Prva izbira pomeni konec medijskega zivljenja in priznanje neuspeha, druga ga se drzi v igri.

nejclp ::

leiito je izjavil:

Očita se ti afektivna antijanšoidna motnja in Zokizem. Pa očita je morda premočan izraz, opaža se pač,imaš pa pravico do svojega mnenja, tudi če dosledno zagovarjaš juche.

Meni se zdi komično komu očitati, da ima antijašizem, odpor do Janše je kvečemu povsem zdrava in logična reakcija na dokazljiva dejstva. Pa saj je povsem nekredibilen politik in oseba, vse skupaj je že absurdno. Pomoje bi lahko sredi ulice posilil petletnika, pa bi ga njegovi verniki še vedno podpirali. Pa ne le verniki, tudi strokovna javnost, predvsem pa novinarji, ravnajo , kot da ne opazijo njegove patološkosti. Mislim, da je ta novinarska bebavost tudi rezultat "uteževanja" medijev, ki so obsedeni s tem, da »objektivno« poročajo. Za vsako mnenje, ki ga poda nekdo, ki ni član SDS, pa je recimo strokovnjak na svojem področju in ve, kaj govori, poiščejo nasprotno mnenje, ki je lahko popolnoma bebavo, ampak, ker je član prave stranke, naj bi imelo njegovo mnenje enako težo kot mnenje strokovnjaka.
In ker so novinarji enostavno bebavi ali kaj, Janša potem misli, da so bebavi tudi volivci. Dam primer: Janša je sposoben gledat v kamero in se javno zlagati, se spomnite, na soočenju:
"Stanovanje sem plačal s kreditom in sem ga tudi prepisal."
Mislim, da je pri njemu tako, da laže kar avtomatično, refleksno, tu gre pomoje za Muenhausnov sindrom . Saj je popolnoma jasno, da se to da preveriti in ko so preverili, se je izkazalo da laže.
Ko so ga novinarji povprašali po tem, je rekel: "V prihodnjih dneh sem pripravljen zbrati vse pogodbe v povezavi z nakupi svojih nepremičnin in jih predstaviti javnosti pod pogojem, da to storijo tudi drugi kandidati, pravi Janša. "
Reakcija novinarjev? "Janša pogojno pripravljen razkriti vse pogodbe. Kako bo ravnal Janković?" in vsi planejo na Jankoviča, Janševa laž pa je kar pozabljena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

nanpots ::

tisto ni nujno da je bila laž. lahko je misli da je že prepisano pa še ni bilo. kolikor vem je to prepustil eni agenciji.

ko je jankovič omenil janševe nepremičnine so vsi planili na to zgodbo, jankvičevi družinski posli so bili pa kar pozabljeni. čeprav je vsakemu ki zna sešteti 5+5 jasno, da janša ni imel nobenega problema kupiti vse nepremičnine s svojimi plačami. zaslužil je blizu milijona, njegove nepremičnine so vredne pol milijona. logika še deluje?

mene zanima zakaj zaboga nikgar ne moti to, da je zorangutan mercatorjeve delnice kupil na znani tajkunski način?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nanpots ()

Buggy ::

uff...imagodei svaka cast za tale tvoj sestavek...skoda ker tem, ki tukaj zveplo bruhajo to ne bo nic pomenilo :(

skoda da Jansa ze 20 let tako zastruplja javnost, da se se ljudje na forumu ne zmorejo kontruktivno pogovarjat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Ti pa, da skrajšam, neargumentirano bluziš, kar je proti pravilom foruma. Pics or it didn't happen.

Mmmmm grožnje, res močni argumenti. Ko drugi neargumentirano bluzijo o krivdi desnice za stanje v državi, pa ne zahtevaš slik?

Aja seveda, desničarji smo prepoznavni po tem, da neargumentirano bluzimo. Medtem ko levičarji ste prepoznavni po prefinjenosti in pragmatičnem pogledu na svet. Sedaj čakam, da mi pribiješ "persono rudis", ker ti tega nisi nikdar dejal. Zato pa pogosto impliciraš takšno stališče.

Slovenski mediji so neodvisni, pravna država pod taktirko preostankov bivšega režima, pa deluje brezhibno. Korupcija in klientelizem nista problem. Ravno tako morebitne koruptivna omrežja v sloveniji nimajo nikakršne zaslombe v politiki. Vse si domišljamo, je tako? Ker če bi bilo vse to res, bi moral vsak izmed nas imeti pri sebi dokumente, ki to dokazujejo. A ne?

Ok, preveč prepucavanja in provokacij je v tej temi. Kot sem poudaril že parkrat, bi si sam želel menjavo režima. Da desnica dobi recimo dva mandata. Družba namreč deluje, kot nihalo enkrat se preveč nagne levo, drugič preveč desno. Vendar se naša družba neprestano nagiba "levo" v smer tranzicijskega kapitala.

Nekateri trdijo, da je za to kriv izključno Janez Janša. Jaz se s tem ne morem strinjat in sem mnenja, da je to stališče posledica neprestane propagande s strani propagandnega stroja tranzicijskega kapitala, ki je ugrabil našo državo.

Produktivna demokracija ni nekaj kar se zgodi z neko deklaracijo. Temveč so potrebna nihanja in le na ta način se na dolgi rok amplituda umiri in lahko govorimo o "delujoči demokraciji".

nejclp ::

nanpots je izjavil:

tisto ni nujno da je bila laž. lahko je misli da je že prepisano pa še ni bilo. kolikor vem je to prepustil eni agenciji.

ko je jankovič omenil janševe nepremičnine so vsi planili na to zgodbo, jankvičevi družinski posli so bili pa kar pozabljeni. čeprav je vsakemu ki zna sešteti 5+5 jasno, da janša ni imel nobenega problema kupiti vse nepremičnine s svojimi plačami. zaslužil je blizu milijona, njegove nepremičnine so vredne pol milijona. logika še deluje?

mene zanima zakaj zaboga nikgar ne moti to, da je zorangutan mercatorjeve delnice kupil na znani tajkunski način?

Ej, ne govorim o Jankoviču, ne razumem, zakaj bi bilo tvoje nabijanje o človeku, ki ga imenuješ Zorangutan, argument proti tistemu, kar sem napisal?
Da pa "ni vedel, ali je že bilo prepisano", normalen človek bi pač rekel, da ne ve, če je (pa itak, ane, drugi so krivi, jaz sem čist kot solza).Dal sem pač primer. Pa bi lahko dal druge primere, od brezplačnikov, s katerimi nima nič, o govoru za katerega je dobil nagrado, ki ga je po njegovem Blair prepisal od njega, da je prvič videl določene dokumente v knjigi Kaloha (čeprav jih je osebno tri mesece prej dal Karbi- Janšev odgovor je bil, da ni lagal ampak, da je Karbo hotel zaščititi!!!) , do ponarejanja dokumentov, kristus, na Facebooku je objavil obtožnico, na kateri je bil očitno s škarjami izrezan naslov in ime urednika iz kolofona Mladine, kot da je obtožnico dobil od tam? Pa ne, da bi bil pri teh stvareh posebno spreten, prav objesten je že.
No, povedal sem svoje mnenje, tako, da se poslavljam in lep dan želim. Z verniki pa res nima smisla debatirati.

> "Mmmmm grožnje, res močni argumenti."

Kakšne grožnje? Daj se, prosim, zresni. Tle ni otroški vrtec, niti politični parket, da bi z nekimi demagoškimi in retoričnimi prijemi speljal ostale sodelujoče na led. Očital si mi:
Meni se pa ti zdiš slovencelj, ki sedi na visokem tronu pridiga drugim neko nekulturnost. Sam pa dela isto. Veš kako se reče takim ljudem? Obstaja en zelo lep slovenski izraz na prvo črko 'h'.

zdaj se pa nekaj izmikaš in izvijaš. Očital si mi, da sem hinavec in da drugim pridigam nekulturnost; kot primer tega si navedel (popolnoma nepovezano zadevo, mind you), da te najbolj moti moje sprenevedanje glede Kučana. Odloči se, a pridigam drugim nekulturnost in sam delam enako, ali te moti moj odnos do Janše, ali tisti do Kučana ali kaj. Ne pa, da si po nekaj izmenjavah sposoben le še (lažno) očitat mi neke grožnje, ki jih nikdar ni bilo.

> "Aja seveda, desničarji smo prepoznavni po tem, da neargumentirano bluzimo."

Eemmm, ne. Forumski desničarji, ste prepoznavni po tem. Velika večina, žal. Najde se tudi kak bolj zmeren, ki ceni argumente in je zmožen obsoditi zavržno dejanje, ne glede na to, kdo ga stori. Malo jih je takih tukaj gor, so pa. Ne vem zakaj je tako, da je prevalenca bluzatorjev na forumu na desni strani. Jaz sem mnenja, da je v RL distribucija brezveznjakov in bluzačev na levici in desnici bližje 50:50, a na forumih je očitno mnogo več flejmanja s strani desnice. Najsi bo to opravičevanje izdajstva med WWII, klobasanja o silah kontinuitete, nabijanja o "revoluciji, ki da je še v teku" in poskusu vrnitve v plansko gospodarstvo oz. samoupravni socializem, pomembnosti nekega kužkojeba, tajnih ložah, ipd. To je v bistvu že na meji fanatizma.

Da se da brez tega, dokazujeta tako Radovan Žerjav, kot Gregor Virant.

Kot je povedal v neki drugi temi, ste fanatični privrženci Janše za njegove nasprotnike pogruntali izraz levičar in s tem prodajate zgodbo, da se gremo skrajno levico, socializem, komunizem. Vsi, ki niso za Janšo, so komunisti. Da pa temu ni tako, je dokazal ravno Gregor Virant, ki je pobral doberšen del tradicionalnih volilcev levice. Zakaj bi zapriseženi komunisti volili Viranta?
- Hoc est qui sumus -

pecorin ::

jansa pred parlamentom do smrti povozi jankovica. pride policija, na zadnjem sedezu najdejo kovcek v katerem je 2 miljona evrov, v prtljazniku mrtva prostitutka, zadaj pa prikolica orozja.
reakcija tipicnega desnicarja, ki verjame v Njega, ki lastnorocno vrti svet: no, zdaj pa koncno lahko sestavimo koalicijo.

Res? Potem pa z fakti na plano! Kaj točno počne Kučan, da ljudje izglasujejo njegovega kandidata? Pošilja svoje agente od vrat do vrat in ti potem toliko časa zvijao roke prestrašenim civilistom, dokler ne prisežejo, da bodo volili "pravega kandidata"? Potvarja volilne rezultate? Razpolaga z "mind control" napravo, da ljudi prisili v pravilno izbiro? Grozi in izsiljuje 1/3 volilnega telesa v Sloveniji? Kako se kaže njegova silna želja po vpeljavi samoupravnega socializma?

Dejstva so to, da vpliv ima, in da zanemarjanje tega vpliva ne zagotavlja realnega pogleda na stvarnost.

Jaz ne trdim, da je bil Jankovič izvoljen zato, ker ga je podprl Kučan. Daleč od tega. Jankovič ima neke sposobnosti zaradi katerih je priljubljen ne glede na Kučana.

Ampak ideja socializma je v glavah nekaterih še zelo živa. Mnogi starši mladih ljudi, ki so se rodili v kapitalizem, je živelo v socializmu in težko svojim otrokom pomagajo dojeti bistvo kapitalizma. Ljudje so navajeni, da delovna mesta zagotovi država in Kučan je eden tistih, ki bi takoj spet vzpostavil ta sistem, če bi razmere v regiji to dopuščale. V resnici se z menjavo sistema ni nikoli sprijaznil, bil je zgolj potisnjen v to. Tako kot še marsikdo. Želja ljudi po sistemu, ki zagotavlja preživetje brez prevelikega truda in rizika, je velika, zato tudi ideje o močni in vplivni državi hitro padejo na plodna tla.

o+ nevone

@nevone,

poleg tega, kakšno težo naj bi imelo tole (citiram nevone)?:
Kučan je vpliven član naše družbe, saj so ga ljudje po spremembi sistema še vedno izdatno podpirali.

Kamot tle not zamenjamo "Kučan" z "Janša", pa dobimo popolnoma enako veljavno trditev! A je treba spet obnavljat, kako zelo je bil Janša nekoč družbenopolitično aktiven? A ga dejstvo, da je bil zaprt, v primerjavi z drugimi politiki kar čudežno blagoslovi in opere vse preteklosti; medtem ko drugi pa, ker niso bili zaprti, globoko v sebi še skrivajo željo po vrnitvi v samoupravljanje?

nevone> "Dejstva so to, da vpliv ima, in da zanemarjanje tega vpliva ne zagotavlja realnega pogleda na stvarnost."

Daj, daj, daj... Zdaj se greš svojevrstno demagogijo. Vpliv ima tudi Spomenka Hribar, pa njenih pisarij nihče ne izpostavlja kot problematičnih. Vpliv ima tudi France Bučar. Vpliv ima tudi Mičo Mrkaić, pa tudi tega nihče ne problematizira.

Ne odkrivaj tople vode, prosim te. Vsaka javna osebnost, ki uživa v javnosti nekaj ugleda, s svojimi nastopi vpliva na ljudstvo in njihova politična prepričanja. Stvar, ki jo vi problematizirate torej ne more biti "kar en vsakdanji vpliv". Kar vi očitate Kučanu je, da ima odločilen, nesorazmeren vpliv na volilno telo. Da je torej nek tihi diktator.

To je pa problematično in če se kaj takega res dogaja in če je v Sloveniji še trohica razuma, je treba to takoj ustaviti. Težava je samo v tem, da ta človek očitno dela povsem brez sledu. Nihče v njegovi bližini skesano ne prizna svinjarij, ki jih je moral početi, nikjer ni nobenih finančnih sledi, nikjer nobene priče. Ljudje, ki so jim Kučanovi tajni agentje pred volitvami zvijali roke na hrbtu so tako preplašeni, da noben ne upa povedat, kako so jih silili v voljenje Jankovića.

Tragedija, res.
- Hoc est qui sumus -

Go-ahead ::

Ali se vam ne zdi bolano, nekatera nepomembne osebnostne lastnosti tako levega kot desnega vodje uporabljate za opis osebnostnih lastnosti celotnega volilnega telesa. Kaj me briga če ima eden obrita jaj*a, drugi pa ni sek*sal že pol leta?

Dajte že enkrat prikazat pomembna dejanja in osebnostne lastnosti v tabeli na eni strani Janša na drugi Jankovič. Par vprašanj lahko dodam sam npr.:

Ali je prejel podkupnino?
Ali je dal podkupnino?
Ali je prodajal orožje?
Ali se je s tem osebno okoristil?
Ali je mešetaril z nepremičninami?
Ali je nelegalno pridobival izobrazbe?
Ali je zaradi njega propadlo kakšno podjetje?

itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Go-ahead ()

Truga ::

imagodei je izjavil:

A je treba spet obnavljat, kako zelo je bil Janša nekoč družbenopolitično aktiven? A ga dejstvo, da je bil zaprt, v primerjavi z drugimi politiki kar čudežno blagoslovi in opere vse preteklosti; medtem ko drugi pa, ker niso bili zaprti, globoko v sebi še skrivajo željo po vrnitvi v samoupravljanje?

Poslusaj tole ce se nisi. Zelo dober song o tocno tej zadevi.

Je pa zanimivo da je pesem stara ze 16 let, pa se ni se nic spremenilo...

nevone> "Ljudje so navajeni, da delovna mesta zagotovi država in Kučan je eden tistih, ki bi takoj spet vzpostavil ta sistem, če bi razmere v regiji to dopuščale."

K sreči Kučan očitno nima odločilnega vpliva na te zadeve, ker se stvari od '91-ega dalje konstantno, čeprav je bila na oblasti praktično ves čas levica, gibljejo v diametralno nasprotni smeri.

nevone bi morda rekla, da je to zasluga desnice, ampak... Kako le, če je dejansko celotno približevanje EU opravljala levica. Ki je pod taktirko Kučana?
- Hoc est qui sumus -

Kar vi očitate Kučanu je, da ima odločilen, nesorazmeren vpliv na volilno telo.

Jasno kot beli dan je, da Kučan sam brez somišljenikov ne more narediti nič. Ima pa (sedaj preko Jankoviča) tendenco, da upraviči svoje delovanje iz preteklosti.

Je pa Janša v resnici tudi velik socialist. Itak pa zaenkrat pri nas politično ne preživiš, če to nisi.

o+ nevone

para! ::

Veliki relativisti znajo v vsaki temi objektivno pretehtat eno in drugo stran in se na podlagi tega, tudi namesto drugih, odločiti kaj je res in kaj ne. Kot, da to ni dovolj, mimogrede napišejo še wall of text o tem.
Death before dishonor!

Kučan se ima vso pravico oglašat in vmešavat, tako kot imajo to pravico razni Omani, Bučarji in podobni. Hvala bogu, da imamo svobodo (javnega) govora.

o+ nevone

Double_J ::

imagodei... pojdi enkrat na konzultacije h profesorju Balažicu, ki je levičar ter uradni govorec na zunanjem ministrstvu. Pa ti bo morda on objasnil kakšne stvari.

http://www.finance.si/228813/Bala%C5%BE...

"Predsednik SD Borut Pahor se je osvobodil vpliva Milana Kučana in se osamosvojil," je poudaril politolog Milan Balažic in dodal, da je Pahor dejansko vodil stranko, čeprav je videz "drugačen zaradi njegovega načina vodenja politike. Bil je vedno bolj odprt in povezovalen ter je deloval v smislu, da je poslušal razne strani. Mislim, da je vodil stranko v smer, ki jo sama brez njega ne bi znala ubrati".

Se pravi Pahor je bil včasih podrejen, sedaj pa naj bi se osvobodil? Me zanima, kaj bi ta profesor rekel danes, verjetno da se pravzaprav ni uspel res osamosvojiti.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Tako je Kučan v pogovoru za Večer napadel Pahorja, češ da po velikem nezaupanju, ki ga je slednji doživel ne samo v parlamentu, ampak tudi v javnosti, ni prav, da pelje SD na volitve in se celo ponuja za predsednika vlade v prihodnjem mandatu.

Stranka SD ne more zavrniti sodelovanja v koaliciji in si umiti rok nad situacijo v nastalih razmerah v državi,« je v pogovoru za Večer dejal nekdanji predsednik Milan Kučan.
-------------------------

Čakam sedaj imagodeia ali je sprejemljivo tovrstno ukazovanje nekemu samostojnemu predsedniku stranke?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Čakam sedaj imagodeia ali je sprejemljivo tovrstno ukazovanje nekemu samostojnemu predsedniku stranke?

Samostojnost mora tukaj dokazat Pahor sam. Kučanu ni treba zato biti tiho. Tako kot vsak drug ima pravico povedat svoje mnenje, sploh če ga zanj vprašajo.

o+ nevone

Truga ::

Double_J je izjavil:

Kje pa ukazuje? Podaja svoje mnenje, ki IMO, ne nosi neke teze, glede na to da je upokojen. Pa ce se z njim strinjas alpa ne. (jaz se ne)

Pšenični ::

"Zmagovalec predčasnih volitev Zoran Janković pri sestavljanju koalicije izgubil vsaj DeSUS, če ne tudi Gregorja Viranta, neuradno poroča 24 ur."

Zadnje novice so....da je z Zokijem konc.

Verjetno sledi tehnična vlada ali kaj drugega.

Verjetno se bojo sedaj, tud predali v Postojni odprli...

Zgodovina sprememb…

Samostojnost mora tukaj dokazat Pahor sam.

Ki pa jo ni dokazal... še pri kandidaturi za DZ je popustil Jankoviću. Kaj šele glede oblikovanja koalicije. Preprosto bo zamenjan na mestu predsednika SD in to brez tolažilne nagrade v obliki predsednika DZ.
Dve šivanki...

Vidim samo dve mozni razlagi za Kucanov vpliv. Je ta dejansko tako mocen, da odhod izpod njegovega deznika pomeni politicno smrt oziroma ga "mladi" potrebujejo kot vajenec potrebuje mojstra. No, v resnici je vec razlag. :) Vsekakor pa je Kucan iz taksnega ali drugacnega razloga manager levega bloka. Verjamem da veliko drugokolonasev bolj verjame njemu kot predsedniku lastne stranke. Potem smo pa pri deli in vladaj mehanizmu.

Zgodovina sprememb…

Ki pa jo ni dokazal.

Je pa vsaj poskušal. Ni nujno, da mu uspe, ane? Saj menda ne pričakuješ od njega, da bo igral vlogo žrtve, tako kot Janša. Obstajajo tudi mehkejši načini, primernejši današnjemu času, ko smo kljub vsemu dokaj svobodna družba.

o+ nevone

Ramon dekers ::

kje pa jansa igra vlogo zrtve? Spet ne gre brez njega? Bolniki so zmagovalci ki so skozi jj polivali gnojnico, Skupaj z bolno obtoznico. Zato ni zdravila. 'Metek v celo' in vspoztavitev nove levice cez 4 leta.

A se kdo zaveda kako zelo podobna je vsebina debate in prepričanost vsake od strani v ne le pravilnost, ampak samoumevnost njihovega pogleda na svet tu in na straneh, kjer se kregajo ali je boljši Real ali Barcelona. Identično. Še Janšo (Messi) in Zokija (Ronaldo) imajo. Pa Mourinho Kučan etc.

A se lahko strinjamo o dveh stvareh:
a) da sta obe strani, če ju zreduciramo na Janšo in Zokita preveč kompromitirani, da bi si zaslužili brezpogojno zaupanje, in da je treba vse politike jemati z veliko rezervo in stalno dvomiti v njihovo benevolenco?
b) da to ni fuzbal, kjer kao moraš za enga navijat, da sta lahko komu tako Janša kot Zoki približno enako sporna, če ne kar nesprejemljiva; da torej kdor je kritičen do Zokija ni po defaultu za Janšo in obratno?

A bi bilo to preveč?

P.S.
ne more pa jasno biti sporen Žerjav, tip je dokazal megakrat, da je pošten in sposoben domoljub, ki 24/7 razmišlja o blaginji davkoplačevalcev. On je tista pregovorna izjema, ki potrjuje pravilo. Če kdo meni drugače je janšistozokist.

Pa še nekaj, mediji nam to politiko preveč mistificirajo in ustvarjajo vtis, da ima vlada veliko večji pomen in vpliv na stvari kot ga ima v resnici, sploh vlada take majhne države. Lahko fajn zajebejo, to že, sicer je pa makroekonomija pseudoznanost, če ne bi bila, bi že valjda našli rešitev za recesijo.

Ker jo pa pač imamo, to demokracijo, naj bo vsaj totalno transparentna. Koalicijska pogajanja naj potekajo vsem na očeh, v hiši Big Brother, pred očmi davkoplačevalcev, da vidimo kdo sploh so ti ljudje in ne grejo ven dokler ni koa pogodbe, če je pa v 1 tednu ni, potem pa prosimo Dance, če nam posodijo 20-30 ljudi, da vodijo to drđavo. Danci so OK, Bang Olufsen npr., pa Lego kocke, znajo in totalno nekoruptivni so + delovni in z odporom proti razkošji in razsipnosti

Alencica ::

Ok, ker je tole v zvezi z volitvami naj se tukaj še to predebatira.

Poslanska nadomestila, na listi sta župan Velenja (B. Kontič, SD) in župan Grosuplja (P. Verlič, SDS) in vseeno sta zaprosila za nadomestilo!!!!!!!!

ZAKAJ? Kdo, kateri organ TOČNO te prošnje pregleduje? Žurnal24 poroča, da eni že dobivajo, eni pa so zaprosili za nadomestila.

Link do članka:
http://www.zurnal24.si/47-bivsih-poslan...

Loocas ::

ah, ne morem si kaj, da ne bi tele slike prpopal iz rtvslo.si

:D

Ramon dekers ::

leiito kaj torej predlagas? Da ustolicimo tomaza drolca? Zerjav je ok, ampak nima pa j.jc da bi speljal kaj konkretnega, niti kadra. Makro ekonomije ne diktiramo mi ampak nam je vsiljena. Imam pa vlada izvrsilno pa zakonodajno vejo oblasti. Torej bi lahko zaplenila premozenje zokitarja, zaprla firmo in privedla jurcka pred sodisce zaradi grozenj elikanu npr. To bi bil signal da vlada deluje.

Loocas ::

Ti si en lep primer Ramon, ki dokazuje, da t.i. desno opcijo v Sloveniji voli relativno manj izobražen folk.

Samo boljse oblecen. :))

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

leiito je izjavil:

..., kjer se kregajo ali je boljši Real ali Barcelona. Identično. Še Janšo (Messi) in Zokija (Ronaldo) imajo.

Čisto narobe. Zoki je Messi (majhen, čokat, rdeča barva v dresu, glavni dribler), Janša pa Ronaldo (visok, suh, beli dresi, jokica, simulant, meni osebno nesimpatiče a vseeno kvaliteten igralec).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Uf, Pahor je pissed of. Pravi, da so ga tri leta rusili ljudje, ki stojijo za Jankovicem. Kaj porece Matthai na to, ko je pa vedno kriv JJ?
««
75 / 162
»»