Forum » Loža » Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Temo vidijo: vsi

solatko ::
noraguta - saj nekaj konkurence je - vzemi ravno računalniško področje - vedno več ljudi, individualno naroča stvari iz GB, Nemčije, Avstrije, celo s Kitajske, Taiwana...., konkurenca je tudi v trgovini, dobri sosed ima vedno manj kupcev...., na drugih področjih moraš pa imeti kakšnega strica pri koritu, da dobiš posle pri proračunskih sredstvih...
Smo pač, kar je bilo kolikortoliko konkurenčno, dobro zhebal, za tujino delamo pod ekonomsko računico, delavce imamo v Evro območju najcenejše, pravic skoraj nikakršnih, vendar tudi zelo malo sposobnih gospodarstvenikov.
Smo pač, kar je bilo kolikortoliko konkurenčno, dobro zhebal, za tujino delamo pod ekonomsko računico, delavce imamo v Evro območju najcenejše, pravic skoraj nikakršnih, vendar tudi zelo malo sposobnih gospodarstvenikov.
Delo krepa človeka

USS Liberty - daj bit vsaj malo pošten in se pri sebi zamisli, čemu je folk volil ZJ. Vsi tisti, ki so obiskali LJ v zadnjih 6-7 - ih letih, vidijo spremembe v glavnem mestu. Ogromno je bilo narejenega v tem obdobju in to potegne.
Zakaj je bil Hribar spoštovan župan, ravno zato, ker je naredil za LJ več, kot kdorkoli pred njim in do ZJ, kdorkoli za njim, pa so se menjavali levi in desni župani/je.
Ljudstvo hoče spremembe, ne pa štiriletno podjebavanje v parlamentu, kravje kupčije in jamranje, kako so tisti pred nami, vse zajebal.
Janez je imel možnost pokazat v gospodarsko najugodnejših letih, kar smo samostojni, pa je naredil kaj?
Drnovšek je slovenijo pripeljal v EU, naredili so podlago, za vstop v € območje, vse ostalo pa ni vredno pol p..de gnile vode.
Čudi me, da je Zmago dobival tako malo glasov, če prav je bil najbolj zagnan za slovenstvo, torej ne rabimo patriotskega politika. Hočemo konfliktnega, spletkarskega politika, ki bo poskrbel zase, po vsakih volitvah pustil razsulo, sprl Slovence do neprepoznavnosti, potem pa mirno ribaril v kalnem (saj vojska vedno rabi orožje - to je pa tudi edino področje, kjer je ta vaš JJ doma in spozna se na to, kako se s tem lahko zasluži).
Uspelo mu je uničit celo igralnice, ki povsod po svetu prinašajo enormne dobičke.
Kdo razen ljudi z nizkim IQ, pa si želi takega mandatarja in kdo pameten, lahko s takim človekom sploh dela. Dajte se SDS-ovci, malo zamislite, kaj podpirate in zagovarjate.
Tudi moj favorit ni bil ZJ, vendar med izbiro ponujenih kadrov, je ta še vedno boljši - vsaj že na začetku, mi ni grozil, pa tudi na vsak mig Bruslja ne bo pokleknil (verjetno zato, ker ne zna z računalnikom, pa tudi jeziki so mu baje španska vas), ima pa za razliko od vašega favorita, narejeno vsaj Ekonomsko fakulteto in to z zelo dobrimi ocenami, narejeno v času, ko je na tej fakulteti diplomiralo manj kot 10% vpisanih študentov.
Ima tudi, za razliko od drugih, ponujenih, vsaj majhen čut za socialo, zaveda se, da okoli sebe rabi strokovnjake in ne kimavčke, ki jih je strah celo dobro jutro rečt, v kolektivu zna narediti pozitivno vzdušje in rezultati so vidni.
Natolcevanje, da ne plačuje podizvajalcev, da izsiljuje investitorje in podobno, pa govorijo taki, ki poslov še povohali niso od blizu.
Zakaj je bil Hribar spoštovan župan, ravno zato, ker je naredil za LJ več, kot kdorkoli pred njim in do ZJ, kdorkoli za njim, pa so se menjavali levi in desni župani/je.
Ljudstvo hoče spremembe, ne pa štiriletno podjebavanje v parlamentu, kravje kupčije in jamranje, kako so tisti pred nami, vse zajebal.
Janez je imel možnost pokazat v gospodarsko najugodnejših letih, kar smo samostojni, pa je naredil kaj?
Drnovšek je slovenijo pripeljal v EU, naredili so podlago, za vstop v € območje, vse ostalo pa ni vredno pol p..de gnile vode.
Čudi me, da je Zmago dobival tako malo glasov, če prav je bil najbolj zagnan za slovenstvo, torej ne rabimo patriotskega politika. Hočemo konfliktnega, spletkarskega politika, ki bo poskrbel zase, po vsakih volitvah pustil razsulo, sprl Slovence do neprepoznavnosti, potem pa mirno ribaril v kalnem (saj vojska vedno rabi orožje - to je pa tudi edino področje, kjer je ta vaš JJ doma in spozna se na to, kako se s tem lahko zasluži).
Uspelo mu je uničit celo igralnice, ki povsod po svetu prinašajo enormne dobičke.
Kdo razen ljudi z nizkim IQ, pa si želi takega mandatarja in kdo pameten, lahko s takim človekom sploh dela. Dajte se SDS-ovci, malo zamislite, kaj podpirate in zagovarjate.
Tudi moj favorit ni bil ZJ, vendar med izbiro ponujenih kadrov, je ta še vedno boljši - vsaj že na začetku, mi ni grozil, pa tudi na vsak mig Bruslja ne bo pokleknil (verjetno zato, ker ne zna z računalnikom, pa tudi jeziki so mu baje španska vas), ima pa za razliko od vašega favorita, narejeno vsaj Ekonomsko fakulteto in to z zelo dobrimi ocenami, narejeno v času, ko je na tej fakulteti diplomiralo manj kot 10% vpisanih študentov.
Ima tudi, za razliko od drugih, ponujenih, vsaj majhen čut za socialo, zaveda se, da okoli sebe rabi strokovnjake in ne kimavčke, ki jih je strah celo dobro jutro rečt, v kolektivu zna narediti pozitivno vzdušje in rezultati so vidni.
Natolcevanje, da ne plačuje podizvajalcev, da izsiljuje investitorje in podobno, pa govorijo taki, ki poslov še povohali niso od blizu.
Delo krepa človeka

USS Liberty ::
Čudi me, da je Zmago dobival tako malo glasov, če prav je bil najbolj zagnan za slovenstvo, torej ne rabimo patriotskega politika.
Zmago nikoli ni delal za slovenstvo... leta 92 je dobil veliko glasov od zavednih Slovencev, nato pa se je izkazalo, da je od levice nastavljen prevarant in SNS je potem samo tonil, Jelinčić pa je potem za denar prodajal svoje glasove v parlamentu in se mu je šlo samo za to, da dobi 4% na volitvah in poslansko plačo in privilegije...
Za sloventvo ne dela nobena stranka, niti SNS niti SDS. Slovenci nimamo stranke, ki bi delala za naše interese in smo v tej državi drugorazredni državljani. V tej državi je lepše biti karkoli, samo Slovenec ne smeš biti, pa dobro prideš skozi...
ima pa za razliko od vašega favorita, narejeno vsaj Ekonomsko fakulteto in to z zelo dobrimi ocenami, narejeno v času, ko je na tej fakulteti diplomiralo manj kot 10% vpisanih študentov.
Janković je rabil 9 let, da je diplomiral na EF, tako da posebno brihten in priden študent z dobrimi ocenami najbrž ni bil...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()

Torej se je ves čas obnašal, kot tipičen Slovenec, škoda, da ga ne bomo več gledal v parlamentu, upam, da se na naslednjih volitvah, zopet pojavi.
Od kje ti pa podatek, da je rabil toliko časa, sem namreč slišal, da je bil v svoji generaciji med bolj uspešnimi in redno polagal izpite, povprečje pa je imel okoli 9.
Imaš kakšen uraden podatek - jaz imam namreč samo ustne izjave, nekaterih njegovih profesorjev, to pa seveda ni merodajno.
Daj kak link, do te informacije.
Toda navkljub temu, da nobena stranka ne dela v dobro SLO in Slovencev, je tvoj favorit SDS, tudi čisto slovensko, bravo.
Sem slišal, da so se šli nekatri takrat, ko je on študiral - politiko, zato je tako malo ekonomistov v njej.
Od kje ti pa podatek, da je rabil toliko časa, sem namreč slišal, da je bil v svoji generaciji med bolj uspešnimi in redno polagal izpite, povprečje pa je imel okoli 9.
Imaš kakšen uraden podatek - jaz imam namreč samo ustne izjave, nekaterih njegovih profesorjev, to pa seveda ni merodajno.
Toda navkljub temu, da nobena stranka ne dela v dobro SLO in Slovencev, je tvoj favorit SDS, tudi čisto slovensko, bravo.
Sem slišal, da so se šli nekatri takrat, ko je on študiral - politiko, zato je tako malo ekonomistov v njej.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()

BALAST ::
Za slovenstvo... hahaha
Če še ne vestem ni enega pravega slovenca v parlamentu, ker so se vsi skotili v bivši Jugi.
Politika je na tako nizki stopnji pri nas, da še kurje tatove prej obsodijo na 10let zapora, kot pa enega lažnivega, potuhnjenega državnega uradnika ali celo parlamentalca.
Tajkuni so pokradli bistveno manj od vseh uradnikov, ki dnevno naredijo za 1mio € škode.
Politika pa samo izkorišča vse sadove samostojnosti. Saj veste prvi pride prvi melje, eden je moral prodat orožje, ker drugače bi zastaralo, drugi pa krade iz državnega proračuna da financira Kučanov podmladek in svoje barabinske sinove.
Slovenija je zblojena do amena.
Če še ne vestem ni enega pravega slovenca v parlamentu, ker so se vsi skotili v bivši Jugi.
Politika je na tako nizki stopnji pri nas, da še kurje tatove prej obsodijo na 10let zapora, kot pa enega lažnivega, potuhnjenega državnega uradnika ali celo parlamentalca.
Tajkuni so pokradli bistveno manj od vseh uradnikov, ki dnevno naredijo za 1mio € škode.
Politika pa samo izkorišča vse sadove samostojnosti. Saj veste prvi pride prvi melje, eden je moral prodat orožje, ker drugače bi zastaralo, drugi pa krade iz državnega proračuna da financira Kučanov podmladek in svoje barabinske sinove.
Slovenija je zblojena do amena.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

BALAST - Najbolje, da začnemo z akcijo, zamenjajmo folk v SLO. Najmanj tolikokrat, da bo zmagal naš človek - JJ - Kalimero.
Delo krepa človeka

A kar cel folk? To bo pa težko, ker smo pisana druščina zavednih jugoslovanov. Slovenija je le odskočna deska za bivšo Jugo v EU.
Ne da bi bil kaj zamerljiv, ampak dokler bodo zakoni "nedosledni" v primeru politikov, potem ne pomaga nič, pa tudi če dvignemo davek za 10%.
Ne da bi bil kaj zamerljiv, ampak dokler bodo zakoni "nedosledni" v primeru politikov, potem ne pomaga nič, pa tudi če dvignemo davek za 10%.

Mr.B ::
solatko, sej res, rabili so slabih 20 let, da so splejali program enakopravnosti istospolnih partnerjev, je moralna obveznost . To da pa ropajo državo, ah to pa ni problem, je itak Janša kriv. Mene res skrbi, ko nekeg dne ne bo Janše, boš solatko tako kot Tita omenjal 40 let se ga nismo mogli rešiti, vse je zaF* v PM.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

jrtjtejtt ::
na wiki piše da je EF vpisal 1971 in diplomiral 1980. kar se mi zdi realen podatek, glede na to da je rojen l.53

Roky - ja wiki je pa relevanten. Bo potrebno pogledat arhive EF, potem bo pa jasno. Na wiki lahko trola vsak, tako kot v S-T.
Zoran Jankovic je poleg uspesne poslovne poti tudi predsednik Alumni kluba Ekonomske fakultete, Univerza v Ljubljani.
Nekaj bolj realnih ocen volitev na strani SLS
http://www.preberi.si/content/kaj/23-Zo...
Zoran Jankovic je poleg uspesne poslovne poti tudi predsednik Alumni kluba Ekonomske fakultete, Univerza v Ljubljani.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()

tudi levičarska biblija Mladina, ki je Jankoviću zelo naklonjena, piše v njegovem življenjepisu, da se je na EF vpisal leta 71, diplomiral pa leta 80.
Leta 1971 se vpiše na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani.... Leta 1980 diplomira pri dr. Tei Petrin s temo Prekupčevalci s kmetijskim blagom pri nas.
http://www.mladina.si/91503/nar-kdo_je_...

Leta 1978 se je zaposlil na pošti, torej je diplomiral ob delu. Večina jih ni nikoli.
Delo krepa človeka

jrtjtejtt ::
Roky - ja wiki je pa relevanten. Bo potrebno pogledat arhive EF, potem bo pa jasno. Na wiki lahko trola vsak, tako kot v S-T.
no wiki je kr kredibilen vir info...lahko se trola o nekem info, ki ga je težko preverit, takšne zadeve, ki pa so lahko preverljive pa so ponavadi točne. wiki dostikrat uporabljam in še nisem naletel na večja odstopanja pri teh vrstah podatkov.

Aston_11 ::
Pa kaj, delal je enako dolgo kot precej študentov sedaj. Tistih običajnih deset let, potem pa na direktorat s prve.
Sedaj to naredi drugače - kupi pač za Jurčka.
Sedaj to naredi drugače - kupi pač za Jurčka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()

Aston_11 - kar nekaj problemov je bilo s spričevali "strokovnjakov" SDS, tko, da kupovanje diplom ni nekaj neobičajnega na tem koncu EU, je pač važen papir in ne rezultati. Tudi plače gredo po listku in ne po uspešnosti. Je pač tako, kar poglejte si plače medicinskih sester, če nima diplome, ni sposobna delat tistega, kar ji ukažejo nadrejeni (ops, samo plačali jih nebi, delajo naj pa kar, kot da imajo diplomo).
Delo krepa človeka

Na, počasi prihajajo rezultati iz tujine. Sicer je lepo, da imajo slovenci v tujini volilno pravico, res pa je tudi, da niso popolnoma nič povezani z državo in bi komot ostali brez volilne pravice. Izbrali so si tujo državo in naj se ukvarjajo z njo. Ne pa da smo sedaj talci njihovih glasov in vse stoji zaradi tega. Vendar, ker smo ultra demokratični, je to najbrž dobro in prav in bomo pač malenkost počakali. Zanimivo pa je, da so emigrirani slovenci v Srbijo večinsko volili Jankoviča.
Aja, solatko - ja, jaz bi tudi kaj kupil, vendar kaj ko nisem pri kuritu. S sestrami pa je svinjarija.
Aja, solatko - ja, jaz bi tudi kaj kupil, vendar kaj ko nisem pri kuritu. S sestrami pa je svinjarija.

Aston_11 - ni problema, greš v politiko, bodo že šefi poskrbel tudi za diplomo, če boš ubogljiv kader in kvalitetno pljuval po nasprotnikih - tak mamo.
Delo krepa človeka

Načelnik velikokladuške opštine pozvao naše građane u Sloveniji da glasaju za Zorana Jankovića
http://www.velikakladusa.gov.ba/ba/inde...
http://www.velikakladusa.gov.ba/ba/inde...

Keyser Soze ::
Jp, ker to, da narediš faks popolnoma redno z ekstra visokim povprečjem je pa pa res eno merilo inteligentnosti oz. sposobnosti človeka.
Sem tudi sam že zapazil marsikaterega "razsvetljenca" s fakultete, ki je delal izpite kot za stavo. Tudi povprečja so bila zavidanja vredna. Ampak je praksa nato pokazala, da kaj drugega kot delanje izpitov oz. učenje, ni glih njegova profesija. Velik problem slovenskega (pa tudi ostali) izobraževalnega sistema je to, da sproducira en kup teoretikov, ki so absolutno mrzli, ko pridejo v real life. Ker niso sposobni funkcionirat v drugačnem okolju od tistega, ki jim ga predstavi fakulteta.
Žalostno ampak resnično, da se zadeve na tak način pogojuje. IMO, ker naš sistem producira en kup realno nesposobnih diplomantov - enak sistem, kot je bil zastavljen v prejšnjem stoletju, ko smo potrebovali mnoštvo delovne sile za tekočimi traki - imamo kar imamo. Prakso v kurcu.
Sem tudi sam že zapazil marsikaterega "razsvetljenca" s fakultete, ki je delal izpite kot za stavo. Tudi povprečja so bila zavidanja vredna. Ampak je praksa nato pokazala, da kaj drugega kot delanje izpitov oz. učenje, ni glih njegova profesija. Velik problem slovenskega (pa tudi ostali) izobraževalnega sistema je to, da sproducira en kup teoretikov, ki so absolutno mrzli, ko pridejo v real life. Ker niso sposobni funkcionirat v drugačnem okolju od tistega, ki jim ga predstavi fakulteta.
Žalostno ampak resnično, da se zadeve na tak način pogojuje. IMO, ker naš sistem producira en kup realno nesposobnih diplomantov - enak sistem, kot je bil zastavljen v prejšnjem stoletju, ko smo potrebovali mnoštvo delovne sile za tekočimi traki - imamo kar imamo. Prakso v kurcu.
OM, F, G!

Aston_11 - ni problema, greš v politiko, bodo že šefi poskrbel tudi za diplomo, če boš ubogljiv kader in kvalitetno pljuval po nasprotnikih - tak mamo.
Me snubijo, pa nočem.
Oni pravijo, pridi v politiko, bo poskrbljeno zate. Jaz jim pravim, najprej naj poskrbijo zame, potem grem v politiko oziroma se včlanim. Hočem pa kakšno direktorsko mesto - glede na to, kdo vse so direktorji, menim, da slabši ne morem biti.

LuiIII ::
Če Pahor v nekaj dneh napove odhod iz politike in s tem iz SD-ja, kar sploh ni tako nemogoče, potem bo SD "pripojen" PS. Vsaj tako je razumeti dejanje tov. Potrča. Vprašanje je koliko izvoljenih poslancev SD bo to prebavilo. Če bodo vsi prebavili, potem se je zgodila popolna konsolidacija na kapitalski "levi". To bo seveda imelo za posledico še večjo radikalizacijo tudi na desno sredinski strani in obeta se še več slepe polarizacije. Obeta se tudi berlusconizacija Slovenije. Vsi pa vemo kam to lahko vodi. Če se pa Pahor in nekaj njegovih poslancev odloči, da grejo po svoje, bi pa tako rekoč zasadili nož v hrbet botrom PS, a bi na nek način rešili pravo levico. Upam, da se slednje zgodi. Zakaj? Ker bi se na ta način končno začel razkorak med tranzicijskim kapitalom in pravo levico in bi le ta imela veliko več kredibilnosti kot v zadnjih 20-ih letih. Pravzaprav bi se z omenjenim dejanjem storil največji razkorak med politiko in tranzicijskim kapitalom, kar pa seveda ni nič slabega saj le to omogoča, da stvari iz preteklosti sodno obdelamo in pospravimo v predal. No upam, da Pahor tokrat ne bo rekel ne svojim načelom, no vsaj tistim, ki mislim, da jih še ima.

krneki0001 ::
Ramon dekers je izjavil:
nah...
Tako kot Janša nosi svoje sovraštvo ker so mu očeta zaprli v rov tako ga tudi ostali. Tega ne pozabiš, te stvari niso razsščiščene.
Boli me samo ker je Slovenija super dežela, ampak se jo uničuje košček za koščkom. Nočem da prebivalci Slovenije hodijo po državi oboroženi in vlada brezvladje brez zakonov. Ampak očitno bo do tega moralo priti.
A lahko nehaš nakladat!!! Janša je jokal, ko so ga vrgli iz ZK, pa je bil takrat njegov oče že izpuščen. Bil je eden izmed majboljših učencev komunizma v sloveniji, vendar preveč ekstremen celo za partijo in so se ga losal.
Njegov oče in sovraštvo do partije nimata nič skupnega. Janša je bil vržen iz ZK in je zato zameril Kučanu in ostalim.
Največji problem je pa to, da je tip revanšist in se drži načela prvo diskreditacija, potem pa likvidacija. On za slovenijo nekaj takega kot Nero za Rim. Raje zakurit celo slovenijo in jo potunkat, kot pa da bi za državo kaj dobrega naredil, ker v njej še vedno živijo ljudje, ki jih on sovraži. (jankovič je pa isto sranje).
Oba bi bilo treba umaknit, pa še vse ostale, ki so v zadnjih 20ih letih sedeli v politiki , na ministrstvih, v državnem zboru,... in nič naredili.
Mi se sploh ne zavedamo, da smo kot država finančno v zadnjih izdihljajih in da bi morali vsi skupaj stopit, da bi zadevo rešili. Samo politikom to ni v interesu, vsi vlečejo vsak v svojo stran, država pa iz dneva v dan bolj tone.
Za moje pojme so vsi ti politiki, ki ne delajo v dobro države, ampak izključno za svoj ego in žep, za pred steno in metek direkt v glavo. Bo manj škode in ceneje za nas vse.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Buggy ::
sej tudi ostali del opcije drzi gor isti revansizem in lovljenje navideznega hudobnega palcka, ki temelji na nekih oca/stric/babica so mi povedali pravljicah.
Politike se razumem da nacrtno ustvarjajo to deljenje, samo da pa ljudje to zagrabijo in ne vidijo, da si s tem zategujemo strik pa ne.
Politike se razumem da nacrtno ustvarjajo to deljenje, samo da pa ljudje to zagrabijo in ne vidijo, da si s tem zategujemo strik pa ne.

krneki0001 ::
sej tudi ostali del opcije drzi gor isti revansizem in lovljenje navideznega hudobnega palcka, ki temelji na nekih oca/stric/babica so mi povedali pravljicah.
Deli in vladaj je poznal že Cezar v starem rimu. In ovce še vedno nasedajo. U bistvu je tukaj gor na slo-techu, pa čeprav naj bi bil to forum malo bolj inteligentnih in bi pričakoval več pameti od ljudi tukaj, še vedno preveč ovac, ki slepo sledijo svojemu ljubljenemu vodji, pa ni važno koliko je nakradel in koliko je za*ebal.
Nekateri dobesedno debila delajo iz sebe, ko podpirajo "pravo" stran. ("pravo" po njihovih merilih)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |

Pšenični ::
http://www.delo.si/novice/kronika/jansi...
Odškodnina Janši. Po odštetju vseh stroškov 10.000 evrov plusa.
Ne gre pa za to. Gre se za to, da je zgleda vse konstrukt, ki se ga ne da dokazat.
Odškodnina Janši. Po odštetju vseh stroškov 10.000 evrov plusa.
Ne gre pa za to. Gre se za to, da je zgleda vse konstrukt, ki se ga ne da dokazat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

To je mizerna odškodnina, po mojem mnenju je vsak posamezen odvetnik spravil toliko denarja v žep, kot ga bo dobil JJ.
Dobesedno smeje se jim za take male pare.
Dobesedno smeje se jim za take male pare.

LordTado ::
Če ne bo janša stopil k jankoviču in se podredil pa bo mu boter iz murgel poslal konjsko glavo:)

mikic007 ::
Na, počasi prihajajo rezultati iz tujine. Sicer je lepo, da imajo slovenci v tujini volilno pravico, res pa je tudi, da niso popolnoma nič povezani z državo in bi komot ostali brez volilne pravice. Izbrali so si tujo državo in naj se ukvarjajo z njo. Ne pa da smo sedaj talci njihovih glasov in vse stoji zaradi tega. Vendar, ker smo ultra demokratični, je to najbrž dobro in prav in bomo pač malenkost počakali. Zanimivo pa je, da so emigrirani slovenci v Srbijo večinsko volili Jankoviča.
Imas demokracijo in v normalni veljajo dolocene prakse. Kot je treba priznati volilno pravico vsem, ki so do nje upraviceni v Sloveniji (in se jim sedaj ocita trenirke), jo pac moras tudi Slovencem v tujini. Veliko jih se vedno placuje davke v Sloveniji, veliko jih tudi investira v Slovenijo, se najvec pa ima v prihodnosti dolocen interes v nasi drzavi, torej se dobor, da imajo vpliv na oblast. Minimalen, ampak nekaj pa je. Odrekati to pravico je nedemokraticno dejanje.
Po moje sicer se dobro, da obstajajo in zal jih je premalo. Ker lazje vidijo, kaj bi lahko bilo in kaj ni ter lazje primerjajo nase stanje s tujino, ki jo zivijo. Sam sedaj vidim bolje kot kadarkoli, kako neumna je nasa volilna baza in kaj vse zamujamo. Se posebej pa vidim, da se da tudi drugace. Prej sem ze skoraj podlegel floskulam, da je stanje v Sloveniji povsem normalno. Zdaj vem, da ni. Zal.

MadMicka ::
mikic007, ponavadi, ko govorimo o "normalnem" stanju, imamo v mislih stanje, ki si ga želimo. Namreč, če bereš tuje časopise, italijanske, grške, angleške, ipd. boš hitro videl, da nekega "normalnega" stanja ni. Povosod so afere, povsod so prilike za izboljšave na številnih področjih.
Kar pa se volitev tiče, je pa Janša izgubil. In tega poraza, kot je to pri njemu že navada, ni pripravljen priznati. Dela kakor je navajen, zastruplja odnose, pričakovati je, da bo rušil eno reformo za drugo, kot dosedaj. Ta človek je zato škodljiv za Slovenijo, za našo državo in državljane.
Nekateri so to spoznali. Virant je to spoznal. Pa še kdo od SDS-ovcev.
Kar pa ne razumem, je gorečnost privržencev Janše. Ne more biti zdrav človek tak goreč pristaš ene in iste osebe ne glede na vse. To je lahko le ostanek miselnosti iz tistih časov, po katerih ti isti ljudje tako radi pljuvajo.
Kar pa se volitev tiče, je pa Janša izgubil. In tega poraza, kot je to pri njemu že navada, ni pripravljen priznati. Dela kakor je navajen, zastruplja odnose, pričakovati je, da bo rušil eno reformo za drugo, kot dosedaj. Ta človek je zato škodljiv za Slovenijo, za našo državo in državljane.
Nekateri so to spoznali. Virant je to spoznal. Pa še kdo od SDS-ovcev.
Kar pa ne razumem, je gorečnost privržencev Janše. Ne more biti zdrav človek tak goreč pristaš ene in iste osebe ne glede na vse. To je lahko le ostanek miselnosti iz tistih časov, po katerih ti isti ljudje tako radi pljuvajo.

imagodei ::
@Zaphod,
kdo na levici je pa približno tako zamerljiv, maščevalen, brezkompromisen in avtokratski, kot Janez Janša?
kdo na levici je pa približno tako zamerljiv, maščevalen, brezkompromisen in avtokratski, kot Janez Janša?
- Hoc est qui sumus -

ZaphodBB ::
@Imagodei:
Na tole sem ciljal. Sicer pa takega pajaca na levici res ni, da bi v javnosti take neumnosti govoril kot jih JJ. Zasebno pa ne vem kakšen je kdo in kako se obnaša. Bi znal bit pa Janković precej bolj podoben Janši kot si mislite :D. Ampak to bomo še videli.
Kot sem že večkrat poudaril - Janša mora it pa pika. Lahko fura iz ozadja (kar mu ne bo šlo!), ne sme pa nastopat, ker je sam svoj najhujši sovražnik.
Kljub vsemu pa trdim, da Janševi miselni delikti niso nič v primerjavi s stvarnimi delikti komunajzarjev (beri: tranzicijski kapital).
Ne more biti zdrav človek tak goreč pristaš ene in iste osebe ne glede na vse. To je lahko le ostanek miselnosti iz tistih časov, po katerih ti isti ljudje tako radi pljuvajo.
Na tole sem ciljal. Sicer pa takega pajaca na levici res ni, da bi v javnosti take neumnosti govoril kot jih JJ. Zasebno pa ne vem kakšen je kdo in kako se obnaša. Bi znal bit pa Janković precej bolj podoben Janši kot si mislite :D. Ampak to bomo še videli.
Kot sem že večkrat poudaril - Janša mora it pa pika. Lahko fura iz ozadja (kar mu ne bo šlo!), ne sme pa nastopat, ker je sam svoj najhujši sovražnik.
Kljub vsemu pa trdim, da Janševi miselni delikti niso nič v primerjavi s stvarnimi delikti komunajzarjev (beri: tranzicijski kapital).

T-h-o-r ::
ja kučan vendar

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::
Upam da JJ nadaljuje s tozbami, to je veliko boljsi nacin kot debatiranje na temo pristranskosti novinarstva, ki je znano se ameriskemu zunanjemu ministerstvu. Zadnji cas mu je kar nekaj € padlo v zep na racun butalskih izjav njegovih nasprotnikov. Nasploh, bi se lahko kaj naucili od podmladka NSi, ki je po pravni poti dosegel to, kar JJ ni uspelo v dveh desetletjih. Ce so estonske revolucionarje postavljali pred sodisce v Strasbourgu, potem ne vidim razloga, da nebi ubrali iste poti. Pamet v roke, pa stevliko TRR na net, pa bomo se ostali kaj prispevali za skupno tozbo. Isce se pot, kako "nacionalni interes" zrusiti pred sodiscem. Vse se bo naslo.

mikic007 ::
@MadMicka
Ce mislis, da sem jaz gorec privrzenec Janse si nekaj zelo narobe razumel in se vec spregledal. Ne pricakujem, da se spomnis mojih postov pri temi o Virnatu, ampak ce ze nekoga obkladas, se lahko vsaj toliko poducis.
Jaz sem bil za Viranta, ceprav nisem volil. Preprosto ni tako simpl volit v tujini, kot se enim zdi ... Seveda sem sam kriv, v bistvu pa sem vesel, da nisem zapravil denarja za karto, da bi se bojeval z mlini na veter.
Seveda si nastel drzave, z izjemo Velike Britanije, ki dejansko delujejo po podobnem kopitu kot Slovenija. Pa se tam se marsikaj naucis, predvsem to, da imamo sedaj zmagovalca volitev, ki je precej podoben akterjem v Italiji in Grciji. Prvi zaradi Berlusconija, ki so ga volili tako dolgo, dokler ni dobesedno zafural sicer uspesne drzave, drugi ker zanika obstojece probleme in ustvarja neke lazne neobstojece okoliscine.
Veliko vec Slovencev pa zivi v tujini v nekoliko bolj urejenih, seveda pa dalec od idealnih drzav. In kaj ugotovaljamo? Da ima Slovenija dejansko moznosti, ki pa jih nikakor ne zelimo izkoristiti iz nekih ideoloskih prepricanj, iz prepricanja, da je vsak slab, da nam vsak hoce slabo ter da ni vazno, kaj pocnemo, vedno bo enako.
Zakaj Viranta? Ker Jansa ne vliva zaupanja (ceprav mu nikakor ne morem pri njegovem mandatu ocitati toliko slabega, kot si lahko zamislijo goreci nasprotniki), Zerjav ni dorasel funkciji, Erjavec je prevarant, ki si suznji dolocen del populacije, Pahor je odletel (in potrebuje vsaj premor) in ker je Jankovic zame zelo sporna oseba, dvomljivih uspehov in se bolj dvomljivih praks.
Seveda lahko pri Virantu najdes veliko bolj ali manj tehtnih pomislekov, ampak ne sezejo do kolen vsem tem, ki sem jih nastel.
Ce mislis, da sem jaz gorec privrzenec Janse si nekaj zelo narobe razumel in se vec spregledal. Ne pricakujem, da se spomnis mojih postov pri temi o Virnatu, ampak ce ze nekoga obkladas, se lahko vsaj toliko poducis.
Jaz sem bil za Viranta, ceprav nisem volil. Preprosto ni tako simpl volit v tujini, kot se enim zdi ... Seveda sem sam kriv, v bistvu pa sem vesel, da nisem zapravil denarja za karto, da bi se bojeval z mlini na veter.
Seveda si nastel drzave, z izjemo Velike Britanije, ki dejansko delujejo po podobnem kopitu kot Slovenija. Pa se tam se marsikaj naucis, predvsem to, da imamo sedaj zmagovalca volitev, ki je precej podoben akterjem v Italiji in Grciji. Prvi zaradi Berlusconija, ki so ga volili tako dolgo, dokler ni dobesedno zafural sicer uspesne drzave, drugi ker zanika obstojece probleme in ustvarja neke lazne neobstojece okoliscine.
Veliko vec Slovencev pa zivi v tujini v nekoliko bolj urejenih, seveda pa dalec od idealnih drzav. In kaj ugotovaljamo? Da ima Slovenija dejansko moznosti, ki pa jih nikakor ne zelimo izkoristiti iz nekih ideoloskih prepricanj, iz prepricanja, da je vsak slab, da nam vsak hoce slabo ter da ni vazno, kaj pocnemo, vedno bo enako.
Zakaj Viranta? Ker Jansa ne vliva zaupanja (ceprav mu nikakor ne morem pri njegovem mandatu ocitati toliko slabega, kot si lahko zamislijo goreci nasprotniki), Zerjav ni dorasel funkciji, Erjavec je prevarant, ki si suznji dolocen del populacije, Pahor je odletel (in potrebuje vsaj premor) in ker je Jankovic zame zelo sporna oseba, dvomljivih uspehov in se bolj dvomljivih praks.
Seveda lahko pri Virantu najdes veliko bolj ali manj tehtnih pomislekov, ampak ne sezejo do kolen vsem tem, ki sem jih nastel.

enadvatri ::
MadMicka, veliko SDS-ovcv je to spoznalo, ker je pod mirnimi fasadami kar kipelo iz njih ob tem dogodku (denimo Turk, Zver, Gorenak).
Kar se tiče skrajnega nacionalizma, ki ločuje državljane, je poguben za vse. O tem nima smisla ...
Kar se tiče skrajnega nacionalizma, ki ločuje državljane, je poguben za vse. O tem nima smisla ...

Ce hocete zamenjati JJ, se prikljucite stranki, morda postanete delegati z glasovalno pravico. Ne poznam statuta in ne vem kako ti postopki tecejo. Saj vidite, da ga s Patrio niso nikamor spravili. Dobiva tozbo za tozbo, vsak dan je bogatejsi in vsak dan kotira visje pri volilcih. Kar mene preseneca, je njegov prag tolerance, da se postavi v prvo vrsto in vzame nase ves drek ki leti v desno smer. Zivi scit.

TESKAn ::
Ce hocete zamenjati JJ, se prikljucite stranki, morda postanete delegati z glasovalno pravico. Ne poznam statuta in ne vem kako ti postopki tecejo. Saj vidite, da ga s Patrio niso nikamor spravili. Dobiva tozbo za tozbo, vsak dan je bogatejsi in vsak dan kotira visje pri volilcih. Kar mene preseneca, je njegov prag tolerance, da se postavi v prvo vrsto in vzame nase ves drek ki leti v desno smer. Zivi scit.![]()
Kako je to mogoče, če je sodstvo ja skorumpirano, nesposobno, komunajzarsko in kar je še teh pridevnikov?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ce hocete zamenjati JJ, se prikljucite stranki, morda postanete delegati z glasovalno pravico. Ne poznam statuta in ne vem kako ti postopki tecejo. Saj vidite, da ga s Patrio niso nikamor spravili. Dobiva tozbo za tozbo, vsak dan je bogatejsi in vsak dan kotira visje pri volilcih. Kar mene preseneca, je njegov prag tolerance, da se postavi v prvo vrsto in vzame nase ves drek ki leti v desno smer. Zivi scit.![]()
Ker je živi ščit, si je izmislil Tomaža Majerja? ... in označil volilce za cincave? S tem je močno pljunil v veter. In dlje kot je pljunec letel, močneje bo udaril nazaj!
Tako naj se tisti (desni) volilci, ki se čutijo užaljene, včlanijo in spravijo nadenj. Jaz in verjetno ostali s sredine in leve s tem nimamo nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()

Ne vem kateri izmed uzaljenih volilcev desnice bo sledil tvojemu pozivu Matijadmin, verjetno nihce. Ker nisi volilec desnice, verjetno tudi alternative v tem delu ne bos postavil, tako da je vse skupaj jamranje nad glasnim sosedovim pralnim strojem. Who gives a shit?
Po svoje je zanimivo, da so na razlasitev sodbe cakali tako dolgo, ceprav je bila odlocitev znana ze pred volitvami. OK, OK, mogoce niso hoteli vplivati na njihov izid, je raje Zalar poskrbel za bombasticno Patria trademark novico na dan volilnega molka. Sicer pa tudi Patria prihaja h koncu, avstrijska obtoznica je baje, vsaj po odzivu tozilca se slabsa od slovenske. Ko bo te farse konec, bo jasno, kdo so najvecji slovenski sralci.
Po svoje je zanimivo, da so na razlasitev sodbe cakali tako dolgo, ceprav je bila odlocitev znana ze pred volitvami. OK, OK, mogoce niso hoteli vplivati na njihov izid, je raje Zalar poskrbel za bombasticno Patria trademark novico na dan volilnega molka. Sicer pa tudi Patria prihaja h koncu, avstrijska obtoznica je baje, vsaj po odzivu tozilca se slabsa od slovenske. Ko bo te farse konec, bo jasno, kdo so najvecji slovenski sralci.

floyd1 ::

Mitingasi itak niso njegova volilna baza, je pa skoraj gotovo prislo do prelivanja glasov tako v eno kot v drugo smer. Big deal. Bo pa zanimivo gledati Bergludov in Potocnikov preklic izjav. Boste gledali?

jype ::
Karaya 52> Who gives a shit?
I do, ker nacističnih strank pač ne bomo spustili na oblast. Če bo treba volt komunistično partijo, da idioti, ki za dosego političnih zmag povzročajo incidente na meji, si izmišljujejo in javno oznanjajo laži o "novih državljanih, ki jih je not pripeljala levica samo zato, da lahko zmaguje" in za katere v kampanji sodelujejo vsem dobro znani vodje nasilnih neonacističnih skupin, bomo pač volili komunistično partijo.
I do, ker nacističnih strank pač ne bomo spustili na oblast. Če bo treba volt komunistično partijo, da idioti, ki za dosego političnih zmag povzročajo incidente na meji, si izmišljujejo in javno oznanjajo laži o "novih državljanih, ki jih je not pripeljala levica samo zato, da lahko zmaguje" in za katere v kampanji sodelujejo vsem dobro znani vodje nasilnih neonacističnih skupin, bomo pač volili komunistično partijo.

Da se razumemo: ako je sodišče odločilo, da je šlo za obrekovanje in oškodovanje dobrega imena, ter naložilo toženim strankam plačilo odškodnine, jaz s tem nimam nobenih problemov. Nekateri bodo pač težko pogoltnili, drugim bo to pasalo. Če obstaja možnost pritožbe, se lahko vsak, ki se čuti oškodovanega, tudi pritoži. At the end of the day je pa odločitve sodišča treba spoštovat.
Edino ena reč se mi zdi sporna: sodišča treh držav trenutno še preiskujejo, kaj se je zares dogajalo; pri nas pa sodišče v civilni tožbi odloči odškodnino zaradi razžalitve.
Kaj bo, če se izkaže, da v kateri izmed treh kazenskih zadev Janši kaj dokažejo?
Edino ena reč se mi zdi sporna: sodišča treh držav trenutno še preiskujejo, kaj se je zares dogajalo; pri nas pa sodišče v civilni tožbi odloči odškodnino zaradi razžalitve.
Kaj bo, če se izkaže, da v kateri izmed treh kazenskih zadev Janši kaj dokažejo?
- Hoc est qui sumus -

jype ::
imagodei> Kaj bo, če se izkaže, da v kateri izmed treh kazenskih zadev Janši kaj dokažejo?
Mislim, da bi morali odškodnino dosodit še hitreje. Če se zoper nekoga vodi postopek, tisk ga pa vnaprej označi za krivega, si zasluži odškodnino, tudi če dejansko je kriv, pa ta krivda še ni dokazana.
Mislim, da bi morali odškodnino dosodit še hitreje. Če se zoper nekoga vodi postopek, tisk ga pa vnaprej označi za krivega, si zasluži odškodnino, tudi če dejansko je kriv, pa ta krivda še ni dokazana.

Ne vem kateri izmed uzaljenih volilcev desnice bo sledil tvojemu pozivu Matijadmin, verjetno nihce. Ker nisi volilec desnice, verjetno tudi alternative v tem delu ne bos postavil, tako da je vse skupaj jamranje nad glasnim sosedovim pralnim strojem. Who gives a shit?
Jaz ne jamram nad Janšo. Jamram nad levico! To, kar sem zapisal, je zgolj moja opazka z razmišljanjem. Hvala.

Karaya 52> Who gives a shit?
Prav, voli kakor ti srce pozeli.

Da se razumemo: ako je sodišče odločilo, da je šlo za obrekovanje in oškodovanje dobrega imena, ter naložilo toženim strankam plačilo odškodnine, jaz s tem nimam nobenih problemov. Nekateri bodo pač težko pogoltnili, drugim bo to pasalo. Če obstaja možnost pritožbe, se lahko vsak, ki se čuti oškodovanega, tudi pritoži. At the end of the day je pa odločitve sodišča treba spoštovat.
Revizija in obnova postopka?

imagodei> Kaj bo, če se izkaže, da v kateri izmed treh kazenskih zadev Janši kaj dokažejo?
If you put it that way ... Se lahko samo strinjam.

- Hoc est qui sumus -