Forum » Pomoč in nasveti » Škratki ki odžirajo prepotrebne Mbyte !!!
Škratki ki odžirajo prepotrebne Mbyte !!!
Caboose ::
no, da vam povem svoj problem.
Na C disku (system) na katerem je instaliran winxp mi kronično primanjnkuje placa. Malo sem se poigral in sem sprostil 400mb, tako da sem prestavil prostor za virtual memory. Tako se je razbohotilo celih 500mb .. ampak samo za 2dni, potlej je spet disk bil poln (???) malo sem šaril po disku in našel krivca. Temporary internet files. Zdedelo se mi je skrajno čudno, da lahko T.I.F. zavzame 770mb (???) ampak tazares čudno pa pride zdaj, odprem mapo T.I.F. inu kaj najdeem no3? kvečemu 30 coockijev vsak po 1kb (b>???), ne trudite se z raznoraznimi programi, ki čistijo T.I.F. saj sem jih že vse uporabil, za svoj disk skrbim redno (defrag skandisc, disk cleanup, in odstranjam nepotrebne programe) zdaj mi pa povejte kako je lahko tam no3 770mb, če po odprtju (ja je nastavljeno na view all files) najdemo no3 samo 30 kukijev od katerih ima vsak 1kb.
Na C disku (system) na katerem je instaliran winxp mi kronično primanjnkuje placa. Malo sem se poigral in sem sprostil 400mb, tako da sem prestavil prostor za virtual memory. Tako se je razbohotilo celih 500mb .. ampak samo za 2dni, potlej je spet disk bil poln (???) malo sem šaril po disku in našel krivca. Temporary internet files. Zdedelo se mi je skrajno čudno, da lahko T.I.F. zavzame 770mb (???) ampak tazares čudno pa pride zdaj, odprem mapo T.I.F. inu kaj najdeem no3? kvečemu 30 coockijev vsak po 1kb (b>???), ne trudite se z raznoraznimi programi, ki čistijo T.I.F. saj sem jih že vse uporabil, za svoj disk skrbim redno (defrag skandisc, disk cleanup, in odstranjam nepotrebne programe) zdaj mi pa povejte kako je lahko tam no3 770mb, če po odprtju (ja je nastavljeno na view all files) najdemo no3 samo 30 kukijev od katerih ima vsak 1kb.
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.
Paramedic ::
Za vsak slučaj: dal si view all files. Kaj si dal tudi view system protected files?
End transmission.
bradek ::
a) Norton Antivirus - preskenirej. Ce imas instaliran kak Nortonov proggy, preveri da nimas protected recycle bin instaliran.
b) za brskanje po disku uporabi Total Commander (bivsi Windows commander). Dobis ga na www.ghisler.com
lp
Brad3K
b) za brskanje po disku uporabi Total Commander (bivsi Windows commander). Dobis ga na www.ghisler.com
lp
Brad3K
BoGo ::
Si poskušal brisati T.I.F v samem internet explorerju? Tools-Internet Options-Temporary internet files-Delete files.
Si poskušal tudi zmanjšati mejo za T.I.F. pod istim pod Settings?
Si poskušal tudi zmanjšati mejo za T.I.F. pod istim pod Settings?
tnx za pomoc, ampak:
naredil sem vse kaj ste mi veleli, cec dam view system protected files je isto... izpraznil sem norton protected rec. bin ter pobrisal T.I.F. in jim zmanjnsal plac na 10mb.
se kaksen predlog? nek prijatelj pravi da se da to fixnit, samo je pozabil, spomni se nekega eela z registri..
naredil sem vse kaj ste mi veleli, cec dam view system protected files je isto... izpraznil sem norton protected rec. bin ter pobrisal T.I.F. in jim zmanjnsal plac na 10mb.
se kaksen predlog? nek prijatelj pravi da se da to fixnit, samo je pozabil, spomni se nekega eela z registri..
BoGo ::
Meni najbolj pomaga pri ciscenju diska backup nujnih zadev in pa potem formatiranje. Ne vem zakaj imajo windowsi to lastnost, da nenehno rastejo, dokler ti ne zasedejo diska.
Zal nimam drugih idej . Pri meni je to uspelo.
Zal nimam drugih idej . Pri meni je to uspelo.
aaaagh !!! samo še 30mb dajte pomagat no !!!
AngelOfDeath ::
-tako kot je eden že rekel v ie zbriši vsebino mape (vse fajle)
-zbriši piskotke
-zbrisi fajle v temp mapi (v document in settings--->>>tvoje upor ime--->>>local settings---->>> temp (označi vse in briši)
po dem so še temp intern files --->>> content.IE5<<-- odpri in zbriši vse mape
-sprazni koš in ga nastavi na manjšo vrednost.
-zbriši piskotke
-zbrisi fajle v temp mapi (v document in settings--->>>tvoje upor ime--->>>local settings---->>> temp (označi vse in briši)
po dem so še temp intern files --->>> content.IE5<<-- odpri in zbriši vse mape
-sprazni koš in ga nastavi na manjšo vrednost.
TESKAn ::
Ejla poba, sej maš disk cleanup??? Če imaš okna inštalirana že dlje časa, dej pa še kompresirat stare fajle - imaš opcijo v disk cleanupu. Na ta način sem jaz pridobil 300 mega, ko je skompresiralo fajle, ki jih nisem rabil že 50+ dni...
P.S.: v mapi 'Recycler' (je skrita) pobriši vse fajle, ki jih lahko. Včasih se zna zgodit, da kar naenkrat tako dobiš par sto mega prostora...
P.S.: v mapi 'Recycler' (je skrita) pobriši vse fajle, ki jih lahko. Včasih se zna zgodit, da kar naenkrat tako dobiš par sto mega prostora...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TESKAn ()
ne, problem sem vam že povedal...
VEM kje so MB katere iščem, neznam jih sprostiti, v TIF foldeju je za 700mb datotek, KATERIH PA NE VIDIM, in jih zatorej nemorem označit (!!!), poskusil sem že vse možno, show all files, show system protected files, ... ma kdo še kak predlog? ker meni zmanjkuje idej... TIF je velik 770mb noter pa ni nič (?!?!?) vse sem pobrisal, samo ko odkjukam read-only (properties TIF datoteke) vprasa ce doda to opcijo vsem podatotekam inu filetom, kliknem da pa začne kazat katerim spreminja nastavitve, ampak vidim jih še vedno ne! lahko zbrišem TIF (v DOSu) in potem windowse normalno zaženem? poskušat nemislim, ker nimam CDjev za backup pa še bolj težko je backupat 20gb filov...
ideje? še enkrat problem;
VEM kje je proble, NEZNAM ga pa rešiti, problem pa je ta, da ne vidim file-ov v TIF (temporary internet files) folderu, kateri je velik 770mb.
VEM kje so MB katere iščem, neznam jih sprostiti, v TIF foldeju je za 700mb datotek, KATERIH PA NE VIDIM, in jih zatorej nemorem označit (!!!), poskusil sem že vse možno, show all files, show system protected files, ... ma kdo še kak predlog? ker meni zmanjkuje idej... TIF je velik 770mb noter pa ni nič (?!?!?) vse sem pobrisal, samo ko odkjukam read-only (properties TIF datoteke) vprasa ce doda to opcijo vsem podatotekam inu filetom, kliknem da pa začne kazat katerim spreminja nastavitve, ampak vidim jih še vedno ne! lahko zbrišem TIF (v DOSu) in potem windowse normalno zaženem? poskušat nemislim, ker nimam CDjev za backup pa še bolj težko je backupat 20gb filov...
ideje? še enkrat problem;
VEM kje je proble, NEZNAM ga pa rešiti, problem pa je ta, da ne vidim file-ov v TIF (temporary internet files) folderu, kateri je velik 770mb.
boštjan ::
imel sem isti problem,da se mi je v roku 1min napunla c particija,kjer so xp gor.meni je pomagal samo format.
TESKAn ::
Pobriši iz Nera, če ga imaš. Ima mapa TIF eno podmapo 'contentie5' in noter se nabirajo stvari.
Pa še en nasvet, če imaš kazzo: če poženeš v kazzi kak video fajl, preden ga do konca prenese, glupa zadeva najprej skopira fajl, kolikor ga je že preneslo, v TIF mapo in potem šele zaigra. In na koncu ne pobriše fajla za sabo. Rezultat je pa lepo rejena TIF mapa...
Pa še en nasvet, če imaš kazzo: če poženeš v kazzi kak video fajl, preden ga do konca prenese, glupa zadeva najprej skopira fajl, kolikor ga je že preneslo, v TIF mapo in potem šele zaigra. In na koncu ne pobriše fajla za sabo. Rezultat je pa lepo rejena TIF mapa...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
zigadr ::
Mogoče ti bo pomagal CHKDSK.
Pa sevede zažen z /F ali /R.
P tem pa še defragmentirej disk.
Pa sevede zažen z /F ali /R.
P tem pa še defragmentirej disk.
Klemenn ::
aja človek---veš kaj še probi...probi zagnat scandisk..nej ti VSE pregleda...ker sem mel enkrat podobno težavo...mi je kazalo da mam 700mb prostora..pa je bil 8gb disk prazen..pa sem potem popravu..aja al si pa dobi kaki disk repairer...lahk pa tut to probaš..pejt v dos ..pa ZBRIŠI celo mapo tif...jo bodo winsi že na novo naredili....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C-disk se mi sam polni ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 9938 (9033) | cookyx |
» | Nepotrebni fajli?Oddelek: Programska oprema | 1233 (1123) | Storm |
» | Kam izginja plac na c:-ju ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1905 (1579) | CaqKa |
» | WinXP-Prazna mapa "Temp. internet files" velika 517MbOddelek: Operacijski sistemi | 1688 (1542) | TESKAn |
» | Brišem stvari iz diska, placa pa niOddelek: Pomoč in nasveti | 1733 (1417) | refosk |