Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
starfotr ::
Še to je potrebno vedeti, da nek proizvajalec ima pod svojo blagovno znamko ponavadi boljši produkt, kot pa izdelek, ki ga proizvaja za blagovno znamko trgovca in je ponavadi cenejši.
Tipično in verjetno je tudi kdo na ST ugotovil, to velja za npr. pivo.
Tako kot je napisal starfotr " ... kolikor denarja, toliko muzike. Ne nujno premosorazmerno ..."
Smo že davno ugotavljali, da se jim ne splača imeti dveh različnih linij. Razlike so večinoma v glavi.
Proizvajalec sam napiše, da ima za svoje produkte ekstra linijo.
Alpsko mleko izdelujemo na posebni, naprednejši proizvodni liniji, kjer ga v najkrajšem možnem času toplotno obdelamo. Na tej liniji ne proizvajamo nobenega drugega mleka, kar nam omogoča razliko v okusu, ki jo potrošniki cenijo.
https://nascas.svet24.si/novice/gospoda...
Ti pa še naprej trajbaj svoje in ugotavljaj, da ti prodajajo isto, samo da je dražje, če je na embalaži original proizvod proizvajalca in ne delano za private label naročnika.
J.McLane ::
Jaz pa iščem neko marmelado iz jagodičevja, Hofer je imel brusnično, ki je bila kar OK, sedaj je ne najdem več. Naslednjo sem kupil od Argete, ki je sicer draga ampak občutno boljša. Na dopustu v Franciji sem kupil črni ribez, odlična. No ko sem bil v Lidlu je bila tudi revščina od ponudbe marmelad, bo zgleda treba v Špar/Mercator.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
ššš ::
Mleko se drugač ne proizvaja na liniji. Tudi močno dvomim, da so na novo odkril pasterizacijo. Priporočilo za marmelado iz Francije iz črnega ribeza pa je suhega zlata vredno. Pomoje bomo že kr ta vikend šli.
delavec44 ::
Še to je potrebno vedeti, da nek proizvajalec ima pod svojo blagovno znamko ponavadi boljši produkt, kot pa izdelek, ki ga proizvaja za blagovno znamko trgovca in je ponavadi cenejši.
Tipično in verjetno je tudi kdo na ST ugotovil, to velja za npr. pivo.
Tako kot je napisal starfotr " ... kolikor denarja, toliko muzike. Ne nujno premosorazmerno ..."
Smo že davno ugotavljali, da se jim ne splača imeti dveh različnih linij. Razlike so večinoma v glavi.
Proizvajalec sam napiše, da ima za svoje produkte ekstra linijo.
Alpsko mleko izdelujemo na posebni, naprednejši proizvodni liniji, kjer ga v najkrajšem možnem času toplotno obdelamo. Na tej liniji ne proizvajamo nobenega drugega mleka, kar nam omogoča razliko v okusu, ki jo potrošniki cenijo.
https://nascas.svet24.si/novice/gospoda...
Ti pa še naprej trajbaj svoje in ugotavljaj, da ti prodajajo isto, samo da je dražje, če je na embalaži original proizvod proizvajalca in ne delano za private label naročnika.
Kaj pa če proizvajalec napisati? Vsaki reklami tudi verjameš?
Pa napisal sem večinoma. Verjamem, da obstajajo izjeme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Za private label so druge linije. Če niso druge linje, so pa druge recepture, postopki, embalaža in izvor surovin. Vse to ali pa samo posmezne postavke.
Če je targetirana cena nizka, bodo naredili vse, da to dosežejo. Če morajo zato izbrat sestavine iz držav, kjer je vse ceneje, bodo to naredili brez najmanjšega upora.
Ti misliš, da ti pšenico za kruh žanjejo ročno za tvoj low budget kruh? Ne, pride pa verjetno iz Ukrajine ali pa še od kje drugje, kjer je poceni in lahko uporabijo strupe (herbicide, pesticide in ostalo), ki so pri nas že predpovedani ali pa sploh nikoli niso bili dovoljeni. Nižje cene delovne sile, pogoje dela in ostalega iz teh tretjih držav pa niti ne bom omenjal.
Če je targetirana cena nizka, bodo naredili vse, da to dosežejo. Če morajo zato izbrat sestavine iz držav, kjer je vse ceneje, bodo to naredili brez najmanjšega upora.
Ti misliš, da ti pšenico za kruh žanjejo ročno za tvoj low budget kruh? Ne, pride pa verjetno iz Ukrajine ali pa še od kje drugje, kjer je poceni in lahko uporabijo strupe (herbicide, pesticide in ostalo), ki so pri nas že predpovedani ali pa sploh nikoli niso bili dovoljeni. Nižje cene delovne sile, pogoje dela in ostalega iz teh tretjih držav pa niti ne bom omenjal.
Alamar ::
To ni mišljeno zdaj, ko so se odločili uničiti firmo. Zdaj je to vidno povsod.
To je bilo že davno nazaj, jaz sem z njimi prenehal kaki dve leti nazaj.
In vem, kakšna razlika je bila med našim, logaškim, postojnskim, ljubljanskimi itd.
Naš je bil narejen za ekstremno jebanje kupcev v glavo. Testiranje kako močno se lahko poserješ na njih in da še vedno kupujejo pri tebi.
Za nekoga, ki že dve leti ne hodi v Hofer veš presneto veliko. Oziroma popravek, nimaš pojma in pametuješ.
Za private label so druge linije. Če niso druge linje, so pa druge recepture, postopki, embalaža in izvor surovin. Vse to ali pa samo posmezne postavke.
Še en brihtnež, ki verjame medijem in samozvanemu prehranskemu strokovnjaku Kuharju. Na splošno se zelo motiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()
donvito ::
"Kupil sem vanilijev sladoled", ne pove absolutno ničesar. Vrst sladoleda in proizvajalcev, je na trgu ogromno. Hofer ima v ponudbi tudi izredno kvaliteten vanilijev sladoled. In za referenco si dal hrvaškega, enega najbolj cenenih, ki jih trg ponuja.Pod vanilijev sladoled se šteje tista burbonska vanilja. Še najbolj je podobno sladoledu.
Sem ja, najslabša hofer poslovalnica na planetu je pristala točno v našem selu.
levega sem že jedel, mi je kar ok, od ledo-ta še ne.
Z orehi mi je tudi dober, samo ena druga firma, čez doma narejenega ga pa tako ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()
MrStein ::
Hja, zadnjič so eni prisegali pri ... čemerkoli že..., da je enak sir v LeClerc-u slabše kvalitete kot taisti (a dražji) sir v Mercator-ju (ali kje je že bila naprodaj).
Komu zdaj verjeti?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Nekaj je, če primerjaš hruške z jabolkami, povsem nekaj drugega je pa če primerjaš jabolka z jabolkami.
Magic1 ::
Hja, zadnjič so eni prisegali pri ... čemerkoli že..., da je enak sir v LeClerc-u slabše kvalitete kot taisti (a dražji) sir v Mercator-ju (ali kje je že bila naprodaj).
Komu zdaj verjeti?![]()
Vse je možno, sploh pri sirih ki so lahko različno starani. Lej primer za Parmigiano Reggiano. Na vseh piše isto ime, a imaš verzije, kjer piše spodaj nič(12), 18, 24, 36,... Vsak je držji in nekoliko drugačen.
Magic

Bud_Bundy ::
500g jogurt iz Hoferja ima odlično folijo, se je strgal v kolesarski torbi. Na srečo je vse popila majica na kateri je bil položen.
darkolord ::
Za private label so druge linije. Če niso druge linje, so pa druge recepture, postopki, embalaža in izvor surovin. Vse to ali pa samo posmezne postavke.Ti misliš, da pri private labelih poskušajo znižati stroške proizvodnje, pri svojih labelih pa ne, ali kaj? Maržo šenkajo kupcem, namesto da bi jo zadržali zase?
Ko brand name izdelek podražijo, je to zaradi tega, ker so povečali kakovost surovin, kajneda?
Ja, seveda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
mojsterleo ::
Ko brand name izdelek podražijo, je to zaradi tega, ker so povečali kakovost surovin, kajneda?
Ja, seveda.
Pri brandih je kakovost surovin boljša, že rok uporabe je ponavadi zato bistveno daljši.
Če pogledaš npr. originalno Alpsko mleko nima tistega okusa po zažganem, ki je praksa v večini drugega mleka. To je tako zaradi drugačnega postopka obdelave mleka. Generično mleko made by LM nima te kakovosti.
Enako je z vloženo zelenjavo ETA Kamnik. Natureta ima bolj kakovostne sestavine kot generični produkti narejeni v ETI. Si kdaj pogledal Gorčico? Originalna od ETA je povsem drugačne barve, konsistentnosti in okusa kot generična Spar/Mercator ampak made by ETA.
Magic1 ::
Sej je možno, da ima trgovec za katerega polni ETA, drugačne zahteve. Eta ima svoj star recept, Hofer bo verjetno prodajal tudi tujini, kjer niso navajeni na naš recept. Sej pri Nuteli je podobno. Vsak trg ima svojo formulo.
Magic
fikus_ ::
To, kakšna točno bo receptura, je stvar dogovora med trgovcem, ki hoče svojo znamko in proizvajalcem. Lahko se dogovorita za enako recepturo, za drugačno (cenejšo),....
Če je enaka receptura je potem razlika v ceni na račun kupljene količine, pri beli tehniki je razlika v zahtevani kvaliteti oz. kontroli,....
Če je enaka receptura je potem razlika v ceni na račun kupljene količine, pri beli tehniki je razlika v zahtevani kvaliteti oz. kontroli,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Za private label so druge linije. Če niso druge linje, so pa druge recepture, postopki, embalaža in izvor surovin. Vse to ali pa samo posmezne postavke.Ti misliš, da pri private labelih poskušajo znižati stroške proizvodnje, pri svojih labelih pa ne, ali kaj? Maržo šenkajo kupcem, namesto da bi jo zadržali zase?
Ja, seveda.
Normalno, da praktično znižujejo stroške in povečujejo količino denarja na račun nižjih stroškov.
Dejstvo pa je, da private label - trgovinske znamke lahko čez noč menjajo dobavitelja ali recept ali karkoli drugega, če jim nekaj poslovno ne gre kot so si zamislili.
Medtem ko, če ti kupuješ nek dolgo poznan proizvod priznane znamke, pričakuješ vedno isto kvaliteto. Tam, če delajo neke eksperimente in se jim slučajno ponesreči, bodo kot brand, brand izdelek ali podjetje lahko propadli ali imeli nižje poslovne rezultate. Ni nekih pretiranih možnosti popravnega izpita ob izgubi ugleda, ki se ga gradi dolga desetletja. Zato to delajo počasi, z malimi koraki. Tako na kakovosti kot na velikosti embalaže. Če samo v embalažo natresejo manj proizvoda za isto ali višjo ceno, ter ohranijo kakovost je še dobro.
Skratka, pri izbiri priznane znamke imaš kot potrošnik MANJ MOŽNOSTI, da je kaj narobe oziroma nisi zadovoljen. Seveda pa ima to svojo ceno. Preverjene znamke imajo svoj trg, zato še vedno obstajajo. Prav tako obstajajo private label znamke. Vendar se jih lahko tudi ukinja. Tudi Hofer je umaknil marsikaj v teh letih iz ponudbe svojih private label izdelkov.
In še to, private label izdelke večinoma delajo manj znani (globalni) ponudniki.
Za Aldi in Lidl ne bo nikoli delal nek Nestle, Mondelez ali Cocacola. Oni najdejo manj znane proizvajalce, ki delajo za njih.
Pri nas je mali trg, da vsi delajo vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
Groot ::
Starfotr moreda najprej malo pogooglaj kdo dejansko polni stvari za Nestle, Mondelz, Cocacolo itd.
hint: to niso neke lastne skrivne tovarne, ampak kar lepo zunanji dobavitelji. Za primer, Radenska je do nedavnega polnila izdelke za Pepsi itd.
BuDi79 ::
Dejstvo pa je, da private label - trgovinske znamke lahko čez noč menjajo dobavitelja ali recept ali karkoli drugega, če jim nekaj poslovno ne gre kot so si zamislili.Kje spiš, da te ne ukradejo?
Medtem ko, če ti kupuješ nek dolgo poznan proizvod priznane znamke, pričakuješ vedno isto kvaliteto. Tam, če delajo neke eksperimente in se jim slučajno ponesreči, bodo kot brand, brand izdelek ali podjetje lahko propadli ali imeli nižje poslovne rezultate. Ni nekih pretiranih možnosti popravnega izpita ob izgubi ugleda, ki se ga gradi dolga desetletja. Zato to delajo počasi, z malimi koraki. Tako na kakovosti kot na velikosti embalaže. Če samo v embalažo natresejo manj proizvoda za isto ali višjo ceno, ter ohranijo kakovost je še dobro.
Coca Cola "vsakih 14 dni" malo spremeni recept... pa za njih res ne moreš reči, da niso "priznana znamka".
Pa malo zamenjajo sladkor za fruktozni-glukozni sirup, pa malo znižajo % pomaračnega soka v Fanti... se zgodi.
Fanta: 2017 sestavine: voda, fruktozni-glukozni sirup, pomarančni sok iz zgoščenega pomarančnega soka 5,3% ... (vir : https://fanta.menzinsky.com/p/fanta-esl... )
Fanta: 2023 sestavine: voda, fruktozni-glukozni sirup, pomarančni sok iz zgoščenega pomarančnega soka 5% ... (vir : https://web.archive.org/web/20230922041... )
Fanta: 2026 sestavine: Voda, fruktozni-glukozni sirup, pomarančni sok (3%) iz zgoščenega pomarančnega soka ... (vir : https://www.coca-cola.com/si/sl/brands/... )
in potem imaš samo čez mejo:
Fanta: 2026 sestavine: Acqua, zucchero, succo d'arancia da concentrato (9%) ... (vir : https://www.coca-cola.com/it/it/brands/... )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Če bi bil pismen, bi prebral točno to, kar si tudi ti napisal.
Zato to delajo počasi, z malimi koraki.

mtosev ::
Jaz sem v Hoferju kupil activ energy super alkaline AA 8 pack baterije. So te dobre baterije?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mojsterleo ::
Jaz sem v Hoferju kupil activ energy super alkaline AA 8 pack baterije. So te dobre baterije?
Moje izkušnje so povprečne.
Je pa bil test v slo techu nekaj let nazaj kjer so imele dobre rezultate:
Test alkalnih baterij
Je pa res da se lahko prodajalci menjajo proizvajalcap in enaka kakovost čez leta ni kaj zagotovljena.
ecopro ::
mojsterleo je izjavil:
Enako je z vloženo zelenjavo ETA Kamnik. Natureta ima bolj kakovostne sestavine kot generični produkti narejeni v ETI. Si kdaj pogledal Gorčico? Originalna od ETA je povsem drugačne barve, konsistentnosti in okusa kot generična Spar/Mercator ampak made by ETA.
Po mojih izkušnjah vsaj za Sparovo gorčico, ki jo izdeluje ETA, to ne drži. Govorim za 360-gramski stekleni kozarec.
Na etiketi piše "Gorčična semena drugega porekla". Barva, konsistentnost in okus gorčice so povsem primerljivi, da ne rečem enaki, tisti originalni gorčici od ETE.
Dvomim, da so v originalni gorčici od ETE kaj drugačna gorčična semena kot "drugega porekla".
Ti že lahko dvomiš in se prepričuješ, da plačaš manj, dobiš pa več. Resnica je pa verjetno ta, da trgovina več zasluži na svojih znamkah, kako pa pridejo do večjega zaskužka, pa vedo samo oni in proizvajalec.
delavec44 ::
Saj to ni neka skrivnost. Proizvajalca prisilijo, da dela določeno število kosov trgovinske znamke, če želi svojo znamko tam prodajati. Na teh prvih ima pač manjšo maržo, na svoji znamki pa večjo.
Pa čim rečeš verjetno, nisi več verodostojen.
Pa čim rečeš verjetno, nisi več verodostojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()