» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
216 / 217
»»

delavec44 ::

starfotr je izjavil:

Tebi slepi test ne pomaga. Si preveč navajen na slabo in ti je to bolj dobro pa zagovarjaš ta ološ. Pač isto kot folk ne mara naravnga prekuhanega domačega mleka, alpsko ali pa kako drugo iz tetrapaka mu je pa dobro.

Saj sebi ga nisem priporočal. :))

Grem včasih tudi kakšno michelinovo zvezdico pogledat pa ne bi to ravno jedel vsak dan. Od čevapov za 7EUR se vsaj najem. Pa folk, ki pride na kakšno fešto kjer jaz roštiljam se tudi nič ne pritožuje. Prej obratno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

starfotr ::

Se vidi, da si zvezdice samo od zunaj gledal. Ker, če bi resnično jedel tam, bi vedel da lačen ne greš od gostilne.

Ker ravno ti veš koliko jaz pojem ;) Ali misliš da so all-you-can-eat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Ne. Ampak pri n hodih zagotovo ni nihče lačen.

ZveeZ ::

starfotr je izjavil:

Hold my beer... :)

kuglvinkl ::

ZveeZ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Exactly...

Alamar je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Oprosti ampak navadni čevapi ali mleto meso, ki so v Hoferju 6,90€/kg, so v Lidlu 5€/kg. Akcije gor ali dol. Svinjsko pleče isto 2€ razlike.
Kruh je imel hofer v stalno nizkih cenah precej ugoden, pa še boljši je kot Lidlov. Žal so šle cene nazaj gor.

Ne samo da se mi da ukvarjati z aplikacijami, raje grem s kolesom v Lidl 8km stran kot v Hofer zraven mene. Včasih ni bilo tako.
Sam si si odgovoril. Če so akcije in se ti da s tem ubadati ja, sicer so cene tamtam.

Pa ste pogruntal, da nam gre na qrac, da je slovenski potrosnik izbran za poizkusnega zajcka?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

barakus ::

Na začetku mi je Hofer deloval bolj premium lidl pa čisti diskont filing. No s časom sem zaradi nižjih cen lidla in izvrstnega Parkside orodja popolnoma presedlal na Lidl. Aja pa tudi tuna v sončničnem olju je v Hoferju neko obdobje postala ogabna, neužitna, to je bil povod da sem sploh začel hodit v lidl.

Aja lidl je pa res preveč založen, je počasi že nerodno navigirat med vsemi ekstra policami in vozički zaposlenih.

c3p0 ::

Magic1 je izjavil:

Zapreti ne, ima mnogo preveč infrastrukture. Lahko pa bi prodal vse. Samo komu? Dvomim da si eurospin lahko privošči. Lidl pa tudi nima interesa, saj sta trgovini večinokrat blizu.

Kak Tesco? V tujini ga je polno.

c3p0 ::

barakus je izjavil:

Na začetku mi je Hofer deloval bolj premium lidl pa čisti diskont filing. No s časom sem zaradi nižjih cen lidla in izvrstnega Parkside orodja popolnoma presedlal na Lidl. Aja pa tudi tuna v sončničnem olju je v Hoferju neko obdobje postala ogabna, neužitna, to je bil povod da sem sploh začel hodit v lidl.

Aja lidl je pa res preveč založen, je počasi že nerodno navigirat med vsemi ekstra policami in vozički zaposlenih.

Zadnjič sem bil v avstrijskem Hoferu in situacija je podobna kot z našim Lidlom. Na polno založen, police kipijo, polno je tudi "premium" znamk.

kixs ::

Pred tednom sem bil v Italiji, pa sem cisto pozabil zavit v Aldi. Bil sem v Lidlu in Eurospinu, ta sta precej podobna nasim. Tudi cenovno, ko pravijo, da je v IT vse ceneje :lol:

ZveeZ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Sure, sure.

Pithlit ::

kixs je izjavil:

Pred tednom sem bil v Italiji, pa sem cisto pozabil zavit v Aldi. Bil sem v Lidlu in Eurospinu, ta sta precej podobna nasim. Tudi cenovno, ko pravijo, da je v IT vse ceneje :lol:

Ni. Vsaj spi ima nekatere stvari dražje, druge cenejše, ampak v povprečju ne profitiraš popolnoma nič če v Italiji opraviš podoben nakup kot pri nas.

Imajo pa veliko večjo izbiro sirov. Tko da mogoče bi se zaradi tega splačalo. Kdor hoče sir on a budget. Dimljen provolone je kr super.
Life is as complicated as we make it...

starfotr je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Sure, sure.

Sem bil nekoc v Milanu v neki fancy ribji restavraciji.
Koliko hodov je bilo, se ne spomnem.
Spomnem se pa, da smo na "koncu" narocevali se dodatne porcije in smo se sprasevali ob odhodu, ce je kaksen fast food v blizini;)

Si ne upam niti predstavljat kaksen je bil racun, ker hrana je bila vrhunska;)
Ampak ja.. laceeeeen

Pithlit ::

Star fotr ima pač majhen želodček. Saj ga imam jaz tudi. Še enega konkretnega tonta pašte ne zmažem. Pice bi raj pol kot celo. Pa se kljub temu strinjam da so tiste zvezdice kr majhne.
Life is as complicated as we make it...

feryz ::

E?
Neki stari mlin v Italiji. Smo imeli makaroni slow food, 12 hodov.
Najprej je prinesel 3 torteline, potem 4 raviole ...
Kot pravite, smo se norca delali in guglali, kje je mcdonalds.
Jaz sem bolj švoh jedec in sem odnehal pri sedmem hodu. Trije so zmazali še dva, zadnji pa je prišel do desetega.
Polni kot baloni, čeprav je izgledalo malo.
Verjetno so še največ naredile strateške pavze vmes. Možgani začnejo javljati, da si sit. Čeprav je bil tudi vamp velik.

Ko smo bili v Riminiju na morskem slow fudu, sem pa odnehal že pri četrtem hodu od desetih.
Pa ne zato, ker bi bil sit, ampak ker se mi je morska hrana takrat ultra zagnusila. Verjetno za vedno.
Kakšne kalamare še zmažem, vse ostalo pa mirne duše preskočim.

MrStein ::

c3p0 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Zapreti ne, ima mnogo preveč infrastrukture. Lahko pa bi prodal vse. Samo komu? Dvomim da si eurospin lahko privošči. Lidl pa tudi nima interesa, saj sta trgovini večinokrat blizu.

Carrefour, Kaufland...
Kandidatov kot peska. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BuDi79 ::

MrStein je izjavil:

Carrefour, Kaufland...
Kandidatov kot peska. ;)
ne, ni kandidatov. Če nekdo obstaja še ni kandidat da odpre trgovine v naši rupetini.

Tuš se prodaja že sto let pa ga nihče noče... Mercator so morali pa balkanci kupit.

SambaShare ::

Zadnjih par tednov imajo še pekarno bolj izropano kot ne. To je pa res še zadnji razlog, da sem sploh hodil tja :P.

Ganon ::

BuDi79 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Carrefour, Kaufland...
Kandidatov kot peska. ;)
ne, ni kandidatov. Če nekdo obstaja še ni kandidat da odpre trgovine v naši rupetini.

Tuš se prodaja že sto let pa ga nihče noče... Mercator so morali pa balkanci kupit.

Nakladaš. In primerjaš hruške in jabolka.

Meni bi bil všeč tudi kakšen LeClerc. Samo ne vem če se gre teh manjših poslovalnic.

neooo ::

V Hofer se vec ne hodi, sedaj je najboljsa opcija LIDL, ima tudi super app. In polnenje e vozil ;)

Magic1 ::

Sej ravno to je problem, če bo ostal lidl brez resne konkurence. Preprosto bo lahko cene dvignil.
Magic

Zaenkrat mu Spar kar dobro konkirira.
Hell, se Mercator ni vec bistveno drazji.
No, problem Mercatorja je ta, da nima enotnih cen. Npr mali Mercator v Izoli ima veliko izdelkov po visji ceni kot hipermarket v Kopru.

Enotnih cen nima niti lidl. Pojdi v lidl na kakem otoku na hrvaškem ali pa na celini.

Normalno je, da enotnih cen ni. Ker če nimaš konkurence, lahko dvigneš ceno. Prav tako lahko dvigneš ceno, če je veliko prometa (obala).

Mercator je že dolgo povsem konkurenčen, samo folk je začel hodit drugam, ker je miselnost še vedno da so diskonti poceni.

mojsterleo ::

ZveeZ je izjavil:

No, problem Mercatorja je ta, da nima enotnih cen. Npr mali Mercator v Izoli ima veliko izdelkov po visji ceni kot hipermarket v Kopru.

To se mi zdi normalno. Mercator Bavarc v Ljubljani je tudi dražji. Možno je tudi, da je v Izoli franšiza?
V Šparu v centru LJ (Čopova) in nekaterih franšizah pa recimo ne moreš uveljavljati kupončkov, pa tudi ponudba in cene so lahko različne. Vem da recimo Špar Blatnik ima svoje solate in sendviče.

To so pač franšize. Enako Spar v Čatežu.

anketar ::

starfotr je izjavil:

Enotnih cen nima niti lidl. Pojdi v lidl na kakem otoku na hrvaškem ali pa na celini.

po tv-ju se reklame furajo jedna zemlja jedna cijena, od kje si pa to vzel, da je različno????

mojsterleo je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

To se mi zdi normalno. Mercator Bavarc v Ljubljani je tudi dražji. Možno je tudi, da je v Izoli franšiza?
V Šparu v centru LJ (Čopova) in nekaterih franšizah pa recimo ne moreš uveljavljati kupončkov, pa tudi ponudba in cene so lahko različne. Vem da recimo Špar Blatnik ima svoje solate in sendviče.

Dvomim, da je fransiza, saj se prodajalci obcasno izmenjujejo tudi s poslovalnico v Luciji.

mojsterleo ::

ZveeZ je izjavil:

Dvomim, da je fransiza, saj se prodajalci obcasno izmenjujejo tudi s poslovalnico v Luciji.
Umetna pamet pravi tole:

Nobena od trgovin Mercator v Izoli ni franšizna prodajalna. Vse štiri poslovalnice v Izoli so redne, lastne živilske trgovine družbe Mercator, d.o.o.

V Izoli delujejo naslednje Mercatorjeve lastne poslovalnice:
Market 19 Livade Izola (Kajuhova ulica 28)Market 43 Veliki trg Izola (Veliki trg 1)
Market 61 Jagodje Izola (Cesta v Jagodje 2)
Market 78 Trg republike Izola (Trg republike 4)

Uradne Mercatorjeve franšize (zasebne trgovine, ki delujejo pod Mercatorjevim okriljem in sistemom Pika) so običajno locirane v manjših krajih ali podeželskih zadrugah in so na uradnih seznamih franšiz izrecno označene drugače. Trgovine v Izoli so vodene neposredno s strani matičnega podjetja.

Zgleda da res ne, čeprav ima 170 franšiz. https://www.mercator.si/prodajna-mesta/...

AI pravi tole:
Ker je Trg republike v strogem centru mesta in ob turistični coni, ima v sistemu nastavljen višji cenovni profil za redne artikle, medtem ko imajo Livade kot stanovanjska soseska (kjer ljudje hitreje pobegnejo v Koper v diskonte) nižjega.

opeter ::

c3p0 je izjavil:

Ko se pogovarjamo, kdo gre, prevzemi, združevanja itn. je tukaj ena uradna novica: britanski velikan Tesco razmišlja, da bi zapustil madžarski, slovaški in češki trg

Google Translate: Tesco se bo morda umaknil iz Madžarske, je sporočila trgovska veriga

Izvirna novica: https://index.hu/gazdasag/2026/07/08/te...

Oddelek za Srednjo in Vzhodno Evropo zaposluje več kot 22 tisoč delavcev in upravlja 561 trgovin ter predstavlja edini pomemben trg tega britanskega trgovinskega velikana zunaj Združenega kraljestva in Irske.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

BuDi79 ::

opeter je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Ko se pogovarjamo, kdo gre, prevzemi, združevanja itn. je tukaj ena uradna novica: britanski velikan Tesco razmišlja, da bi zapustil madžarski, slovaški in češki trg

Oddelek za Srednjo in Vzhodno Evropo zaposluje več kot 22 tisoč delavcev in upravlja 561 trgovin ter predstavlja edini pomemben trg tega britanskega trgovinskega velikana zunaj Združenega kraljestva in Irske.
Ne vem, če je pisun videl kakšno neumnost je napisal...

Tri države, 30 milijonski trg, "edini trg izven uk in irske" ... wtf je to napisano... Koliko držav mora biti da ni več edini?

opeter ::

Pač današnji novinarji :)

Ampak zanimivo, da je takšno besedilo tudi na drugih straneh, glejte: https://share.google/C8uVmGwH2G1fKaH1d

za izaz tesco outside uk napiše tole:

The division covers Tesco's operations in the Czech Republic, Hungary and Slovakia. It's the company's only sizable business outside the United Kingdom and Ireland, after years of international exits. Tesco has not confirmed the talks. A spokesperson said the company does not comment on rumor or speculation.

Tesco May Finally Leave the Continent Behind
https://finance.yahoo.com/markets/stock...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Ganon ::

Tesco je zapustil ZDA, ko so se začele prve težave.

predi ::

Včeraj sem bil slučajno v Hoferju po zelo dolgem času, ker sem spet potreboval en specifičen izdelek, ki sem ga vedno kupoval pri njih. Šest CR2032 gumbnih baterij, 1€. :O

djabi ::

predi je izjavil:

Včeraj sem bil slučajno v Hoferju po zelo dolgem času, ker sem spet potreboval en specifičen izdelek, ki sem ga vedno kupoval pri njih. Šest CR2032 gumbnih baterij, 1€. :O

Če si šel peš, potem se je splačalo.

S kolesom, par metrov več na poti domov. V fizične trgovine vedno hodim samo po posamične izdelke.

Cola vanilia je bila na zalogi? ;))

komunist1945 ::

predi je izjavil:

Včeraj sem bil slučajno v Hoferju po zelo dolgem času, ker sem spet potreboval en specifičen izdelek, ki sem ga vedno kupoval pri njih. Šest CR2032 gumbnih baterij, 1EUR. :O

Jaz včasih hodim v hofer za backup, ker je zraven drugih trgovin, pa dokpim za par evrov, če je česa drugod zmanjkal. Par dni nazaj so imeli ugoden paradajz. Imeli so tudi gumbne baterje (velik paket) še ceneje in sem vzel še to. Enih 20 je not, mešani tipi, večina CR2032, za okoli 1,4 EUR.

Zgodovina sprememb…

J.McLane ::

Ko smo že pri teh gumbnih baterija, enkrat sem kupil ene v Jysk-u, v ključu od avta so delovale zelo malo časa (nekaj mesecev), imel sem paket in sem jih pomenjal vse v roku dveh let. Sedaj sem kupil Varta komplet dveh baterij za nikh 3€ in upam da bo mir vsaj za 3 leta.

A te Hoforjeve vam zdržijo vsaj toliko kot nek premium brand baterij?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Groot ::

Pri avtomobilskih ključih po mojih izkušnjah nobene baterije, brand ali no name brand, ne zdržijo dolgo. En mehanik mi je enkrat pojasnil, da je razlog v tem da so sodobni ključi zaradi odklepanja/zaklepanja s približevanjem avtu ipd. ves čas v stanju oddajanja signala.

EU_zamašek- ::

Upam da Hofer ostane. Sicer kupujem zadnje čase 3 izdelke:

Gladka moka 1 kg - slovenska! kakih 56 ali 58 c
Polnjenje olive s "papriko", tiste malce večje, dražje, ne tiste drobne cenejše
Kvas za 20 c - nikjer bolj ugodno - sicer je tisti od M za 22 c boljši, ampak ga dostikrat ni, ali je datum že nekaj dni čez

komunist1945 ::

J.McLane je izjavil:

Ko smo že pri teh gumbnih baterija, enkrat sem kupil ene v Jysk-u, v ključu od avta so delovale zelo malo časa (nekaj mesecev), imel sem paket in sem jih pomenjal vse v roku dveh let. Sedaj sem kupil Varta komplet dveh baterij za nikh 3EUR in upam da bo mir vsaj za 3 leta.

Za hoferjeve ne znam poedat, ker sem prvič vzel tam. Sem pa že nek podoben paket vzel v lidlu, pa nisem opazil, da bi kaj hitreje crkovale, mogoče samo nisem pozoren preveč.

Zgodovina sprememb…

J.McLane je izjavil:

Greš v Hofer s kolesom in vržeš teh 0,5€ za test treh. Meni so se zdele ok, je pa res, da jih že kar nekaj časa nisem potreboval, zdaj pa imajo drugačno embalažo. Mogoče se je kaj spremenilo.

BTW, v ključu za avto so še originalne, torej vsaj od 2014. Seveda brez bedarij, kot je samodejno odklepanje.

deepsick ::

J.McLane je izjavil:

Seveda ne, kemija se razlikuje, zakaj se ne bi karakteristike?

J.McLane ::

Kemija je ista, trik je nekje v detailih (čistost surovin, natančnosti izdelave...)
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

energetik ::

komunist1945 je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Ko smo že pri teh gumbnih baterija, enkrat sem kupil ene v Jysk-u, v ključu od avta so delovale zelo malo časa (nekaj mesecev), imel sem paket in sem jih pomenjal vse v roku dveh let. Sedaj sem kupil Varta komplet dveh baterij za nikh 3EUR in upam da bo mir vsaj za 3 leta.

Za hoferjeve ne znam poedat, ker sem prvič vzel tam. Sem pa že nek podoben paket vzel v lidlu, pa nisem opazil, da bi kaj hitreje crkovale, mogoče samo nisem pozoren preveč.
Hoferjeve CR2032 so zanič, razen za res najbolj osnovne zadeve. V avtomobilskem ključu mi je že pri novi bateriji vsake toliko javilo, da je baterija prazna. Nato naredil load test in primerjal z load testom Duracell - Hoferjeve so katastrofa. AA in AAA pa redno kupujem, za tam, kjer se spoh še uporabljajo. V high-drain napravah imam itak povsod NiMH.

EU_zamašek- je izjavil:

Upam da Hofer ostane. Sicer kupujem zadnje čase 3 izdelke:

Gladka moka 1 kg - slovenska! kakih 56 ali 58 c
Polnjenje olive s "papriko", tiste malce večje, dražje, ne tiste drobne cenejše
Kvas za 20 c - nikjer bolj ugodno - sicer je tisti od M za 22 c boljši, ampak ga dostikrat ni, ali je datum že nekaj dni čez
Dejansko gledaš cene na cent natančno pri takih osnovnih živilih? Kaj misliš da ti bo to prineslo po 10, 20 letih, za 1 gajbo pira?
Jaz v Hofer hodim predvsem zato, ker imam priročno blizu doma na poti s šihta, ker ima ogromne široke parkirplace in ker tudi notri ni gužve. Pa ker točno vem, kje so postavljena osnovna živila - zato da nabavim fasngo kar se da hitro in brez gužvanja kot npr. v Lidlu Rudnik ali Interšparu Vič, kjer si ko sardela. Ali plačam tedensko 100 ali 120€, mi dol visi.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

deepsick ::

J.McLane je izjavil:

Kemija je ista, trik je nekje v detailih (čistost surovin, natančnosti izdelave...)

Ja, jaz sem razmerja in čistost surovin, tudi izdelavo, prišteval v kontekst kemije. Kam bi ga bilo potrebno sicer, da vem, da se drugič na forumu korektno slovensko inu strokovno izrazim, ker bo to tokrat pa res naredilo ključno razliko.

enavlaka ::

Nisem opazil razlik med enimi in drugimi. So pa hoferjeve precenjene. V tediju jih dobiš 5 kom za 2€, varta. Za avto daljinec delajo v redu, matične plošče pa so tudi zadovoljne.

Pri baterijah je težava lahko tudi v tem, da jih prijemate z golo roko na kontaktih.

Tako se ne sme prijet nove baterije:

Pravilno je, da uporabite rokavice za rokovanje z novo baterijo ali pa vakuumsko prijemalo, kot npr.:

Maščoba na roki naredi stik med obema poloma in teče zelo nizek tok, ki predčasno sprazni baterijo.
««
216 / 217
»»