» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
113 / 194
»»

djabi ::

Hemi426 je izjavil:

Pozdravljeni!

Zelo se zanimam za že omenjeni prenosnik, ki bo na voljo v Hoferju. Od znancev sem slišal, da kar naj ne kupujem računalnika v Hoferju, da niso originalni deli, da to dobi trgovina od dobaviteljev kot nadomestilo za dolgove, da bodo neskončne težave z servisom, itd...

Ali je to možno in se naj izgibam nakupu?

Zamenjaj znance, ker so neumni.

Hojnikb, lahko pofotkaš spodnjo stran prenosnika (z pokrovom) in brez, ko se vidijo komponente? Hvala vnaprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: djabi ()

hojnikb ::

bom, ko pridem iz šihta.

lahk pa vnaprej povem, da je vse dostopno, ko daš pokrov dol... Sepravi wifi, disk, m.2, proc, grafa, ram....
Ni treba vsega razdirat, da bi recimo hotu menjat termalno pasto.
#brezpodpisa

krho ::

Kaj pa zaslon. Glossy?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

djabi ::

hojnikb je izjavil:

bom, ko pridem iz šihta.

lahk pa vnaprej povem, da je vse dostopno, ko daš pokrov dol... Sepravi wifi, disk, m.2, proc, grafa, ram....
Ni treba vsega razdirat, da bi recimo hotu menjat termalno pasto.

Super, hvala za informacije!

krho je izjavil:

Kaj pa zaslon. Glossy?

Mat.
#brezpodpisa

AnitaTrump ::

ali ima medion blacklist/whitelist za bios, ker rabim menjat wifi kartico?

blaz87 ::

Aston_11 ::

blaz87 je izjavil:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Je vredno?

24 col, nizka cena, imo je. To imajo sedaj po hoferjih?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

blaz87 ::

Naslednji četrtek..

AC_DC ::

scipascapa je izjavil:

alamar:

Medion telefon - 4,5 IPS, quad-core 1GHz, LTE, 8GB + micro SDHC, dual sim, camera 5+2, 1800 mAh, 5.1 lollipop - 100 EUR

poveš oznako da pogledam?

Medion Life E4504

Bud_Bundy je izjavil:

@Mare2, ja 64GB. V poslovalnici v Žabji vasi so imeli še 3, za drug Hofer pa ne vem...

To so še predlanske zaloge ?

Ker ta od 21.1.2013 je 70/15.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

ajfon ::

Ta usb 3.0 je tahitrejpa varianta?

vilonja ::

Mogoče ve kdo če ima ta medion telefon tudi fm radio, ker vem da ga vsi pametni telefoni nimajo.

Stari maček ::

vilonja je izjavil:

Mogoče ve kdo če ima ta medion telefon tudi fm radio, ker vem da ga vsi pametni telefoni nimajo.

Ima.

Mare2 ::

Stari maček je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Pozdravljeni!

Zelo se zanimam za že omenjeni prenosnik, ki bo na voljo v Hoferju. Od znancev sem slišal, da kar naj ne kupujem računalnika v Hoferju, da niso originalni deli, da to dobi trgovina od dobaviteljev kot nadomestilo za dolgove, da bodo neskončne težave z servisom, itd...

Ali je to možno in se naj izgibam nakupu?

Izogibaj se takim znancem...:))

Pred tremi leti je imel njegov znanec na SLO-TECHu 80% somišljenikov. Ta čas si je Hofer utrdil tržišče in postal zanesljiv partner vseh SLO-TECHovcev.

Primer: miraldinjos :: 24. nov 2011, 23:42
Men se zdi ful ugodna cena sam nebi kupoval PCja v hoferju.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

facepalm ::

hojnikb je izjavil:

-veliko bloatwarea. Močno svetujem fresh install

meni se pa ne zdi pretirano zbloatan.
kar se nadleznega programja tice, imam jaz namesceno le powerlink suite (cca 10 prog) in mcafee.
pred dvema mesecema sem imel v rokah en drug medionov notebook in je bil naravsnot grozen (hofer aplikacije, medion aplikacije itd..)

scipascapa ::

sej se odstrani a ne?

caniggia1 ::

hojnikb je izjavil:

evo sem ga na hitro odpru... zadeva ma m.2 slot (do 80mm), pravtako ma 2 ram slota (en je fraj, en je zaseden z 4gb ddr3l palčko).

Hojnikb, lahko poslikaš RAM?
Da nabavim še dodatnih 4GB.

jest10 ::

facepalm je izjavil:

hojnikb je izjavil:

-veliko bloatwarea. Močno svetujem fresh install

meni se pa ne zdi pretirano zbloatan.
kar se nadleznega programja tice, imam jaz namesceno le powerlink suite (cca 10 prog) in mcafee.
pred dvema mesecema sem imel v rokah en drug medionov notebook in je bil naravsnot grozen (hofer aplikacije, medion aplikacije itd..)

Čakej, a nima W10 opcije "reseta" sistema, ki naj bi bil skoraj enakovreden ponovni inštalaciji?
Kje je potem problem te šare?

CyberPunk ::

Šara s to opcijo pride nazaj...

caniggia1 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

evo sem ga na hitro odpru... zadeva ma m.2 slot (do 80mm), pravtako ma 2 ram slota (en je fraj, en je zaseden z 4gb ddr3l palčko).

ram je 1600Mhz DDR3L 1.35V od hynixa....
#brezpodpisa

Kebo ::

Evo ena moja mini recenzija.

The Good:
Zaslon je super, z dobrimi vidnimi koti, vleče pa malo na rumeno.
Zadeva dela hitro.
Prazen slot za RAM in m.2 disk.
Zvočniki so glasni in imajo ok kvaliteto zvoka.

The Bad:
Ko se disk vrti se sprednji del rahlo trese, malo moteče, če imaš zapestje položeno tam ko tipkaš.
Ventilator bi lahko bil tišji.

The Ugly:
Večina robov na prenosniku, kjer se stikajo dve plastiki je ostrih. Obučutek pa je soliden, ni veliko zvijanja in upogibanja plastike.

yup, ta ventilator sn tut jst opazo. Kjub nizkim tempom se vedno vrti...

Tresljaji so rešljivi z ssdjem >:)
#brezpodpisa

Kebo ::

hojnikb je izjavil:

caniggia1 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

ram je 1600Mhz DDR3L 1.35V od hynixa....

Evo slika rama,

Slika rama

Slika rama

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

Leprechaun ::

Ne vem če sem edini, ampak se mi prenosnik ne zdi nič posebnega za 500EUR. Bolje, da ne bi imel 930m + HDD ampak ssd 128GB (256GB) za 100-150 nižjo ceno.
Ne vem pa kako je z kakovostjo ohišja, anatomijo baterije ter barvami zaslona.

p.s. - spregledal sem, da je disk hibridni - vseeno bi bilo bolje SSD 256GB.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

A smo že kaj pogruntal kaj se zgodi če original disk prodaš, daš notri ssd, potem pa moraš garancijo uveljavljat in pri tem odstraniš ssd?

ce okvara ni vezana na nosilec podatkov, naj nebi bil problem.
nekateri celo trdijo, da se lahko poslje prenosnik na popravilo brez diska.
mene zanima glede garancije baterije.. pise kje, da je garancija na baterijo krajsa od treh let? sklepal bi, da ima 6 do 12 mesecev.

@ejnita
meni se pa zdi za to ceno odlicen allarounder. cene prenosnikov s takimi specifikacijami se vrtijo okoli 650eur (tudi 700eur).
ce pogledas se moznosti nadgradnje (ram in m.2 ssd) je to odlicen (futureproof) build za povprecnega uporabnika.
prakticno imas za 600eur i3 6100u, 8gb ram, 256gb ssd, 1tb sshd in dedicated graficno s fullHD ips zaslonom

Thuban ::

sodeč po opisu ima ta laptop 2 ogromna faila:
1 tb hdd bi morali zamenjati s 256 gb ssdjem in 8 gb rama bi moral imeti namesto 4. Če ga uporabnik ne bi imel za igre bi potem komot preživel kakšnih 5 let uporabe.

Za 700 EUR sicer dobiš i7 procesor, 8 gb rama in boljše grafično.

facepalm je izjavil:

cmoznosti nadgradnje (ram in m.2 ssd)

lol m.2 slot ima prost? Ja potem je super, vgradiš še ssd notri in si zmagal za pičlih 600 EUR. Pa še hd zaslon ima.
Vprašanje samo če ima ohišje dovolj dobro za _prenosnika_. Da ni to samo malo drugačen stacionarc.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thuban ()

ta 2 "ogromna" faila sta preprosta za "popravit".
plus je v tem, da je disk sshd kateri deluje solidno in bo marsikateri povprecni uporabnik zadovoljen s performanceom.

za 650/700eur dobis (v slo) i5 (5.gen), 8gb in malenkost boljso graficno (ali pa se to ne). overall zanemarljivo boljsi laptop.

kakovost ohisja bo pa pokazal cas. zaenkrat deluje solidno (za ta cenovni rang seveda).

SSHD so neuporabni točno toliko kot navaden hdd.

Za 700 EUR dobiš perfektne Dellove prenosnike z i7 cpuji. Medion se z njimi ne primerja.

580 EUR, i5 cpu in 8 gb rama
https://www.mimovrste.com/prenosniki/de...

zanimivejši model
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
i7, 8 gb ram, nvidia 840m 2 gb ram.

Ampak je pa seveda tudi ta za 500 EUR čisto dober, nisem rekel da ni :)

Zgodovina sprememb…

no sprobaj SSHD pa ponovi izjavo, ker je ocitno da ga se nisi.

ta dell se pa res splaca:)))
80eur vec za 4gb rama in
cpu enakega performancea, slabsa graficna, slabsi zaslon (OGROMEN drawback), pocasnejsi disk, no windows.

torej placas 4gb rama in boljse ohisje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

sem nasedel hypu in kupil sshd od seagata prejšne leto. Neuporaben šrot.
Ajde, za zunanji disk v zunanjem ohišju je dober.

i7, 4 gb rama, boljše ohišje, 50% večja baterija.
vse kar rabiš v prenosniku.

edit.: waw, ta dell za 680 EUR naj bi celo imel samo 40 wh baterijo. Svašta. Drugi modeli imajo 65 wh.

Zgodovina sprememb…

ampak zaslon "hd" resolucije je pri prenosniku uporaben le za office use. produktivnost je nikakva na takem zaslonu.

najdi mi prenosik s fullhd resolucijo (tudi ce ni ips) in podobnimi komponentami kot jih ima tale medion.

glede baterije upostevaj tudi tdp component:)

full hd na tako slabem prenosniku je uporaben samo za chrome in office. ostalega ne bo zmožen poganjat.

lp

ps.: sicer pa mi je vseeno. Glavno da si ti zadovoljen. približno najmanj 3 leta stare igre (če niso crysis) ti bo že poganjalo na zanimivih nastavitvah, novejše pa bolj ne kot ja.

ps.: saj dejansko je dober laptop, samo moral bi imeti ssd za isto ceno in še 25 EURdražji bi moral biti da bi imel tistih 8 gb rama in bi bil zelo kul za "pisarniško delo" !

Zgodovina sprememb…

to pa imas prav. ko pozenem druge aplikacije morem preklopit na zunanji monitor resolucije 800x600, da delujejo.

kdo pa igra igre na takem prenosniku? razen 3d in video/photo obdelave je ta prenosnik dovolj zmogljiv in fullhd resolucija ga ne bremza.

za 500eur bi ti tak prenosnik s ssdjem? jaz bi ga tudi ce bi obstajal:)
najmanjsi problem je dodat ssd in ram. raje hdd+4gb+dober zaslon kot ssd+8gb+slab zaslon

samo potem si na ceni kakih 630 EUR.

Za 680 pa bi lahko imel prenosnik z i7 cpujem, 8 gb rama in boljšo grafično. :P

... ampak brez ssdja :D

Pač tak je pri teh budget prenosninik.. vedno se nečemu odrečeš.

Zgodovina sprememb…

ssd je cca 70eur 256gb in 4gb rama pa cca 25.
torej za 600eur imas dober prenosnik.

ravno to je dobro pri temu budget prenosniku, da ne rabis sklepat hudih kompromisov. kar mu fali, lahko dokupis in nadgradis. vsaka komponenta je dovolj dobra.

pri tistih, ki jih linkas ti, si za 680eur se vedno brez ssdja in brez dobrega zaslona. torej sklepas vecje kompromise

imaš pa boljše ohišje, ki je bistvo prenosnika. Da zdrži 5 let mučenja z nošnjo po terenu.

Zgodovina sprememb…

fireX88 ::

Thuban je izjavil:

imaš pa boljše ohišje, ki je bistvo prenosnika. Da zdrži 5 let mučenja z nošnjo po terenu.

kako komu... nekaterim je važna FUNKCIONALNOST, nekaterim pa SAMO IZGLED
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

ja saj, meni je važno da je funkcionalen, da ga lahko nosim naokoli ne pa da samo lepo izgleda na mizi in dela počasi.

in dobro ohišje ni tako ki izgleda lepo ampak tako ki zdrži nošnjo po svetu in se ne zvija ko ga grdo pogledaš. Da se display ne zvija ko ga zapiraš in odpiraš itd...
Tipkovncia mora biti vredna tipkanja, touchpad natančen.

Zgodovina sprememb…

ce ga potrebujes na terenu, ne bos kupil ne della ne mediona.
vsi vemo kam pes taco moli.. *hkhm* Lenovo *hkhm*
ce pa ga nosis iz mize na mizo (od pisarne do pisarne, kafica itd) pa rabis strojno opremo za produktivnost. v tem primeru, pod 650eur se nisem nasel boljsega od tega mediona

Bellzmet ::

Če kupuješ prenosnih "Da zdrži 5 let mučenja z nošnjo po terenu." potem daš vsaj jurja in takšnih za 500 EUR sploh ne gledaš. Pa zgleda to ni vsem jasno.

Meh, kupiš della in bo zdržal sigurno.

facepalm je izjavil:

ce ga potrebujes na terenu, ne bos kupil ne della ne mediona.

kaj pa, če ne Dell?

facepalm je izjavil:

vsi vemo kam pes taco moli.. *hkhm* Lenovo *hkhm*

ja, že dolgo sinonim za slabe produkte. Je ratal nekako kot HP. Iz boga v šrot. Razen pri najboljših in najdražjih modelih ki jih imajo.

Zgodovina sprememb…

Asus

/s 0ff

uh.. dobro da si podal to zadnjo izjavo. sedaj mi je jasno zakaj zagovarjas slabse Dell-e :)
troll or ignorant:) we're done here :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

zakaj? Dell XPS boš rekel da ni top of the line prenosnik?

NE trolaj no. Tvoj prenosnik je average prenosnik za 500 EUR in to je to.

Dobil si i3, 4gb rama in slabo grafično. nevem komu hočeš prodat bučke.

Samo hd zaslon imaš, to je edini + ki ga ta prenosnik ima.

Zgodovina sprememb…

krho ::

oprosti draconis.. vse ostalo je šrot.. nobeden od budget prenosnikov drugih proizvajalcev nima ips zaslona, kar je v bistvu velik minus.
Če se popravi.. še pri prenosnikih za cca 1000EUR pri drugih proizvajalcih ne dobiš ips-ja, Kaj šele v budget sekciji
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

SaXsIm ::

Dell XPS je dober prenosnik, ni pa niti približno v cenovnem rangu, o katerem ti govoriš. Buđet Dell-i so pa povsem enak šrot kot buđet HPji.
SaXsIm

ne mores rect, da so thinkpadi slabi:) in tudi jaz ne trdim da so Dell XPSji slabi.

Ti me prepricujes da je Dell za 680eur boljsi od tega mediona za 500 + 100eur nadgradnje. To pac ni res. Oba sta budget in oba sta srot v primerjavi z XPS/Thinkpad.

ta je bil pred 3 leti 700 EUR. Sodeč po googlu :P

DAnes dell v sloveniji nima zanimivega modela za 700 EUR ja.

Zgodovina sprememb…

jnovak ::

Kakšno bolje ohišje pri DELL Inspiron 5558?

From the review @notebookcheck:
"The casing is completely made of plastic. The laptop does not display any serious manufacturing flaws. The material only protrudes a bit on the lid's sides. As to stability, the base unit exhibits the usual shortcomings that we know from most laptops: The base unit can be dented lightly on the keyboard's left and right. However, it could be stiffer; it is too easy to warp for our taste. That is also true for the lid. Pressure on the lid's back leads to image distortions in some places. The hinges keep the lid firmly in position and rock slightly."

Klasika - kaj pa boš pričakoval za tak denar. Za prenosnik z dobrim ohišjem moraš dati nekaj stotakov več.
Seveda je pa vse odvisno od uporabnika & njegovega subjektivnega mnenja kaj je "dobro ohišje". Nnekateri trdijo, da je razlika med Hofer vs Dell prenosnikom (za 500-600 €), za nekatere je pa oboje sranje & je kvalitetno nekaj v rangu Applov ali HP Elitebookov.

Anyway, DELL Inspiron serija ni bila še nikoli znana in oglaševana kot serija s super ohišji.

Thuban je izjavil:

ta je bil pred 3 leti 700 EUR. Sodeč po googlu :P

DAnes dell v sloveniji nima zanimivega modela za 700 EUR ja.

Tak model pa je ze zanimiv za 700eur pred tremi leti.
Ce bi sedaj prodajali ekvivalent takemu za tako ceno, bi sel za med:)
««
113 / 194
»»