» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
110 / 194
»»

hojnikb ::

ja, in ?
Neprimerljivo
#brezpodpisa

Modri dirkač ::

A je to sploh IPS? Glede na to, da ni nikjer onemnjeno ...
Ima pa 2x DP in HDMI, kar je velik plus ...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d ::

Grafa 970m je res super, ampak no ips, no 8gb rama in samo 128ssd je no go za konec 2015, škoda, še posebaj ker ni kakšnega negamerskega po dobri ceni, recimo 15inch, ips fhd, 8gb ram, 250gb ssd
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

matobeli ::

Glede SSDja in rama bi se še dalo kaj uštimat, ampak če ni IPS je pa res mal bummer.

A kdo ve kolk bi pa koštal ekvivalent od neke "priznane" firme?

Matko ::

MEDION® ERAZER® X7842 (MD 99690)

širok 43,9-cm (17,3") LED-zaslon z osvetlitvijo iz ozadja in polno visoko ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih pik
procesor 6. generacije Intel® Core™ i7-6700HQ (2,6 GHz, s tehnologijo Turbo Boost 2.0 do 3,5 GHz, 6 MB velik pametni predpomnilnik Intel®) za visoko zmogljivost in hitrost
NVIDIA® GeForce® GTX 970M (3 GB)
4 GB velik delovni pomnilnik DDR4
128 GB SSD & 500 GB HDD
Windows 10 Home
4 priključki USB 3.0
Intel® Wireless Access Point 7265 z Bluetoothom 4.0
vgrajena kamera s polno visoko ločljivostjo in mikrofon
2 zvočnika ONKYO in nizkotonski zvočnik
tipkovnica z osvetlitvijo iz ozadja in tipkami WASD, ki je posebej prilagojena za igranje iger
visokozmogljiva 4-celična litij-ionska baterija s 60 Wh
omrežni krmilnik Gigabit LAN (10/100/1.000 Mbit/s)
tanka in priročna oblika
priključki: 4 x USB 3.0, 2 x mini Display Port, 1 x HDMI®, bralnik pomnilniških kartic SD, SDHC in SDXC, 1 x LAN (RJ-45), 1 x ključavnica Kensington, avdio: 1 x Mic-In, 1 x Line-In, 1 x S/PDIF
mere/masa: ca. 41,8 x 3,4 x 28,7 cm (Š x V x G)/ ca. 3,5 kg (vključno z baterijo)

Izdelek ne bo na voljo v vseh poslovalnicah.

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

za to ceno je že ok, procesor in grafična sta super, ostalo pa ni presežek, škoda da ni vsaj AHVA zaslon, aja, pa glede na to, da pomnilnik ni toliko drag, niti ddr4 ne, je precej bumer, da ni 8gb

Zgodovina sprememb…

OttoParts ::

Možno je, da je SSD tipa M.2 - zato takšna "velikost" (čeprav, kot sistem disk je dovolj)- ve kdo morda kaj več?
Ampak 4 GB rama je pa res tesno, na koliko ga je mogoče razširit 8 ali 16 GB?

Pithlit ::

Načeloma gre do 64GB. 4 reže.

http://rjtech.com/shop/index.php?dispat... - to je to.

U bistvu kar fajn kištica... z malo popravki.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Buggy ::

In zakaj bi moral biti pri takem gamerskem laptopu zaslon nek IPS presezek? Ce gejmas mas to itaq priklucen na zunanji monitor, ki ti ustreza. itaq gre to bolj kot ne za desktop replacement. SSD za sistem in kaksen spil je vec kot dovolj, kar rabis navlake s sabo nosit pa je tudi HDD dost. Za vse ostalo (sploh ce imas prenosnik) pa NAS ali zunanji diski. Edino RAM-a se mi zdi pa res premalo. Za to ceno zelo dobra stvar.

Zato ker IPS je "bog i batina".

Malo resnosti, če ima namen kdo ta prenosnik okol premikat, pa se še s čim drugim zafrkavat (ne sam igricami) pol je IPS malo boljša opcija. Dokler se pa samo na igre omejimo pol pa s TN ne izgubiš nič. Itak gledaš direkt v ekran (al pa na zunanjega, kot že omenjeno).

HDD in ram sta res švoh. Ni pa problem nadgradit. Rež za ram je dovolj. Baje pa ima zadeva plac za dva (pod 9mm) diska + 2 ssd-ja. Ni da ni.

Kako pa je z garancijo v primeru nadgradenj? Če crkne npr. matična, moraš uveljavljat v enaki konfiguraciji kot je bila pri nakupu ali ne? A lahko daš na servis brez diskov?

Buggy: Danes so špili po nekaj 10GB. Fallout 4 30GB, Witcher 3 50GB, GTA V 60GB. Gejmerski komp rabi 250GB SSD minimum.
Tolk da imaš vsaj 2 igrci lahko gor:P

Odpret ga baje ni problem... Tko da povlečt ven dodaten hdd res ni težko. Ne vem pa zakaj bi ti težil zarad tega.

facepalm ::

Vpresanje je, ce bi ob uveljavljanju garancije, moral vrniti original ram in hdd v prenosnik.
Pri Lenovu svetujejo, da se vgradi original komponente, saj upgradean HW niso dolzni testirat in bi recimo aftermarket ram, znal povzrocat razlicne tezave.
Namrec, ce bi kdo nadgradil na 2x 8gb ddr4, bi lahko tisto 4gb palcko prodal (hdd ravno tako). Ce pa je potrebna original konfiguracija, bi te komponente morale nabirat prah in vlago na policki 3 leta:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Točno tako :)

Pithlit je izjavil:

Odpret ga baje ni problem... Tko da povlečt ven dodaten hdd res ni težko. Ne vem pa zakaj bi ti težil zarad tega.

Poseg v prenosnik ni ravno malenkost, ki bi jo prezrli

solatko ::

Če se samo odpre pokrov in je vse na dosegu roke, garancija ni vprašljiva. Imaš vso pravico poslati prenosnik na servis brez HDD-ja ali SSD- ja zaradi podatkov, ki jih imaš gor.
Pač popravijo računalnik s svojim diskom in ga dobiš vrnjenega brez ali pa zamenjanega brez.
Delo krepa človeka

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Poseg v prenosnik ni ravno malenkost, ki bi jo prezrli

Jaz prenosnika z mojim diskom še nisem poslala na servis. Pa z dodanim RAM-om tudi še ni blo problemov. Res pa da ni bil hoferjev servis.

Praviloma pametne stranke, na servis nesejo računalnik v katerem je disk prazen ali samo z prednaloženim sistemom. Ko sam menjam računalnik, gre stari disk s sistemom in podatki v nov računalnik, novi disk pa v predalu čaka, lepo zavit v antistatično vrečko, v temnem in hladnejšem prostoru.
Če crkne računalnik (v garanciji), gre moj disk ven, originalni not ali pa gre računalnik brez diska na pooblaščen servis.
Neoriginalni RAM-i so lahko razlog za zavrnitev garancije, redko, a se zgodi.
Po navadi zaradi cene nihče ne kupi priporočenih palčk in, če hočejo, ugotovijo, da je šla matična zaradi neuporabe licenciranih ploščic.
Seveda je to bullshit, vendar imajo to pravico, če pa so priporočeni, pa nimajo kaj tupit.
Delo krepa človeka

Ok, pustmo zdaj -če, ampak, pametne stranke...
A še koga preseneča precej mlačna ponudba teh. izd. letos, pričakoval sem kaj več od Hofra za praznike, kakšen prenosnik za 500 600 eur in še kaj

Koliko Slovencev pa ima namen kupit računalnik za 500-600€ pred Božičem? Imaš jih tudi cenje - HN, Meckator-tehnika, eLeclerc, BB,......, seveda pa so veliko manj zmogljivi, kot Hoferjevi za enak denar.
Delo krepa človeka

Če koga zanima:
Nabavil sem jogi oziroma vzmetnico oziroma ležišče iz hoferja 180x200. Kvaliteta je meni enaka kot pri Dormeo memory (sem uporabljal že 3 različne). Mogoče je za odtenek trši (kar mi ustreza), drugega pa nisem zaenkrat opazil. Garancija je 3 leta na jogi in 15let na jedro.

Cena je pa tak smeh da sem ga kar nabavil, čeprav sem na začetku mislil odšteti precej več za vzmetnico. Ampak za "priznana" ležišča take velikosti se začnejo cene pri 500EUR+, kvalitetnejše pa se guga kar proti jurju.

Tako da, Dormeo memory 2+12 Fresh (najcenejši ekvivalent) za 520EUR ali Hofer za 130EUR. Bomo vidli če me kaj začne bolet :))

edit: najcenejši Dormeo je "Aloe Vera", ampak še vedno 330EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

šernk ::

ko bi jih le imeli tudi 140x200 :|

kupovat v jysku tiste z vzmetmi pa tud ne vem če je vredno, ker z vzmetmi imam slabe izkušnje.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Okapi ::

šernk je izjavil:

ko bi jih le imeli tudi 140x200 :|
Saj občasno jih imajo, pač moraš slediti ponudbo.

Jaz sem pred par leti vzel tole, za 80 evrov.

Ni ravno nek presežek, za moj okus mogoče malo pretrda, ampak spi se njej čisto OK.

Kasneje so imeli tudi eno dražjo, za 170 evrov.

Pa če se ne motim, so imeli tudi že eno z žepkastimi vzmetmi.

a pol da pride vsake toliko. ko sem iskal za nazaj sem našel samo 90x200 in 180x200. no super novica :)

pretrda pa ne bo problem, ker hočem trdo trenutni dormeo je za v smeti in samo za tja.

tudi če dam 200eur za vzmetnico in jo vržem po 2 letih spet stran je bolje kot da dam 700 eur pa mi bo žal čez pol leta ker bo slaba.

solatko je izjavil:

Koliko Slovencev pa ima namen kupit računalnik za 500-600€ pred Božičem? Imaš jih tudi cenje - HN, Meckator-tehnika, eLeclerc, BB,......, seveda pa so veliko manj zmogljivi, kot Hoferjevi za enak denar.

jaz sem pred 2 letoma v Hoferju za Božič kupil prenosnik za darilo, zdaj počasi že gledam za novega zase pa bi me mikal kakšen za do 600 EUR iz Hofra v posebni praznični ponudbi, seveda pa to ni vse, na splošno sem pričakoval več ponudbe za praznike, tale gamerski, tiskalnik pa podaljšek z več vtičnicami to sigurno ne izpolnjuje, recimo kakšno tablico sem pričakoval ali kaj podobnega, kar imajo skozi leto

In zaradi nekaj takih, ki si za Božič kupijo darilo za 500-600€, ko je želja vseh drugih čim manj zapravit za darila, naj bi imel Hofer posebno ponudbo. So že ugotovili skozi leta poslovanja v Sloveniji, kaj gre ob katerem času in se tega držijo.
Saj pravim, imaš veliko trgovcev, ki jim cenejši tehnični aparati okoli novega leta ostanejo v vitrinah.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

In zaradi nekaj takih, ki si za Božič kupijo darilo za 500-600€, ko je želja vseh drugih čim manj zapravit za darila, naj bi imel Hofer posebno ponudbo. So že ugotovili skozi leta poslovanja v Sloveniji, kaj gre ob katerem času in se tega držijo.
Saj pravim, imaš veliko trgovcev, ki jim cenejši tehnični aparati okoli novega leta ostanejo v vitrinah.

veiko veš, kje dobivaš podatke kaj je Hofer ugotovil

Alamar ::

Toliko tehnike, kot jo je bilo na voljo letos decembra (in tudi skozi celo leto), prejšnja leta niti približno ni bilo. Seveda vseh želja ne moreš izpokniti. Poglej za kakšno starejšo ponudbo. Ravno prenosnik za toliko denarja, se je prodajal nekaj mesecev nazaj in verjetno je še kje na zalogi (za točen model preglej par strani nazaj).

Anymal - Preberi komu sem odgovarjal. Saj ni bilo govora o tem, da ni bilo tehničnih stvari, temveč o tem, da v ponudbi manjka prenosnik za 500-600EUR.

Vprašanje je bilo postavljeno tako, kot, da je to najbolj iskana zadeva v Hoferju, pred Božičem, v SLO
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Res je, vseeno pa sem mislil da bo za finish kaj več

Lej, komplicirate do amena.

Medion ima enake pogoje v Hoferju, kot drugje kjer se prodaja (tudi v njihovi spletni trgovini). Najbolj pomembna je, verjetno 3-letna garancija. Hočeš prenosnik ki ga Hofer nima (se ti ne da na dan akcije zmrzovat pred vrati trgovine in upat da ti uspe zagrabit en kos od, recimo, petih... whatever)? Dej si ga prek spleta naročit. Ti ga celo na dom dostavijo. Ni ti treba sploh čakat akcij. Ni ti treba zmrzovat. Ni ti treba trepetat in upat da ostane en kos zate. Poiščeš, klikneš, plačaš... in sploh ne bi bilo čudno če bi te na koncu stalo _manj_ kot v slovenskem Hoferju.

Načeloma so custom made za aldi/hofer. Vsaj v par malenkostih je ponavadi razlika in cena je načeloma nižja.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Res je, vseeno pa sem mislil da bo za finish kaj več
Več? V zadnjem mesecu je bilo: par prenosnikov, stacionarc, apple telefoni&tablice, par ostalih telefonov, tiskalniki, par tablic, televizorji in še čuda ostalih tehničnih pripomočkov. Kot sem že povedal veliko več kot prejšnja leta. Ni ti pa Hofer specializirana trgovina za tehniko. Poglej ostala diskonta pri nas. Praktično brez tovrstnih izdelkov, razen par drobnarij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Alamar, point je v tablicah za do 200 eur s fhd, ips in prenosnikih, ki jih za do 600 eur z ips, ssd + 1tb hdd, core i3 ali 5 enostavno ne dobiš drugje, torej nekaj kar je bilo značilno za Hofer in to bi pritegnilo kupce pa magar če samo s kruhom, maslom in mlekom grejo na koncu ven

Torej za finish nekaj kar drugod v Slo. enostavno ni, basta

Zgodovina sprememb…

Sem ti že napisal, da poglej par strani nazaj. Verjetno je še kje na zalogi - pokliči info.
http://aldi.medion.com/md99615/sl/?refP...

Prenosnik za 600 EUR skeširat, ni nekaj kar bi posebej pritegnilo kupce, zato se zadnje čase daje na police predvsem ugodnejše variante.;)

ga ima prijatelj in je res dobra zadeva, druge znamke za 600 EUR so kot slaba šala, če jih primerjaš enega zraven drugega, IPS zaslon pa je nemogoče za to ceno dobit, kar se mi zdi pri prenosniku zares škoda

Jao no. Ker je težko prek neta kupit. Raj jokat kolk je Hofer blesav...

Ne, Hofer je kul, redno tam kupujem in zato me preseneča precej medla ponudba, zna biti pa v januarju kaj boljšega, mislim da je bilo letos takoj po novem letu več, kar je vprašanje ali bo januarja imel kupec več možnosti za 600 eur skeširat, bomo videli, peace out

TH321 ::

No, ta laptop za 600€, ki je omenjen 4 poste gor imam jaz ... Sem ga takrat kupil še isti dan, kot so ga dobili - pravzaprav sem bil že kmalu po odprtju trgovine tam. Pred tem sem dober mesec iskal laptopa in na koncu imel veliko srečo, da sem naletel na tega :) Bil je res dober nakup. Sedaj ga imam že štiri mesece in še danes, če bi kupoval nevem, če kjerkoli dobim kaj boljšega za ta denar. i3 v njem je v praksi enak i5ki, na papirju je sicer cca 10-15% hitrejši, ampak kdo sploh to opazi? Za karkoli konkretnega delat itak kupiš kišto nad 1k€ ... Baterija še vedno drži kot na dan nakupa, to je 4 do 8 ur odvisno od uporabe, 3 leta garancije, kaj še češ. Definitivno bo naslednji laptop ponovno iz Hoferja. Kolega je malo pred tem kupil Acerja v BigBangu za 490€ - ma ni primerjave ...
Edina, ampak res edina stvar, ki me rahlo moti je touchpad. Na začetku sem ga sicer pohvalil, vendar sedaj opažam, da je kakšne pol milimetra lufta na spodnji polovici ko klikneš; Moteče pri hitri uporabi, drugače ne ...

jinzo ::

Torej, če slučajno kdo ne ve, je popolnoma normalno da naprava po 4 mesecih dela tako kot nova. Tudi verjetno nima smisla primerjat nakupa prenosnika v verjetno najdražji tehnični trgovini z tisto ko cilja na najcenejše cene. Tud 20% razlika v ceni se nekje vsekakor pozna (še posebaj če je to na ene dobre 40% BigBang marže :D).

Jaz osebno imam sicer zelo omejene izkušnje z Medioni in seveda so za svoj denar super, ampak se kot večina (al vsi?) nizkocenovni prenosniki ne more primerjat z tistimi iz srednjega razreda (predvsem na dolgotrajno vzdržljivost). Tudi sem prepričan da na baterijo ni 3 leta garancije, če pa je - pa vsekakor en velik plus :)

Menda pa je vsem jasno, da v tako konkurenčnem svetu nehče zelo težko ponuja ultimativno najboljšo zadevo za določeno ceno oz. oh in sploh dosti boljše stvari v primerjavi z konkurenco. Ker potem bi Medion kupil Lenovota, ne pa vice-versa. Za nezahtevne uporabnike pa ja, zakaj ne.

saj vemo, da Hofer ne služi s prenosniki, ampak samo hype-a in mene je pridobil, no, poleg cenejših ampak dobrih sladkarij :-)

Jaz osebno imam sicer zelo omejene izkušnje z Medioni in seveda so za svoj denar super, ampak se kot večina (al vsi?) nizkocenovni prenosniki ne more primerjat z tistimi iz srednjega razreda (predvsem na dolgotrajno vzdržljivost). Tudi sem prepričan da na baterijo ni 3 leta garancije, če pa je - pa vsekakor en velik plus :)

noben prenosnik iz srednjega razreda se ne more primerjat s tistim iz višjega razreda. kot reden uporabnik nekoč višjega razreda, sedaj srednjega in nižjega razreda ti povem da če izbereš pravo firmo med srednjim in nižjim razredom razlike v sami kvaliteti gradnje in uporabljenih materialov ni. obojno je za v smeti in med temi smetmi lahko samo žalostno izbereš tisto kar stoji skupaj ko je novo. Ker kako bo stalo skupaj ko bo imel prenosnik 4 leta je v 99% odvisno od "stvari" ki je med tipkovnico in stolom. tolk o razliki med nižjim in srednjim razredom... višji razred se pa začne tam pri 1200 eur+ ampak lahko o i7 procesorju samo sanjaš za tak denar.

to so dejstva, vendar pri Hoferju je fenomen to, da je IPS in SSD v prenosniku za 600 EUR, kar je pri drugih firmah le še čudež

aja, pa še i3 in geforce 930

Zgodovina sprememb…

Heisenberg ::

kakšno mnenje o tem tiskalniku Canon Pixma MX475 ?????

Iščem nekaj za osnovno domačo uporabo, kjer je cena tiska bolj pomembna kot kvaliteta.

Ali je mogoče kaj bolj priporočljivega za ta denar?

šernk - Splošni uporabnik, ki ima prenosnik namesto deska, ne bo opazil razlike med nižjim in srednjim razredom, oba bosta ob normalni uporabi imela zdrsane črke in touchpad, pri veliko uporabnikih pa so po 4-ih letih, kot novi, saj imajo gor priklopljen monitor, tipkovnico in miško, tako da ima v bistvu samo mašina določeno število ur.

High end so za profi uporabo in šmekerje, ki morajo imeti najboljše in najdražje. Pravi uporabniki, pa imajo highend mašino za na teren in highend desk za delo doma. Sedaj highend mašine (prenosnike) zamenjujejo highend telefoni in kvalitetne tablice, predvsem za terensko delo.

Proizvodne cene se vrtijo od 50$ - 400$, vse ostalo pa so zaslužki na račun imena, dizajna, enkratnosti, kvalitete komponent (razlika v ceni dobrih in povprečnih je nekaj 10$).

Skratka najdražji Apple, če gledamo proizvodno ceno, ne presega 300-400$. Računalnik je pač sestavljen z nekaj 1000 kosov, katerih cena posameznega ne presega 0,01$, tudi cena najdražjega procesorja, sa giblje okoli 100$/proizvod.

Slučajno sem dobil v roke kalkulacijo za lenovo proizvod, z IPS, i7, 16GB RAM, SSD 256GB, 1T HDD, kletko višje cenovne kategorije, naloženi w10PRO, cena izdelave in materiala je 350$, prodajna pa nekaj čez 2000$.

Proizvodne cene najslabših prenosnikov pa se sučejo okoli 120-150$.

To so seštete cene proizvodnje za vsak kos posebej, skozi proces nabave, proizvodnje in testiranje.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

licence, transportni stroski pa r&d je pa seveda drobiz. pa se cel kup drugih stvari....
#brezpodpisa

perci ::

Pa najem prostorov, delovna sila, prostituke za management...

šernk - Splošni uporabnik, ki ima prenosnik namesto deska, ne bo opazil razlike med nižjim in srednjim razredom, oba bosta ob normalni uporabi imela zdrsane črke in touchpad, pri veliko uporabnikih pa so po 4-ih letih, kot novi, saj imajo gor priklopljen monitor, tipkovnico in miško, tako da ima v bistvu samo mašina določeno število ur.

praktično nihče ne bo opazu razlike med nižjim in srednjim razredom. zato pa pravim da je primerjat nizkocenovnike s srednjim razredom nesmiselno. ker razlike pač nastanejo šele pri highend prenosnikih in še to res samo kot si rekel, ko se prenosnik dejansko uporablja.

Slučajno sem dobil v roke kalkulacijo za lenovo proizvod, z IPS, i7, 16GB RAM, SSD 256GB, 1T HDD, kletko višje cenovne kategorije, naloženi w10PRO, cena izdelave in materiala je 350$, prodajna pa nekaj čez 2000$.

350$ + 2% marže trgovcev, ki jočejo = 2000$ :))

hojnikb - Si pismen?
Govorim o goli proizvodni ceni prenosnikov, ne o prodajni. Izdelava, z licencami in ceno materiala je toliko, vse ostalo pa je poproizvodna aktivnost.

šernk - Gre za velike razlike, oziroma pribitke - Apple ime, razvoj, znamka - okoli 60%-ov končne cene, ki jo itak določi nosilec produkta, to je Apple, potem je še distribucijska mreža, servis, garancije,....... ampak največji delež vseeno vzame ogrizek.
Pri drugih je podobno z več ali manj procenti. Dejansko najmanj dobi trgovina, končnemu uporabniku - od 2-7%, saj imajo s proizvodom tuid najmanj dela.
Dobijo proizvod zapakiran in takega dajo kupcu, še razložit karakteristik, se večini trgovcev ne ljubi, ko je kaj narobe, te pa napotijo na servis.
Delo krepa človeka

Bud_Bundy ::

Sem videl danes eno zanimivo znižanje...
Športna kamera na 129 iz 159EUR(če se prav spomnim)

Pozna kdo? Ker znamko sem pozabil, ampak najbrž je že kdo kdaj videl...
kupil bi za na kolo....

edit: najbrž tole iz kataloga(199EUR)
http://vsikatalogi.si/hofer-katalog/hof...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bud_Bundy ()

D3m ::

solatko je izjavil:

hojnikb - Si pismen?
Govorim o goli proizvodni ceni prenosnikov, ne o prodajni. Izdelava, z licencami in ceno materiala je toliko, vse ostalo pa je poproizvodna aktivnost.

šernk - Gre za velike razlike, oziroma pribitke - Apple ime, razvoj, znamka - okoli 60%-ov končne cene, ki jo itak določi nosilec produkta, to je Apple, potem je še distribucijska mreža, servis, garancije,....... ampak največji delež vseeno vzame ogrizek.
Pri drugih je podobno z več ali manj procenti. Dejansko najmanj dobi trgovina, končnemu uporabniku - od 2-7%, saj imajo s proizvodom tuid najmanj dela.
Dobijo proizvod zapakiran in takega dajo kupcu, še razložit karakteristik, se večini trgovcev ne ljubi, ko je kaj narobe, te pa napotijo na servis.

BB ima na Apple samo cca. 5% zaslužka. ;((

Žalost od žalosti. In še normo morajo izpolniti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()
««
110 / 194
»»