» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
17 / 194
»»

FlyingBee ::

M-XXXX je izjavil:

Jaz tega računalnik nebi kupil, ker so mu dal eno palčko 1600 MHz rama. Naravnost retardirano. Za hec sem naredil test na svojem Llano CPUju A8-3850. Passmarkov performance test za 3d da naslednje rezultate:
2 palčki rama 1866: 767
1 palčka rama 1866: 391
1 palčka rama 1600: 349
Torej več kot pol upočasnjena grafika zaradi shit konfiguracije rama.

Neumno in ne neumno:
vse te integrirane grafične so:
10x premočne za poganjanja namizja. Tako da je popolnoma vseeno kako hitre so.
10x prešvoh za poganjanje iger. Tako da je spet vseeno kako hitre so.

Številke so zgolj figurativne in za predstavo.

točno tako, zelo dobro napisano, ampak nekateri pač igrajo 5 let stare igre ali starejše in so zadovoljni na medium

buneech ::

Brias je izjavil:

total 360 eur @ svedata

ali pa druga kombinacija ...

total 370 eur .....

Pa ne zdej drugačnih komponent dajat, pa intel cpu. Dej dejansko sestavi tak pc, samo ekvivalentne komponente drugih proizvajalcev, ampak isti CPU, tak ram, plato, k ma WiFi gor, itn.

Pa dej prov W8 System Builder zraven, pa vse iz SLO, ne kakšnega starejšega OSa plus upgrade za 30EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()

OptimuZ ::

Ne moreš primerjat pcja, ki ga sestavijo v par tisoč komadih v .de s konfiguracijo sestavljeno v SLO (1 kos). Je pa res, da so tipi podali par konkretnih primerov s katerimi bi se dalo alternativo medionu najt. Kar se mene tiče jih v tem primeru rešuje 3-letna garancija :) Večinoma imajo res top-deale za svojo ceno, ta pa za povprečnega uporabnika, ki tu pa tam rad zaigra kakšno igro ni nek biser. Če ne bojo takoj razprodani se splača počakat, da mu čez kak mesec spustijo ceno in ga potem nabaviš.

eh, se potem že splača bolj prenosnik, dobiš še enkran zraven in razev v igrah ni slabši, je pa prednost mobilnost

dzinks63 ::

Takšni kompi gredo tudi v pisarne s.p. in d.o.o., pač postaviš na mizo in že delaš. Ok , instaliraš še par svojih specifičnih programov, kateri se tudi rabijo.

opeter ::

FlyingBee je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

Jaz tega računalnik nebi kupil, ker so mu dal eno palčko 1600 MHz rama. Naravnost retardirano. Za hec sem naredil test na svojem Llano CPUju A8-3850. Passmarkov performance test za 3d da naslednje rezultate:
2 palčki rama 1866: 767
1 palčka rama 1866: 391
1 palčka rama 1600: 349
Torej več kot pol upočasnjena grafika zaradi shit konfiguracije rama.

Neumno in ne neumno:
vse te integrirane grafične so:
10x premočne za poganjanja namizja. Tako da je popolnoma vseeno kako hitre so.
10x prešvoh za poganjanje iger. Tako da je spet vseeno kako hitre so.

Številke so zgolj figurativne in za predstavo.

točno tako, zelo dobro napisano, ampak nekateri pač igrajo 5 let stare igre ali starejše in so zadovoljni na medium

Ne na medium. Deluje celo na Ultra-High.
Kolega na AMD-ju A8-5500 brez težav nabija Doom 3 na najvišjih nastavitvah. Gre se seveda za verzijo iz leta 2004. Je pa nameščenih nekaj modov, da so malenkost boljše teksture itn.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ja, sej včasih high-end je zdaj medium :-) no ne točno, ampak veš kaj mislim

me prav nostalgija daje, ko vidim grafiko v igrah za android, iOS ... se zgodovina ponavllja, samo da smo imeli včasih za tako grafiko 30 kilske stacionarce z CRT monitorjem vred

Zgodovina sprememb…

Reycis ::

Jaz sem na hitro pogledal na Funtech: 116 CPU, 57 plata, 22 ram, ohišje z najapalcem 31, disk 66, optična enota 17, miš in tipkovnica recimo 20, windowsi 95. Skupaj 424. Če je wifi res potreben potem še +20. Ampak wifi na stacionarcu je traparija razen če delaš iz njega poceni dostopno točko za prenosne naprave. Še vedno daleč od 500, shit konfiguracija rama in pa licenca, ki je kot domači uporabnik nebi nikoli kupil.

FlyingBee je izjavil:

točno tako, zelo dobro napisano, ampak nekateri pač igrajo 5 let stare igre ali starejše ALI so zadovoljni na medium

Sem popravil

Pro_moted ::

Reycis je izjavil:

Jaz sem na hitro pogledal na Funtech: 116 CPU, 57 plata, 22 ram, ohišje z najapalcem 31, disk 66, optična enota 17, miš in tipkovnica recimo 20, windowsi 95. Skupaj 424. Če je wifi res potreben potem še +20. Ampak wifi na stacionarcu je traparija razen če delaš iz njega poceni dostopno točko za prenosne naprave. Še vedno daleč od 500, shit konfiguracija rama in pa licenca, ki je kot domači uporabnik nebi nikoli kupil.

FlyingBee je izjavil:

točno tako, zelo dobro napisano, ampak nekateri pač igrajo 5 let stare igre ali starejše ALI so zadovoljni na medium

Sem popravil

Zakaj je pa traparija ?

Sploh pa nevem kaj je tako slabega na tem compu ? Ajde ena palčka rama je res faljena, ampak daš 20-30 evrov pa maš 2×4gb. Kje drugje pa boste dobili tak računalnik za tako ceno že sestavljen ? Pa s takimi garancijskimi in servisnimi pogoji ?

Saj ponavadi zagovarjam sestavljanje računalnika, ker prideš včasih s krepko manj denarja skoz, tukaj pa neke razlike ni če sam sestaviš ali ne in za take ko nebi radi sami sestavljali je to odlična ponudba. Sploh ne dvomim da nebo takoj pošla roba, že prve dni.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Dromar ::

Reycis je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Sem popravil

Enaka konfiguracija. Ne inferiorna. Rekli ste, da si lahko ISTO kišto sestaviš za 320€, ne da bodo stvari manjkale. WiFi na stacionarcu marsikdo rabi. Res marsikdo. Ohišje si dal nikakvo napram vrhunskemu iz Hoferja, torej bo glasno, medtem ko so Hoferjevi računalniki zelo zelo tihi.
Slej kot prej bo sprejet nek zakon, po katerem več ne boš mogel uporabljati piratskih verzij raznoraznih stvari (kar je na koncu dneva tudi prav, ker folk je za to DELAL in mora biti plačan. Microsoftu se ne pozna, to priznam, malim ljudem pa se, zakon pa na žalost ne bo selektiven) in potem boš originalen Windows pač MORAL imeti. In takrat boš moral kupiti ta drago verzijo windowsov za 200€ za komp, ki mu je pred pol leta potekla enoletna garancija in ki ti živce pije s tem da je glasen in grd. Pa še WiFi-ja ne bo mel. Pa USB 3.0 tudi ne. Pa porta za zunanju disk priklopit direkt na računalnik.

freesty ::

Joj, ohisje je jajca. Ni vrhunsko. Ne govori bedarij. Tiho je zato, ker nima nobenega ventilatorja noter, to je minus ne pa plus. Plus je edino, ce ima spredaj USB 3.0 in pa HDD dock.
Potem wifi sem 99%, da NI, ponavljam NI na maticni plosci ampak je neka PCI verzija dodana, ki se dobi za 10€. Ker samo high end plate imajo wifi(se mi zdi). Tu not pa ziher ni high end plata. Glede piratov pa tak, to se ne bo kmalu, ce sploh kdaj... Pa se takrat lahko das linux gor kateri je zastonj.

Zgleda pa, da ga bos osebno kupil in potem lahko poslikas notranjost in komponente in nato se lahko naprej pogovarjamo.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

dzinks63 ::

Še malo bolj nazorno vse skupaj:

Duhec ::

freesty je izjavil:

Joj, ohisje je jajca. Ni vrhunsko. Ne govori bedarij. Tiho je zato, ker nima nobenega ventilatorja noter, to je minus ne pa plus. Plus je edino, ce ima spredaj USB 3.0 in pa HDD dock.
Potem wifi sem 99%, da NI, ponavljam NI na maticni plosci ampak je neka PCI verzija dodana, ki se dobi za 10€. Ker samo high end plate imajo wifi(se mi zdi). Tu not pa ziher ni high end plata. Glede piratov pa tak, to se ne bo kmalu, ce sploh kdaj... Pa se takrat lahko das linux gor kateri je zastonj.

Zgleda pa, da ga bos osebno kupil in potem lahko poslikas notranjost in komponente in nato se lahko naprej pogovarjamo.

Zakaj pa je to minus po tvoje ? Če hladi dovolj je to velik plus. Al bi pač morali not našibat ventilatorje (po možnosti LED, nek se sveti malo), pol bi pa blo ok?Verjetno ima itak tisti kanal spelan na procesor, tako da vleče vedno od zunaj zrak direkt na proc, odzadi pa če je en vent ki vleče zrak topel zrak ven pa je to dovol.Zgleda solidno, pravtako materiali niso najslabši.

Je pa res težko dobit podatke , če hočeš malo bolj natančno vedet kaj je noter.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Po tej sliki sodec, me ta siva barva spominja na najbolj cheap ohisja+zadnje stranice ne mores odpret.

Ja ce nima ventilatorja noter je minus kajti, ce je ventilator, ga lahko se vedno ven vzames in si na istem. Nvm kje ti tu najdes obratno logiko?
Ja itq ta racunalnik ne rabi ne vem kaksnega hlajenja, ker so low W komponente not in niti ni graficne kartice. Za to sestavo je ok primerno ohisje ja ampak to ne pomeni, da je kvalitetno.

Drugace pa tudi LED ventilator bi bil boljsi kot noben ventilator...

šernk ::

Drugace pa tudi LED ventilator bi bil boljsi kot noben ventilator...

niti ne, sem pred kratkim nabavljav ventilatorje in sem imel težave dobiti take brez LED za mali denar, ne vem zakaj bi bil LED ventilator prednost? Če se zadeva ne pregreva je vsak ventilator več le šum.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ja, ce ga doplacas. Ce pa za isti denar izbiras z ventilatorjem ali pa brez bom vedno izbral z ventilatorjem. Konec koncev ga lahko odstekas/prodas.

Pa LED ali ne LED sploh nima veze. To je slo le za provokacijo "Pro_Moted", ces da sem otrok, ki pali na šajni zadevce v kompu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

Reycis ::

Dromar sestabil sem enako konfiguracijo in brez winsow pride 329 oz 349 oz. z wifi. Ima USB 3.0 ma plato in procesor imas 3 leta na ram pa 10 let garancije. Edino HDD ima samo 2 leti. Ti kar naprej nabijaj... Ta ponudba je svoh napram temu kar ponavadi ponujajo in racunalniki bodo ostajali.

Buggy ::

ohisje razen SATA/USB3 dockinga in piano videza (ce je to komu pac vsec) res ni buhvejkej, je pa masina dobesedno neslisna pregreva se pa popolnoma nic, zato tudi ne rabi nobenih dodatnih ventilatorejv.
Sistemcek vec kot vreden svojega denarja, sploh za s.p-je, ki imajo potem licencen software, 3 letno granacijo ter racun na firmo. Sem priporocal in doistaliral/customiziral par teh medionov in vsi do sedaj so veseli kot makaron :D

BTW: ce se kdo isce Eraserja (gaming laptop za 999EUR) sem ga danes se videl v grosupeljskem Hoferju

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

freesty je izjavil:

Ja, ce ga doplacas. Ce pa za isti denar izbiras z ventilatorjem ali pa brez bom vedno izbral z ventilatorjem. Konec koncev ga lahko odstekas/prodas.

Pa LED ali ne LED sploh nima veze. To je slo le za provokacijo "Pro_Moted", ces da sem otrok, ki pali na šajni zadevce v kompu...

Se opravičujem če si narobe razumel, ni letelo direkt nate. Pač maš ljudi ki palijo na to .
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

DamnYall ::

Meni so pa všeč lučke,so what?
Nisem vam jaz kriv da neznate ponoči ugasnit PCja.

Janac ::

Za računalnik je najbolj problematično vklapljanje, izklapljanje niti ne. Ko PC prižgeš pride do največjih obrmeenitev na napajanju, zato je bolje če je računalnik prižgan 24/7, da komponente imajo stalno enako napajanje, tako rečeno so komponente narejene za obratovanje ne za spanje...

Predstavljaj si da bi računalnik zadaj na napajalniku vgašal vsake 15min, kaj misliš.

ttommy ::

Tudi jaz. Sem imel dve leti in pol prižganega 24/7 in mi je crknil napajalnik. Zdaj je že 3 leta in pol, ko ga čez noč zmeraj ugašam. Tih je še pa zmeraj. Medion MD 8818.
Gamer

šernk ::

DamnYall je izjavil:

Meni so pa všeč lučke,so what?
Nisem vam jaz kriv da neznate ponoči ugasnit PCja.

sedaj ni noč pa me bi motila tista luč od ventilatorja. Pravzaprav še od diska lučka, bi jo izključil, če bi preveč gorela :)

novoletne lučke dam ven za božič, ne rabim imet jelke celo leto v sobi :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

zato je bolje če je računalnik prižgan 24/7, da komponente imajo stalno enako napajanje, tako rečeno so komponente narejene za obratovanje ne za spanje...
Komponente, ki najbolj crkujejo, imajo življensko dobo specificirano v urah obratovanja in ne v številu vklopov.

Goran's Blog ::

Janac sploh nima veze izklaplanje in vklaplanje komponent in padanje in višanje napetosti! Komponente so narejene za to, da jim niha napetost tako da ne palamudi! Že dejstvo kako so tisti ljudje, ki ponoči ne izključijo računalnik saj ga ne rabijo so malomarni.

jabe ::

Tole sem na fejsbuk dobila od Mediona:
http://www.medion.com/de/prod/MEDION%C2...

Specifikacije se mi zdijo OK. Kako izgleda - teža in debelina (sta rahlo neugodni), bom šla pogledati v živo, ko bo pri nas.

Ker ne razumem nemško, pa me nekaj zanima. Notri je 750GB disk. Lahko jaz to ob priliki zamenjam z SSD (nameravam imeti računalnik kar nekaj časa in se bodo tudi najbrž SSD diski pocenili)? Kako je z baterijo - nekaj sem ujela 9 Stunde. Ker za 9 Stunde jaz požrem tudi debelino in težo, ker mi ne bo polnilca treba s seboj nositi.

Mislim, se mi zdi kar OK zadeva za slabih 800 evrov. Res mi je Samsung series 9 bistveno lepši, pa Yoga ima TouchScreen - touchscreen sam po sebi mi ni toliko pomemben, kot potem to, da ga lahko fino poklopiš in postaviš pokonci pa kaj prebereš. Ampak cena obeh... pa specifikacije slabše... Človek se vpraša, če ni tale Medion bolj racionalen, glede na to, da ne mislim potem nič kupiti najmanj 3 leta, če ne več.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Duhec ::

Poleg 750GB diska je notri tudi 32GB SSD !

Kaj je vloga tega 32GB SSD, najbrž ni gor sistem? Malo malo prostora... Pač moja navada je, da naredim dve particiji, na eni sistem s programjem (pa ni nobenih ne vem koliko GB igric), na drugi datoteke, pa se mi zdi 32GB malo malo...

mk818764 ::

jabe je izjavil:

Kaj je vloga tega 32GB SSD, najbrž ni gor sistem? Malo malo prostora... Pač moja navada je, da naredim dve particiji, na eni sistem s programjem (pa ni nobenih ne vem koliko GB igric), na drugi datoteke, pa se mi zdi 32GB malo malo...

Za sitem in osnovne programe 32GB čist zadošča.

Ja lahko das pa 32gb ssd ven pa das vecji ssd not. Pa ti se vedno ostane 750 gb za podatke..

fosil ::

Ne računat da bo zadeva prišla v hofer.
Medion prodaja veliko računalnikov, ki nikoli ne pridejo v hofer.
Tako je!

Ajej, jaz sem mislila, pa da Medion dela samo za Hofer in da bo to na voljo tudi pri nas. Ker res ne izgleda slabo za ta denar. Jah nič, potem brez veze preveč gledam, moram raje počakati na Hoferjeve kataloge.

hojnikb ::

jst se še vedno sprašujem, zakaj imajo ti laptopi če vedno 720p zaslone 8-O
#brezpodpisa

trnvpeti ::

hojnikb je izjavil:

in pol se se sprasujejo, zakaj jim prodaja pada napram tablicam

odvisno iz kakšne razdalje gledaš

hojnikb je izjavil:

Na 14 inč zaslonu to glih ni katastrofa.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

FlyingBee je izjavil:

odvisno iz kakšne razdalje gledaš

kolk je lahko razlike v sedecem polozajo, z tablico/notebookom na kolenih?

odvisno, zaslon notebook-a je lahko celo bližje, če tablica leži na nogah/kolenih

Zgodovina sprememb…

720p bi mogu bit standard sam za low end laptope, vse ostalo pa vsaj 900p+
#brezpodpisa

AngelOfDeath ::

hojnikb je izjavil:

Kje je oni smajli. ki se od smeha kota po tleh ?

720p zaslon ? WTF ?

Kaj bi naj to bilo ?
edit: Slovnica

Halfdead987 ::

1280x720 (HD res)
Skratka,premalo.

mtosev ::

AngelOfDeath je izjavil:

hojnikb je izjavil:

720p zaslon ? WTF ?

Kaj bi naj to bilo ?
karkoli kar je nad x720 in pod x1080 (full hd)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

AngelOfDeath ::

mtosev je izjavil:

AngelOfDeath je izjavil:

hojnikb je izjavil:

720p zaslon ? WTF ?

Kaj bi naj to bilo ?
karkoli kar je nad x720 in pod x1080 (full hd)

Obstajajo tudi 720i zasloni ? :D
edit: Slovnica

nope

1366x768 more zgnit pr laptopih nad 15", ker že tabletke majo večji res.
1600x900 in več bi mogu bit imo bare minimum pr ekranih.
#brezpodpisa

Naj dajo min 1600 x 900 pa se bo prodaja povecala

sn kr zapru stran, ko sn vidu 1366x768 screen.
No thanks..
#brezpodpisa

hojnik je preveč občutljiv

jaz edino pogrešam 16:10
samo apple ima še to sad:/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

jah 16:10 for life :)

ok razumem da majo sub 400€ prenosniki 768p ekran, vse kul, ampak za prenosnik ki stane 700€+, bi pa lahko blo kej bolšga (tud kaka IPS matrika nebi škodla v tem razredu)
#brezpodpisa
««
17 / 194
»»