» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
201 / 201
»
»»

kriptobog ::

starfotr je izjavil:

Tudi, če linija ni druga, lahko uporabijo cenejše in manj kakovostne surovine, drugačno recepturo ali podobne prijeme za znižanje stroškov. Ali pa vse našteto.

Kot linija je miljeno vse v kompletu. In za omenjeni dve ti lahko zagotovo povem, da imajo isto. Edina stvar, ki se menja je embalaža oz. etiketa

starfotr ::

Ne veš, kaj se menijo trgovci in proizvajalci. Dejstva so lahko taka in drugačna. Lahko je samo druga embalaža, lahko pa tudi ni.

delavec44 ::

Pa saj probaš pa vidiš in se na koncu vsak sam odloči glede na kakovost in ceno.

kriptobog ::

starfotr je izjavil:

Ne veš, kaj se menijo trgovci in proizvajalci. Dejstva so lahko taka in drugačna. Lahko je samo druga embalaža, lahko pa tudi ni.

Sj ti pravim da za dotični podjetji vem. Večji lažje prilagajajo linijo. Manjši in tisti, ki ne štanca non stop za druge znamke pa ne, ker bodo delali na isti liniji.

darkolord ::

starfotr je izjavil:

In še, "veliki playerji" v industriji ne delajo izdelkov za trgovske znamke. Za trgovske znamke delajo srednji in mali proizvajalci. Nikakor pa ne globalni.
To ni res.

MrStein ::

kriptobog je izjavil:

starfotr je izjavil:

kriptobog je izjavil:

nekipac je izjavil:

Koliko vem iz prehrambene industrije, prehrambena podjetja prodajajo trgovinam kot trgovske znamke manj kakovostne izdelke, ki ne dosegajo njhovih standardov. Zato je cena nižja. Sam tudi opazim razliko med Alpskim mlekom in Sparovim, oboje pa proizvajajo Ljubljanske mlekarne.

Ker Ljubljanskim mlekarnma se res splača prilagoditi proizvodnjo za čas filanja Sparovega mleka :))

Seveda se izplača. Celo svojo linijo imajo za svoje izdelke in za izdelke za druge.

https://vecer.com/slovenija/cenejsi-na-...

Večini se ne. Eta, pečjak in podobni nimajo ločene linije, ker se jim ne splača.

No true Scotsman...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darkolord je izjavil:

starfotr je izjavil:

In še, "veliki playerji" v industriji ne delajo izdelkov za trgovske znamke. Za trgovske znamke delajo srednji in mali proizvajalci. Nikakor pa ne globalni.
To ni res.

Torej boš rekel, da nek Nestle dela za hofer? Guess what, ne dela.

Ali dela Pečjak? Da. Ali delajo LJ mlekarne? Tudi. Ampak to so mikro proizvajalci, niti niso mali ali srednje velika podjetja.

darkolord ::

Nestle mogoče ne, dela pa recimo Kraft Heinz, predvsem pa podjetja, za katere nisi verjetno nikoli slišal, kljub temu, da so "veliki playerji", ker enostavno ne tržijo lastnih blagovnih znamk.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

denabiker je izjavil:

Nimaš pojma o kmetijstvu, pa sploh ne veš kaj pišeš. Ne morem s takšnimi mladimi se dopisovat, ker ne ve kako je bilo. Sploh ne veš kako je včasih kaj zrastlo, ko ni nobeden poznal herbicidov in gnojilo se je z hlevskim gnojem in ja hrana je bila zdrava in občutno boljša, kakovostna, aromatična, okusna...sedaj je vse nabito z umetnimi gnojili, obdelano s pesticidi na fulare in je samo lepo, veliko,... ampak okusa ni več, arome ni več, hranilne vrednosti ni več, ješ bolj kot ne lep strup. Tudi svinjsko meso, piščančje je bilo ta pravo, ne sedaj ko so sama krmila, rastni hormoni. zraven sem kot otrok pomagal runkle, krompir, korenje, želod in 100 druge hrane za pujseke pripravljat. Verjetno ti nisi nikoli to počel...pa še zdaj imamo domačo hrano, se trudimo, eni pa samo kupujete v teh diskontih sranje.
Ja tudi na morje se je šlo, tudi navadni delavci so šli, saj je večina firm imela dol hiške, apartmaje, prikolice, ...ja vse je bilo, samo ti si napumpan od nekih trolov.

bluziš na polno. postaral si se abnormalno pa nimaš več borbončic za okušanje. pa itq si že pozabil okuse iz mladosti, ostali so samo še selektivni prirejeni spomini.
btw, v diskonte ala hofer ne hodim.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Gambino ::

denabiker je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

denabiker je izjavil:

J.McLane je izjavil:

denabiker je izjavil:

Jaz ne vem kje si ti živel, ampak sem odraščal tudi veliko časa pri starih starših na podeželju, jedlo se je non stop meso, teh govejih juh je bilo enormno, potem svinjske juhe, kurje juhe, zelenjavne juhe bistveno manj, kruh se je pekel v krušni peči od domače koruze in pšenice, jajca so bila domača, mleko je bilo domače in vsi mlečni izdelki od kislega mleka, skute itd. zelenjave je bilo od A do Ž. Vsaka hiša po vseh teh vaseh kar sem prekolesaril kot otrok in se družil z mojimi vrstniki so imeli podobno, kure so bile vsepovsod, torej domače kurje meso, ponekod še goske, race, svinje so bile skoraj pri vsaki hiši, goveda pa res niso bila pri vsaki hiši, ampak se je potem menjavalo....vrt in vsaj male njive vsepovsod, večje njive pa so imeli pač večji kmetje. Samooskrba je bila na višku, kvaliteta hrane je bila 1A. Meščani so pa tak bili bolj bogati pa so lahko kupovali to hrano pridelano na kmetiji. Enake zgodbe so tudi iz drugih konec Slovenije, tudi tam ko je bila moja so imeli vsega. Kar se tiče sladkorja, se ga je precej uporabljalo, sladkali so čaje nenormalno, bele kave, marmelade sladke, peciva so bila večina iz bele moka in sladkor v nori količini, ko je zdaj kao strupeno. Se spomnim vseh sosedov koliko je to dišalo ko sem kot otrok lutal sem ter tja, jedlo s eje vse od mastnega, sladkega, kruha,...vse kar sedaj pravijo, da je totalno nezdravo, pa so živeli zdravo in lepa leta dočakali, moj stari ata je koaj pri 85 šel prvič zdravniku, sosedi, kjer je gospa non stop pekla peciva, sta oba dočakal dobrih 90 let, pa toliko cukra pojedla. No zdaj pa imamo drugo skrajnost, sedaj je cuker, maščobe, bela moka,.. smrt, vse drugo pa je OK od sladil, herbicidov, insekticidov, fungicidov, onesnaženega zraka, vode,...
Ko si omenil zelje in krompir, kakšno zelje je bilo včasih, in kakšno je sedaj? Včasih je zelje dišalo, okusno in zdravo, sedaj je skoraj vso zelje strupeno, ker če veš kako ga pridelujejo...

Predvsem še nisem bil živ leta 1940-1950, si bil ti? Ker iz tistega obdobja imamo danes starostnike, na katerih sloni statistika o povprečni starosti.

kakšno ima veze trpljenje med drugo svetovno vojno, če so se takoj nazaj postavili na noge in zaživeli, pišeš kot da je vojna trajala 3/4 njihovega življenja. .

zato ker bluziš in si pol zmišljuješ kako da je bilo. pa neke floskule kako je bilo vse zdravo... namaš najmanjšega pojma! a misliš da če je doma zrastlo pa da je kar apriori zdravo? pa zelje je včasih bolj dišalo... mislim...
pa ja, kar vsega je bilo v izobilju... pa ti si hujši kot največji dementni jugonostalgiki na tem forumu.
to je isto kot eni pravijo kako je bilo lepo v jugi, da so šli poleti na morje in pozimi smučat. ja, za 0,001%.

Nimaš pojma o kmetijstvu, pa sploh ne veš kaj pišeš. Ne morem s takšnimi mladimi se dopisovat, ker ne ve kako je bilo. Sploh ne veš kako je včasih kaj zrastlo, ko ni nobeden poznal herbicidov in gnojilo se je z hlevskim gnojem in ja hrana je bila zdrava in občutno boljša, kakovostna, aromatična, okusna...sedaj je vse nabito z umetnimi gnojili, obdelano s pesticidi na fulare in je samo lepo, veliko,... ampak okusa ni več, arome ni več, hranilne vrednosti ni več, ješ bolj kot ne lep strup. Tudi svinjsko meso, piščančje je bilo ta pravo, ne sedaj ko so sama krmila, rastni hormoni. zraven sem kot otrok pomagal runkle, krompir, korenje, želod in 100 druge hrane za pujseke pripravljat. Verjetno ti nisi nikoli to počel...pa še zdaj imamo domačo hrano, se trudimo, eni pa samo kupujete v teh diskontih sranje.
Ja tudi na morje se je šlo, tudi navadni delavci so šli, saj je večina firm imela dol hiške, apartmaje, prikolice, ...ja vse je bilo, samo ti si napumpan od nekih trolov.

Hmmmm a ti veš, kdaj se je pridelava z umetnimi gnojili in z kemijo? Pišeš kar nekaj na pamet, kako je bilooo, bla bla bla. Konec 19. in začetek 20. stoletja (še pred Jugoslavijo). Prve količine umetnih gnojil (npr. superfosfat in natrijev nitrat) so se v nekaterih delih Avstro-Ogrske in Kraljevine Srbije začele uporabljati že okoli leta 1900, predvsem v bolj razvitih vinorodnih in sadjarskih območjih. Po 1. svetovni vojni se je uporaba umetnih gnojil počasi povečevala, predvsem v bolj industrializiranih regijah (Slovenija, Hrvaška, Vojvodina). Po drugi svetovni vojni je država začela spodbujati industrializacijo kmetijstva, zlasti prek agrokombinatov in kmetijskih zadrug.
V tem času so začeli na široko uvajati mineralna gnojila (dušikova, fosforna, kalijeva) in fitofarmacevtska sredstva (pesticide, herbicide). Lahko rečemo, da se sistematična uporaba umetnih gnojil v Jugoslaviji začne v 1950-ih letih. 1960.–1980. leta – razcvet “moderne agronomije” V teh desetletjih se je uporaba kemičnih sredstev močno povečala. Država je spodbujala večjo produktivnost s subvencijami in dostopnostjo gnojil (npr. KAN, NPK) ter škropiv. Uporabljali so se fungicidi, insekticidi in herbicidi (npr. DDT – dokler ni bil prepovedan v 1970-ih). V tem obdobju se je začelo tudi šolsko in strokovno izobraževanje agronomov glede uporabe kemije v kmetijstvu.

Tako da ne sanjaj preveč o eko bio in ne vem kakšnih okusih, če le ti niso iz domačega vrta in domačega hleva!

spenstar ::

Jaz bom pocasi sel strana od Hoferja, doma smo bili redni kupci od vsega zacetka. V zadnjem casu je postal Hofer katastrofa, nimajo vec dobre posebne ponudbe kot je bila vcasih, sedaj je tako kot da bi kupoval v Tediju, cenena roba za par evrov. Se Mlinotestovo moko so vrgli ven. Meso je bilo tako in tako smrdece, cevapi in plekskavice prepojeno z vodo, da so plavali v ponvi.

Sem poskusil meso v Lidlu in je dosti boljse, imajo kamnisko meso, piscanec je tudi bolj cvrst. Zal, bili so super, imeli res kvalitetne izdelke v posebnih ponudbah.
SPENSTAR--builder

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

Če ste bili resni kupci od začetka potem ste lahko veseli, da se vračajo na stara pota. Torej ukinitev prodaje blagovnih znamk in osredotočanje na lastne znamke.
Mlinotestova moka ne pomeni, da je surovina iz Slovenije, kamniško meso ne pomeni, da je meso iz Slovenija. Lahko vam povem, da zagotovo ni.

Eni omenjate pekarno Pečjak. Tale pekarna naredi večino prometa s proizvodnjo izdelkov za blagovne znamke različnih trgovin. Velika večina izdelkov, ki so v pekarnah trgovin z dopeko je njihovih.

Bellator ::

Popravi me, če se motim, ampak ali ne delaš ti za Hofer? V spominu imam, da si delal letake in podobno za njih, če te nisem s kom zamenjal.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

darkolord je izjavil:

Nestle mogoče ne, dela pa recimo Kraft Heinz, predvsem pa podjetja, za katere nisi verjetno nikoli slišal, kljub temu, da so "veliki playerji", ker enostavno ne tržijo lastnih blagovnih znamk.

Aja? Ali res oni delajo za njih?

https://www.plagiarismtoday.com/2025/06...

Proizvajalci za private label so redko razkriti. Sploh za velike posle.
««
201 / 201
»
»»