Forum » Izdelava spletišč » Prilagojene podstrani posebej za iskalnike (google...)
Prilagojene podstrani posebej za iskalnike (google...)
MrBrdo ::
Živjo,
Zanima me kako je najboljše narediti "nadomestek" za določeno podstran za iskalnike. Npr. da imaš neko podstran kjer je zelo ajax-heavy seznam z nekimi filtri, za iskalnike pa bi zelel npr. to nadomestit kar z seznamom vseh.
Gledal sem robots.txt pa nisem nič pametnega našel za to kar rabim. Varianta je verjetno če bi na strežniku preverjal user-agent in na podlagi tega prikazal pravo stran, ampak me zanima če je kakšna bolj optimalna rešitev.
LPJ
Zanima me kako je najboljše narediti "nadomestek" za določeno podstran za iskalnike. Npr. da imaš neko podstran kjer je zelo ajax-heavy seznam z nekimi filtri, za iskalnike pa bi zelel npr. to nadomestit kar z seznamom vseh.
Gledal sem robots.txt pa nisem nič pametnega našel za to kar rabim. Varianta je verjetno če bi na strežniku preverjal user-agent in na podlagi tega prikazal pravo stran, ampak me zanima če je kakšna bolj optimalna rešitev.
LPJ
MrBrdo
FrEaKmAn ::
nevem čisto točno, ampak kakšen je ta seznam? samo nek tekst ali povezave? mogoče bi pri povezavah sitemap pomagal..
MrBrdo ::
povezave so ja... jaykay ali moram potem naredit ta sitemap za celo stran, ali lahko samo "override" naredim za dolocene podstrani? sklepam da prvo, kar mi ni prevec vsec :)
MrBrdo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Objavljanje strani v Google in BingOddelek: Omrežja in internet | 1038 (868) | win64 |
» | Optimizacija spl. straniOddelek: Izdelava spletišč | 1304 (1059) | amaze646 |
» | Vpis strani v iskalnikeOddelek: Omrežja in internet | 2731 (2375) | pirx |
» | Čimbolj neboleča predelava straniOddelek: Izdelava spletišč | 3318 (2209) | R33D3M33R |
» | Vpis spletne strani v iskalnikeOddelek: Izdelava spletišč | 1286 (1092) | Uros!no |