» »

Hlajenje diska v racku in graficne

Hlajenje diska v racku in graficne

Sodom ::

Evo, imam P4 1.80A, plato matasonic, ati radeona 9000 in en IBM 40GB 7200 UDMA 2 disk v racku.

Z neta sem si downloadal neki temperature reporter. Ok, vse lepo in prav, vendar vidim, da je ena temperatura 63°C konstantno.
Domnevam, da je to tisti 40GB disk (imam se enga 10GB IBM-a, ki pa je instaliran v disk slot v ohisju), ker ima samo procesor instaliran ventilator, ki pa utripa z cca. 3000 obrati in temperatura procesorja je (presenetljivo) 20°C. Je to mogoce?

Ok, zdaj me pa zanima naslenje...
kaksen ventilator uporabiti na disku, ki je v racku?

Drugo vprasanje:
malce sem skepticen glede tega, da ima radeon samo hladilna rebra in je brez ventilatorja, takoj pod njim pa je SB.

Sem tukaj pri radeonu lahko brez skrbi?

Imam namen zapreti ohisje, vendar se bojim, ker je oprema se nova. Predvsem mi je sumljiv radeon, ki pa deluje (trenutno) bp.

Kaj mi je moc narediti?

Kaksne ventilatorje nabaviti (ce jih)?
Kam jih priklopiti?
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

exe ::

1. Za hlajenje diskov se kupijo posebni ventilatorji, lahko pa nad njega pritrdiš navaden vent, poskrbet morš sam za usmerjenost zraka. Problem tukaj bo edin višina, tako da rajš napiš višino racka in ti bomo lažje pomagal.

2. Če ne boš navijal, so samo rebra čist zadost za hlajenje, drugač pa na rebre nalep en 80x80 vent pa bo0:).

3. Glede ohišja: če bi bil na tvojem mestu, bi v rack namontiral kake 120x120 vente, pa na 7v pa bo tiho :\ in zanesljivo.
3.1. Dobiš jih v VsakiBoljeZaloženiRačunalniškiTrgovini™ :D.
3.2. Priklopiš pa jih na molex, oz. če imaš slabši napajalnik na zunanje napajanje.

lp SancoS
Both Nietzche and God are dead.

visina racka je 4cm in se nekaj drobiza - debel kot cd rom. Imam ga v drugem slotu (od zgoraj navzdol), tako da je komaj zdaj mozna instalacija ventilatorja - se pravi, da je prostora 4,2˙cm.

Imam en star ventilator za procesor od celerona 366. Can it help?

Molex?! What's that?

Ne, radeona ne bom nic navijal. Bom ga kar tako pustil kot je. Pod njim je zvocna, ki pa tudi fajn "kuri". Lahko vpliva nanj?

Hvala

jst sm šele zdele vidu, da ti misliš rack za disk in ne rack ohišje :| :| (/me je dumbass™ :P)

zdej pa tkole: če se jst prou spomnem, so v totih rackih diski zaprti v plastiko, right?
torej bi ti z ventom hladil samo plastiko, ane?

Molex je pa napajalni priključek, na katerega so priključeni diski (pri nas navijalcih tudi venti, pumpe,... :D), zgleda pa nekot tkole:
________
/ o o o o \
----------

Don´t you just love ASCII:D?

lp SancoS

plastiko... no ja... kar vse. Rack je namrec zgoraj odprt. Ima neka rebra or something.
Disk je precej vroc...

Should I or should I not connect the fan which will cool the surface and interior of rack?

ssokec ::

glede hlajenja diska v racku, ti povem da je moj rack že kot nov imrl montiran en ventilator na sprednji strani, prostor pa je še za enega, zato nevem kje naj bi bil problem, če imaš prostor za ventilator ga tam daj.

jst se strinjam z ssokcem, če je plac za vent ga tam namontiri, če pa tega placa ni, pol pa sekundno al pa epoxy™ v roke pa gremo:D

lp SancoS

ssokec, imam puscen "prostor" za ventilator, vendar je ta prostor relativno majhen! cca 3cm premera. Wtf?!

Ok, saj bom ze nekako zrihtal :)

Yohan del Sud ::

Evo, sem šel izmerit zate. Macasov rack ima 4 cm ventilator in prostor še za enega takega...

Ampak jaz imam obicni NoName rack :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero stran diska je boljs hladit?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
272172 (1477) upirna
»