» »

Iz DD-WRT na OpenWrt?

Iz DD-WRT na OpenWrt?

CyberPunk ::

Ker imam "glih cajt", razmisljam, da bi svoj zvesti router (Asus WL500g Premium, V1) migriral iz DD-WRT, ki sem ga uporabljal do zdaj (pred tem je bil nekaj let na Oleg firmware), na OpenWrt. Se je kdo kdaj spustil v tako ali podobno avanturo? Zaenkrat pa je tudi se cas, da se me preprica, ce se mi v to ne splaca iti. :) Bi kot DD-WRT uporabnik v OpenWRT kaj pogresal? Iz Olega na DD-WRT je slo definitivno na bolje. Sodec po prvih vtisih ima OpenWrt tudi boljso dokumentacijo in community support.

RejZoR ::

Glede na to da sta DD-WRT in npr Tomato daleč najbolj razširjena firmwara skoraj dvomim, da je lahko kaj bistveno bolje razen mogoče par specifik, ki nekomu pridejo bolj prav...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

SasoS ::

OpenWRT ima bolj Linux filing kot pa nek DD-WRT, ki je bolj podoben tovarniškim firmwarom. Meni zato bolj ustreza, saj ga dejansko lahko nastavim kot nek mali server. DD-WRTja nisem nikoli maral, saj preveč drkači po nvramu (nastavi kup nekih spremeljivk) po defaultu tudi nima writable root-a (isto Tomato, si moral nekaj kompresirat in spravljat da se je shranilo na root). OpenWRT se obnaša kot čisto klasičen sistem, z writable diskom (seveda je treba paziti kaj se dejansko piše in kaj ne, da se flash ne obrabi prehitro).
Saying that, je to hkrati tudi njegova slabost da je mogoče preveč kompliciran za navadnega uporabnika, ki rabi samo router. Sploh novejše verzije (Backfire in Attitude Adjustment) uporabljajo kup enih trikov s skriptami in nastavitvami, ampak ko pa sistem dojameš, je z njim delat prav užitek. Sam imam svoj patch in vedno buildam svoj firmware...
Asus WL500gP mogoče ni najboljši sistem za testirat OpenWRT, saj stara Broadcom arhitektura ni najbolje podprta (predvsem je težava z WIFI driverji...možnosti so ali uporabiti 2.4 kernel, ki se ukinja, ali opensource b43 driver ki ni še stable ali zdaj nekaj čarati z novim 2.6 closed source driverjem od broadcoma). Atheros se obnaša precej lepše, saj samo skompajlaš in flašaš in dela stabilno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DD-WRT za TL-WR741ND v1.7 (za OpenVPN)?

Oddelek: Omrežja in internet
234062 (2477) OvCa77
»

Tp-link in DD-WRT

Oddelek: Omrežja in internet
192660 (1675) drakulas
»