» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
45 / 112
»»

cortez ::

Napiši izjavo, da si ti oz. zena lastnik sim kartice in pojdi na simobil, kjer boš zahteval izdajo nove sim kartice.

strošek 10€.

prej se še probi prijavit na https://prijava.simobil.net z to številko. Lahko da so vsi podatki noter, če uspe prijava.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cortez ()

Lonsarg ::

Enak problem je imela mama na Mobitelu, pa je na mobitel portal našla to PUK kodo, da ni bilo treba v poslovalnico, kako ima Simobil ne vem.

T_F_7 ::

Sem si še 1x podrobneje prebral in dobil nekaj odgovorov. Torej kupim ustrezno naročniško kartico sim, kaj pa v primeru, da ne vem ali bo moj bodoči telefon imel sim ali micro sim? je morda micro sim tudi obična sim vendar razrezana?

...:TOMI:... ::

Pri simobilu na portalu moj simobil lahko vidiš puk kodo, vendar samo, če sim kartica ni prestara. To imajo samo novejše kartice.

Pri mobitelu oziroma telekomu imajo vse sim kartice puk na portalu moj telekom.

Nisem pa uspel rešiti takega primera, ker je enkrat imel to situacijo en kolega.

Navadna in micro sim je ena in ista kartica, mikro odlomiš ven, če potrebuješ, nano sim je pa druga (dobiš novo po pošti, če jo potrebuješ).
Tomi

GTX970 ::

Vzemi nano in ta adapter: http://www.ebay.co.uk/itm/251659101750?...

mini
micro
nano

To je ista kartica, samo bolj obrezana.Sam sem svojo staro mini s pomočjo predloge na netu uspešno odrezal z navadnimi škarjami v micro format.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

vem, da je ista kartica, zanimalo me je, če je obrezana in se jo da dati ven, ker da moram sam rezati... ne bo šlo ;(( kaj bob ima tudi nano?

Moraš ekstra naročiti mislim.Rečeš da si zamenjal telefon.

Nano ima tile: http://www.gsmarena.com/results.php3?sS...

http://www.bob.si/pomoc-in-vprasanja/po...
keyword: micro

ali lahko dobim micro SIM / nano SIM?
bob kartico micro SIM lahko kupiš tukaj. če si že bob naročnik in potrebuješ bob kartico micro SIM ali nano SIM, jo lahko enostavno naročiš tudi s klicem na bob klicni center 068 680 680. novo SIM kartico prejmeš s priporočeno pošiljko.

Zgodovina sprememb…

stb ::

A na Bobu imajo kakšne opcije za cenejši internet na hrvaškem? Vsaj v poletnih mesecih? Ne da se mi ubadati s stalno menjavo SIM kartic, roaming pa kljub pocenitvam nanese...

Sami ::

stb je izjavil:

A na Bobu imajo kakšne opcije za cenejši internet na hrvaškem? Vsaj v poletnih mesecih? Ne da se mi ubadati s stalno menjavo SIM kartic, roaming pa kljub pocenitvam nanese...

Bob kot nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev na voljo nima paketov za tujino, v tujini se ti vse obračuna po veljavnem ceniku za tujino: http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-in-tu...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

modelno1 ::

Če ti ne uspe najti PUK številke, je možnost, da greš s kartico na simobil, skleneš simpl naročniško razmerje, ko dobiš prvo položnico, številko preneseš v bob in prekineš razmerje ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Sam brez puk spet ne moreš narediti naročnine.

modelno1 ::

Lahko. Predplačniško (halo/simpl) kartico prineseš s sabo in ti na isto številko uredijo naročniško razmerje. Brez priključnine. Večkrat sprobano.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

jerriho ::

Sem se spet malo bolje informiral pri mojem obstoječem ponudniku mobilnih storitev Simobilu... Tudi če počakam do konca moje vezave (8. januar) bom kot vse kaže moral plačati stroške prehoda med paketi 20 EUR... pa te neke njihove akcije se menda vse izključujejo... rad bi npr. pol leta 50% naročnine, pa ostalo ne pride v upoštev... tako da sedaj pa sem še malce bolj za odmik od Simobila in bližje Bobu... kot sem navedel, sem s svojim sony xperia GO, ki ga bom imel kmalu 2 leti, zadovoljen... za osnovno fotografiranje, če že nanese nanj, je OK... imam itak fotoaparat za to... ker kar gledam na denar zadnje čase, bi obdržal mobilnik dokler pač bo...

vidim, da se je tale brutalni bob zadeve že podaljševala... ne vem, a naj še počakam al bo bolje kar zdej v novembru narediti prehod?

Tole že bolj za katero drugo temo, a vseeno... Recimo, da pa bi zaradi enega od razlogov (problemi z mobilnikom ali prodam rabljenega ali mi porastejo apetiti glede možnosti uporabe) vzel drugega čez npr. 1 leto...
bom lahko dobil v naši domovini kje cenovno primerljivega kot so pri vezavah pri Simobilu, Mobitelu, to je za nekje do max 300 eur?... pa da je še vedno bolj majhen (xperia = 111 x 60.3 x 9.8 mm), z boljšim fotoaparatom, ima mobilno pisarno vsaj za pregledovanje (če ne že tudi za urejanje), da deluje brez težav prek vroče točke al drugače kot zunanji modem za prenosnik, malce boljši zaslon, morda sekundardna kamera, dober zvok..? kak konkreten predlog mobilnika?

Pa povejte mi sedaj, kaj resnično naj bo razlog, da kot en ne preveč zahteven uporabnik mobilnih storitev sploh ostanem še pri samem Simobilu?

antonija ::

S prehodom iz Simobil na Bob bos letno prihranil ____EUR. Ce polovico tega das v nov telefon (poleg zneska ki bi ga ze itak placal ce bi vsel vezavo), potem bos imel na voljo ____EUR. Ko bos rabil nov telefon, bos pac pogledal kaj je sploh na trgu na voljo in po kaksni ceni (tujina je se vedno dosti cenejsa od slovenije, postnina iz nemcije pa redko preseze 20 EUR), pa takrat vzel telefon.

Noben pa ne ve kaj bo na trgu cez eno leto, se manj pa vemo kateri telefon (za katerega sploh se ne vemo ali bo obstajal) bo ustrezal tvojim takratnim potrebam (za katere ni nujno da bodo ostale enake kot os zdaj). Ce ti Bob ustreza (nizka cena ima svoje pomanjkljivosti) ga vzemi, rpisparaj, zdraven pa planiral budget za naslednji telefon.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

laguna1 ::

BOB ponudil nov paket s telefonom NOKIA LUMIA 530 za 74,90 EUR.

https://www.bob.si/kupi-bob/spletna-trg...

LP

etis ::

Pozdravljeni,
v kolikor bo še kdo imel podobne težave kot sam:
problem z nastavitvami interneta sem rešil le tako, da sem poslal sim kartico nazaj bob-u, le-ta pa mi je poslal novo. Internet in vse ostalo normalno deluje. Očitno je bila napaka v sim kartici.

JBov je izjavil:

etis je izjavil:

JBov je izjavil:

Pred kakšnim tednom sem postal Bob naročnik in mi še vedno ni uspelo nastaviti delovanje interneta :(. Je imel še kdo težave pri tem? Prosim za kakno info.
Torej po vstavitvi bob sim kartice so se mi nastavile APN nastavitve za internet in MMS - nastavitve so bile za simobil (ni delovalo), pobrisal sem in u bob strani prenesel nastavitve za Galaxy S3 (imam Galaxy S2). Z info bob so mi sporočili naj prenesem nastavitve za Samsung in android, kar tudi ni rešilo problema.

Vmes sem še ponastavil tel. na tovarniške nastavitve, izbrano imam omrežje bob in vključen podatkovni prenos. MMS-i delujejo bp, pri pošiljanju se prikaže prenos edge (E). Ob vsakem spreminjanju dostopne točke (APN) sem nastavitve shranil in restartal tel.

Pls help :)

Trenutno imam nastavljeno:
APN: internet.bob.si
Proxy: 80.95.224.17
Vrata: 9201
U. ime: bob
Geslo: internet
Strežnik: http://bob.si
MCC: 293
MNC: 40
Vrsta potrjevanja: PAP
Vrsta APN: default,supl
Protokol: IPv4

lp, J.

JBov si rešil problem z intenetom? Namreč jaz imam podobne težave, poskusil sem že vse in nikakor se ne morem povezati na net. Njihove ponujene nastavitve mi ne delujejo. Imam pa nokio x7.

Žal ni rešeno. Dali so mi par navodil po mailu pa nič ne pomaga. Kartico po navodilu vstavil tudi v dva druga telefona, nastavil APN, shranil, restartal in nikjer ni delovalo. Niti se ne prikaže ikona za prenos (egde ali 3G), MMS delujejo bp. Sporočili so mi naj jim pošljem podatke kdaj se povezujem, tel. št. ipd, da bi preverili ampak še ni odgovora in tudi ne vem če bodo lahko naredili poizvedbo glede na to, da se niti 1kb ni prenesel kar verjetno pomeni, da me v omrežju niti niso zaznali.
Sem pa vmes našel ugodnejši paket na Tušu kjer mi vse dela BP. Sporočim če kaj uredim na bob.
Lp

Kogar ne moti da kamera nima auto focusa in flasha, go for it http://www.trustedreviews.com/nokia-lum...

Po taki ceni se bolhi prodajajo rabljene 710 in 520-ke.

Pri robotku ponuja nekaj podobnega htc desire 310.

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf ::

holy moses! lumia 530€ za 75€. awesome :>

bigbada ::

Evo pa sem bob naročnik. Sem danes dobil domov pogodbo in aktivacijsko kodo. Pa sem klical in so mi aktivirali. Kako dolgo traja da se stara številka prenese na novo bob sim kartico, baje 1 dan sem slišal. Toraj bi že jutri moralo biti ?

Ko stara sim kartica neha delovati, vstavi novo.
1 delovni dan.

Zgodovina sprememb…

dobil boš sms na obe številki, kdaj bo narejen prenos.

GTX970 je izjavil:

Tole.

franckranc ::

laguna1 je izjavil:

LP

Je ta telefon zaklenjen na BOB-a (oz. Simobil) ali ne?
Če je odgovor pritrdilen: je odklep kompliciran oz. drag ali ne?
Za to ceno res zanimiv telefon...

franckranc je izjavil:

laguna1 je izjavil:

LP

Je ta telefon zaklenjen na BOB-a (oz. Simobil) ali ne?
Če je odgovor pritrdilen: je odklep kompliciran oz. drag ali ne?
Za to ceno res zanimiv telefon...

Vsi telefonski aparati v BOB ponudbi so odklenjeni.

boolsheat ::

antonija je izjavil:

GTX970 je izjavil:

Tole.

Na stari naredi preusmeritev na novo in vstavi novo. ;)

jerriho ::

vem, da je sledeče sigurno kje tukaj navedeno, samo se mi res ne da vsega za nazaj brati...

recimo, da jutri (petek) kupim tisto osnovo za poznejši prehod na Bob, to je Bob naročniško kartico SIM za 15 eur, kar je očitno pogoj... in potem takoj želim na naročniškega brutalni Bob...

imam trenutno pri Simobilu v naročniškem paketu tudi prenos podatkov...

iz vaših izkušenj me zanima, najmanj koliko časa bi zaradi prekinitve s Simobilom ter istočasnega prehoda na brutalni bob bil nedosegljiv na mojo trenutno telefonsko številko?... ki pa jo nameravam prenesti na Bob brutalni.... in koliko časa brez možnosti koriščenja mobilnega interneta, to je prenosa podatkov znotraj zakupljenih količin pri Simobilu ali Bobu?

Bi pa obdržal še nekaj časa mobilnik sony xperia go tudi v Bobu... ima mini-sim kartico, če se ne motim... torej kupim takoj bob naročniško kartico Sim, ki je ustrezna zanj al bodo potrebne spremembe?

Zna morda biti problem, da je zdej glih vikend vmes in potek te akcije z nedeljo... pa čeprav pravijo na Bob, da so 24/7 na razpolago.

hvala za pomoč

iz vaših izkušenj me zanima, najmanj koliko časa bi zaradi prekinitve s Simobilom ter istočasnega prehoda na brutalni bob bil nedosegljiv na mojo trenutno telefonsko številko?... ki pa jo nameravam prenesti na Bob brutalni.... in koliko časa brez možnosti koriščenja mobilnega interneta, to je prenosa podatkov znotraj zakupljenih količin pri Simobilu ali Bobu?
Jaz sem imel staro kartico v telefonu dokler je delovala (vse je delalo normalno). Ko je nehala delovati (enkrat ponoci pomojem, zjutraj sem na telefonu videl da ne najde omrezja) sem jo zamenjal in je spet vse delovalo. Tko na uc bos brez dostopa priblčizno toliko casa, kolikor traja menjava SIM kartice v tvojem telefonu + boot time (ce bos 24/7 gledal na telefon).

Na simobil boš najprej dobil sms, da se bo številka prenesla naslednji da. Naslednji dan zamenjaš.

jerriho
Bob paket kupi čimprej (danes?), se spraviš na net za 15 minut in urediš (https://prijava.bob.si/ -> registracija).
Prenos bo verjetno končan v ponedeljek.
Če skleneš NR v roku (do 31.11) boš naročnik bob brutalni.

Kdaj zamenjaš sim se že napisal, isto glede prenosov. https://slo-tech.com/forum/t491735/p462...

ima mini-sim kartico, če se ne motim... torej kupim takoj bob naročniško kartico Sim, ki je ustrezna zanj al bodo potrebne spremembe?

Da, kupiš paket z mini-sim kartico.

Glej da pri starem operaterju nimaš neporavnanih obveznosti, drugače prenos številke ne bo uspešen.

Zgodovina sprememb…

kverdy ::

Pozdrav, a lahko naročnino pri Bobu sklenejo tudi podjetja?
LP

kverdy je izjavil:

LP

BOB naročniška razmerja so na voljo le za fizične polnoletne osebe.

kverdy ::

Škoda....ker imam M@ že počasi dovolj s temi samovoljnimi spremembami paketov in cen, bi naše 4 službene številke z veseljem prenesel na "brutalnega Boba"...

Vseeno pa hvala za odgovor....

LP

bigbada je izjavil:

Ja saj to me zanima, če je odklenjen pač če ga kupim brez vezave na mobitel centru? Verjetno so ane.. :) Verjetno bi bilo malo čudno da bi bili zaklenjeni na samo mobitelovo omrežje če jih kupis brez vezave.

noben telefon kupljen na telekomu ni zaklenjen. to so mi zagotovili na telekomu nekaj minut nazaj.

laguna1 je izjavil:

LP

Torej sim kartica je vredna 14,90€, Lumia 530 pa 60€. Daš na bolho za 90€ in ziher najdeš kupca. Tole bi še sam naredil, če se rok za brutalni bob ne bi iztekal. Ravno včeraj sem kupil sim kartico.

kverdy je izjavil:

Škoda....ker imam M@ že počasi dovolj s temi samovoljnimi spremembami paketov in cen, bi naše 4 službene številke z veseljem prenesel na "brutalnega Boba"...
Vseeno pa hvala za odgovor....
LP

Poglej si tušmobil ponudbo, mislim da imajo za pravne osebe 15€ na mesec. Mi je ravno včeraj pravil prodajalec, ko sem kupoval bobovo sim.

amacar je izjavil:

Medo je izjavil:

Pa še nekaj prednosti:

+ v primeru da ne porabiš 100 enot ob aktiviranju sim kartice, ti to štejejo kot dobropis pri naslednji položnici (mislim da je cca. 4€) - V bistvu je 6.6€.

Dva popravka.

Kaj je potrebno storiti, da se ti šteje ta dobropis?

amacar ::

Nič, tiste enote, ki jih nisi porabil (ob registraciji jih dobiš 100), se ti samodejno odbijejo ob prvem računu.

amacar je izjavil:

Nič, tiste enote, ki jih nisi porabil (ob registraciji jih dobiš 100), se ti samodejno odbijejo ob prvem računu.

super. tnx. a se da sklenit naročniško razmerje brez ta se pokliče na njihovo cifro? vse linije imajo non stop zasedene, na spletni strani pa me ne spusti naprej. malo bedno

Če si dobil kodo lahko sam pre spleta skleneš takoj. (sam tako podaljšal meni, sestri, mami, punci...) Sicer pa če si prenesel številko se ti itak ne mudi (boš še verjetno na to čakal), v vsakem primeru pa ti bodo razmerje sklenili naslednji dan.

T_F_7 je izjavil:

amacar je izjavil:

super. tnx. a se da sklenit naročniško razmerje brez ta se pokliče na njihovo cifro? vse linije imajo non stop zasedene, na spletni strani pa me ne spusti naprej. malo bedno

Seveda te spusti naprej :D

BOB sim kartico vstavi v mobilni aparat z nje pokliči na 068 680 680, ko zaslišiš odzivnik bo sim kartica že aktivirana (ne rabiš čakati na svetovalca), potem pa preko spletne strani skleni naročniško razmerje.

francek1 ::

Sami je izjavil:

kverdy je izjavil:

LP

BOB naročniška razmerja so na voljo le za fizične polnoletne osebe.

V čem je finta tega? S tem BOB izpušča velik del trga.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

hojnikb ::

da zvabijo uporabnike k dražji alternativi ane (simobil)
#brezpodpisa

stb ::

Sami je izjavil:

T_F_7 je izjavil:

amacar je izjavil:

Seveda te spusti naprej :D

BOB sim kartico vstavi v mobilni aparat z nje pokliči na 068 680 680, ko zaslišiš odzivnik bo sim kartica že aktivirana (ne rabiš čakati na svetovalca), potem pa preko spletne strani skleni naročniško razmerje.

Heh, jaz sem z novo Bob sim kartico za hec poklical svojo staro številko (takrat nedosegljivo) in sem dobil obvestilo, da je sedaj ta nova Bob sim kartica aktivirana. Očitno je dovolj da zaznajo kakršnokoli aktivnost in ti jo takoj aktivirajo. Pravniki bi se pa lahko (če bi imeli interes) izgovarjali, da nikoli nisem klical njihove številke za aktivacijo, zato kartica ne bi smela biti aktivirana :D

in spet se podaljša

Lahko bi dali še Big Bob za 9,9€ na izbiro. Moja mati res ne potrebuje mobilnih podatkov. Ali pa na koncu leta kakšen mesec zastonj, če v celem letu ne porabiš niti enega Mb :)

bigbada ::

A obstaja kakšna aplikacija aka BOBMonitor, ki meri mobilne podatke ali vsi uporabljate "stock" aplikacije ali pa 3dwatchdog ?

Pa števec na mojbob.strani se resetira vsakega 25. v mesecu ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

25. je obračun jap.

bigbada je izjavil:

A obstaja kakšna aplikacija aka BOBMonitor, ki meri mobilne podatke ali vsi uporabljate "stock" aplikacije ali pa 3dwatchdog ?

Pa števec na mojbob.strani se resetira vsakega 25. v mesecu ?

Sej si si že sam odgovoril. Obstaja BobMonitor aplikacija tako za iOS kot za android.

koksi ::

Pozdravljeni!

Eno vprašanje, glede samega prenosa št. in prekinitve paketa pri mobitelu. In sicer, januarja mi poteče aneks (itak paket) pri mobitelu, torej sem se odločil za boba...zdaj pa ne vem, če lahko št. prenesem že zdaj, in če prekinem naročniško razmerje pri starem operaterju(mobitel) v postopku menjave številke (pri bobu), je pol to to, mi ni več treba na mobitelu kaj urejat?

Ali moram počakati do konca januarja/začetek feb pa potem tole urediti?

Hvala, lp!

Medo ::

koksi je izjavil:

Pozdravljeni!

Eno vprašanje, glede samega prenosa št. in prekinitve paketa pri mobitelu. In sicer, januarja mi poteče aneks (itak paket) pri mobitelu, torej sem se odločil za boba...zdaj pa ne vem, če lahko št. prenesem že zdaj, in če prekinem naročniško razmerje pri starem operaterju(mobitel) v postopku menjave številke (pri bobu), je pol to to, mi ni več treba na mobitelu kaj urejat?

Ali moram počakati do konca januarja/začetek feb pa potem tole urediti?

Hvala, lp!

Pozdravljen!

Številko lahko preneseš že sedaj brez problema. Ker si pri Mobitelu še vezen, boš odplačal še preostanek dolga. Bi te pa rad opozoril, da sam ne prekinjaš naročniškega razmerja pri Mobitelu, ker potem ne boš mogel prenesti številke! Enostavno greš in kupiš bobovo sim kartico in se na spletu registriraš. Pri prenosu številke izpolniš potrebne podatke in med drugimi v postopku pooblastiš BOB da oni prekinejo naročniško razmerje z Mobitelom. V tem primeru se številka lahko prenese, ti pa nimaš več kaj za urejat pri Mobitelu. Mobitel ti bo zaračunal prenos številke 5€ + pogodbeno kazen (tvojo vezavo).
Tudi sam sem imel še vezavo pri Mobitelu, Bob mi je uredil vse v 4 delovnih dneh! Če te še kaj zanima, vprašaj.

lp

Medo

koksi ::

Hvala Medo za hiter odgovor!

Torej je kar enostavno vse skupaj, edino kar me bega je to, da kot sem omenil mi januarja poteče pogodba z mobitelom (bom odplačal mobitel), in ne vem če se izplača tole počakat ali ne, kakšen je znesek kazni? Zaračunajo kaj dodatno ali pač samo to kar sem še dolžan?

Lp!

plačati jim moraš sorazmerni delež vrednosti telefona. najboljše je da pokličeš na mobitel, in ti bodo točno povedali koliko je to. mi ne moremo vedet:) dodatno ne zaračunajo nič. zaračunajo pa prenos številke 5€.
««
45 / 112
»»