Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)
jerriho ::
Najlepša vam hvala na teh izčrpnih info. Priznam, da sem pričakoval nek odziv, ampak tako velik in z tako fajnimi pojasnitvami pa glih ne.. No, nekak tako zdej razmišljam. Jasno, kriva je predvsem ta brutalna ponudba Boba.. pa najbrž tudi nisem edini, ki ga muči.
Imam Sony xperia GO mobilnik, dobljen zastonj prek Simobila januarja 2013 v prazničnem paketu 600 vseh enot (klici, sms, internet) z naročnino 26 eur mesečno.
Meni je všeč ravno to, da je majhen in mi omogoča vse, kar dejansko rabim. Celo slaba dva meseca, ko imel prenosnik v defektu, ga je kar uspešno nadomestil. Do sedaj z njim nisem imel težav in bi ga obdržal. Fotoaparat je res nekoliko problem, a za te storitve imam prav fotoaparat. Nisem si sicer pogledal celotne ponudbe mobilnikov pri Simobilu, a če jih ni cenovno bolj dostopnih podobne velikosti kot je moj xperia GO, me ne zanima za zdaj še nakup novega.
Kar se tiče navedenih Bob pomanjkljivosti... Nisem zahteven uporabnik.
Ne potrebujem blazno hitrega delovanja interneta.
Morda bi se sekiral kdaj, da v primeru nedosegljivosti nisem obveščen o kakem klicu. Samo če me kdo res tako nujno rabi, bo pa ja večkrat poskusil. Pa sej imam še mail, facebook, itd...
Sedaj pa mi povejte, kaj mi je bolje vzeti, če nameravam obdržati mobilnik, dokler pač bo vse OK z njim? + trenutna Simobil vezava poteče 8. januarja
trenutno me pridejo skoraj 40 eur stroški prekinitve s Simobilom (28 eur za mobilnik (imam do 8. januarja... sem preveril), 5 eur prenos številke, strošek predčasnega prenehanja naročniškega razmerja 5.09 eur):
a) ob poteku 2-letne vezave Simobilov Neskončni S za 19 eur (neskončno klici, sms in 500mb mi čisto zadosti), s tem da vsaj prvih 6 mesecev polovična naročnina zaradi te zadnje Simobil akcije. Morda celo kar 2 leti polovična naročnina zaradi unovčitve moje kode novih naročnikov... če se pripeti kaj z mobilnikom v tem obdobju, pač enega drugega vzamem upam da po kaki ugodni ceni in plačujem 2 eur več naročnino..
ali
b) že zdaj Brutalni Bob... če se kaj pripeti z mobilnikom ali če se mi apetiti glede uslug mobilnika povečajo (boljši fotoaparat) ga najbrž prav novega težko dobim ugodneje kot če ostanem pri Simobilu?... ga pač kupim kje ustreznega na obroke (ker imam Siol, morda prek Telekoma iz programa zvestobe al nekih drugih ugodnosti?) al rabljenega... kako ste drugi kaj razmišljali glede tega oz. drugače povedano, kako ste kar poceni prišli čez ob nakupu novega mobilnika?
ali
c) počakam v vsakem primeru do konca trenutne vezave in potem se odločam med takratno ponudbo Simobila in Bob-a. Samo vprašanje, če bo takrat tale Bobova brutalna ponudba, a?
V bistvu so mi vse opcije čisto OK... a če gledam npr. za nadaljnih 24 mesecev, kaj bi bilo še najbolje?
Imam Sony xperia GO mobilnik, dobljen zastonj prek Simobila januarja 2013 v prazničnem paketu 600 vseh enot (klici, sms, internet) z naročnino 26 eur mesečno.
Meni je všeč ravno to, da je majhen in mi omogoča vse, kar dejansko rabim. Celo slaba dva meseca, ko imel prenosnik v defektu, ga je kar uspešno nadomestil. Do sedaj z njim nisem imel težav in bi ga obdržal. Fotoaparat je res nekoliko problem, a za te storitve imam prav fotoaparat. Nisem si sicer pogledal celotne ponudbe mobilnikov pri Simobilu, a če jih ni cenovno bolj dostopnih podobne velikosti kot je moj xperia GO, me ne zanima za zdaj še nakup novega.
Kar se tiče navedenih Bob pomanjkljivosti... Nisem zahteven uporabnik.
Ne potrebujem blazno hitrega delovanja interneta.
Morda bi se sekiral kdaj, da v primeru nedosegljivosti nisem obveščen o kakem klicu. Samo če me kdo res tako nujno rabi, bo pa ja večkrat poskusil. Pa sej imam še mail, facebook, itd...
Sedaj pa mi povejte, kaj mi je bolje vzeti, če nameravam obdržati mobilnik, dokler pač bo vse OK z njim? + trenutna Simobil vezava poteče 8. januarja
trenutno me pridejo skoraj 40 eur stroški prekinitve s Simobilom (28 eur za mobilnik (imam do 8. januarja... sem preveril), 5 eur prenos številke, strošek predčasnega prenehanja naročniškega razmerja 5.09 eur):
a) ob poteku 2-letne vezave Simobilov Neskončni S za 19 eur (neskončno klici, sms in 500mb mi čisto zadosti), s tem da vsaj prvih 6 mesecev polovična naročnina zaradi te zadnje Simobil akcije. Morda celo kar 2 leti polovična naročnina zaradi unovčitve moje kode novih naročnikov... če se pripeti kaj z mobilnikom v tem obdobju, pač enega drugega vzamem upam da po kaki ugodni ceni in plačujem 2 eur več naročnino..
ali
b) že zdaj Brutalni Bob... če se kaj pripeti z mobilnikom ali če se mi apetiti glede uslug mobilnika povečajo (boljši fotoaparat) ga najbrž prav novega težko dobim ugodneje kot če ostanem pri Simobilu?... ga pač kupim kje ustreznega na obroke (ker imam Siol, morda prek Telekoma iz programa zvestobe al nekih drugih ugodnosti?) al rabljenega... kako ste drugi kaj razmišljali glede tega oz. drugače povedano, kako ste kar poceni prišli čez ob nakupu novega mobilnika?
ali
c) počakam v vsakem primeru do konca trenutne vezave in potem se odločam med takratno ponudbo Simobila in Bob-a. Samo vprašanje, če bo takrat tale Bobova brutalna ponudba, a?
V bistvu so mi vse opcije čisto OK... a če gledam npr. za nadaljnih 24 mesecev, kaj bi bilo še najbolje?
GTX970 ::
Izračunaš si obe varianti za 24 mesecev ?
a) simobil 6 * 19/2 + 18* 19 = 57+ 342 = 399 eur
na mesec imaš neskončno minut klicev+ sms ter 500 mb podatkov.
btw, tu je navedena cena 20.99 in ne 19 eur http://www.simobil.si/paketi/neskoncni
62.97 + 377.82 = 440.79, razlika glede na bob brutalni je potem 110.1 eur
b) bob 24* 11.9 + 40 +5.09 = 330.69 eur
na mesec imaš 1000 minut, 1000 sms in 1000 mb podatkov.
Telefone se kupuje pri operaterju le če se ti računica izide.
a) simobil 6 * 19/2 + 18* 19 = 57+ 342 = 399 eur
na mesec imaš neskončno minut klicev+ sms ter 500 mb podatkov.
btw, tu je navedena cena 20.99 in ne 19 eur http://www.simobil.si/paketi/neskoncni
62.97 + 377.82 = 440.79, razlika glede na bob brutalni je potem 110.1 eur
b) bob 24* 11.9 + 40 +5.09 = 330.69 eur
na mesec imaš 1000 minut, 1000 sms in 1000 mb podatkov.
Telefone se kupuje pri operaterju le če se ti računica izide.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
amacar ::
19€ ima zato, ker bi vzel bonus na naročnino in je -2€. Z razliko med bobom in simobilom si lahko kupiš nov telefon ranga xperia go (ki je bil btw že ob nakupu najnižji razred), pa še vezan nisi na 2 leti.
cortez ::
Subvencijski telefoni so itak nateg. Soliden telefon dobiš že za 100€, za 200€ pa že Motorolo g oz. kaj podobnega.
...:TOMI:... ::
V bistvu se prodajalec ni nič zlagal. Uporablja se staro omrežje. Kar je logično, LTE, ki je novo omrežje ni na voljo bob uporabnikom.
Tomi
radmannsdorf ::
Od kdaj pa uporabljamo besedi "staro omrežje" za "3G omrežje"?
Bob je zakon, ga furam že skor 3 leta in niti enkrat nobenega problema, niti 1x nisem bil brez signala. Pač ne hodim v hribe, pa sem z gorenjske :)
Bob je zakon, ga furam že skor 3 leta in niti enkrat nobenega problema, niti 1x nisem bil brez signala. Pač ne hodim v hribe, pa sem z gorenjske :)
...:TOMI:... ::
Saj je že 10 let staro oziroma tam nekje. Katerga leta so že začeli? Ne spomnim se.
Da prastarega 2G ne omenjam :)
Tehnično gledano prodajalec ni zavajal. Zavajal je s tem, da je to ločeno omrežje.
Je pa zadnjič bilo res čudno, na isti lokaciji je bob delal, simobil pa ne. Ni pa izključena možnost pokvarjene sim kartice od simobila.
Da prastarega 2G ne omenjam :)
Tehnično gledano prodajalec ni zavajal. Zavajal je s tem, da je to ločeno omrežje.
Je pa zadnjič bilo res čudno, na isti lokaciji je bob delal, simobil pa ne. Ni pa izključena možnost pokvarjene sim kartice od simobila.
Tomi
boolsheat ::
Seveda je zavajal... LTE je še slabo pokrit in ga niti Simobil nima vključenega v vseh paketih. Potem lahko rečeš, da tudi simobil uporablja staro omrežje.
hojnikb ::
Pač, bigbangovci kot ponavadi spet dokazujejo da nimajo pojma. Jasno je, da bob uporablja isto omrežje kot simobil (in ne kakih odsluženih baznih postaj) z to izjemo, da pač ne ponujajo LTEja in max 7.2Mbit (jasno, kot nizkocenovnih morejo nekje potegnat črto).
#brezpodpisa
MrStein ::
radmannsdorf je izjavil:
Od kdaj pa uporabljamo besedi "staro omrežje" za "3G omrežje"?
Od trenutka ko začnemo mutiti.
Tako, zdaj veš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
yani2000 ::
radmannsdorf je izjavil:
Stanje na svojem računu lahko preveriš na portalu moj bob ali preko poslanega SMSa s ključno besedo STANJE na 4545.
Če pa imaš pametni telefon z Androidom, pa si lahko naložiš "Bob poraba". Jaz uporabljam to.
Bob poraba je bullshit ker poslje sms. Uporabi se app BobMonitor.
DA, kot je amacar napisal.
Bob poraba app uporablja plačljive SMS, BobMonitor pa uporablja internet, preko moj.bob.si
Ja uredu, bom tudi sam zdej sprobal Bob Monitor, ampak piše pa, kot da je internet avtomatsko zastonj. Dejansko ima bob več paketov z zastonj sms-i, kot z zastonj mobilnimi podatki.
Na BobMonitor strani pa piše: "Za prikaz stanja se NE pošilja plačljivega SMS sporočila, ampak se uporablja internetna povezava." A ni ta sms že v sklopu teh smsjev ki jih imamo v paketu? Jaz mislim da še nikoli nisem plačal extra za sms ki ga uporabi BobPoraba??
Na BobMonitor strani pa piše: "Za prikaz stanja se NE pošilja plačljivega SMS sporočila, ampak se uporablja internetna povezava." A ni ta sms že v sklopu teh smsjev ki jih imamo v paketu? Jaz mislim da še nikoli nisem plačal extra za sms ki ga uporabi BobPoraba??
Če imaš pameten telefon imaš verjetno dostop do wifi. Če pa nimaš pa še vedno lahko imaš naloženi obe aplikaciji.
Za android težko rečem, na iOS dela brez problema.
Za android težko rečem, na iOS dela brez problema.
yani2000 ::
radmannsdorf je izjavil:
Ali pa tudi ne. Prisilno zapiranje. Xperia Ray, Android 2.3.4
Za Gingerbead skoz neki popravljam in se skoz novi bugi pojavljajo.
Mislim, da imaš tale error:
android.view.InflateException: Binary XML file line #3: Error inflating class android.widget.RelativeLayout
Imam v TODO in bom popravil ko uspem najti čas.
Edit:
Če imaš zakupljene SMS, potem se najverjetneje porabljajo tisti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yani2000 ()
bigbada ::
Torej ker mislim iz mobitela preiti na bob, me zanima nekaj:
1. sem slišal da bob nima opcije 4g, samo 3g. Ali je razlika ogromna ?
2. Kupil sem navadno SIM kartico bob, ampak v telefon ki ga bom dobil moram vstaviti micro sim. Ali bom moral kupiti novo sim kartico ali lahko na sredini ven "odtrgam" in je potem to micro sim (ker lahko 2x odtrgaš), predvidevam da je ena navadna sim če pa še potem od znotraj enkrat pa je micro sim ali pač? Sorry, mogoče neumno vprašanje, sam bi rad bil 100% ziher :)
3. Bob se plačuje vsaki mesec 11.90€ in to je simobil omrežje ane ?
1. sem slišal da bob nima opcije 4g, samo 3g. Ali je razlika ogromna ?
2. Kupil sem navadno SIM kartico bob, ampak v telefon ki ga bom dobil moram vstaviti micro sim. Ali bom moral kupiti novo sim kartico ali lahko na sredini ven "odtrgam" in je potem to micro sim (ker lahko 2x odtrgaš), predvidevam da je ena navadna sim če pa še potem od znotraj enkrat pa je micro sim ali pač? Sorry, mogoče neumno vprašanje, sam bi rad bil 100% ziher :)
3. Bob se plačuje vsaki mesec 11.90€ in to je simobil omrežje ane ?
antonija ::
1. nekaj postov visje so napisane stevilke za hitrost prenosa Bob (3G) vs Simobil (4G).
2. Bob sim kartice so zarezane na mini/micro SIM. Samo za nano sim rabis novo kartico.
3. Bob se placuje glede na paket/porabo, omrezje je simobilovo (uradno pa Bob ni Simobil, ceprav tudi racune placujes simobilu).
EDIT: Se preden bo kdo zmeden gled odgovora #2, si lahko pogleda kako izgledajo razlicne velikosti sim kartic.
2. Bob sim kartice so zarezane na mini/micro SIM. Samo za nano sim rabis novo kartico.
3. Bob se placuje glede na paket/porabo, omrezje je simobilovo (uradno pa Bob ni Simobil, ceprav tudi racune placujes simobilu).
EDIT: Se preden bo kdo zmeden gled odgovora #2, si lahko pogleda kako izgledajo razlicne velikosti sim kartic.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antonija ()
1. Najprej sploh povej kateri telefon imaš, je možnost, da ti sploh ne podpira LTE. Sicer pa ne js nisem opazil neke prevelike razlike, speedtest gre ponavadi tja do 17mbit, kar je še vedno več kot imam doma, tako da je dovolj hitro.
Nexus 5 bom nabavil in vstavil bob micro sim :) Bom pa iz džabest šel na brutalni bob, ki je 11.9€ na mesec.
MrStein ::
Velika razlika pri LTE je v latencah, hitrosti so podobne (malo odvisno od lokacije, ponudnika).
Motiti se je človeško.
Še nekaj me zanima. Če sem pri brutalnem bobu (simobil) ali lahko grem na mobitelov center in kupim pač tam mobitel (brez vezave) ali to ne gre ? Saj drugače bi ga kupil na mobisvet, kjer je najbolj pocen sam sem slišal slabe izkušnje s to trgovino :\ ....
Naroci mobitel iz tujine (nemcija, itd.), povecini so cenejsi. Drugace so pa mobiteli v prosti prodaji odklenjeni.
Sami ::
Še nekaj me zanima. Če sem pri brutalnem bobu (simobil) ali lahko grem na mobitelov center in kupim pač tam mobitel (brez vezave) ali to ne gre ? Saj drugače bi ga kupil na mobisvet, kjer je najbolj pocen sam sem slišal slabe izkušnje s to trgovino :\ ....
Lahko uporabljaš katerikoli mobilni aparat, poskrbi le da bo odklenjen.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Ja saj to me zanima, če je odklenjen pač če ga kupim brez vezave na mobitel centru? Verjetno so ane.. :) Verjetno bi bilo malo čudno da bi bili zaklenjeni na samo mobitelovo omrežje če jih kupis brez vezave.
laguna1 ::
Pozdravljeni
Mene pa zanima, ali se splača vzeti tale paket https://www.bob.si/kupi-bob/spletna-trg... s telefonom Alcatel pop c3, cena paketa je 58,90 EUR, torej če odštejem sim v znesku 14,90 EUR, bi naj bila cena telefona 44 EUR. Vem da telefon ni ne vem kaj, vendar pa mislim in upam, da opravlja osnovne namene telefonije, torej telefoniranje, sms, mms, pregled pošte na internetu, brskanje po novicah, ...., verjetno tudi zmore poganjat kakšno android navigacijo (Be on road, mapfactor navigator, ...), pa kakšno nezahtevno igrico za prosti čas.
Kakšno mnenje imate za ta paket, ali je uporaben za najosnovnejša opravila, kot so navedena zgoraj?
LP
Mene pa zanima, ali se splača vzeti tale paket https://www.bob.si/kupi-bob/spletna-trg... s telefonom Alcatel pop c3, cena paketa je 58,90 EUR, torej če odštejem sim v znesku 14,90 EUR, bi naj bila cena telefona 44 EUR. Vem da telefon ni ne vem kaj, vendar pa mislim in upam, da opravlja osnovne namene telefonije, torej telefoniranje, sms, mms, pregled pošte na internetu, brskanje po novicah, ...., verjetno tudi zmore poganjat kakšno android navigacijo (Be on road, mapfactor navigator, ...), pa kakšno nezahtevno igrico za prosti čas.
Kakšno mnenje imate za ta paket, ali je uporaben za najosnovnejša opravila, kot so navedena zgoraj?
LP
za ta denar je ziher čist kul telefon. pa še alcatel je kr "stara/priznana" firma že :)
https://www.youtube.com/results?search_...
https://www.youtube.com/results?search_...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
cortez ::
Zaklenjeni znajo biti oni v predplačniških paketih.Pri simobilu in tušmobilu so.
Predvsem simobilovi predplačnški telefoni bi znali delat z bob kartico.
Če je zaklenjeno na simobil omrežje ne bo delovalo.
Master_X ::
Meni deluje telefon zaklenjen na Simobil z bob sim kartico (sploh nisem vedel da je zaklenjen, dokler nisem potreboval mobitelove kartice za neko zadevo).
torej če bom mobitel kupil na mobitel centru bom lahko noter vstavil bob sim kartico (simobil omrezje) ?
torej če bom mobitel kupil na mobitel centru bom lahko noter vstavil bob sim kartico (simobil omrezje) ?
Kot je navedeno zgoraj se prepričaj, da je telefon odklenjen, vprašaj na mobitelu.
Drugače, a vas dost uporablja brutalni bob? Imate 1GB podatkov dovolj mesečno? Sem slišal da je za nekatere premalo, za druge pa je že 100MB dovolj...
vorantz ::
Drugače, a vas dost uporablja brutalni bob? Imate 1GB podatkov dovolj mesečno? Sem slišal da je za nekatere premalo, za druge pa je že 100MB dovolj...
si si sam odgovoril
ne moremo za tebe vedet, če ti je to dovolj ali ne
meni zaenkrat je bilo glih glih dovolj tako, da sem sedaj prešaltal na 2gb za zihr (brutalni bob + 1gb opcija)
če vidim da je preveč bom šel nazaj na samo 1gb
Odvisno kaj boš počel,
case1
za 24/7 čekiranje malia (imap brez ppt/doc/pdf priponk), razen widget (vreme) pizdarije in občasen izlet po forumih (v mobile/pda obliki) je 100 MB oz 4 Eur vrh glave.Če uporabljaš g play v nastavitvah označi, da se appi lahko updejtajo samo na wifi/ročno oz uporabljaš firewall z whitelisto, kaj gre lahko na net.
case2
Za YT v HD kvaliteti ali video klice pa zna biti 1 gb hitro premalo.
Lahko vzameš tudi bob 4 cente in dokupiš 1 gb prenosa, če ti je brutalni paket preveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
hojnikb ::
can confirm, z 100MB se da preživet (sploh z kakim onavo/opera max) čez mesec, če se izogibaš data hog programom...
#brezpodpisa
T_F_7 ::
Razmišljam, da bi prešel iz telekomovega džabest 2000 na brutalni bob. Imam še 13 mesecev vezave in me izplačilo telefona pride pribl. 7,5€ na mesec. Z brutalnim bobom prišparam 8€ na mesec v primerjavi z džabest 2000, kar pomeni da sem na pozitivni nuli...
1. koliko me stanejo stroški prekinitve pri telekomu, prenos telefonske številke in priključitev na bob?
2. imam Lumio 520 - je odklenjena za druga omrežja?
3. koliko stane odklep na druga omrežja oz. lahko to naredim kar sam doma?
4. če kupim nov telefon v EU (preko eBaya itd.) kako je s servisom? verjetno moram paziti, da ima znamka pooblaščen servis v Sloveniji? (večina znamk z izjemo Motorole in nekaterih drugih?)
5. če kupim nov telefon v EU, le-ta vsebuje slovenski meni oz. se ga da brezplačno naložiti?
6. trenutno porabim pri telekomu kvečjemu 1000 enot (klici, sms, Mb) na mesec. ponuja telekom kakšen cenejši paket za mojo porabo? kaj pa kdo drug (razen boba)?
Hvala vnaprej za odgovor na katero koli vprašanje.
1. koliko me stanejo stroški prekinitve pri telekomu, prenos telefonske številke in priključitev na bob?
2. imam Lumio 520 - je odklenjena za druga omrežja?
3. koliko stane odklep na druga omrežja oz. lahko to naredim kar sam doma?
4. če kupim nov telefon v EU (preko eBaya itd.) kako je s servisom? verjetno moram paziti, da ima znamka pooblaščen servis v Sloveniji? (večina znamk z izjemo Motorole in nekaterih drugih?)
5. če kupim nov telefon v EU, le-ta vsebuje slovenski meni oz. se ga da brezplačno naložiti?
6. trenutno porabim pri telekomu kvečjemu 1000 enot (klici, sms, Mb) na mesec. ponuja telekom kakšen cenejši paket za mojo porabo? kaj pa kdo drug (razen boba)?
Hvala vnaprej za odgovor na katero koli vprašanje.
Če si boš prebral vsaj zadnjih par strani te teme, boš našel odgovore na pol tvojih vprašanj.
Če je tvoja lumia odklenjena, najlažje preveriš sam, tako da vstaviš sim drugega operaterja, ampak vrjetno je odklenjena. v primeru da ni, ko odplačaš telefon, ti ga morajo brezplačno odkleniti.
servisi v tujini so ponavadi boljši kot v sloveniji. poštnina je pa par € dražja. komaj omembe vredno.
vsi telefoni nimajo slo jezika, preveri pred nakupom.
Če je tvoja lumia odklenjena, najlažje preveriš sam, tako da vstaviš sim drugega operaterja, ampak vrjetno je odklenjena. v primeru da ni, ko odplačaš telefon, ti ga morajo brezplačno odkleniti.
servisi v tujini so ponavadi boljši kot v sloveniji. poštnina je pa par € dražja. komaj omembe vredno.
vsi telefoni nimajo slo jezika, preveri pred nakupom.
s51as ::
Živjo,
Žena je šla na BOB, pa bi rada tja prenesla telefonsko št. iz Si.Mobil HALO predplačniškega paketa. Problem je ker nimava pospravljene PUK kode, ki jo zahteva BOB (ali pa Si.Mobil). Ali kdo pozna kako možnost, kako priti do puk kode, brez da bi menjaval kartico pri simobilu.
Lp.
Žena je šla na BOB, pa bi rada tja prenesla telefonsko št. iz Si.Mobil HALO predplačniškega paketa. Problem je ker nimava pospravljene PUK kode, ki jo zahteva BOB (ali pa Si.Mobil). Ali kdo pozna kako možnost, kako priti do puk kode, brez da bi menjaval kartico pri simobilu.
Lp.
It's just me myself and I
Poklice naj na simobil? Pri bobu jo drugace vidis na moj.bob.si.