» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
28 / 112
»»

Master_Yoda ::

Meni je GLS dvakrat prišel (1x mi je prinesel boba in drugič za podpis pogodbe).
Pa dvakrat se moraš registrirat (bob.si + moj.bob.si).
Pa registriraš se ko že imaš vse opravljeno (tudi prenos številke).
Registracijo imajo pri bobu res zakomplicirano nareto, lahko bi bilo 10x enostavneje

Kaj je narobe da sem se registriral na Moj BOB preden sem zrihtal narocnino in preden so mi spremenili cifro? Sem se prijavil takoj ko sem nabavil, pogodba pa baje pride jutri.

antonija ::

cortez je izjavil:

online se pa ne da narediti spremembo paketa ?
Poslji email, ravnokar rihtam zase spremembo paketa. Samo povedat jim bos moral geslo, izbrano ob prvi prijavi, ali pa odgovoriti na "skrivno" vprasanje, izbrano ob prvi prijavi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Sami ::

antonija je izjavil:

cortez je izjavil:

Poslji email, ravnokar rihtam zase spremembo paketa. Samo povedat jim bos moral geslo, izbrano ob prvi prijavi, ali pa odgovoriti na "skrivno" vprasanje, izbrano ob prvi prijavi.

Spremembo paketa je možno opraviti le preko telefonske številke za pomoč uporabnikom 090 068 068 ali preko info@bob.si, v obeh primerih potrebuješ za spremembo:

-bob telefonsko številko oz. številko prenešeno k nam
-geslo (določili ste si ga ob prijavi v naročniško razmerje)

...:TOMI:... je izjavil:

Sami, se da v spletni trgovini naročiti bob komplet s telefonom, vendar da ima micro sim, ne klasične sim kartice?

Vse običajne sim kartice (mini sim) so "kombinirane", lahko jih odlomiš iz plastike-adapterčka in jih uporabljaš v telefonih z micro sim kartico.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

yani2000 ::

Master_Yoda je izjavil:

Meni je GLS dvakrat prišel (1x mi je prinesel boba in drugič za podpis pogodbe).
Registracijo imajo pri bobu res zakomplicirano nareto, lahko bi bilo 10x enostavneje

Kaj je narobe da sem se registriral na Moj BOB preden sem zrihtal narocnino in preden so mi spremenili cifro? Sem se prijavil takoj ko sem nabavil, pogodba pa baje pride jutri.

Kot sem rekel, DA narobe bo.
Vsaj v mojem primeru je bilo.
Pač boš moral malce e-pošte izmenjat s podporo in ti bodo vse uredili.
Na koncu se da VSE uredit, sam nekaj dni boš moral čakat, da se zadeva uredi!

yani2000 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Ni krize, nič ti ne bo treba čakati. Po aktivaciji naročniškega paketa samo ponoviš postopek registracije v spletni portal mojbob na sledeči povezavi: https://prijava.bob.si/SSO/Strani/Regis...

Sami je izjavil:

antonija je izjavil:

cortez je izjavil:

Spremembo paketa je možno opraviti le preko telefonske številke za pomoč uporabnikom 090 068 068 ali preko info@bob.si, v obeh primerih potrebuješ za spremembo:

-bob telefonsko številko oz. številko prenešeno k nam
-geslo (določili ste si ga ob prijavi v naročniško razmerje)

Glihkar dobil obvestilo da imam nov narocniski paket, vse zrihtano preko emaila, prvega sem poslal vceraj.

cortez ::

A je maksimalna hitrost prenosa podatkov preko bob-a še vedno omejena na največ 7,2Mbit/s ?

vorantz ::

:|
te zanima če majo lte? ne nimajo

ne lte, hitrejši hsdpa.

cortez je izjavil:

A je maksimalna hitrost prenosa podatkov preko bob-a še vedno omejena na največ 7,2Mbit/s ?

simobilove centrale katere so nadgrajene na 3.5 generacijo ponujajo naslednje hitrosti prenosa podatkov - tukaj govorimo o teoretični hitrosti, torej minimalno slabljenje signala , brez ovire med centralo in uporabnikom mobilnega aparata oz. idealne razmere:

- HSDPA (High Speed Downlink Packet Acces) je hitrost prenosa podatkov iz smeri interneta proti uporabniku, torej download. HSDPA je posodobljena tretja generacija omrežj (3.5G). teoretična hitrost je 7.2 Mbit/s. na samo hitrost vpliva ogromno faktorjev npr. razdalja od centrale, nasičenost centrale z uporabniki, ovire (stavbe, hribi...).

- HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access) je hitrost prenosa podatkov iz smeri uporabnika proti internetu, torej upload. teoretična hitrost HSUPA je 2.0 Mbit/s. na samo hitrost vpliva ogromno faktorjev npr. razdalja od centrale, nasičenost centrale z uporabniki, ovire (stavbe, hribi...).

HSDPA in HSUPA je nadgradja sistema UMTS kateri velja za 3G (tretja generacija omrežj).

Bob kot nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev 4G LTE omrežja ne omogoča.

Sami je izjavil:

yani2000 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Ni krize, nič ti ne bo treba čakati. Po aktivaciji naročniškega paketa samo ponoviš postopek registracije v spletni portal mojbob na sledeči povezavi: https://prijava.bob.si/SSO/Strani/Regis...

Danes je bila prenesena stevilka, je pa mel yani2000 prav da so problemi ce se prej registriras. Prijaviti se z podatki ko sem se registriral ne gre (Up. ime ali geslo napacno javi), ponovno se registrirati ne gre (Telefonska stevilka ze zasedena), tudi z opcijo "pozabljeno geslo" ne gre - dobil sem SMS z Usernamom in geslom, vendar se vedno dobivam napacen username ali geslo error.

Sem jim pisal na mail.

Master_Yoda je izjavil:

Sami je izjavil:

yani2000 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Danes je bila prenesena stevilka, je pa mel yani2000 prav da so problemi ce se prej registriras. Prijaviti se z podatki ko sem se registriral ne gre (Up. ime ali geslo napacno javi), ponovno se registrirati ne gre (Telefonska stevilka ze zasedena), tudi z opcijo "pozabljeno geslo" ne gre - dobil sem SMS z Usernamom in geslom, vendar se vedno dobivam napacen username ali geslo error.

Sem jim pisal na mail.

V večini primerov ponovna registracija pomaga, v kolikor si jim pisal bodo težavo uredili.

Zgodovina sprememb…

Hvala, ze reseno !

jukoz ::

Pozdravljeni,

Ker mi bo telekom (mobitel) vedno več zaračunaval, tudi sam gledam da bi šel na BOB. Rabil bi pa pomoč oz preverbo za par zadev:
- kako je s prenosom obstoječe številke. Naj bi izgledalo tako, da na dan prenosa ob polnoči neha delati mobitelova simkartica, BOB pa naj bi prenos naredil do 7ih zjutraj. Mi lahko to potrdite? Ne bi bil rad brez telefona 2 dni...
- kako je s prevezavami (nedoselgjiv, ...). Zasledil sem da se to da urejati preko neta? Kako je z zaračunavanjem tega? V službi ugasnem privat telefon in naredim preusmeritev na službenega, tako da mi ni treba nositi 2 telefona s sabo. Mobitel mi te preusmeritve sicer zaračuna, ampak mam zakupljene količine in mi to ni problem. Kako je pa pri BOBu?

Hvala za odgovore in LP

kako je s prenosom obstoječe številke
Uporabljaj staro stevilko na mobitel SIM kartici. Ko zadeva neha delovati vtakni not bob SIM kartico.

radmannsdorf ::

itak te jasno obvestijo kdaj in točno uro kdaj bo prenos cifre na novo sim. nič posebnega.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem dobil samo datum in zjutraj ko sem pogledal na mobitel z staro sim ni vec delala, dal noter novo in dela. Zgleda to verjetno kar ob polnoci naredijo.

Super, hvala za info.

Kaj pa preusmeritve, se to res da rihtat preko neta? Nažalost iskanje na bob strani ne vrne rezultatov.

Prenos telefonske številke se izvršil v zgodnih jutranjih urah, da stranka ni oškodovana, številka je nedosegljiva samo kakih 10min.

Preusmeritve lahko narediš v spletnem portalu mojbob ali v nastavitvah mobilnega aparata.

Super, hvala vsem za informacije.

mrTwelveTrees ::

Imam Boba naročniški paket (4cente) uporabljam ga za vklop in izklop naprave na daljavo ( je super ker ni bilo klicano iz katice nič, zato tudi ne dobivam računa 0 že nekaj mesecev, kar je vse ok)

zdaj pa bi rabil še eno simko, tokrat bi vzel predplačniško (6 centov) vendar nikjer ne piše koliko moraš minimalno porabit, ali moraš na 3 mesece kupiti najmanj eno kartico za 10 eur in napolnit ?, če je tako raje vzamem naročniško vendar so papirji in njihova birokracija pošiljanja papirjev....)

mrTwelveTrees je izjavil:

Imam Boba naročniški paket (4cente) uporabljam ga za vklop in izklop naprave na daljavo ( je super ker ni bilo klicano iz katice nič, zato tudi ne dobivam računa 0 že nekaj mesecev, kar je vse ok)

zdaj pa bi rabil še eno simko, tokrat bi vzel predplačniško (6 centov) vendar nikjer ne piše koliko moraš minimalno porabit, ali moraš na 3 mesece kupiti najmanj eno kartico za 10 eur in napolnit ?, če je tako raje vzamem naročniško vendar so papirji in njihova birokracija pošiljanja papirjev....)

V kolikor predplačniškega računa ne napolneš več kot 3 mesece se izhodne storitve blokirajo, v kolikor pa ga ne napolneš več kot 9 mesecev pa sim kartica in telefonska številka propadeta.

V tvojem primeru se bolj splača naročniški paket bob 4cente.

Piše pa v splošnih in posebnih pogojih poslovanja: http://www.bob.si/pogoji-in-dokumenti

Zgodovina sprememb…

huh, ne razumem jih, da pri naročniški izvedbi ni nič zabeleženo koliko je minimalna poraba... ok

huh, ne razumem jih, da pri naročniški izvedbi ni nič zabeleženo koliko je minimalna poraba... ok

Bob 4cente je namenjen uporabnikom z malo porabo, nekateri tudi večinoma samo sprejemajo klice in še ceneje je kot predplačniški paket.

sam čudno mi je, recimo da nekateri samo sprejemao klice, pol imam Bob (simobil) samo zgubo s temi uporabniki, nič dobička.

sam čudno mi je, recimo da nekateri samo sprejemao klice, pol imam Bob (simobil) samo zgubo s temi uporabniki, nič dobička.

Zaslužek verjetno je, drugače bob tega paketa nebi ponujal (logična razlaga), se mi pa zdi dosti bolje kot predplačniški paket, nikoli se ne mučiš z nakupom in vnosom polnitvene kartice, tudi dobroimetja ti ne zmanjka.

...:TOMI:... ::

Saj birokracije spet ni tako zelo veliko. Kupiš kartico in potem doma počakaš dostavno službo, da ti jo dostavi in nato da ti prinese papirje. Res pa je, da če imaš službo, da je malo težje.

Dobiček je, vendar ne od vsakega uporabnika. Saj zato jih pa "pravi simobilovci" subvencionirajo(mo). Še vedno je bolje, da dobijo nekaj centov, kot pa 0 centov, ker so pri konkurenci.
Tomi

Utk ::

Kakšno subvencioniranje? Kakšno sprejemanje klicev? Kakšen strošek pa ima Simobil z nekom, ki ima porabo npr. 3 evre? Sim kartico pa itak plačaš.

Subvencionira se. Poglej si ugodne pakete za mlade (starejši, ki imajo normalne pakete, subvencionirajo mlade), tukaj pa vsi simobilovi uporabniki subvencionirajo "izgubo", ki jo naredi bob.

Ravno tako, ko kupci kruha, ki ga kupijo po redni ceni subvencionirajo nakup kruha 50 % ceneje, ki ga kupijo ljudje naslednji dan. Ta denar ne pade iz neba, zato se cene redne ponudbe višje, da ne pride do izgub. Redna ponudba je v tem primeru ponudba simobila za odrasle ali pa kruh po redni ceni, brez popustov.

Sprejete klice se tudi plača. Če nekdo iz recimo mobitela kliče na simobil, mora mobitel plačat simobilu neko določeno vsoto za uporabo njegovega omrežja, se mi zdi, da je cca. 3 cente na minuto. Edit: sedaj je 0,0105EUR/minuto, 3 cente in nek drobiž pa je bilo leta 2013, še prej je pa bila asimetrija (subvencija-višje cene je imel mobitel in simobil, ker je subvencioniral tuš in t-2).

Bob tudi nima dodatka za sms v tujino, to je tudi subvencija.
Tomi

Zgodovina sprememb…

Subvencionira se. Poglej si ugodne pakete za mlade (starejši, ki imajo normalne pakete, subvencionirajo mlade), tukaj pa vsi simobilovi uporabniki subvencionirajo "izgubo", ki jo naredi bob.

Ravno tako, ko kupci kruha, ki ga kupijo po redni ceni subvencionirajo nakup kruha 50 % ceneje, ki ga kupijo ljudje naslednji dan. Ta denar ne pade iz neba, zato se cene redne ponudbe višje, da ne pride do izgub. Redna ponudba je v tem primeru ponudba simobila za odrasle ali pa kruh po redni ceni, brez popustov.

Sprejete klice se tudi plača. Če nekdo iz recimo mobitela kliče na simobil, mora mobitel plačat simobilu neko določeno vsoto za uporabo njegovega omrežja, se mi zdi, da je cca. 3 cente na minuto. Edit: sedaj je 0,0105EUR/minuto, 3 cente in nek drobiž pa je bilo leta 2013, še prej je pa bila asimetrija (subvencija-višje cene je imel mobitel in simobil, ker je subvencioniral tuš in t-2).

Bob tudi nima dodatka za sms v tujino, to je tudi subvencija.

Malo zgrešeno, ampak ok=)

Kje sem zgrešil?
Tomi

Kje sem zgrešil?

Nej si vsak razlaga po svoje....lahko samo povem, da ni ravno tako kot si napisal...no comment....

Glej, saj mogoče se motim, potem mi pa na ZS napiši, če nočeš tu.
Tomi

Glej, saj mogoče se motim, potem mi pa na ZS napiši, če nočeš tu.

Mislim, da tema ni namenjena tovrstnim razpravam o podjetju, svetujem ti da se za omenjeno obrneš na bob-a direktno.

Kje sem zgrešil?

Povsod si zgrešil. Če nekdo iz mobitela kliče na bob, služi simobil, nobene subvencije tu. Od kod ti ideja, da je zguba? Če bi bila izguba, bi to pač ukinili, a ne? Prej sem plačeval 2 centa za sms, oz. 5 sit, kako mi ga danes, po 10 letih napredka in nižanje cen, nekdo subvencionira, če ga pošljem za 4 cente? Koliko smsov v tujino pošljejo uporabniki boba? Verjetno tako malo, da se bolj splača obdržat reklamo "vse po 4 cente" kot komplicirat zarad tega drobiža. In kolikor jaz vem, je bob res od simobila, ampak vseeno toliko ločen, da šteje svoj dobiček in zgubo, in da pod zgubo ne bo delal. Kot ne tudi v Avstriji.
Kater bedak pa plačuje "redne cene"?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

s6c-gEL ::

Kater bedak pa plačuje "redne cene"?

Vsi tisti, ki so na Simobilu namesto Bobu.

Ja ampak vsak ima nek paket. 20 centov na minuto ne plačuje nihče.
Potem bi lahko rekli, da bobovci subvencionirajo s 4 centi tiste, ki imajo za 20 evrov ne vem kolk minut, smsov in megabajtov, efektivno verjetno niti 1 cent na enoto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Direktno iz simobilove strani:

Cene za klice, sporočila in prenos podatkov izven zakupljenih količin:

0,22 EUR/min za vse klice v Sloveniji,
0,22 EUR za sporočilo SMS ali MMS v Sloveniji,
0,0005 EUR/kB v Si.mobilovem omrežju,
klici v tujini se obračajo glede na tarifo, ki jo ima uporabnik izbrano (V Tujini).
Tomi

Zato sem pa napisal da so redne cene nore in jih nihče ne plačuje.

Bob pa ima 4 cente nad vključeno količino.

Če jih nihče ne plačuje, zakaj so potem v ceniku?
Tomi

Zato, da si ziher vzameš prevelik paket, ki ga ne boš nikoli do konca izkoristil.

japanac ::

Zdravo

Zanima me ali se je komu dogajalo podobno in sicer:
- Samsung Galaxy S4 mini, kupljen lani decembra
- omrežje BOB
- brezhibno delovanje od decembra 2013 do 25. aprila 2014

Opis težave:
Telefon občasno izgublja omrežje v Sloveniji, pojavlja se trikotnik. Ko se pomaknemo čez državno mejo telefon postane neuporaben, smo nedosegljivi in ne moremo klicat, prav tako ne sprejme ročne nastavitve omrežja. Od nakupa pa do 25. aprila 2014 je telefon deloval normalno, sicer mu je občasno nihal signal, kar pri starejšem telefonu nisem nikoli opazil.

Dosedanje aktivnosti:
Pri prodajalcu so svetovali naj se naroči nova SIM kartica (stara SIM kartica je bila odrezana na micro velikost) in na novo naložili software. Včeraj smo dobili novo micro SIM kartico v adapterju in jo tudi aktivirali. Težava še zmeraj ostaja. ob prečkanju državne meje številka ni dosegljiva (zaslišimo obvestilo številka trenutno ni dosegljivav Slovenščini, čerprav se telefon nahaja 40 km v Avstriji) in tudi klicati ne gre iz njega.

Pa še to, v družini imamo 7 bob-ovih naročnin od tega 2 redno preko meje ostale občasno pa nikjer nobenih težav - razen pri zgornji v zadnjih dneh.

Preden telefon pošljem na servis me zanima ali ima kdo podobne izkušnje in ali jih je uspel rešiti.

Lep pozdrav

Si klical/pisal na Bob glede tezav?

Jaz imam bob paket in deluje v tujini BP, prej na Samsungu, zdaj pa na Sonyju.

mk818764 ::

Zakaj pa ne poskušate menjat sim kartico v drugi telefon pa tako ugotovite ali je kriv telefon ali bob?!

Med 25. in 27.4. je simobil (BOB) opravljal posodobitve jedrnega omrežja, nekateri uporabniki so imeli pri tem nekaj motenj.

V primeru težav vam svetujem, da ugasnete in ponovno zaženete vaš mobilni telefon ter poskusite opraviti klic ali poslati SMS sporočilo. Telefon bi se moral po restartu ponovno povezati v omrežje, s čimer bi morale storitve ponovno delovati. Če pa ste v tujini pa v nastavitvah telefona izberete drugega operaterja, ki je na voljo in se potem prijavite na operaterja, ki je bil prva izbira.

Če ne bo delovalo pa info@bob.si ali 090 068 068.

s6c-gEL ::

Med 25. in 27.4. je simobil (BOB) opravljal posodobitve jedrnega omrežja, nekateri uporabniki so imeli pri tem nekaj motenj.

Vešda, omrežje se jim je sesulo, da še sami ne vedo zakaj in kako.

bob je zakon! že 2 leti ga mam, in me na leto stane 140€.

A je mel še kdo probleme s plačilom preko bob portala, s kartico ?

japanac ::

japanac je izjavil:

Zdravo

Zanima me ali se je komu dogajalo podobno in sicer:
- Samsung Galaxy S4 mini, kupljen lani decembra
- omrežje BOB
- brezhibno delovanje od decembra 2013 do 25. aprila 2014

Opis težave:
Telefon občasno izgublja omrežje v Sloveniji, pojavlja se trikotnik. Ko se pomaknemo čez državno mejo telefon postane neuporaben, smo nedosegljivi in ne moremo klicat, prav tako ne sprejme ročne nastavitve omrežja. Od nakupa pa do 25. aprila 2014 je telefon deloval normalno, sicer mu je občasno nihal signal, kar pri starejšem telefonu nisem nikoli opazil.

Dosedanje aktivnosti:
Pri prodajalcu so svetovali naj se naroči nova SIM kartica (stara SIM kartica je bila odrezana na micro velikost) in na novo naložili software. Včeraj smo dobili novo micro SIM kartico v adapterju in jo tudi aktivirali. Težava še zmeraj ostaja. ob prečkanju državne meje številka ni dosegljiva (zaslišimo obvestilo številka trenutno ni dosegljivav Slovenščini, čerprav se telefon nahaja 40 km v Avstriji) in tudi klicati ne gre iz njega.

Pa še to, v družini imamo 7 bob-ovih naročnin od tega 2 redno preko meje ostale občasno pa nikjer nobenih težav - razen pri zgornji v zadnjih dneh.

Preden telefon pošljem na servis me zanima ali ima kdo podobne izkušnje in ali jih je uspel rešiti.

Lep pozdrav

Najnovejši izsledki . . .

Torej pravkar preverjeno, ker za turizem in gostinstvo čez mejo ni praznikov lahko sporočim, da . . .

- dotična BOB kartica v drugem telefonu (Sony Xperia) deluje normalno v Avstriji, lepo preklopi na A1;
- druga BOB kartica v starejšem Samsungu S+ tudi deluje normalno v Avstriji (telefon vzet v službo za namene testiranja);
- definitivno težava s telefonom, ki je bil včeraj poslan na servis preko prodajalca

Sem bil že v dvomih glede BOB-a, na srečo neupravičeno, saj smo z njim zelo zadovoljni, prej smo imeli 4 vezave na simobilu, sedaj na BOB-u plačujemo dobrih 1000 € manj na letni ravni za mobilno telefonijo.

Hvala vsem za odgovore.

cortez je izjavil:

A je mel še kdo probleme s plačilom preko bob portala, s kartico ?

jaz sem ene 2x plačal pa ni blo problemov. ti jih imaš al preventivno sprašuješ? kul je k ni provizije :)
««
28 / 112
»»