» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
18 / 112
»»

fikus_ ::

Tomi: Bob je hčerinsko podjetja Avstrijskega A1! V Sloveniji uporablja Simobilovo omrežje.
Je nekakšen nizkocenovnik med ponudniki mobilne telefonije, zato je podpora takšna kot je, na 090 številki.

Lep dan

...:TOMI:... ::

fikus, nimaš pojma kaj sem napisal. MNO pomeni, da je isto kot recimo mobitel, simobil, tuš ali t2.
Tomi

Runnagain ::

Še eno majčkeno vprašanje za uporabnike.
Se tistih 100 free minut ob nakupu kartice ohrani po aktivaciji paketa s tisto 15 mestno kodo?

urbecar ::

Da, se ohrani. In v kolikor se ne porabi v prvem obračunskem obdobju se prenese vsaj še v naslednjega.

urbecar je izjavil:

Da, se ohrani. In v kolikor se ne porabi v prvem obračunskem obdobju se prenese vsaj še v naslednjega.

urbecar, hvala za ultra hiter odgovor.

antonija ::

12 mesecev ti velja. Jaz sem zdejle zakljucil moj prvi mesec pri bobu, pa ce grem na moj.bob pod racune nimam se nobenega racuna, ker so pomojem poracunali tisti bonus in se nisem celega skuril.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Še nekaj...danes sem dobil pogodbo in aktiviral sem paket.
Ko sem se sedaj registriral na moj.bob... mi pa piše, da imam predplačniški paket bob start?
Je to kul? Ob prijavi sem izbral naročniški paket.
Se to kasneje spremeni in je to samo na začetku tak status, dokler ne dobijo nazaj podpisane pogodbe?

EDIT: haha, sedaj pa sploh ne morem več v moj.bob.si
EDIT1: ah ja, napaka pri shranjevanju tvojega email naslova...poskusite kasneje.

Zgodovina sprememb…

Malo pazi ker na njihovi strani se dvakrat registriras... enkrat se za aktivacijo paketa, pol se pa (ce se prav spomnim) se enkrat da lahko uporabljal moj.bob.

Malo zmedeno, ampak na koncu dela :)

antonija je izjavil:

Malo pazi ker na njihovi strani se dvakrat registriras... enkrat se za aktivacijo paketa, pol se pa (ce se prav spomnim) se enkrat da lahko uporabljal moj.bob.

Malo zmedeno, ampak na koncu dela :)

Sem pazil na to. Mja no, bom počakal še na prenos cifre, potem mora pa delati BP. Drugače jim bom pa mailal.

Ce te ne spusti na moj.bob, se dej se enkrat registrirat (za moj.bob).

antonija je izjavil:

Ce te ne spusti na moj.bob, se dej se enkrat registrirat (za moj.bob).

E, sedaj, pa dela...pravilni so tudi podatki o naročnini ipd.
Antonija, hvala za info.

fikus_ ::

Tomi: Kaj pomeni MNO, mislim da malo kdo tukaj ve, jaz tudi ne! Drugi del stavka si pa tudi mimo pihnil. Bob samo koristi v simobilovo omrežje in to je vse kar imata skupnega! Lastnik Boba je A1, Simobila pa Telekom Avstrija!
Aja, kaj točno pomeni kratica MNO?
LP

Zak0n ::

Po novem se pri bobu poslan sms v tujino racuna z 4centi. Ne davno je bilo 0 ne glede na to, kam ste poslal sms. Vseeno mislim da ni to taksen problem :p

fikus_ je izjavil:

Aja, kaj točno pomeni kratica MNO?
Mobile network operator @ Wikipedia

yani2000 ::

Ojla!
Imam novo verzijo BobMonitor-ja.
Tokrat deluje v opravilni vrstici.
Zaslonska slika:
 Novi BobMonitor

Novi BobMonitor

Če bo zanimanje lahko izdam verzijo v javnost.
Plus lahko še spišem kako se v Razporejevalniku opravil naredi, da se BobMonitor zažene ob zagonu računalnika oz. da se BobMonitorServer vsake nekaj časa osveži.

Lonsarg ::

fikus_ je izjavil:

Bob samo koristi v simobilovo omrežje in to je vse kar imata skupnega! Lastnik Boba je A1, Simobila pa Telekom Avstrija!

Lepo so te nategnili/zavedli z toliko "podpodjetji" in blagovnimi znamkami. Lastnik Boba je res A1, ampak A1 ima v lastni nihče drug kot Telekom Austria!

Saj ne da je kaj narobe delat podpodjetja, če misliš, da je to vredu za marketing. Ampak ker je v končni fazi lastnik Boba in Simobila isti, bi moral APEK to tretirat kot eno podjetje, kar se tiče vseh prepovedanih taktik. No upam da to že delajo in pazijo, da Simobil ne pokriva izgube Boba. Če je to tako, potem vse super.

Še vseeno pa je prav, da je potrošnik informairan, sploh če gre za takega, ki bere slo-tech. Da gre za istega lastnika tukaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

thramos ::

Pa mogoče bi bilo dobro še enkrat povedat, da BOB sicer uporablja Simobil omrežje, ampak klici med tema se smatrajo kot klici v tuje omrežje.

TRIROG ::

Hitro vprašanje glede bob micro sim.

Zanima me ali je v micro sim paketu taka kartica, da ima narejen dvojni izrez (s tem mislim, da jo lahko uporabljas tudi kot navadno Sim kartico) ali je enojni izrez in je torej samo micro sim. Jutri grem po bob paket in bi zaradi futureproofinga vzel micro sim, telefon pa v tem trenutku podpira samo navadno sim. Ob menjavi telefona, bom tako lahko samo iztrgal micro sim...

mk818764 ::

TRIROG je izjavil:

Hitro vprašanje glede bob micro sim.

Zanima me ali je v micro sim paketu taka kartica, da ima narejen dvojni izrez (s tem mislim, da jo lahko uporabljas tudi kot navadno Sim kartico) ali je enojni izrez in je torej samo micro sim. Jutri grem po bob paket in bi zaradi futureproofinga vzel micro sim, telefon pa v tem trenutku podpira samo navadno sim. Ob menjavi telefona, bom tako lahko samo iztrgal micro sim...

Nop, dobiš navadno sim. Lahko pa pol polješ prošnjo pa ti brezplačno pošljejo micro sim.

Tudi v paketu, kjer je micro sim noter?

Na spletu imajo namrec moznost narocila paketa z micro sim kartico.

Edit: o tem govorim:
https://bob.si/narocilo/bob-osnovni-pak...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

LuGi ::

yani2000 je izjavil:

Ojla!
Imam novo verzijo BobMonitor-ja.
Tokrat deluje v opravilni vrstici.
Zaslonska slika:
 Novi BobMonitor

Novi BobMonitor

Če bo zanimanje lahko izdam verzijo v javnost.
Plus lahko še spišem kako se v Razporejevalniku opravil naredi, da se BobMonitor zažene ob zagonu računalnika oz. da se BobMonitorServer vsake nekaj časa osveži.

Všečno se priporočam :)

Sam sem v paketu preko pošte dobil varianto SIM/MicroSIM. Ena v drugi.
Tako da jo lahko uporabiš glede na tip telefona.

Zgodovina sprememb…

Runnagain je izjavil:

Sam sem v paketu preko pošte dobil varianto SIM/MicroSIM. Ena v drugi.
Tako da jo lahko uporabiš glede na tip telefona.

Kul, torej lahko brez skrbi kupim tisto varianto z micro sim in jo začasno uporabljam z navadno sim kartico, ko bom za,enjal telefon pa uporabim micro sim ... Hvala!

BobMonitor v0.5 ALPHA:

Novosti:
- V celoti prenovljen program, ki sedaj deluje v opravilni vrstici (ikonca zraven ure!).
- Lepi uporabniški vmesnik za enostavno nastavitev programa.
- Kompakten (JAR datoteka zasede manj kot 30KB!).
- Ne potrebuje nobenih dodatnih knjižnic za uporabo (samo osnovna Java 6).
- Predelan v .EXE za lažji zagon programa.

Prenos: https://www.box.com/s/8a1r901vbhclcqwml...

Dodaten opis:
Za delovanje programa potrebuješ minimum Javo 6!
Ko greš z miško skozi ikonco programa se ti izpišejo informacije o: klicih, SMS, podatkih in plačilu.
Podatki so izračunani z vključenim 64 KB intervalom. Ne uporablja se Bob-ov izračun, ampak lasten, kateri izračuna še kakšen MB ali pa dva še več, pri pretvorbi v MB pa sem uporabil kar max vrednost/"strop" (primer: 1023 KB = 1 MB, 1025 KB = 2 MB), torej bolje, da kaže več kot pa, da slučajno preveč podatkov preneseš.
Program je kot je, torej če si bodo pri Bob-u izmislili dodatne mehanizme preverjanja (primer:kot IziMobil CAPTCHA), bo moj program postal neuporaben!
OPOZORILO:
V prejšnji različici programa, sem nekajkrat ugotovil, da se je program ustavil in ni nadaljeval z osvežitvijo podatkov.
Nekaj sem sicer spreminjal v tej različici, ampak še vedno nisem prepričan, če sem napako odpravil, ker je napaka izjemno redka (približno 1x na mesec se pojavi).
100% brez problemov pa deluje BobMonitorServer.

Zaslonska slika:
 Novi BobMonitor

Novi BobMonitor

Za vse ki pa bi radi še dodatno funkcionalnost pa sem razvil:

BobMonitorServer

Prenos: https://www.box.com/s/acee2b8a0862b3582...
Info: Program ti lahko proizvede sledeče datoteke: BobMonitor.txt, BobMonitor.csv, BobMonitor.xml ali BobMonitor.html.
Te datoteke lahko potem vi v lastnem programu dalje obdelujete kakor vam paše!
Ali pa celo preberete z vašim Android telefonom preko pripomočka (Widget-a)!
Dodatna navodila za vzpostavitev lahko najdete z zagonom programa:
java -jar BobMonitorServer.jar

@yani2000
Hej, super si to zrihtal. Upam, da nisi podataknil kakega virusa :D

Predlog:
lahko omogočiš več uporabnikov za prikaz? namreč, v družini smo vsi na bobu.

clix ::

zakon, hvala!

mk818764 je izjavil:

@yani2000
Hej, super si to zrihtal. Upam, da nisi podataknil kakega virusa :D

Hja!
Kako pa veš, da ti WinAmp ne sledi.
Je pa res, da bi lahko brez problemov kakšen virus notri spustil in bi npr. na en web strežnik poslal tvoje prijavne informacije, sam ne vem kaj si naj z njimi pomagam. :P

mk818764 je izjavil:

@yani2000
Predlog:
lahko omogočiš več uporabnikov za prikaz? namreč, v družini smo vsi na bobu.

Predlog zavrnjen! :(
Mogoče si lahko pomagaš z BobMonitorServer, ampak bo malce več dela za vzpostavit celotno zadevo.

Kako pa veš, da ti WinAmp ne sledi.

Ziher sem, da mi ne sledi, ker ga nimam nameščenega :D

Je pa res, da bi lahko brez problemov kakšen virus notri spustil in bi npr. na en web strežnik poslal tvoje prijavne informacije, sam ne vem kaj si naj z njimi pomagam.

Ja, spremeniš mi paket v bigboba, pa pridobiš moj naslov, pa me strašiš ponoči :D

Mah, malo heca. Ne zamerit.

kapo dol, da si se potrudil pa to delil z nami.Hvala

BCSman ::

Zak0n je izjavil:

Po novem se pri bobu poslan sms v tujino racuna z 4centi. Ne davno je bilo 0 ne glede na to, kam ste poslal sms. Vseeno mislim da ni to taksen problem :p

to je mišljeno le pošiljanje na tujo številko?

technolog ::

Kako prekinem opcijo mobilni internet?

posljes email na bob? al pa poklices, sam tisto je 1 eur/min, ti bi pa rad prisparal...

technolog je izjavil:

Kako prekinem opcijo mobilni internet?

Ka ti to resno misliš?
Ker je ful ful enostavno!
https://moj.bob.si/spremembe/paketi-in-...
In pol klikneš "izklopi" ;((

francek1 ::

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

bond007 ::

Ne kapiram zakaj bi kdo prek kolektive naročeval... Ja greš do prvega lidla in imaš robo takoj, pa še ceneje dobiš paket/telefon.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

bond007 je izjavil:

Ne kapiram zakaj bi kdo prek kolektive naročeval... Ja greš do prvega lidla in imaš robo takoj, pa še ceneje dobiš paket/telefon.

Saj piše, če naročiš preko kolektive, dobiš majico :D

francek1 ::

bond007 je izjavil:

Se ne čudim, da ne kapiraš...BOB NI BIGBOB! Akcije prodaje Bigboba so le občasno.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

A tko kot recimo na bob.si trenutno? Kjer je akcija cist po nesreci enako do konca tega meseca kot na kolektivi?

bond007 ::

Se ne čudim, da ne kapiraš...BOB NI BIGBOB! Akcije prodaje Bigboba so le občasno.

Važno je, da ti kupiš BOB paket s sim kartico... to pa ga lahko na vsakem OMV ali Petrolu, ja tudi v Spodnjem Dupleku. Al ti misliš, da majo pri kolektivi neke posebne pakete, kjer Big boba na dom dobiš? :)) Vseeno je kje kupiš, itak si potem prek neta aktiviraš željeni paket.

mtjz33 ::

Kakšen je postopek priključitve, če ti zaradi zamude plačila odklopijo telefon? Prijateljica je dolg že poravnala v soboto. Do danes (četrtek) ji še niso priklopili telefona. Je potrebno poklicati operaterja, ali ga kako drugače kontaktirati?
Kdo ve, da po nepotrebnem ne zapravi €. Gre se pa seveda za naročniški paket.
Najlepša hvala.

Na žalost ti ne znam nič pametnega predlagat, razen pošlji email na Bob in čakaj par dni na odgovor.
Če smem vprašat, za koliko dni pa je zamudila plačilo?
To me zanima, ker je nekdo tukaj na forumu omenil, da Bob samo čaka da zamudiš, da te lahko odklopi in potem mastno računa ponoven priklop.

floyd1 ::

Mislim, da je treba tudi pri Bobu takoj po plačilu položnice poslati kopijo dokazila na izterjave@simobil.si, pa je ponoven priklop narejen v ca. 24 urah. Te pa taka pozabljivost stane dodatnih 15 EUR na naslednji položnici.

MrStein ::

v moj.bob pri polnjenju računa, zakaj treba na roke vnesti lastno številko?

(polnjenje poljubne številke je itak možno izven moj.bob-a, če grem v moj.bob verjetno hočem kaj s svojim računom narediti, ne s tujimi...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mja, zbrisal sem bob APN nastavitve...vpis s spletne strani verjetno zaradi omejitev AOS-a 4.1 ni možen.
Lahko nekdo, najraje z 4.1, 4.2 Android rom-a, naredi screenshote (ali pa tekstovno, meni je vseeno) bob Internet APN-ja in bob MMS APN-ja ter jih pripne sem gor (da bodo še komu koristili)?

Bi bil zelo hvaležen.

LP, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

Evo, za internet sem uspel nastaviti, za MMS pa dobivam napako da storitev v omrežju ni aktivirana.
So pa nastavitve od Simobila, kot je že nekdo omenil, tudi dobre.

Alexius Heristalski ::

Ima kdo izkušnje z menjavo paketa, ne da bi klical na 090?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

MrStein ::

Prenos številke je možen le po nakupu, ali tudi pozneje?

Konkretno:
- kupiš Bob paket
- začneš polniti (predplačniška varianta) in seveda uporabljati
- šele potem bi prenesel staro številko na Bob

Razlog je, da je na stari številki ena "zelo ugodna" pogodba. (ugodna za prodajalca)

Torej se čaka še nekajmesecev, da poteče.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

ciklon ::

da nebom lih odpiral nove teme sprašujem kar tukaj

paket big bob imam že kako leto. ugotovil sem da pač ne porabim toliko minut in mi je škoda 10€ stran metat. poslal sem mail na info@bob.si kjer so mi odgovorili tako:

za prekinitev naročniškega razmerja vas prosimo, da pošljete pisni dopis z vašim lastnoročnim podpisom na poštni predal BOB, p.p. 415, 1000 Ljubljana ali skeniran pisni dopis na email naslov info@bob.si. prekinitev je brezplačna.

kako naj bi zgledal ta pisno dopis?
Bolje vino v želodcu, kot voda v kolenu

Hayabusa ::

Ne moreš iti na bob predplačniški paket ?

dopis faq:
http://www2.arnes.si/~jlakov1/dopis.htm

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

ciklon ::

raje bi ostal na mobitelu tako kot pred bobom

kaj pa naj napišem v dopis? morem poslati kake priloge?
Bolje vino v želodcu, kot voda v kolenu

A niste v osnovni soli jemali kako se napise uradno pismo? V glavo napises podatke prejemnika in posiljatelja, potem mu lahko das naslov, v body napises kar pac hoces napisat (npr. "I hereby state that I am unable to construct a formal letter.", spodaj pa ena vljudnostna fraza, datum in podpis. Pa seznam prilog ce je kaksna zdraven.

kaj pa naj napišem v dopis?
Kaj pravis na: "Prosim prekinite moje narocnisko razmerje" ali kaj podobnega? Ce dopises zdraven se narocnisko stevilko ali kaj podobnega jim bos prisparal par minut dela...

Fuck me, tole morajo znat otroci napisat ;(
««
18 / 112
»»