» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
17 / 112
»»

Runnagain ::

MacGyver141 je izjavil:

Siol TViN naj bi potreboval na telefonih/tablicah vsaj 300 Kb/s

Kakšne so zahteve za uporabo mobilne aplikacije?
Za uporabo mobilne aplikacije potrebujete:
Android – verzije od 2.1 do 3.2. Aplikacijo najdete v Google Play.
iOS – verzija 3.2 ali višji. Aplikacijo najdete v App store-u.
Za ogled vsebin potrebujete internetno povezavo z vsaj 300 Kb/s.

Mja, le je temu tako potem telih 3Mbit/s tole komaj prebavi.

MacGyver141 ::

Tle naj bi bilo 0.3 Mbit/s

ivanuscha ::

MacGyver141 je izjavil:

Če kličeš v simobil, še zabeleži klic kot klic znotraj omrežja bob.

Kaj pa če kličeš iz simobila na bob? Pa najbrž kot klic v drugo omrežje.

Ne ne, menjaš bite z byti...tole je 300Kbytov/s, kar ti da približno 3Mbit/s

Mali b so biti, veliki B so byti.

Mja no, vseeno mislim da siol misli byte...vsaj ko sem enkrat meril na telefonu, je vse skupaj nihalo od 500k bytov/s do 200k bytov /s...vsaj ko sem bil na wifiju.

Lahko pa da se motim.

Zgodovina sprememb…

Evo, graf Hugh Laurie-ja, k poje blues:

Zgodovina sprememb…

yani2000 ::

Da ne bomo preveč bluzli, sem šel gledal na moj telefon Speedtest app in sem vidu, da imam download 3.2-4.4mbit in upload 1.4-2.4mbit.
Sem pa že nekajkrat gledal T-2 tv2go sred nule (3G signal je bil oz. HSPA je imel samo eno ali dve črtici) in mi je bolj kot ne OK deloval TV stream, pač mal zatikanja je blo vseeno.
Moram pa opozorit, da 100MB je izredno malo, če že samo par minutk gledaš TV!

PS: Pa Bigbob je zopet na voljo do 31.5. !!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yani2000 ()

m@nt@ ::

Zdravo,

Trenutno sem na Simobilovem paketu Preprosto zame 19,90€, 999 Mb/SMS/min. Zadnje tri mesece imam sledečo porabo:

simobil poraba

simobil poraba

Razmišljam, da bi šel na Mini/Big Bob s podatkovno opcijo za 5€. Predvsem me zanima kako je s prenosom podatkov, trenutno imam obračunski interval 10 kB, pri Bobu pa je 64kB. Kakšna je končna procentualna razlika v podatkovni porabi iz vaših izkušenj?

Hayabusa ::

Glede prenosa podatkov, če imaš veliko majhnih "syncov" (npr kakšen imap push mail) bo poraba seveda višja.

npr da dobiš 30 mailov brez priponk dnevno med 8 in 18 uro:
a) simobil Preprosto zame: 30 * 10 kB = 300 kB
a) bob: 30 * 64 kB= 1920 kB

Če 3x na dan malo po 15 minut surfaš po netu, yt, fb, st potem zgornji izračun ne upoštevaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

m@nt@ ::

Hvala za odgovor.
Verjetno se mi potem ne splača, ker mi na androidu razno razni synci, notifikejšni, maili... letijo.

Liniss ::

Primerjalna tabela

Primerjalna tabela

mk818764 ::

Dobra tabela. Vseeno bi raje izbral boba, ker je simobilovo omrežje boljše pokrito kot tušmobil.
Pa malo je možnosti da porabil vseh 1000 enot. Jaz porabim cca 300mb prenosa(bob). Nisem zaposlen na bobu :D

Nejcos ::

Jz mam polno syncov in ostalega pa sploh ne opazim da bi pretirano velik pobralo tole podatkov, vsaj ko preverim na bobu ne. Praktično nič imaš pa 1GB kar je če ne downloadaš filmov 100x preveč.

Alexius Heristalski ::

m@nt@, na tvojem mestu bi vzel paket minibob + podatkovno opcijo. 6,9 EUR za 200 min. in 200 SMS + 5 EUR za 1GB. To znese 11,9 EUR, torej ti ostane 8 EUR lufta napram sedanjemu paketu.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

polde66 ::

Daš še 3 evre traven pa maš rešeno in te ni treba bit strah da boš prekoraču.
polde

francek1 ::

Liniss je izjavil:

Primerjalna tabela

Primerjalna tabela

Če ne bi poznal TUŠ-evih fint (recimo, ko si izven njihovega omrežja, prenose mastno zaračunavajo, dostopnost je bedna itd..) bi me še prepričali. tako pa je Bigbob absolutni zmagovalec!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

polde66 je izjavil:

Daš še 3 evre traven pa maš rešeno in te ni treba bit strah da boš prekoraču.

Če prekorači za 20 SMS, se ne splača. Še boljše, lahko se bolj disciplinira. No, saj vsak ima svojo računico.

Zgodovina sprememb…

Mogoče kdo ve, koliko naročnikov ima omrežje BOB-a?

floyd1 ::

Nejcos je izjavil:

Jz mam polno syncov in ostalega pa sploh ne opazim da bi pretirano velik pobralo tole podatkov, vsaj ko preverim na bobu ne. Praktično nič imaš pa 1GB kar je če ne downloadaš filmov 100x preveč.

To lahko samo potrdim.
V tej temi se je že diskutiralo o tem in smo v teoriji prišli do kar visokih številk (prenosa podatkov), ki pa jih sedaj v praksi na srečo ni. Tudi jaz porabim nekje do 300 MB mesečno, pa imam sinhronizacije vklopljene. Je pa res, da imam pol dneva telefon na službeni wireless povezan. Po drugi strani pa ga vsaj nekajkrat mesečno uporabljam v "tethering" načinu (kot "modem" za laptop pri www brskanju), in tudi tega se nabere kar nekaj ur.

Magic1 ::

Če porabiš povprečno manj kot 100MB na mesec, se ti ne splača vzet pri bobu podatkovne opcije. Plačaš manj kar po porabi.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Mikasa ::

francek1 je izjavil:

Liniss je izjavil:

Primerjalna tabela

Primerjalna tabela

Če ne bi poznal TUŠ-evih fint (recimo, ko si izven njihovega omrežja, prenose mastno zaračunavajo, dostopnost je bedna itd..) bi me še prepričali. tako pa je Bigbob absolutni zmagovalec!

A Simobil pa nima svojih fint? Kakor vzameš. Tudi oni oglašujejo o najboljšem omrežju pa dobro vemo kakšna je realna slika. Simobilovo omrežje ni nič boljše od Tušmobilovega v določenih segmentih je celo še slabše. Po drugi strani pa kar se gostovanja tiče jaz vedno pravim, da če interneta ne potrebuješ non stop potem to ni ne vem kakšna velika stvar. Imela Boba in sem bila razočarana, ker me je med klici prekinjalo in večkrat sem bila kljub polnemu signalu nedosegljiva.

antonija ::

Imela Boba in sem bila razočarana, ker me je med klici prekinjalo in večkrat sem bila kljub polnemu signalu nedosegljiva.
Jaz sem imel to tudi na simobilu, ampak kot kaze v osrednji regiji teh problemov ni, se pojavijo sele ko grev ven iz ljubljane.

Glede na moje izkusnje ima mobitel se vedno bolj zanesljivo omrezje v sloveniji kot pa simobil, na tusu pa se nisem bil. Amapk ker sem vecinoma v Lj (oz. ko grem kam drugam bolj poredko uporabljam telefon), mi simobil/bob omrezje deluje povsem zadovoljivo (sploh za bob ceno).

Koncna racuna je odvisna od tega kar je napisal Magic1: Poglej preteklo porabo in preracunaj ce se splaca. Ce nisi nek hud porabnik in ne potrebujes dodatnih storitev je bob 4 cente zakon. Ce pa porabis kaj vec je pa treba pogleda6t vse pakete in poracunat...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Kako je pa sedaj z MMS-i v bob-u? Se ti vključujejo v količino SMS-ov, če imaš podatkovno opcijo vklopljeno? Ali pa so vedno plačljivi?

4 cente / MMS.

Nejcos ::

Jaz jih pošiljam in mi jih niso dodatno zaračunal, kako in zakaj ne ne vem. V specifikaciji piše MMS 0

Kdo še te rabi mms. Namestiš kakao, viber,....pa posiljaš kaj hočeš preko podatkovnega prenosa. zastojn. Pa upaš, da na drugi strani tudi ima enako aplikacijo :D

yani2000 ::

Runnagain je izjavil:

Mogoče kdo ve, koliko naročnikov ima omrežje BOB-a?

Heh, to tudi mene zanima, pa marsikoga drugega tudi! :D

Magic1 je izjavil:

Če porabiš povprečno manj kot 100MB na mesec, se ti ne splača vzet pri bobu podatkovne opcije. Plačaš manj kar po porabi.

Se podpišem! :D
Sem že razmišljal, da bi izklopu podatkovno povezavo in imel vklopljen samo WiFi. Podatkovno povezavo pa bi izven dosega WiFi vklopu samo po potrebi, bi sigurno nabral krepko krepko pod 100MB!

Mikasa je izjavil:

Imela Boba in sem bila razočarana, ker me je med klici prekinjalo in večkrat sem bila kljub polnemu signalu nedosegljiva.

Če ti to počne v domačem/službenem kraju potem hitro dol z Bob-a/Simobila in poskusi ponovno čez par let, ko ti aneks pri drugem operaterju poteče.
Na srečo Bob nima vezave zato lahko prekineš kadarkoli se ti zahoče. 8-)

Še tole...ali lahko številko z drugega SIM-a preneseš tudi kasneje, recimo po mesecu uporabe, ko že uporabljaš določen naročen paket in vidiš, ali deluje vse BP? Ali pa je cifro možno prenesti samo z prvimi papirji, ki jih pošlješ tja?

Zgodovina sprememb…

Runnagain je izjavil:

Še tole...ali lahko številko z drugega SIM-a preneseš tudi kasneje, recimo po mesecu uporabe, ko že uporabljaš določen naročen paket in vidiš, ali deluje vse BP? Ali pa je cifro možno prenesti samo z prvimi papirji, ki jih pošlješ tja?

Na njihovi strani piše, da to lahko storiš kadarkoli...torej je rešeno...nabavim, pa sprobam, če sem zadovoljen, pa potem prenesem številko.

Je kdo dejansko opravil prenos številke kasneje in naletel na kakšne težave?

Odvisno kaj je zate kasneje... jsz sem imel bob stevilko malo vec kot en teden preden je bil izveden prenos.

Edini "problem" bi lahko bil, da placujes dve narocnini hkrati; eno pri bobu, in se eno kjer imas svojo zdajsnjo stevilko.

Drugace pa poslji mail na info@bob.si. Sicer imam obcutek da imajo zanalasc nastavljen zamik pri poasiljanju emailov na priblizno 3 dni (ker email z odgovorom vedno pride cez 3 dni), ampak ce se ti ne mudi bos tako dobil info iz prve roke.

BCSman ::

pri simobilu stane menjava številke 22eur (verjetno se kasnejši prenos številke obračuna kot menjava številke + 5eur?) jaz sem trenutno naročnik pri simobilu in pri bobu, simobil bi preklical in prenesel številko na bob.

bsslo ::

Meni niso obračunali stroška menjave številke. Samo 5 €.

Sej strosek menjave je 5 EUR...

jap sedaj sem našel kje to piše.
kaj pa to: menjavo paketa lahko urediš s klicem na številko za pomoč uporabnikom 090 068 068 (cena klica na minuto je 1 eur/min z vključenim DDV).

a preko maila nikakor ne bi šlo? koliko sekund oz minut bi se porabilo za se zmenit za prehod iz bigboba na mini? :D

Kak ste škrt. Neka storitev, ki je v vaš plus pa težko dat kak €
Vse bi meli zastojn. :|

poslji email pa bos videl kaj se bo zgodilo. V najslabsem primeru bos na istem kot si zdaj, v najboljsem bos pa prisparal en evro ali mogoce celo dva.

BCSman je izjavil:

jap sedaj sem našel kje to piše.
kaj pa to: menjavo paketa lahko urediš s klicem na številko za pomoč uporabnikom 090 068 068 (cena klica na minuto je 1 eur/min z vključenim DDV).

a preko maila nikakor ne bi šlo? koliko sekund oz minut bi se porabilo za se zmenit za prehod iz bigboba na mini? :D

Gre, samo traja dan ali dva.

mk818764 je izjavil:

Kak ste škrt. Neka storitev, ki je v vaš plus pa težko dat kak €
Vse bi meli zastojn. :|

če sem že tako škrt da bi zaradi 3 eur šel iz bigboba na mini, mi je tudi tega evra za 090 škoda :P sicer pa tudi ta bob ni neka prava alternativa ortotu, odpovedat se je treba moneti, ki pride kdaj prav ko zmanjka denarja in pa obvestilu o klicu ob nedosegljivosti.

Elisa ::

Lep pozdrav, ne spoznam se ravno najbolje, ampak sedaj imam simobilov paket simpl, ker se mi zdi bolj varen, noben te ne more "nategnit" ampak pridejo meseci ko včasih porabim veliko več kot bi s kakšnim drugim paketom. In zato me je pritegnil bigbob. Telefona ne uporabljam veliko, zgolj za kakšne klice, sms, internet pa le takrat ko je wifi zato se mi zdi ta paket ugoden za samo 9,90€ ampak zdi se mi zelo smešno prepoceni in me zanima če so kje kakšne finte, da bi se lahko ujela s svojo nevednostjo.
Pa vesela bi bila tudi kakšnega mnenja kako so tisti, ki imajo ta paket, zadovoljni.

Najlepša hvala,
lp. :)

Finte:
- obračunski interval klicev 60/60 (šteje vsaka začeta minuta) ostali imajo večinoma 60/1,
- obračunski interval podatkov 64 kB - ostali imajo 10,
- ni smsov o zgrešenih klicih,
- podpora uporabnikom je na 090;

Koliko to vpliva na končno porabo, so že veliko predebatirali v tej temi, tako da veselo branje nazaj želim.

cen1 ::

Hmm tale bigbob res zgleda idealen (če ne rabiš ravno interneta) ampak tale 090 tehnična pomoč je pa nateg. Če sam pomislim koliko se čaka po kakšnih klicnih centrih si lahko predstavljam kako me ob kakem problemu oberejo za 5€. Drugi problem je to da je bob ločeno omrežje od simobila.. ker je večina v družini že na simobilu s prehodom na bigbob ne pridobiš praktično nič.. pa ostali več plačujejo ker je tuje omrežje. Če bi simobil zadevo integriral kot svoj paket bi bilo tole win-win tako bom pa še precej premislil..

Zakaj misliš, da obstaja bob? Simobilu se tole zagotovo splača. Dodatno služijo s klici na bob.

cen1 je izjavil:

Hmm tale bigbob res zgleda idealen (če ne rabiš ravno interneta) ampak tale 090 tehnična pomoč je pa nateg. Če sam pomislim koliko se čaka po kakšnih klicnih centrih si lahko predstavljam kako me ob kakem problemu oberejo za 5€. Drugi problem je to da je bob ločeno omrežje od simobila.. ker je večina v družini že na simobilu s prehodom na bigbob ne pridobiš praktično nič.. pa ostali več plačujejo ker je tuje omrežje. Če bi simobil zadevo integriral kot svoj paket bi bilo tole win-win tako bom pa še precej premislil..

Kakšen nateg neki? Taka je pač politika podjetja. Če ti ne paše ta način ne greš k njim. Nateg je, če ne bi tega vedel predno si prišel k njim. Poglej avtrijski bob, ima enako foro. Jaz sem že skoraj leto dni na bobu in kljub težavam pri prenosu številke, nisem niti 1x klical na 090. Se vse da drugače rešit.

Magic1 ::

cen1 je izjavil:

Drugi problem je to da je bob ločeno omrežje od simobila.. ker je večina v družini že na simobilu s prehodom na bigbob ne pridobiš praktično nič.. pa ostali več plačujejo ker je tuje omrežje. Če bi simobil zadevo integriral kot svoj paket bi bilo tole win-win tako bom pa še precej premislil..

Heh, preprosta rešitev, da boste vsi prišparal. Vsi pejte na bob8-)
Magic

Koliko časa po tem, ko ste na netu izpolnili prijavo za paket, ste dobili pogodbo preko kurirja?

2-3 dni?

Magic1 je izjavil:

cen1 je izjavil:

Drugi problem je to da je bob ločeno omrežje od simobila.. ker je večina v družini že na simobilu s prehodom na bigbob ne pridobiš praktično nič.. pa ostali več plačujejo ker je tuje omrežje. Če bi simobil zadevo integriral kot svoj paket bi bilo tole win-win tako bom pa še precej premislil..

Heh, preprosta rešitev, da boste vsi prišparal. Vsi pejte na bob8-)

Ne vem, če je ločeno omrežje. Jaz če kličem v simobil se mi beleži kot klic v omrežje BOB.

...:TOMI:... ::

BOB je MNO. Tehnično gledano je bob le en od paketov Si.mobila, saj je ista firma (lastnik blagovne znamke pri nas je Si.mobil).
Tomi
««
17 / 112
»»