» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
38 / 112
»»

jukoz ::

A so še komu mrknile vse preusmeritve. Nekje od 16:00 mi ne delujejo sploh.
Mimogrede, a se kaj ve ali bodo še kdaj nazaj vklopili preusmeritve preko moj.bob.si? Na mail so mi napisali da ne vedo, če pa ima kdo kaj bolj interne informacije jih bom pa vesel.

voltlord ::

Pozdravljeni,
mene pa zanima, ali obstaja kak način, da bi se povezal z obtoječo BoB številko in SIM na simoblilovo LTE omrežje. Ko sem povprašal pri BOBU, so mi odgovorili, da kot nizkocenovni operater ne nameravajo ponudjati LTE omrežja, kljub temu, da delujejo na simobilovem omrežju. Zdaj, čeprav oni tega sicer ne ponujajo, bi bila kakšna možnost, da bi se vseeno lahko povezav? Po manjši raziskavi menim, da je največja težava v SIM kartici, saj za koriščanje LTE/4G omrežja potrebujem USIM kartico.

amacar ::

Kaj je z osveževanjem porabe?
Paket brutalni bob, poslanih vsaj 30mmsjev (večina že 14 dni nazaj), 1250smsjev, na portalu še vedno kaže znesek 0.24€

Sami ::

voltlord je izjavil:

Pozdravljeni,
mene pa zanima, ali obstaja kak način, da bi se povezal z obtoječo BoB številko in SIM na simoblilovo LTE omrežje. Ko sem povprašal pri BOBU, so mi odgovorili, da kot nizkocenovni operater ne nameravajo ponudjati LTE omrežja, kljub temu, da delujejo na simobilovem omrežju. Zdaj, čeprav oni tega sicer ne ponujajo, bi bila kakšna možnost, da bi se vseeno lahko povezav? Po manjši raziskavi menim, da je največja težava v SIM kartici, saj za koriščanje LTE/4G omrežja potrebujem USIM kartico.

Kot je bilo v temi že 100X povedano Bob kot nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev ne omogoča LTE 4G, tudi povezati se ti ne bo uspelo.

amacar je izjavil:

Kaj je z osveževanjem porabe?
Paket brutalni bob, poslanih vsaj 30mmsjev (večina že 14 dni nazaj), 1250smsjev, na portalu še vedno kaže znesek 0.24€

Piši na info@bob.si ali 068 680 680, da bodo preverili težavo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

amacar ::

Sami je izjavil:

...:TOMI:... je izjavil:

Sami, kdaj bo spet nokia 206?

Nokie 206 ne bo več v ponudbi, nadomestil jo bo boljši telefon istega cenovnega razreda, v ponudbi bo v kratkem (na spletni strani verjetno že v dobrem tednu).

Že kaj več znanega o novem telefonu? Bi rad čimprej še mamo prestavil na bob.

s6c-gEL ::

1. Simobil simpl ima skoraj 12 centov, in ne 5, kot je bilo omenjeno.

2. Ne, račun daš v košarico in plačaš, ne storitev polnjenje bob računa.

Se račun v https://moj.bob.si/racuni-in-poraba/rac... prikaže samo, če imaš eračun

Meni napiše "podrobnosti za izbrani račun trenutno niso na voljo. prosimo, poskusi kasneje."
Obračunski interval je 25. v mesecu

(to nastavitev najdeš v https://moj.bob.si/ -> "vrsta računa: tiskani račun spremeni") ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

amacar je izjavil:

Sami je izjavil:

Sami, kdaj bo spet nokia 206?

Nokie 206 ne bo več v ponudbi, nadomestil jo bo boljši telefon istega cenovnega razreda, v ponudbi bo v kratkem (na spletni strani verjetno že v dobrem tednu).

Že kaj več znanega o novem telefonu? Bi rad čimprej še mamo prestavil na bob.

Še nič znanega, naj bi bil kmalu na voljo v spletni trgovini.

Tara Lola ::

eno vprašanje, ko iz boba pošiljam sms in ima tisti, kateremu sms pošiljam izklopljen telefon, mi ga kljub nastavitvi v telefonu (pošiljanje na 7 dni) takoj zavrne in ne dostavlja tako kot mi je pri mobitelu ga pošiljal cca 3 dni. to se dogaja v mobitel omrežje, medtem, ko pri pošiljanju v simobil ni tako. ve kdo v čem je težava?

Tomazzz ::

Pozdravljeni,

odločam se za nakup paketa bob,(naročniškega) pri čemer me je zmedla cena paketa s telefonom, ki je čudno nizka.

Ponudba "bob naročniška kartica SIM" = 14,90 €,
ponudba "Samsung E1200 črn + bob kartica SIM (+mikro SIM)" = 19,90 €.

Kar pomeni, da za 5 € več dobim zraven še telefon? Vem, da telefon ni veliko vreden, samo teh pet evrov, se mi zdi vseeno prenizko, da bi tu bilo vse čisto - da ne bi potem prišla prva položnica, s katero bi plačal še ostalih nekaj deset evrov za odplačevanje telefona.

Ima kdo izkušnje s tem paketom? Je telefon res vreden samo 5 € ali ga je potrebno potem še kaj odplačati, kot pri ostalih mobilnih operaterjih. Telefona namreč ne potrebujem, ampak za takšno ceno bi ga imel za rezervo.

hvala za odgovor

lp, Tomaz

hojnikb ::

tistih 20€ v večjem delu absorbira cena telefona. Pač če simka stane 15€ in telefon z simko 20€, še ne pomeni da telefon stane 5€. Daleč od tega.
#brezpodpisa

bond007 ::

Vsekakor vzemi paket s telefonom, obveznosti do operaterja nimaš, sam telefon je pač za osnovno klicanje čisto ok, zdrži recimo skoraj mesec dni v standby! Če ga ne uspeš prodati na bolhi za 15€, ga pač obdržiš za rezervo...

mk766321 ::

Jaz ga imam za dodatno simko. Polnim ga vsake 3 tedne :)

radmannsdorf ::

Tomazzz, nič bat, ti kr kupi, ni nobenih skritih stvari tukej. Sam sem pred kratkim kupil paket z Nokio 206, za 40€(ko je še bil v bob ponudbi), sepravi je bil telefon 25€, v prosti prodaji pa je okoli 60€ drugje.
Če želiš pa kupit mal boljši telefon kot tisti Samsung v paketu za 20€, pa malo počakaj, baje prihaja nov telefon v kratkem k Bobu, ampak noben ne ve točno kateri, baje pa da bo boljši od Nokie 206. Ampak za 20€ je tisto čist super zadeva.

Bob kot nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev ne ponuja telefonskih aparatov po subvencionirani ceni, bob osnovni paket z mobilnim aparatom se poravna v enkratnem znesku.

Tomazzz ::

No, potem bom kar tega s telefonom vzel.

Hvala za odgovore!

shadeX ::

hojnikb je izjavil:

tistih 20€ v večjem delu absorbira cena telefona. Pač če simka stane 15€ in telefon z simko 20€, še ne pomeni da telefon stane 5€. Daleč od tega.

Po kmečki pameti ja. Za simko moraš tako ali tako plačat fiksno ceno. Če za 5€ več dobiš še telefon, pomeni da te je telefon stal 5€. Sicer pa če ga prodaš na bolhi potem, verjetno ne bi dobil dosti več za njega X)

GTX970 ::

http://www.bob.si/pomoc-in-vprasanja/po...
informacije za bob naročnike
kaj se zgodi z začetnim bonusom (100 minut pogovorov ali sporočil sms), ko aktiviram naročniški paket?
morebitni preostanek začetnega bonusa (100 minut pogovorov ali sporočil sms v sloveniji) se upošteva kot popust pri naslednjem računu. primer: če ti je od začetnega bonusa preostalo 50 enot (minut pogovorov ali sporočil sms) se to pomnoži s ceno klica/sporočila sms po veljavnem ceniku bob. vrednost se upošteva kot popust na računu.

Pri katerem računu se upošteva začetni bonus (pri prvem jaz tega ne vidim, mogoče drugem) ?

boolsheat ::

Jaz sem dobil pri prvem.

100 minut @ predplačniški paket == 6.6 eur ?

MrStein ::

A ni boj preprosto razložit takole: 100 prostih enot se ti ne bo računalo, ampak le količina nad teh 100 enot.
(računovodja pa bo sestavil matematiko na računu, da se bo ujemalo)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zanima me, koliko dobim nazaj, pretvorjeno iz predplačniških minut v eur.

GTX970 je izjavil:

http://www.bob.si/pomoc-in-vprasanja/po...
informacije za bob naročnike
kaj se zgodi z začetnim bonusom (100 minut pogovorov ali sporočil sms), ko aktiviram naročniški paket?
morebitni preostanek začetnega bonusa (100 minut pogovorov ali sporočil sms v sloveniji) se upošteva kot popust pri naslednjem računu. primer: če ti je od začetnega bonusa preostalo 50 enot (minut pogovorov ali sporočil sms) se to pomnoži s ceno klica/sporočila sms po veljavnem ceniku bob. vrednost se upošteva kot popust na računu.

Pri katerem računu se upošteva začetni bonus (pri prvem jaz tega ne vidim, mogoče drugem) ?

Pri prvem oz. drugem izdanem računu.

GTX970 je izjavil:

Zanima me, koliko dobim nazaj, pretvorjeno iz predplačniških minut v eur.

Nisem čisto razumel vprašanja.

Torej neporabljena bonus začetna enota se obračuna 6.6centa, kot dobropis pri mesečni naročnini. Višina dobropisa pa je potem odvisna od preostalih bonus enot.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

...:TOMI:... ::

6,6€ dobiš bonusa, ko kupiš bob sim. S tem, da v predplačniški obliki pomeni to 100 enot, ker je cena ene enote 6,6 centa, v naročniški obliki ustrezno več. Če imaš naročnino dobiš 6,6€ popusta, dokler ga ne porabiš. Časa imaš 1 leto.
Tomi

koli99 ::

A mogoče kdo ve če bodo kakšni novi paketi na voljo?

Trenutno je na voljo samo minibob.

P.S. Punci bi želel vzeti Brutalni Bob ampak se je akcija iztekla 31.8...

Magic1 ::

Vzemi minibob ali pa 4 cente, ko bo kak boljši paket pa boš preprosto zamenjal za novejšega, kot vem te nič ne stane.
Magic

koli99 ::

Dobra ideja. Le malo me skrbi da ni vključenega nič prenosa podatkov v paketu. In moja nima pojma koliko je njena poraba preko mobilnega omrežja...

P.S. Vem da je relativno, ampak koliko je povprečna mesečna poraba za facebook, instagram, pa kakšno brskanje tam pa tam? Sam nimam facebooka in instagrama zato ne vem...

PINki ::

Facebook ogromno požre sodeč po mojem prijatelju.

radmannsdorf ::

koli99, vzemi ji še 1GB za 5€, potem pa ji v telefonu nastavi(če ima android) da se ji sklopijo mobilni podatki ko doseže 1Gb. Najbolj varno :)
porabo pa lahko dnevno spremlja preko aplikacije za android "bobporaba".

Tomi

slovenec_89 ::

Koliko časa traja prenos številke? (iz t-2 na bob? Čakam že pet dni, pa še ni urejeno.

T2 je s postopku stečaja, vse stvari tam sedaj potekajo "bolj počas".
Če je številka pri t2 aktivna (torej lahko nanjo kličeš, brez neplačanih računov) nimajo kaj delati 5 dni.
Obrni se na akos http://www.akos-rs.si/koncni-uporabniki oz vprašaj pri obeh operaterjih, kje je problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

slovenec_89 ::

Številka T-2 ni več aktivna od naslednjega dne, od vložitve zahtevka. Če kličem nanjo mi javi, da številka ne obstaja. Torej je problem pri Bobu, da ne aktivirajo moje T-2 številke na moj bob paket.

Pokliči iz začasne bob številke na 068 680 680 in vprašaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Pa tudi pri T-2 se lahko pozanimaš, kaj in kako.
Tomi

gazibo ::

Se kdo ima/imel tezavo pri Bobu z internetno povezavo ? Ko hocem na net mi vrze PDP authentication error. Sem narocnik, 4 cente, 1GB internet zakupljen, iPhone 4ka.

blackbfm ::

nop.. probaj kartico vn not, reset network settings

slovenec_89 je izjavil:

Številka T-2 ni več aktivna od naslednjega dne, od vložitve zahtevka. Če kličem nanjo mi javi, da številka ne obstaja. Torej je problem pri Bobu, da ne aktivirajo moje T-2 številke na moj bob paket.

Na tvojem emstu bi klical v T-2, da ti niso prekinili razmerja oz. izklopili telefonske številke. V kolikor je številka neaktivna prenos ni možen, številka mora biti za prenos aktivna.

antonija ::

gazibo je izjavil:

Se kdo ima/imel tezavo pri Bobu z internetno povezavo ? Ko hocem na net mi vrze PDP authentication error. Sem narocnik, 4 cente, 1GB internet zakupljen, iPhone 4ka.
bob je nizkocenovni ponudnik in zato ne podpira iPhonov. >:D
Moral sem malo potrollat
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija je izjavil:

gazibo je izjavil:

bob je nizkocenovni ponudnik in zato ne podpira iPhonov. >:D
Moral sem malo potrollat

Na spletni strani imaš konfiguracijsko datoteko za iPhone.

Link: http://www.bob.si/pomoc-in-vprasanja/na...

To sem ze probal in ne deluje. probal vse mozno, resetiral celoten telefon, resetiral network nastavitve, odstranil SIM kartico, odstranil PIN kodo, airplane mode, probal Iphone Configuration Utility za nastavitev APN.

Nic ne pomaga, se zmer dobim PDP error

PDP

PDP

maš prav uro/datum nastavlen ?
#brezpodpisa

gazibo je izjavil:

To sem ze probal in ne deluje. probal vse mozno, resetiral celoten telefon, resetiral network nastavitve, odstranil SIM kartico, odstranil PIN kodo, airplane mode, probal Iphone Configuration Utility za nastavitev APN.

Nic ne pomaga, se zmer dobim PDP error

PDP

PDP

Pokliči 068 680 680, če ti bodo lahko pomagali. Drugače pa iPhone 4/4S/5/5S preverjeno delujejo s temi nastavitvami.

blackbfm ::

tistih nastavitev ne rabiš

google pravi da pomaga hard reset, torej držiš sleep+power 10sek tok da se ugasne

probu, ne pomaga. nc gremo klicart, worst case scenario nazaj na simobil

Hm na bobu niso znal pretirano veliko pomagati, rekl so da ta mobileconfig za ajfoun bi mogu delat in ce ne da naj nesem na servis telefon.

gazibo je izjavil:

Hm na bobu niso znal pretirano veliko pomagati, rekl so da ta mobileconfig za ajfoun bi mogu delat in ce ne da naj nesem na servis telefon.

Nimajo ti kaj drugega rečt, konfiguracijska datoteka preverjeno deluje, storitev pa so ti tudi zagotovili. Tudi jaz ti svetujem uradni servis.

nared factory reset...
#brezpodpisa

@womb: Kaj pa ce notri vtaknes SIM od kaksnega drugega operaterja (vprasaj kolege ce nimas pri roki)?

Sicer ne vem kako je z iGracami, ampak na drugih platformah se lahko hitro naredi kaksen "tweak" ki kasneje pokvari zadeve. A imas zadeva jailbreakano in kakorkoli modificirano?

Mozno da je tudi telefon, ceprav mi je vse delalo ok pri simobilu tik preden so mi pri bobu aktivirali in prenesli cifro na njihovo SIM kartico.

Bom probal SIM kartico se na drugem aparatu.

@honjnik: ze probal.

antonija je izjavil:

@womb: Kaj pa ce notri vtaknes SIM od kaksnega drugega operaterja (vprasaj kolege ce nimas pri roki)?

Sicer ne vem kako je z iGracami, ampak na drugih platformah se lahko hitro naredi kaksen "tweak" ki kasneje pokvari zadeve. A imas zadeva jailbreakano in kakorkoli modificirano?

Imam eno Tus kartico na voljo, ki jo lahko probam, samo nima interneta. Nevem kolko mi lahko pomaga. jesusphone ni JB ali kakorkoli modan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gazibo ()

Kaksnemu kolegu reci ki je pri drugem operaterju da vtakne SIM kartico v tvoj telefon da vidis ce dela (ce najdes koga s se eno bob kartico lahko vidis a je kriva SIM kartica ali kaj drugega).

Ce ne bos sel na servis bos moral probavat stvari eno po eno in pocasi izlocat moynosti napak, dokler ne najdes pravega vzroka.
««
38 / 112
»»