» »

Roccat Kone + kje v Celju?

Roccat Kone + kje v Celju?

Quagmire ::

Kje v Celju bi lahko sprobal miško? (kako sede v roko). Hočem jo kupiti vendar bi jo rad prej sprobal. V big Bangu nimajo, v comshopu nimajo v conrad nimajo... Kje še?

Hvala

Kurzweil ::

verjetno neboš presenečen, če ti rečem da sploh ne sanjaj takšnih stvari v Celju, jaz in večina mojih kolegov si še čevljev nemore kupit v Celju, podobno je pri nočnem življenju, ki je obupna beda v Celju, in na dolgo bi lahko našteval, hočem reči da je z računalniško robo še huje (drage cene, nobene resne izbire), neboš je našel v Celju ti zagotavljam. Ti pa lahko povem iz prakse, da se miška res dobro obnese, nebom pristranski in lahko rečem da je podobno stranje kot Razerke v istem rangu oz. če sem natančnejši bi raje imel morda Razer (pa imam Kone).
Če pa grem še malce offtopic v Comshopu sem za kolega kupoval grafično kartico, neverjetno ampak 2, DVE grafični (novi) sta bili zanič - NISTA DELALI, da o ponudbi sploh ne govorim (4 grafične) in dislociran servis če se ne motim (tam ga nisem videl). Uglavnem obup, sicer pa boš bolj malo trgovin našel kjer bodo imeli to miško in jo boš lahko še testiral, bolj probaj igrat na akrto da kupiš in vrneš/zamenjaš, kjer je seveda to mogoče

Quagmire ::

Sem si mislil ja. Res groza, po vse je treba it vsaj v Maribor če ne v Ljubljano. Hvala ti. Btw imaš kone +? Kako se drži v roki? Zakaj pa bi raje imel Razer?

offtopic: V comshopu vem za grozno slaabo ponudbo ja, sam sem tam kupil samo akasa ventilator, ki zaenkrat še dela.

Kurzweil ::

Roccat ima probleme s krmiljenjem (zelo redko se zgodi da se nekoako izklopi in vklopi naredi, kadar se sliši tudi kot da bi vštekal in izštekal), potem probeme imajo nasplošno vse Roccat miške z macroji, mi je pa pasala v roke Roccat res lepo, tudi zgleda precej simpatično. Sicer pa jaz imam Razer BlackAdder, moj brat ka Roccat Kone+ in še enkrat naj ponovim kar se ostalega tiče je vse skupaj zelo podobno in v nobenem primeru neboš zgrešil. Sicer pa edino kar ti lahko pa z gotovostjo odsvetujem pa je tole čudo, ki sem ga imel

Quagmire ::

Oprosti nisem te čisto razumel pri tistem vklopu in izklopu. Sam nisem glih nevem kak gamer, sicer porabim kar nekaj ur dnevno za igranje iger, vendar so to večinoma Codi in po novem BF3, tako da gledam Kone+ ker bi si rad nastavil kak dodaten gumb na miški za tagganje ljudi, ali pa preklaplanje na rakete v letalu ipd., pa zdi se mi zelo lepa z lučkami ki si jih sam nastavljaš, nekako mi paše da lahko spreminjam težo in raje imam večjo miško kot manjšo. Zdej imam MX510 in se mi zdi kone+ nekako podobna tej miški. Misliš da se mi jo splača kupiti?

Zakaj pa ne R.A.T. 9?

frudi ::

Moje +/- izkušnje z Kone[+]:
+ v roko mi sede bolje od katerekoli druge miši, ki sem jih preizkusil
+ odlično se razume z mojo podlago (Razer Goliathus control), kar pomeni svilnato lahko drsenje in odlično natančnost
+ EasyShift - že tako ima veliko gumbov, s tem pa lahko še podvojiš število funkcij, ki jih lahko opravljaš z njimi
+ dobro upravljanje s profili in dpi nastavitvami, omogoča tudi hitro preklapljanja tako dpi kot profilov

- Roccat še vedno ne zna narediti koleščka. Tokrat mu probleme povzroča prah, zaradi katerega začne sčasoma kolešček 'trzati' - zavrtiš ga v eno smer, zazna pa premikanje v drugi ali pa sploh nič (primer). Zato ob Kone[+] obvezno nabavi še en WD-40, ki (vsaj začasno) odpravi težavo :)
- senzor je zelo občutljiv na kakršnekoli smeti; če je kakšna prisotna, povsem zbezlja
- vsake toliko, recimo 1x na dan, kurzor sam od sebe skoči v skrajni desni konec ekrana. Na setupu s tremi monitorji je to še posebej nadležno
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Quagmire ::

Ko sem gledal nekaj rewievov so rekli da so tokrat res popravili kolešček, da ne povzroča nobenih težav in da je odličen... Pa je to zelo moteče, s koleškom? Kaj pa na splošno?

frudi ::

Ko se pojavi tole trzanje koleščka, je za znoret moteče, ker kolešček postane praktično neuporaben.
Je pa problem postopen - sprva trzne samo vsake toliko, nato vedno pogosteje, dokler se na koncu skorajda več ne da scrollat v nobeno smer. Efekt je podoben, kot če delujoč kolešček zelo hitro vrtiš izmenično gor-dol, le da se nato to dogaja, ko ga vrtiš v eno smer.

Pri meni se je problem začel po nekje štirih mesecih in v približno enem mesecu je kolešček šel od občasnega trzanja do povsem neuporabnega. Vmes sem zadevo parkrat omilil s pihanjem v reže ob koleščku, kar začasno pomaga. Na koncu sem, po nasvetih na netu, posegel po WD-40 in ta je v celoti odpravil problem. Rabiš pa priloženo slamico za WD-40, da ga lahko natančno usmeriš v režo ob koleščku. Od takrat naprej mi sedaj par tednov dela brez problemov. Ampak ne dvomim, da se bo zadeva v prihodnosti ponovila, tako da sem piksno WD-40 kar pustil na dosegu roke :)

Razen tega sem s Kone[+] zadovoljen, ostali našteti problemi so kvečjemu manjša nevšečnost. Zaradi teh problemov s koleščkom bi sicer z veseljem zamenjal za kaj druga... ampak za moj okus ni ene pametne alternative :(
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Quagmire ::

Sedaj pa ne vem, če bi jo kupil ali ne. Zelo mi je všeč, prilegla bi se mi zagotovo v roko ker uporabljam podbno in mi odlično sede, ušeč so mi lučke, nastavitve, cena je sprejemljiva... Ampak glede koleščka me skrbi... Ne bi glih rad WD-ja šprical v novo miško...

onitam ::

Quagmire je izjavil:

Zakaj pa ne R.A.T. 9?


Meu sem R.A.T.7 ampak enaka zgodba.
Miška se NE lepo prilega roki, pa čeprav ima x-možnosti za prilagajanje. Vse stvari se majejo, pa čeprav je ''zategnjeno''. Miška je brez dodatnih uteži v osnovi že kar težka. Precej trd kabel. Iz senzorja je treba na vsakih nekaj ur čistiti prah. Pa če samo z prstom preveč nasloniš na levi gumb (ne da bi pritisnil) že začne klikat. En dan samo opaziš, da je na šibkih mestih tanka plastika počila (čez nekaj časa se stre). ''Cheap'' obkutek ko tiskaš gumbe na levi strani. Pa un dodatek kolešček je povsem neuporaben. Nekateri pa šče poročajo o razni težavah z senzorji.

Meni osebno se najbolj prilega v roko M500, pa čeprav ni gamerska miška.
bleh

frudi ::

Jah, to je glavni problem vseh mišk - pri vsaki je neka osnovna funkcionalnost fucked up. Ni enega modela, ki ne bi imel vsaj ene takšne kritične pomankljivosti. In pol je stvar posameznika, da pretehta, kaj mu več pomeni in s katerimi problemi je pripravljen živeti.
Jaz že ohoho let čakam, da bo nekomu uspelo narediti eno res brezkompromisno kvalitetno miš... kaj za vraga je lahko tako težko pri tem, da nihče ne pride niti blizu?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Quagmire ::

Hvala vsem. Mislim da bom kar kupil Kone +. Če pa je kaj novega glede koleščka, pa povejte.

Quagmire ::

Kaj novega glede miške? Bi še kdo delil mnenje? Jo v Celju že imajo kje?

TOP ::

Če ne bi doma sam sedel in šel mal pogledat bi že vedel.V tem času bi šel v LJ jo pogledal in kupu.

Dua'L ::

Jaz sem mel 1 leto kone + pa niti nisem bil zadovoljen z njo pa tudi en klik je glasnejši od drugega.Sedaj pa imam razer imerator 2012.
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38297916 (54812) Kr_Edn
»

katero gamer miško kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
212080 (1726) einstein :P
»

katero miško?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16539094 (31166) ShowDown
»

Gaming miška (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6315241 (13513) mr1two
»

Katero miško? Logitech G700 ali Roccat Kone + ali Gigabyte M8600

Oddelek: Kaj kupiti
213130 (2899) mr1two

Več podobnih tem