» »

Kateri TV kupiti?

Kateri TV kupiti?

enaaa ::

RejZoR ::

Sony me ni navdušil v nobenem pogledu razen tega, da ima fizično zelo nizke televizije zaradi nizkega podstavka kar je fajn če si prostorsko omejen. Drugače pa imajo zanič SD sliko in grozno izbirčni so pri filmih iz USB-ja. Do tega da šumnikov ne podpirajo dobro pri podnapish za filme iz ključka.

LG po drugi strani predvaja svašta, podnapisi so lepo s šumniki in tud kar se slike tiče je zelo zelo na nivoju. Višji modeli znajo brat celo NTFS particije, kar pomeni, da lahko na USB ključek ali disk daš filme večje od 4GB pa jih bo predvajal. Pri Full HD filmih pa se 4GB kar hitro preseže... Kar pa se tiče 3D je pa za moje pojme čist brezvezna stvar dokler si moraš na glavo tlačit očala.
Raje TV, ki dobro predvaja 2D sliko kot pa neki napol samo zato da ima 3D podporo...
Če bi jaz izbiral bi definitivno vzel ali LV4500 ali pa LV5500. Poglej še za LW4500 in LW5500 ampak teh pa še nisem videl v živo. Philips mi je tud ok čeprav mi je LG skupno gledano mal boljši.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

3furious ::

Jaz imam že nekaj časa ogledanega Sony KDL-46EX720. Glede SD slike sem bral ravno nasprotno, res pa se testi močno razlikujejo. V enem so recimo hvalili sliko pri osvetljenem prostoru, v naslednjem pa priporočali le uporabo v zatemnjeni sobi;((

Lahko obširneje razložiš zakaj je slika zanič? X-engine naj bi odstranjeval šum in ostril robove, najbrž niso vedno idealni rezultati. SD-je na bom veliko gledal, v glavnem ga bom imel za PS3 in streamanje, občasno kak Bluray.

3D mi tudi ni nuja, ima pa v lasti že kar nekaj iger, tako da če ni prevelika razlika v ceni med 2D in 3D modelom, vzamem slednjega. Nikjer nisem zasledil, da bi 3D ready imel slabšo sliko od eksluzivno 2D TV.
In the age of information, ignorance is a choice.

RejZoR ::

Sej isto naj bi delal Bravia Engine 2 oz 3 pa je bila slika ogabno zamegljena. Če si imel zraven postavljen LG z Dual XD Engine al pa Philipsa z najbolj osnovnim Digital Crystal Clear (bog ne daj, da bi ga šel primerjat s Perfect Pixel HD) pa sta slednja dva imela bistveno več detajlov na sliki. Sploh če je pokazalo obraz od blizu, na Sony-ju se obraznih linij, gubic in črt sploh ni videlo. Vse je bila ena zmazana fleha v odtenku kože. X-Engine priznam, da je za odtenek boljši ampak še vedno je en zmazek proti konkurencu. Pa ni važno al gledaš v temi, svetlobi al pa na kakšen drug način.

Če boš gor gledal izključno HD vsebine, pol je nekako vseeno, ker HD izgleda lepo na vseh, če pa misliš velik del gledat SD, se Spny-ja raje izogni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup 3D TV

Oddelek: Kaj kupiti
102000 (1782) ttommy
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8628667 (21995) popster
»

nakup najbolj optimalnega LED TV-ja, z naslednjimi pogoji:

82757 (2259) Ziga Dolhar
»

Primerjave lcd LED 3d televizij

135060 (4657) GrEg3c
»

kateri lcd tv