Forum » Loža » Nakup digit. fotoaparata
Nakup digit. fotoaparata
matjaz000 ::
Sinu bi za 18.rojstni dan kupil fotoaparat, ker ga še nima, si ga pa želi. Uporabljal se bo predvsem za slikanje "družinskih" aktivnosti: rojstni dnevi, počitnice, okolica hiše, razne fešte,...
Kateri model mi predlagate v rangu 100-200€?
A je boljše, da ima standardne akumulatorje (AA oz. AAA) ali namenski akumulator?
lp, Matjaž
Kateri model mi predlagate v rangu 100-200€?
A je boljše, da ima standardne akumulatorje (AA oz. AAA) ali namenski akumulator?
lp, Matjaž
s1m0n ::
Recimo kaj takšnega:
Nikon S8100
Iz mojih izkušenj kar dober fotkič. Bo pa kdo drug še kakšen model predlagal!
Nikon S8100
Iz mojih izkušenj kar dober fotkič. Bo pa kdo drug še kakšen model predlagal!
Alec999 ::
Canon PowerShot SX130 IS (12,1 MP, 12x optični zoom, AA baterije) cca. 160€
ali pa Canon PowerShot SX210 IS (14,1 MP, 14x optični zoom, posebna baterija NB-5L :\ ) cca. 180€
Sicer točno teh dveh modelov nisem imel... me pa ostali modeli od Canona, ki sem jih imel niso razočarali.
ali pa Canon PowerShot SX210 IS (14,1 MP, 14x optični zoom, posebna baterija NB-5L :\ ) cca. 180€
Sicer točno teh dveh modelov nisem imel... me pa ostali modeli od Canona, ki sem jih imel niso razočarali.
floyd1 ::
Ti bom odgovoril samo za baterije, veliko boljše če so AA oz. AAA kot pa namenske.
Vsake imajo svoje prednosti in slabosti.
Namenske (nestandardne baterije):
+ navadno držijo dlje
+ navadno manjše in lažje (pomembno pri res majhnih aparatih)
+ natančnejši prikaz stanja napolnjenosti
+ zdržijo bistveno več polnjenj
- ne dobiš jih na vsaki črpalki
- dražje
- posebni polnilec
Za standardne (AA) baterije velja v grobem ravno obratno.
Starši imajo fotoaparat na 2 AA bateriji. Enkrat jima je zdržal z "navadnimi" baterijami iz trgovine zelo dolgo, drugič je izdihnil po ca. 30 posnetkih. Po mojih sosedanjih izkušnjah se na navadne baterije ni za zanašat, so le izhod v skrajni sili, ki pa ga pri namenski bateriji pač nimaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri digitalni konpaktni fotoaparat?Oddelek: Kaj kupiti | 1742 (1354) | Pyr0Beast |
» | Kateri digitalni fotoaparat za okoli 100 KOddelek: Kaj kupiti | 3137 (2625) | gremlinatorv |
» | Kater fotoaparat (digitalni) ?Oddelek: Kaj kupiti | 1670 (1308) | koyotee |
» | Nakup digitalnega fotoaparataOddelek: Kaj kupiti | 1487 (1321) | Highlag |