» »

Usb naprav ne prepozna in odpiranje dvd pogona

Usb naprav ne prepozna in odpiranje dvd pogona

brezimni ::

Imam prenosnik Dell inspirion 6400, ta je deloval brez problemov. Posodil prijateljici, da je napisala diplomsko nalogo, kmalu za tem pa je crknil disk (ni bil več originalen). Tega lepo zamenjam in hočem okna namestiti kar s usb ključka. Nikakor, vedno je preskočil usb naprave, tako da sem preko cdja mogel nameščat. Okna namestil, priklopim zunanji disk, neznana naprava, dam usb ključek, neznana naprava, vklopim tipkovnico - deluje. Fora je v tem da niti v samem biosu ne zazna ključkov in podobnih naprav. Ima napajanje kolikor ga rabi, se pravi 500 Ma. Na vseh 4 vhodih je isto, čitalec kartic pa deluje. Kaj bi se to lahko zgodilo, okna niso krivec za to.
Na drugem prenosniku pa imam eno drugo težavo, kakor sem dvd pogon zamenjal(ni bral čisto nič) se mi je ta ob najmanjšem tresljaju odprl ali pa se začel obnašat, kot da bi mu dal cd noter. Pogon sicer deluje, a če med pečenjem cdja malo potrkam po predelu kjer je pogon, mi ta enostavno takoj prekine pisanje, ali pa odpre pladenj. Sem ga privijačil kot mora bit, nisem pa še kakšnega drugega sprobal, ker nimam. LP.

DeeCoy ::

1. Driverje za chipset in podobno si namestil? Lahko da je to krivec, čeprav to ne bi smela biti ovira.
2. Jah, nimaš drugega, kot da kupiš še en nov cd pogon, ker je tudi ta verjetno defekten.

Mislim da to ne bi pomagalo, ker mi niti v biosu ne zazna usb ključkov, diskov..... Ker če že v biosu prav ne zazna pol je še manj možnosti da bo v oknih delovalo. Ko vstavim usb ključ noter mi le ta utripa in nato pa vrže napako ven Code 43, če dam brezžično miško v usb, deluje. Nimam pojma kje bi bla frka. Verjetno ni druge možnosti kot da kupim na PCMCIA razširitev za usb.
Lahko probam še kak live cd od linuxov, samo mislim da bo stanje isto.

DeeCoy ::

BIOS dej na delafut settings.

Tudi probal,tudi baterijo, pa tudi RAM-e za vsak slučaj ven vzel, ni nobenega napredka.

amigo_no1 ::

Možno tudi da je kaj polito ;). Posoja prinaša določena tveganja (disk, usb).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
385624 (4648) solatko
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

514358 (3524) MasterKiD
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520068 (2306) Mare2
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

307103 (6550) Cervantes
»

Napaka inštalacije XP-ja

15691 (641) unior

Več podobnih tem