Forum » Loža » Višina odškodnine
Višina odškodnine

david0000 ::
Pozdravljeni,
pred letom dni sem imel prometno nesrečo v kateri sem utrpel zlom goleni. Nato sem prek odvetnika podal zahtetevek za odškodnino. Danes sem dobil ponudno 5000€, katera pa se mi zdi prenizka. Zanima me, kakšen je potek, v primeru da je ne strinjam z danim zneskom. Mi da zavarovalnica še eno ponudbo, ali je potrebno takoj vložiti tožbo? Zaima me tudi za koliko % se ponavadi 2. ponudba zviša(veše izkušnje)?
Hvala za odgovore!
pred letom dni sem imel prometno nesrečo v kateri sem utrpel zlom goleni. Nato sem prek odvetnika podal zahtetevek za odškodnino. Danes sem dobil ponudno 5000€, katera pa se mi zdi prenizka. Zanima me, kakšen je potek, v primeru da je ne strinjam z danim zneskom. Mi da zavarovalnica še eno ponudbo, ali je potrebno takoj vložiti tožbo? Zaima me tudi za koliko % se ponavadi 2. ponudba zviša(veše izkušnje)?
Hvala za odgovore!

Ziga Dolhar ::
Poškodbe goleni
Dogovori med tabo in zavarovalnico so pogajanja. Odvisno od zavarovalnice, ali bo želela pogajanja nadaljevati oz. ti dati boljši ponudbo. Ponavadi dajo eno ponudbo in je to-to.
Tožbo moraš vložiti v zakonskem zastaralnem roku, ki v primeru odškodnin praviloma znaša 3 leta od trenutka, ko si izvedel za škodo in poškodovalca (a ne več kot 5 let).
Dogovori med tabo in zavarovalnico so pogajanja. Odvisno od zavarovalnice, ali bo želela pogajanja nadaljevati oz. ti dati boljši ponudbo. Ponavadi dajo eno ponudbo in je to-to.
Tožbo moraš vložiti v zakonskem zastaralnem roku, ki v primeru odškodnin praviloma znaša 3 leta od trenutka, ko si izvedel za škodo in poškodovalca (a ne več kot 5 let).
https://dolhar.si/

Tilen ::
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
POŠKODBA:
Impresijsko-depresijski zlom (vtisnjenje kosti s pomikom navzdol) z odlomom zunanjega kondila leve golenice.
ODŠKODNINA:
29.500,00 EUR
POŠKODBA:
Impresijsko-depresijski zlom (vtisnjenje kosti s pomikom navzdol) z odlomom zunanjega kondila leve golenice.
ODŠKODNINA:
29.500,00 EUR
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ziga Dolhar ::
Bo treba primerjat s primerljivo poškodbo (kakšno je utrpel OP, ne vemo), ter znesek 5k EUR preračunati v povprečne plače.
https://dolhar.si/

BALAST ::
Zakaj se da strah zmerit z odškodnino?
Npr. poškodba zlom prsnih vreten:
STRAH:
200.000,00 SIT Hud, kratkotrajni primarni strah, srednje intenziven sekundarni strah 6 tednov, blažji nato še mesec dni.
Wtf??!
Npr. poškodba zlom prsnih vreten:
STRAH:
200.000,00 SIT Hud, kratkotrajni primarni strah, srednje intenziven sekundarni strah 6 tednov, blažji nato še mesec dni.
Wtf??!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?Oddelek: Loža | 32961 (17546) | mirkuma |
» | Odškodnina za nesrečo na vlakuOddelek: Loža | 8228 (6758) | r3dkv1c4 |
» | elektronska izvrsba top agent d.o.o??Oddelek: Loža | 6738 (5908) | TheJack |
» | tožba zaradi povzročitve lažje telesne poškodbeOddelek: Loža | 17352 (13591) | jrtjtejtt |
» | Odškodnina (AO+,dodatno zavarovanje)Oddelek: Loža | 7486 (5968) | Ziga Dolhar |