Forum » Programska oprema » Težava (excel ali tudi access)
Težava (excel ali tudi access)
drejko78 ::
Imam težavo, ki je nekako ne znam rešiti. Zanima pa me, če ima kdo kako idejo kako bi se tega lotil, ne da bi zadevo delal "na roke". Situacija je sledeča.
Imam dve tabeli. V eni tabeli imam različne podatke med drugim tudi podatek o času (datum in ura). Jaz pa bi rabil izločit le tiste vnose, ki po času ustrezajo pogojem v drugi tabeli. V tej drugi tabeli imam namreč več vnosov z začetkom in koncem časovnega okvira (datum in ura). Torej podatek iz stolpca ene tabele mora poiskati v dveh stolpcih druge tabele, če kje ustreza pogoju, da je posamezni dogodek po postavki "čas" (iz prve tabele) večji ali enak od "časa začetka" in hkrati manjši ali enaki od "časa konca". Problem je, da imam v prvi tabeli teh časovnih dogodkov preko 1000, pogojev pa je tudi preko 250. "Na roko" bom to delal celo večnost ...
Ima kdo kako rešitev? Zadeva je dejansko popolnoma preprosta, vendar je ne znam izvest.
Sem odprt za vsakršen predlog...
... če pa je pri vprašanju karkoli nejasnega pa bom dodatno pojasnil!
Imam dve tabeli. V eni tabeli imam različne podatke med drugim tudi podatek o času (datum in ura). Jaz pa bi rabil izločit le tiste vnose, ki po času ustrezajo pogojem v drugi tabeli. V tej drugi tabeli imam namreč več vnosov z začetkom in koncem časovnega okvira (datum in ura). Torej podatek iz stolpca ene tabele mora poiskati v dveh stolpcih druge tabele, če kje ustreza pogoju, da je posamezni dogodek po postavki "čas" (iz prve tabele) večji ali enak od "časa začetka" in hkrati manjši ali enaki od "časa konca". Problem je, da imam v prvi tabeli teh časovnih dogodkov preko 1000, pogojev pa je tudi preko 250. "Na roko" bom to delal celo večnost ...
Ima kdo kako rešitev? Zadeva je dejansko popolnoma preprosta, vendar je ne znam izvest.
Sem odprt za vsakršen predlog...
... če pa je pri vprašanju karkoli nejasnega pa bom dodatno pojasnil!
prtenjam ::
Če vas prav razumem, vam to rešuje dodatek MExcel, ki zna združevati podatke tudi po več stolpcih.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Excel - prosim za pomočOddelek: Programska oprema | 2610 (1387) | sajmon |
| » | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8101 (6159) | travica |
| » | [mySQL] Malo bolj kompliciran query :)Oddelek: Programiranje | 1073 (873) | Old Spice |
| » | excell formuleOddelek: Programska oprema | 2376 (2078) | ZePe |
| » | SQL vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 2871 (2434) | jerneju |