» »

Ping, težave s hitrostjo

Ping, težave s hitrostjo

Enterprise ::

Živjo!
Moj stari router je odpovedal (Asus WL-500gP), pa sem malo pobrskal po internetu in kupil Linksys E2000. Hkrati sem kupil tudi novo USB kartico za brezžični internet, ki naj bi bila prav posebaj optimirana za serijo Linsysovo E serije routarjev.
Gre se zato, da nova naprava nekako ne funkcionira kot bi morala;
- v LoL imam visok ping. indikator sicer večino igre kaže da je vse ok, vendar se povprečno 3x v minuti ping dvigne na rdečo raven za kakih 5 sekund potem pa spet vse ok za nekaj časa ... včasih se med igro sploh nič ne odziva na ukaze (ne da zamrzne igra, zamrznejo samo moji ukazi) etc.
- v utorrentu nedosegam željene hitrosti. če priklopim računalnik na kabel dosegam hitrost med 450-470 kb/s, no na wireless pa komaj da gdaj presega 400 kb/s, s tem da je hitrost zelo nestabilna, recimo na kabel mi vleče konstantno ~450 kb/s, na wireless pa hitrost non stop niha med 350-430 kb/s.

Kako lahko odpravim te težave? Poskusil sem odpret porte, je bilo malo bolje ampak še vedno nezadovoljivo.
Zmogljivost routerja in kartice je sicer 300 Mbit/s, moja hitrost pa je 4 Mbit/s / 256 Kbit/s. V mreži so en stacionarc, 2 leptopa in pa tablica, vendar se težave pojavljajo tudi če so vse druge naprave izključene. Uporabljam originalen firmware od Linksysa.

logout ::

Router posodobiš s kakšnim alternativnim firmwarom, če podpira tvoj model. Na strani pcja posodobi driverje na res zadnje verzije, ki jih najdeš na strani proizvajalca wifi kartice. Nato se poigraš z nastavitvami, recimo preizkusiš delovanje na različnih kanalih in načinih oddajanja (b/g/n), testiraš stabilnost in najdeš optimalno nastavitev.
Nisi sicer napisal, ali si tudi že prej imel wifi in kako je prej delovalo? Mogoče imaš samo malo napačno predstavo o tej tehnologiji, wifi ni ravno pojem stabilnosti in hitrosti...

L.p., Kloko

Enterprise ::

Razmišljal sem o DD-WRT. Kako se stvar obnese?
Vem, da wireless ni ravno najboljša rešitev za take stvari, ampak pri nas praktično druge variante skoraj da ni.
Sicer pa smo prej imeli Asus WL-500gP in pa počasnejšo linijo, pa je bilo vse OK, če le ni bilo še drugih računalnikov v istem trenutku povezanih.

Spc ::

This router uses the Broadcom 4717 CPU. Broadcom uses a default clock of 300MHz for the CPU, while Linksys has overclocked the CPU to 354MHz. This not only causes excessive heat which reduces routing performance, but is also responsible for many of the Wireless errors reported in the forum. It is suggested that you set the CPU clock to 300MHz until the developers have acknowledge the problem, and newer builds are released to fix it.

To je problem pri 2000 seriji.
Linksys preveč navija routerje.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Enterprise ::

Evo sem flashal DD-WRT pa dela use bp. Signal je veliko boljši, pinga nič več ...
Samo še 2 vprašanja:

1.


Signala je 4 črtice, od 5ih, zakaj naj bi dosegal hitrost max 54 Mbit/s, če je zmogljivost komponent povsod 300 Mbit/s ? Ja vem da zato internet ne dela nič hitreje, gre se zato da imam en računalnik kot server in dostikrat prenašam 10 GB+ arhive preko mreže, kjer pa vsak Mbit več pride prav.

2.


Ali je možno kje naštimat v DD-WRT kaj ima prednost? Namreč v firemwaru starega asusa je bila podobna aplikacija kot na sliki in potem sem lahko izbral da ima večjo linijo tisti, ki brska po internetu/downloada/igra igre/telefonira prek skypa. Namreč bi mi prišla prav ta funkcija ...

Spajky ::

Enterprise je izjavil:

-Signala je 4 črtice, od 5ih, zakaj naj bi dosegal hitrost max 54 Mbit/s, če je zmogljivost komponent povsod 300 Mbit/s ? ... imam en računalnik kot server in dostikrat prenašam 10 GB+ arhive preko mreže...
-Ali je možno kje naštimat v DD-WRT kaj ima prednost?


Če imaš "motnje" na dodatnih/sosednjih kanalih (sosedje wifi) in zasedene kanale, avtomatika preklopi na (manjšo) največjo možno tudi pri *.n opremi na ruterju ... Torej, če imaš polno močnih wifijev okoli (bloki), je vprašljivo metat teške šolde za neko superduper n-napravo.
Za ostalo poglej pod QoS v meniju ... Za prenos velikih arhivov (če je čas problem) uporabi žično GB mrežo ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879743 (6484) janezek67
»

Linksys wrt54gl wireless se sesuje ob IPTV prometu

Oddelek: Omrežja in internet
408726 (6284) aiko
»

Izkoriščanje mreže na polno

Oddelek: Omrežja in internet
151540 (953) Desty
»

nakup WLAN routerja

Oddelek: Kaj kupiti
252888 (1997) BCSman
»

802.11n (Draft) realne hitrosti?

Oddelek: Omrežja in internet
121671 (1234) flisko

Več podobnih tem