» »

Kje ugodno kupiti keramične ploščice?

Kje ugodno kupiti keramične ploščice?

Aljaz23 ::

Živjo
Urejam kopalnico in iščem ugodno keramiko. A mi lahko malo svetujete kje se najbolj splača kupiti keramične ploščice?
Že vnaprej hvala vsem za nasvete :)

Vice ::

Odvisno iz kje si oz. koliko daleč is pripravljen jo it iskat ;)

MitjaK ::

Moj oče je pred kratkim opremljal kopalnico in je ploščice naročil preko http://www.keramika.com/slovenija/ . Podjetje se ukvarja s prodajo na veliko, na tej strani pa prodajajo tudi končnim kupcem.

Ko zbereš kaj te zanima jim piši na mail, dodaj link do izdelka, pa vprašaj še za kak popust ;) Oče je dobil 10% off, ker so menda takrat ravno odprli spletno trgovino (probat ni greh!). S keramiko je bil zelo zelo zadovoljen, je pa res, da je moral na dobavo čakati mislim da en teden (kar spet ni taka stvar pri takšnem nakupu... se splača za kvaliteto in nižjo ceno :) )

flipflop ::

Maš od par € na m2 pa prek 100. Sicer dost ugodno maš v merkurju, bauhas/max,...

MitjaK ::

Jah kvaliteta se pač plača, imaš pa zelo različne cenovne razrede na tej strani. Ampak garant maš za dano kvaliteto najnižje cene, ker so dobvitelj za večino slovenskih proizvajalcev. No, vsaj bilo je tako kakšen mesec ali dva nazaj, ko smo mi primerjali cene. Smo pregledali res od Merkurja, Bauhausa pa do lokalnih,... in so bili tu najugodnejši.

Sedaj sem na hitro iz firbca preletel kategorije po proizvajalcih. Zgleda, da imajo Halcon Ceramicas, Baldocer, Goldcer in Ebesa na njihovi strani zelo ugodne cene. Tako da Aljaž poglej te, če iščeš nekaj čimbolj ugodnega. Mi smo kupili od proizvajalca Zirconio, cena pa je bila mislim da okrog 30 EUR na m2 (z dostavo vred!).

Pa še eno stvar sem se spomnil. Ko primerjaš cene bodi pozoren ali je cena na kos ali na m2. Morda smešno ampak cene se postavljajo na različne enote mere in če je ploščica npr. 25x30 cm je cena zelo različna, če jo gledaš na m2 ali na kos!

Pixy222 ::

v merkurju so imeli nekaj časa nazaj po 3€/m2. Mogoče tam poglej če imajo še kaj tako ugodno...

flipflop ::

V čem je boljša tista ploščica za 50€ na m2 od tiste za 15€?

Gwanaroth ::

V kvaliteti izdelave, samega materiala, rezanja, brušenja..

Npr. kvalitetne ploščice 20x30 bodo vse 20x30, pri slabih bo ena 19.8x30.1, naslednja bo 19.6x29.7 ipd..

Mi tudi ravnokar preurejamo bajto, pa smo ploščice kupili v Diskerju. Nekaj je bilo sicer komplikacij, ker so nam poslali napačne (krivci v tovarni), a so reklamacijo takoj rešili brez problema. Imaš pa ploščice od 12eur/m2 dalje.. tudi do 100 :)

Razmisli dobro, svetujem ti, da raje daš malce več za ploščice, ker jih ne kupuješ za 1 leto ampak za 20..
Lights often keep secret hypnosis..

Fizikalko ::

Kako preko spleta sploh izbirati keramiko? Kako vedeti, kaj je kvalitetno? Jaz ravno bajto delam, pa o ploščicah pojma nimam... ena guidelines?

MitjaK ::

@Fizikalko jaz nisem ravno strokovnjak, lahko pa ti povem kot uporabnik. Ploščice, ki smo jih dobili so bile super in tudi mojster ki je polagal je rekel da so dobre. Takrat sem malo bral o teh rečeh in je ob tem kar je Gwanaroth napisal zelo pomembno tudi kako so narejene. Odstopanja v dimezijah znajo malo smešno zgledat največji problem pa je, če je material slab, so slabo pečene ali pa so slabo polirane, ker potem znajo piti vlago in s časom pokat. Zato je menda zelo pomembno kupiti prvo klaso (kvalitetni razred) z vsemi EU certifikati, da ne dobiš kakšne kitajske robe.

No s temi smernicami smo mi iskali keramiko in na tej strani zgoraj imajo menda vso keramiko 1. klase in izdelano v EU. Na škatli te reči tudi pišejo, tako da če ne dobiš kar ti je bilo obljubljeno pač reklamiraš.

Jaz bi si na tvojem mestu pogledal njihove modele (imajo jih ogromno in tudi tisti, ki niso na zalogi pridejo v dveh tednih, vsaj tako so rekli, naše so imeli na zalogi), nato bi si izbral ene par sprejemljivih, potem pa bi jih poklical in vprašal, če je možno pogledat vzorce. Se zapelješ k njim, zadevo še "potipaš" in vzameš če ti je ok :). Morda je res komu lepše ploščico takoj videt, ampak je pa na spletu ponudba ene 10x večja kot v kateremkoli velikem centru + cene so bile vsaj takrat precej ugodnejše.

p.s. Zdaj jim pa grem pisat mail, da dajo neko provizijo ker jih tako oglašujem! :P

Gwanaroth ::

Fizikalko: izbrati prek spleta je nemogoče. Moraš v salon, ploščico prijet, videt, potežkat..

Najboljši guideline je, če pelješ s sabo keramičarja, kateri ti bo tudi ploščice polagal, da se ne bo potem slučajno pizdil, da kakšen šrot si domov pripeljal. Mi ga sicer nismo peljali s sabo, imam pa kolikor toliko dobre oči in presojo, da vidim, ali me prodajalec nateguje ali ne. V povprečju smo dali cca. 20eur/m2, pa smo izbrali kar OK, neka srednja klasa, večina made in Italy, nekaj Španskih. Smo pa vzeli granitogrez.
Lights often keep secret hypnosis..

Fizikalko ::

OK, tnx, torej bom vzel keramičarja zraven...

MitjaK ::

Zagotovo je ploščico fajn prej videti, ampak ne vem zakaj ne bi mogel na spletu pogledat ponudbe, it pogledat vzorec točno tistega, ki ti je všeč in potem naročit preko spleta ker je ceneje.

Tudi monitorja jaz nikoli ne bom kupil, ne da bi prej videl sliko v živo, ampak sem zadnja dva potem vseeno naročil preko spleta. Stvari so pač cenejše.

Phoebus ::

mitjak: keramike _RES_ ne moreeš kupit preko spleta. Videt je treba vzorec, barvo, kako se obnaša pod tako in drugačno svetlobo, potipat,...
Ni to monitor, kjer prek reviewev izveš kakšne barve ima in je vseeno, če je okvir 80% ali 85% siv in debel 1 ali 1,2cm.

bostjank18 ::

Zdravo!

Poznam dobrega izvajalca za polaganje porfida in keramike. Slike njegovih del ter kontakt na njegovi spletni strani porfido-hajdi. Dela izvaja po celotni sloveniji, hrvaški obali ter delu EU.
Lp, Boštjan

Mcfly ::

Če koga zanimajo pliščice jih ima en tip tukaj pri nas v Krškem in sicer ima durgače veeprodajo, vendar proda tudi na malo. Cene so pa hude. Če bo koga zanimalo, mu lahko dam tel. številko. Sicer ima skladišče vse skupi ne zgleda kot salon, ampak se vse lepo da videt, vse je pa tudi na zalogi.

iwch ::

Kje se najbolj splača kupiti kopalniška keramike oziroma ploščic si lahko preberete tudi v članku: http://www.najoglasi.net/kje-ugodno-kup...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

mat xxl ::

Ja jaz ravno tudi to raziskujem, pa je različno. Nekako najbolj top outlet je v Lj v Črnučah, takoj za progo, sicer imaš še na Bolhi enega naprej od Škofljice, nima veliko, kar pa ima pa ima top in cene in robo .... potem se pa že neha, npr. Marazzi španske dobiš ugodno v firmi Martin Celje, no ja če še kdo kaj ve, na dan z besedo ......... pred vsem me zanimajo OUTLET top cene in dobava vsaj 1 mesec . No ja imajo še veliko Bau pa Obi, pa nikakor ne slabo, kvaliteta pa tak ni ravno 1. klasa, kot prodajajo ni pa klump, cene pa so zelo dobre.

Tale Keramotehna iz oglasa zgoraj pa , cene daleč od OUTLET, zaloge NIMAJO, gospodje imajo odprto vsak delavnik do načelno 16 h , ja strinjam pa se, da imajo lepo predstavitev, vendar so cene daleč od ugodnih, design in kosi pa so res top, potem se pa neha, za ugodno ceno je tam težko kaj najti, potem pa še čakati na dobavo ........... upam, da podaljšajo čas salona vsaj do 19 h, ker že tako so na oddaljeni lokaciji izven Ljubljane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21462187 (11311) Lonsarg
»

Komplet prenova kopalnice nasvet

Oddelek: Loža
103786 (3334) Invictus
»

vrtanje v ploščice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5414293 (10767) mikhaair
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240271 (19238) SmotaniJanez

Več podobnih tem