» »

Prosim pomoč: Htc Trophy 7 ali Samsung Galaxy Ace?

Prosim pomoč: Htc Trophy 7 ali Samsung Galaxy Ace?

smartyone ::

Zdravo!

Prosim za pomoč pri nakupu novega mobilnika. Ker nimam izkušenj s temi novejšimi mobilniki prosim za pomoč pri odločitvi.
Nagledana imam Htc Trophy 7 in Samsung G. Ace. Zanima me vaše mnenje kateri se bolj obnese in katerega splošno bolj priporočate. Mobilnik se bo kupil pri Simobilu, Htc je 160EUR, Samsung 150EUR, tako da ni bistvene razlike. Htc mi je bistveno bolj všeč, tudi zaradi windowsa, vendar ne vem, ali je mogoče bil samo ta eksponat, ampak je bil Htc zelo počasen glede odzivnosti (večkrat si moral "pritisnit" na ikono, da si sploh lahko dalje brskal po meniju in preizkušal, medtem, ko pri Samsungu tega ni bilo), ali je mogoče res slabši glede odzivnosti? Tudi fotoaparat se mi zdi boljši pri Htc, dela veliko lepše slike. Zanimajo me bistvene razlike, glede med sistemoma, katerega imata, saj so najprej kar grajali Windows in splošno + / -.
Precej kritik je bilo tudi splošno slišati glede Htc, da hitro zaštekajo in je hitro konec..
Glede baterije mi ni toliko pomembno, ker pri teh mobilnikih tak ne more dost zdržati, tako, da na to ne gledam.
Budget je pri tej ceni, pomembno mi je samo, da dela lepe slike in, da lahko odpiram vse file (kajti sedaj ne morem in zato menjujem), internet.. Glede downloadanja glasbe, aplikacij (igre itd.) mi ni toliko pomembno, saj to ne uporabljam v takšni meri oz. redkokdaj.. -> glede na to, da verjetno Htc ponuja manj kot Samsung (koliko je bilo prebrano o tem..)?
Veliko je napisanih testov obeh mobilnikov in seveda vse pregledano, vendar me zanima mnenje iz "prve roke", saj nabavljam mobilnik za tako dolgo dokler pač bo zdržal in si želim takšnega, da mi kasneje ne bo žal.. In ker nimam izkušenj se obračam na vas in upam, da dobim kakšen odgovor.. Prosim?
Hvala ter LP!
  • spremenilo: smartyone ()

smartyone ::

Vem, da je veliko že napisano o tem, ampak prosim naj kdo pove svoje mnenje, kateri si lasti enega izmed teh dveh mobilnikov. Ker tudi ne vem, ali je windows boljši ali enako dober kot android, mi je pa boljši ker je bolj pregleden. Sta pa oba v ožjem izboru..
Prosim za kakšen odgovor! Zanima me pa tudi glede Tušmobila, kako je glede signala - ali se še vedno zaračunava Mobitelovo omrežje, če se npr preklopi nanj in ali se je že kaj izboljšalo, saj je bil precej slišati kritike. Zanima me bolj za štajersko regijo: Celje-Sl.Bistrica-Maribor, če bi kdo znal povedati, saj imajo na paketu Vesolje in Zame res ugodno in dobre telefone..
Kdorkoli?

lp

Janac ::

imam samsung galaxy ace in ce bi se se enkrat odlocal bi vzel raje nokio

_Dormage_ ::

Lastnik Omnije 7 mam pa neposreden dostop do Trophy-ja in sem zadevo večkrat probal.
Glede odzivnosti je enkraten. Fotoaparat je kot si opazil kul, če pa hočeš slikat v temi pozabi.
Marketplace ni toliko nasičen kot android, nekateri to štejejo v prednost nekateri ne.
Res je, da uradne poti kako kupiti plačljive aplikacije še ni, obstajajo pa drugi načini. (preverjeno)
V splošnem s sistemom zadovoljen, s samsungom pa niti najmanj.
Žal mi je, da nisem vzel HTC-ja predvsem zaradi velikosti in oblike. (Omnia je **** ogromna škatla)
Kar se tiče programov HTC ponuja več kot Samsung !
Velik vinus WP7 je, da se ne zna povezat na eduroam omrežja ! (Bomo vidli pri mangotu)
Trenutno je manj funkcionalen kot android prevsem zaradi števila aplikacij in omejitev operacijskega sistema.
Z mangotom pridejo nove funkcije, ki naj bi razvijalcem omogočile najbolj pogrešan multi tasking in še mnogo drugega...

Kmali po nakupu lahko tako pričakuješ updete.

WP7 se ima tudi dobro sinhronizacijo z PC-jem. Nekateri ne marajo zune nekaterim je super.
Stvar okusa :)

jizzer ::

Tudi sam si lastim Omnio 7, težko ti svetujem glede HTC-ja lahko pa ti povem prednosti WP7, odziven, hiter, nekaj novega, prihaja Mango update ki bo še trenutno stanje OS-a precej izboljšal. Glede Ace-a ga ima moj brat in moram reči da mi ni všeč.

smartyone ::

Najbolj me je zanimalo zato, ker je bilo slišati veliko kritik glede HTC-jev (na splošno). Mi je pa veliko lepši že tudi po obliki od Samsunga, tudi glede windowsa mi je dosti boljši, tako, da mislim, da bo kar Htc:) me je pa zanimalo zato, ker nisem vedel pač ali je boljši android ali windows,saj sem si sedaj lastil mobilnik nekaj časa, ki pa nima nobene od teh funkcij in ga je povozil čas:) zato raje preverim kot pa poslušam prodajalca in kar kupim. ker pa nisem zahteven uporabnik, mislim, da ni velikega vpliva glede operacijskega sistema? Glede Htc-ja je bilo slišati in prebrati veliko kritik, meni pa jih je že kar nekaj ga pohvalilo. Ni mi pa jasno glede eksponata na simobilu, saj tipke sploh niso kaj prijele in me je zato malo skrbelo, da je pri vseh tako. a v temi ne dela vredu slik? Drugače pa ima dost večjo in lepšo kakovost slike od Ace-a.

Hvala za odgovora!

_Dormage_ ::

Noben telefon v temi ne dela dobrih slik.
Kar sem vidu na Googlovem Nexus-u je blo še slabše od od Omni-je na cajte.
Sta pa oba enako zanič torej ni stvar operacijskega sistema.

NoBody- ::

Hm eno vprašanje za lastnike HTC Trophy. Danes sem opazil da mi pri gumbu išči desno spodaj, ko malo bolj pritisnem, se sliši nekakšen "škripanje" oz. kot da ni dobro zaslon pritrjen. Na preostalih delih se to ne dogaja. Še ima kdo ta problem?



Telefon ni star niti mesec dni, kupljen pri simobilu. Lahko uveljavljam kakšno garancijo?

Lp

gunserman ::

Pozdravljeni,

@nobody, na mojem je vse ok in ni nobenega "škripanja", tako da najboljše da vprašaš pri punudniku kjer si kupil telefon, oz. uradnem htc servisu.

Sedaj pa še moja težava,po posodobitvi WP7 na Mango, imam težave z predvajanjem glasbe na samem telefonu. Če skladbo zaženem z opcij "artist", "albums" mi jih normalno zažene, ko pa grem na opcijo songs in zaženem skladbo, samo napiše opening in nalaga skladbo v nedogled. To bi seveda rad popravil, saj je pod opcijo songs možno shuffle all, ki je zame nepogrešljiva. Googlam že par dni, vendar nikjer ne najdem rešitve za to težavo, telefon pa tudi nebi rad hard resetiral. Če slučajno kdo kaj ve o tej težavi, se priporočam.

Hvala

gunserman ::

Nažalost sem obupal nad iskanjem rešitve in naredil reset telefona. Je pomagalo. Samo v info, če se komu pripeti kaj podobnega.

Lp

Marko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire vs. Samsung Galaxy S (vs. Google Nexus S)

Oddelek: Mobilne tehnologije
407228 (4283) freesty
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9421020 (18375) Tilen
»

Kakšen mobitel imate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6714376 (11939) Thunder wave
»

MWC 2011: Predstavljene napovedi za Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
319420 (8124) Bor H

Več podobnih tem