» »

Android tv box

Android tv box

««
106 / 148
»»

Tomassi ::

scipascapa je izjavil:

Kaj je sploh fora Chromecasta? Ne sledim hehe.


Gledaš slike, predvajaš glasbo, video.. iz aplikacij na telefonu oz preko chroma na računalniku (kar je dostikrat hitreje in bolj pregledno, kot pa matranje z daljincom)

neocodexx ::

scipascapa je izjavil:

Kaj je sploh fora Chromecasta? Ne sledim hehe.


Men je recimo fajn k gledaš nekaj na tablici ali telefonu na sekretu ali terasi, prideš v dnevno pritisneš chromecast tipko in v momentu prenese zadevo naprej na tv, kjer si ostal ter tam gledaš naprej. Samo avtomatsko prižge tv in vse preko cec, sploh ne rabiš daljincev.

Pa recimo če pridejo kolegi k tebi in poslušate muziko, se lahko prav tako z enim klikom prijavijo v tvojo chromecast youtube playlisto če so na tvojem wifi, ter sami dodajajo komade na seznam, brez da bi rabili komu težit naj ta in ta komad ali video poišče. ! Glede tega je to res pravi game changer in veliko več kot samo nek gimmick.

polde66 ::

Za chromecast sploh ne rabiš boxa, ker večina tv-jev že to podira. Sprobano na mojih Philips in LG TV.
polde

Tomassi ::

Built-in chromecast imajo samo android TV-ji in boxi. Nisem še videl, da bi LG to imel, niti še nisem zasledil... Prav tako tega nima samsung...

OK.d ::

Ima tudi Samsung samo ni certificiran s strani Googla.
LPOK.d

polde66 ::

@Inviktus, glede na to da imaš android 6 bi to moralo biti v droid nastavitvah. Ali v prvih simpl nastavitvah, V podrobnejših nastavitvah pa tega res ni. Vsaj tako imam v spominu. Sicer je pa za ojačevalnik signala boljše uporabiti namenski pripomoček.

Kar se tiče Beelink GT kinga je super stroj. Z antutu benchmark vet 7.23 je preseglo 107000 točk, žal nisem imel toliko časa da bi nanj ruknil verzijo 8.9. Ta bi verjetno presegel 130000. Na mojem Ugoosu gre na 133000 točk.
Za predvajanje sem mu ruknil: jellyfish-400-mbps-4k-uhd-hevc-10bit katerega predvaja iz ključka BP, vse ostalo ni bilo potrebno, ker je ta najbolj zahteven.
Edini box, ki ima v daljincu tudi wifi miš. ( ok čeprav se to da na drugih rešiti z 10 euri in 1 mesec čakanja da ti ga kitajc pošlje) ampak vseeno končno dobrodošla zadeva.
Sama gradnja je ok, kompaktnost in kvaliteta, Gretje boxa pa je okoli 50-60°. Speedtesta nisem naredil ker je nekaj zafrkavalo, ampak ne dvomim da nebi bil v špici.

@Tomassi, če ti nisi videl ne pomeni da ne obstaja. Imam neandorid Philips 4k in neandroid LG ki ni 4k, pa vse lepo laufa. Seveda na mojem androdu Philips TV tudi. Pa na starem LG tudi.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Invictus ::

polde66 je izjavil:

Sicer je pa za ojačevalnik signala boljše uporabiti namenski pripomoček.


To ni ojačevalnik, ampak hotspot v Androidu, drugače gre samo za navaden AP, ki deluje na Androidu...

Ne rabim ojačevalnika, ker imam Ethernet tam...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Tomassi ::

Se pravi proper googlov chromecast? TV ti najde, ko klikneš na cast ikono, npr. v youtubu?

Tole? https://www.google.com/chromecast/built...

polde66 ::

Točno to, pogoj je da so vsi a istem wifi-ju
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

damirj79 ::

To kar ti misliš, je pa DIAL in ni chromecast.

polde66 ::

Gre za zrcaljenje, pa isti k... karkol je, dejstvo je da dela. In ne dela slabo. Če ti potrebuješ odtenek boljše slike ali kaj vem kaj, pa imej chromecast. Mene tole povsem zadovolji če že potrebujem. Pa ponavadi ne, ker naredim 2 koraka več rajši na boxu. Odprem youtube aplikacijo in gledam kar čem, vmes pa po telefonu lahko karkoli počnem.

Poanta je da se chromecast uporablja le pri istih ki hočejo chromecast, za vse ostale ljudeke je pa zarcaljenje na različne načine čisto dovolj. Zato ker enostavno deluje.
Tudi tale zadeva ima pravi chromecast in stane 35 eur: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0098...
Ima veliko boljši procesor os Mi boxa, 1x usb več, vhod za mrežno, ima celo android tv launcher, daljinec z govorno izbiro in stane pol manj kot mi box.

Ima pa slabši wifi.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Tomassi ::

Tehnično gledano gre pri chromecastu za web app in ne zrcaljenje. In ko nekaj castaš iz telefona (oz. PCja), lahko na telefonu počneš karkoli. Kaj se casta, lahko vidijo še ostali na istem omrežju in dodajajo recimo videe v youtube playlisto. Uporablja pa to celo moja mama, pa prej ni imela pojma o kakršnem koli zrcaljenju oz povezavi med telefonom in televizijo.

polde66 ::

Chromecast @ Wikipedia

Takole bo bolj jasno. Google cast je tehnologija, chromecast pa naprave.
polde

damirj79 ::

Tako je, ampak vseeno fajn da ločiš. DIAL ni zrcaljenje. Tako kot tudi google cast (ali pa chromecast, saj je tako vseeno) ne. Chromecast je evolucija DIAL in tudi fukncijsko delujeta nekoliko različno. DIAL namreč na ciljni napravi zahteva nujno tudi enako aplikacijo, kot izvorna. Deluje namreč tako, da se link predvajane vsebine odpre na ciljni napravi z enako aplikacijo, kot na izvorni. Torej če odpreš na telefonu Youtube in stisneš gumb za castanje, potem v primeru DIAL na ciljni napravi odpre to enako apliakcijo (Youtube) in tam predvaja trenutni video (in naslednje v seznamu, če seznam obstaja). Če TV recimo aplikacije Youtube nima, potem to ne deluje. Praktično katerikoli Smart TV pa Youtube aplikacijo ima. V primeru google casta je razlika samo ta, da namesto te iste apliakcije odpre na ciljni napravi chromecast app, ki v primeru google aplikacij odpira kar je nameščenega od Google-a (youtube itd..), predvaja lahko tudi katerokoli drugo video vsebino, saj je pač predvajalnik. Potrebuje samo internetno povezavo, zato chromecast naprave brez dostopa do interneta ne delujejo.

In ne, Chromecast 2 ni boljši kot Mibox. Chomecast 3 je pa primerljiv, deloma pa tudi boljši, ampak tudi stane več. Tudi nima mrežnega priključka nativno, tega dobi preko USB adapterja, ki pa je 100MB.

Ah, ti pišeš o Mecoolu. Dobro ima nekaj plusov, mrežni priključek je pa še vedno samo 100MB.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

scipascapa ::

Nekaj kar ne rabim, meni je pomembno streamanje in to je to :)

Tomassi ::

Polde, kako ti je torej delovalo googlovo castanje na neandroidnem philipsu in LGju? Kako si to usposobil?

damirj79 ::

Deluje z DIAL. Pač podobno kot google cast z nekaj pomembnimi razlikami, sem ti zgoraj napisal katere so to.

http://www.dial-multiscreen.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

damirj79 ::

polde66 ::

https://sony-xperia-xz.xphonehelp.com/s...

Evo napotek za sony tv, zanimivo da uporablja izraz zrcaljenje, prav tako ga uporablja tudi Philips.
@Tomassi poveži tv brezžično na isto omrežje kot telefon. Pri predvajanju youtuba pa klikni na tisto ikono za tv. Tam se ti pa odprejo možnosti povezave. pri meni sta LG webOS TV in Philips TV.
Izberem tisto na kateri hočem imeti sliko s telefona. Simpl. V LG tv je treba še omogožiti Wifi direkt.
polde

polde66 ::

AirPlay @ Wikipedia
Tudi airplay je ena od variant gledanja ali bomo rekli pretakanja video vsebine iz enega zaslona na drugega. To aplikacijo ima večina android boxov že med tovarniško nastavljenimi aplikacijami. In tudi deluje ok.

AirPlay mirroring si pa drugače ne znam razložiti kot zrcaljenje

AirPlay Mirroring
At WWDC 2011, Steve Jobs, then CEO of Apple Inc., announced AirPlay Mirroring as a feature in iOS 5 where the user can stream the screen from an iPad 2 to a HDTV wirelessly and securely without the need for cables.[26][27]

AirPlay Mirroring is a slightly different technology that allows specific content to be broadcast from a variety of iOS devices and iTunes to an Apple TV (2nd Gen or later). The exact composition of the protocols that AirPlay Mirroring uses have not yet fully been discovered, or reverse-engineered.[27] However, an unofficial AirPlay protocol specification is available.[28] Supported hardware (when using OS X Mountain Lion or later) includes any 2011 or later iMac, Mac mini, MacBook Air, MacBook Pro, or the Mac Pro (late 2013 or newer).[29]
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

damirj79 ::

AirPlay je Appleov odgovor na MS Miracast. Oboje ima svoje pluse in minuse, delujeta na enak način, preko Wifi direct kreirata wifi mrežo, na katerega se klient poveže in omogoči stream direktno iz klienta na sprejemnik. Miracast je morda malo boljši, ker omogoča tudi večkanalni zvok prenašat ter resolucije do UHD in 60fps. Poleg tega je kompatibilen za vsem. Airplay je Apple product only, čeprav se najde kak redek primerek tudi OEM, resolucija seže do FHD. Poleg tega je Miracast uredil DRM pravice in deluje tudi z copyright prenosi ( recimo streamanje Netflixa iz Appa ali browserja na računalniku na sprejemnik prikaže tako sliko kot tudi večkanalni zvok, če ga film ima) medtem ko Airplay čisto vseh DRM vsebin ne dovoljuje (tako recimo Netflix stremanje med Apple napravami z AirPlay ni mogoče). Zdaj dejstvo je, da Miracast na teh kitajskih boxičih je bolj žalost, večinoma samo HD (FHD in sploh UHD ni mogoč) resolucija in 2-kanalni zvok.

polde66 ::

No in končno smo ugotovili, da ne potrebuješ ravno google casta za pretok vsebin ali miracastanje ali zrcaljenje, ker obstajajo tudi druge opcije. Opcij je kar dosti in za 99% ljudi so te opcije ok, za 1% pa je en in edini chromecast na mi boxu. Meni npr. so zadosti aplikacije ki si jih inštaliram na box, in ni je lepše slike kot 4k video z youtub tv. Deluje pa na čisto vsaki napravi pa naj si bo 905w ali 922 amlogic. Vsak pa naprave uporablja tako kot se navadi in kot je zanj ok.
polde

OK.d ::

Če imaš doma googlov ekosistem ti pač drugega ne preostane;)
LPOK.d

gushto ::

Kako je s tovrstnimi napravcami, katere imajo vgrajen še projektor? Ima kdo? Kakšna budget uredu varjanta? Vem da je pouhno pocen šare že na voljo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gushto ()

polde66 ::

Če boš vzel android v projektorju potem boš težko kaj nadgrajeval. Nič kaj se ne da niti fleshat niti posodabljat razen aplikacij samih. Sosed je vzel enega alfawise pa je vroč k...Precej se zadeva greje. Vedno je pa cena projektorja z androidom višja ravno za en box od cene brez androida. Jaz osebno raje vidim brez in kupim box kateri meni paše.
Če se projektor precej greje tudi na daljši rok pomeni krajšo življenjsko dobo same naprave. Če ti je pa vseeno potem pa seveda pridobiš na prostoru oz, enega priključka manj in enega daljinca manj. Manj šare na delovni površini. Dilema je.
@OK.d no evo o katerem procentu je govora.
polde

polde66 ::

Pa še pozoren je treba bit kateri android je gor, jaz pod android 7 nebi šel.
polde

FrancaT ::

Ma kdo mecool km3? Dela wifi ok na 2.4ghz?

Tomassi ::

Oh polde, vsak, ki je kupil androidni pametni tv, ima doma default podporo za chromecast. In uporaba le-tega je nepredstavljivo preprostejša od vsega ostalega, če le app podpira.

vinkop ::

OK.d je izjavil:

Tukaj imate spisek vseh požegnanih naprav s strani Googla.
https://sites.google.com/view/droid-tv/...

zanimivo da ni beelinkovih boxov zraven?

Ales ::

vinkop je izjavil:

OK.d je izjavil:

Tukaj imate spisek vseh požegnanih naprav s strani Googla.
https://sites.google.com/view/droid-tv/...

zanimivo da ni beelinkovih boxov zraven?

This is a personal website with NO affiliation with Google

Jih pač ni iz nekega razloga, morda jih avtor strani enostavno še ni dodal. Mecoolovi pa so, recimo.

Z drugimi besedami, ta seznam je toliko verodostojen, kot če bi ga nekdo direktno naklofal v post na Slo-techu, namesto da je nekje na spletu.

Tangentno, še po toliko letih folk preveč slepo zaupa internetu. V tem primeru je verjetno večina pogledala samo "sites.google.com" in vse dalje že enači z Googlom. Kaj če niti tega "no affiliation" ne bi pisalo, bi potem sploh kdo razmislil, kako verodostojni so podatki?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

polde66 ::

@ Ales +1
polde

damirj79 ::

polde66 je izjavil:

No in končno smo ugotovili, da ne potrebuješ ravno google casta za pretok vsebin ali miracastanje ali zrcaljenje, ker obstajajo tudi druge opcije. Opcij je kar dosti in za 99% ljudi so te opcije ok, za 1% pa je en in edini chromecast na mi boxu. Meni npr. so zadosti aplikacije ki si jih inštaliram na box, in ni je lepše slike kot 4k video z youtub tv. Deluje pa na čisto vsaki napravi pa naj si bo 905w ali 922 amlogic. Vsak pa naprave uporablja tako kot se navadi in kot je zanj ok.


Oprosti, ampak o miracastu in google castu se ti ne sanja. Google cast dobi vsaka naprava z Android tv os in drm zascito vkljuceno, kar pomeni widevine licenca L1. Vkljucuje tudi zaklenjen bootloader. Vecina kitajcev tega pac ne naredi, ker je postopek ki nekaj traja in nekaj malega stane, dodati napravo v licenciranje, zaklenit BL, roota ne sme biti itd sicer pa kot ze sam ugotavljas ni Mibox edini, je se nvidia shield, mecool itd. Resolucija sega do 4k ce tv podpira. Poanta je enostavnost deljenja in predvajanja. DIAL je tu kar ok, ce imas smart tv, youtube dela, ce imas na tv tudi netflix app, potem dela tudi to. Izvisis pri ostalih appih, ki cast funkcijo imajo. Recimo Morphtv imas na telefonu in poisces film ter z gumbom cast predvajas na tv. Film dobis hitreje na telefonu, kot na boxu. Ce ti ta app ni ok, uporabis drugega, malo morje jih je; tea tv, titanium tv, cinema hd, popcorntime itd. Vsi imajo cast gumb.

vinkop je izjavil:

OK.d je izjavil:

Tukaj imate spisek vseh požegnanih naprav s strani Googla.
https://sites.google.com/view/droid-tv/...

zanimivo da ni beelinkovih boxov zraven?


Beelink nima nobene naprave z android tv in widevine L1, tako da uradno od googlea chromecast funkcije nima. Je bil tudi pri meni gt1 model prvi izbor, ma brez chromecasta je uporabnost teh skatlic pol manjsa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

kriwc ::

chromecast:
Nobeden še ni omenil, da lahko s chromecastom "glasovno" upravljaš televizijo. zame je ta funkcija zelo pomembna in uporabna. samo rečeš:
ok google, Turn on television
ok google, Play Juventus Atletico Madrid on YouTube
ok google, play Black Mirror on Netflix
ok google, put volume on TV to 80%
ok google, turn off television
ok google, Še marsikaj...

Moja mi box škatlica uboga in to naredi brez uporabe daljinca. Vse imam povezano v googlov ekosistem.

polde66 ::

@damirj79
beelink z android tv : https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0094... in baje celo certificiran
Pa tudi na mojem Beelink gt mini brez A je sedaj ATV gor. Prenešeno z njihove spletne strane. Se zadeva fleša ker prek OTA ne gre.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::

damirj79 je izjavil:

Kaj ti bo LAN port 100mbit za 4k streaming? Glih za glih gre skozi, kakšen zahtevnejši 50-60mbps rip že crkne, kot kjerkoli drugje, kjer je samo 100mbps LAN na voljo. Glede wifija pa no go, saj je samo N-standard, to je pa premalo za 4k. Sicer pa... stane 36€, ni za pričakovat več od te šare. Ga ne rabim niti imet, niti probat, da vem da ne bo šlo. Lahko mi ga pa pošlješ v testiranje in ga kupim, če deluje OK vse to kar praviš ti da deluje.

Če že kakšen pameten kitajc, potem tale:
https://androidpctv.com/review-beelink-...
ampak 4/64GB verzija ni ravno poceni.


tole je tvoj post o beelinku pa še L1 ima
polde

damirj79 ::

Ne verjamem. Ta cas je prisel se kak nov review.

Media sharing: Chromecast NO / Miracast NO / DLNA with BlubblePnP / Airplay NO.


https://androidpctv.com/review-beelink-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

OK.d ::

polde66 je izjavil:

@damirj79
beelink z android tv : https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0094... in baje celo certificiran
Pa tudi na mojem Beelink gt mini brez A je sedaj ATV gor. Prenešeno z njihove spletne strane. Se zadeva fleša ker prek OTA ne gre.

Pravi da "baje", ampak če ni s strani Googla požegnan potemi ni.
LPOK.d

polde66 ::

In tudi tale Beelink ima ATV: http://tvboxstop.com/2019-tv-boxes/beel...
polde

OK.d ::

To ni to, pojdi za svoj računalnik in odpri play store ter probaj naložiti preko mreže Plex aplikacijo, če ti ga najde med napravami je to "TO";)
LPOK.d

polde66 ::

@OK.d ne obremenjuj se, tole je samo odgovor na @damirj79 ki trdi da Beelink nima nobene naprave z ATV in l1
Kar se pa Plexa tiče ga pa najde najde tudi moj Ugoos, ki ni certificirana naprava. In najde ga vsak box na katerega naložiš Aptoide Tv, google play store, aptoide, apkpure.... Naloži si https://aptoide-tv.en.aptoide.com/ pa ti bo jasno.
iste zadeve vlečem na svoje necertificirane naprave.
Prav tako mi s povsod naloži iz mojega PC-ja na te iste naprave. Maš en čudna merila ali je to to ali ne. Preko Google Play se ve.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

OK.d ::

https://imgur.com/eFfcKka

No zdaj pa še s svojim Ugosom naredi PS.
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OK.d ()

polde66 ::

Saj ravno to sem naredil, saj ti napisal:"Prav tako mi s povsod naloži iz mojega PC-ja na te iste naprave. Maš en čudna merila ali je to to ali ne. Preko Google Play se ve."
verjetno misliš da boxi ne podpirajo google play stora. No nekateri z rockčipom jih res niso, pa verjetno so tudi te pošlihtali, Pa nekateri z Allwineer H6 čipom jih tudi niso pa so s popravki tudi to uredili.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

e-marko ::

Sem malo poskusil tale Plex. Naložil sem na NAS Synology in usposobil še na Beelink GT1 (oz. poflešan Alfawise S92 na Beelink GT1 Alfawise S92 SCV11). Do sem vse lepo in prav, predvajanje deluje. Kako pa naj predvajanje ustavim? Ni stop gumba, samo play in naprej ter nazaj... Hvala.

Lp
...somebody, somewhere...

vinkop ::

zakaj pa beelink gt king box ne ugasne se televizor ko ugasnem box?

mat xxl ::

Zato, ker moraš na TV ju nastaviti, da ko izgubi signal na HDMI portu, kaj naj naredi se ugasne ali ne. Moj Panasonic ima tako nastavitev.

vinkop ::

ne najdem te nastavitve v mojem android philipsu....cudno, ko sem imel eon box je le ta ugasnil tudi televizor istocasno....nisem nekaj prevec navdusen na tale GT King....tudi slika se mi zdi nekaj da vlece na rdece....

XS!D3 ::

mat xxl je izjavil:

Zato, ker moraš na TV ju nastaviti, da ko izgubi signal na HDMI portu, kaj naj naredi se ugasne ali ne. Moj Panasonic ima tako nastavitev.

Ponavadi se TV ugasne, ko dobi od druge naprave HDMI-CEC komando za power-off, ne zgolj zaradi tega, ker izgubi signal na HDMI portu (si ziher da obstaja ta opcija?). Morata pa tako TV kot predvajalnik seveda podpirat HDMI-CEC.

mat xxl ::

Obe opcije sta pri Panasonicu, sam ne maram, da ugaša, ker ja imam zunanji android Box GT King in zunanji dvd- hdd snemalec in ja ko odrabim to dvoje nočem, da mi tv ugasne, ker preklopim na TV preko DVB-C .... Če bi imel samo android tv potem seveda bi tako nastavil.

Vinkop moj nič na rdeče ne vleče , verjetno bi pomagalo če zamenjaš hdmi kabel, priložen je tak tipa najcenejši..... za začetek ga pa umakni od ostalih kablov, če to ne gre ga ovij dodatno od zunaj v alu folijo....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

neocodexx ::

Uh, pred časom smo imeli debato o hitrostih na wifi (AC) za streamanje, tudi sam sem jamral da mi na kodiju občasno zašteka 1080p bluray z DTS-HD, kaj šele kakšen 4K remux...

No, sem za foro poskusil Kodi povezavo na vir preko ftp. V bistvu so to edine opcije ki jih podpira moj router (ker nimam pravega nasa), in sem na ftp čisto pozabil da je tudi možnost.

In evo, stvari delajo zdaj noro hitro. Ne samo da zdaj predvaja 4K remuxe z losless audio (50 mbit/s hdr hevc), že samo odpiranje in pred-nalaganje datotek je veliko hitrejše. Preko smb traja cca 5+ sekund da odpre en 1080p mkv, na ftp pa odpre v momentu, 4K prav tako skoraj isto hitro.

Mind=blown. Sem mislil da bo obvezen gigabit utp kabel, ampak se je pokazalo da ni problem v povezavi, ampak v protokolu. AC wifi je očitno več kot dovolj hiter za 4K streamanje, samo protokol mora bit pravi, kdo bi si mislil. :) Saj teoretično bi moralo delati še na veliko več, je pa potem že prej kakšna druga omejitev kot npr. usb.

No, če še kdo ni vedel in ima podoben problem, naj naredi povezavo preko ftp in ne bo potrebno polagati kablov :) (oz. še bolje nfs če je možno)

Tatamata ::

Jaz imam pa eno vprašanje za vas, ker se dobro spoznate na to. Na vikendu, kjer dostop do Interneta bi rad staršem rad uredil, da bi gledali preko aplikacije EON vse, kar Telemach nudi na malo starejšem TV-ju, ki pa ni Android TV. Kateri Android box preizkušeno dela in bi bil za to primeren in ali ga imate sami doma? Seveda bi moral biti daljincem zraven.
««
106 / 148
»»