» »

Android tv box

Android tv box

««
91 / 148
»»

Albatros ::

Mikrohard je izjavil:

Pozabi ma T-2 timeshift v Kodiju. Za Android TV imas na voljo svoj app, s katerim STB-ja ne potrebujes vec.

Se mi je zdelo da bo nekaj takega ja.
Imam seveda tudi ta app samo mi je kodi bolj všeč (sploh libreelec,coreelec).
Hvala.

polde66 ::

@RS1975 ni težava v predvajalnikih, težava je v uporabnikih.
polde

bbobst ::

polde66 je izjavil:

@RS1975 ni težava v predvajalnikih, težava je v uporabnikih.

Itak, saj če uporabnik ne zna naštimati, da S905W lepo in tekoče predvaja 4K X265 50 in več GB filme, ni kriv box.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Če hočeš gledat 4k kupiš predvajalnik, ki to predvaja ane. In večina folka nima nobene potrebe po po 50 gb filmih. In predvajalnik 4k stane ene 20 eur več od tazga, ki ga je treba frizirat. Mislm logike???? Imaš 4K tv pa kupiš najcenejši box. Zopet je problem v uporabniku anede.
polde

Tomassi ::

Seveda je problem v uporabniku. V prvi vrsti, zakaj bi navaden uporabnik, ki si lasti 4K TV, kupoval dodaten box?

Verjetno zato, ker niso vsi 4K z Android OS. Mogoče tudi zato ker je box poceni in praktičen, prenosljiv iz lokacije na drugo lokacijo, uporaben na več načinov...
polde

rs1975 ::

V kratkem bom menjal plazmo za nov Tv, ki bo 4K, saj kaj drugega je težko kupiti. Idealno bi bilo, da bi že preko TV-ja predvajal filme, ampak so spet neke omejitve. Recimo Samsung ne podpira DTS...
Ravno zato iščem nek box, ki nima teh težav. Zvok bi sicer peljal na receiver, ampak imam eno omejitev - moral bi biti SPDIF, ker imam HDMI porte zasedene. Koliko teh boxov sploh imam optične vhode?

polde66 je izjavil:

In predvajalnik 4k stane ene 20 eur več od tazga, ki ga je treba frizirat.

Eni smo bolj tehnični,uživamo ob tem in zraven še nekaj prišparamo.

polde66 je izjavil:

Če hočeš gledat 4k kupiš predvajalnik, ki to predvaja ane.

Tako je,tudi prevajalniki z S905W predvajajo 4k, zato pa sem ga kupil in prišparal 20€.

@bbobst in tv Sony za 1400 eur ane. Logično ja, sedaj mi je vse jasno.
polde

pierch ::

rs1975 je izjavil:

V kratkem bom menjal plazmo za nov Tv, ki bo 4K, saj kaj drugega je težko kupiti. Idealno bi bilo, da bi že preko TV-ja predvajal filme, ampak so spet neke omejitve. Recimo Samsung ne podpira DTS...

To me pa zanima. Od kdaj Samsung ne podpira DTS? Moj 7+ let stari serije D6350 in en prvih Samsung smart TVjev ga namreč podpira.
Pierch

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pierch ()

polde66 je izjavil:

@bbobst in tv Sony za 1400 eur ane. Logično ja, sedaj mi je vse jasno.

Po tvoje bi moral kupiti TV za 500€ , če kupim tudi škatljico ta 30.
Daj si že enkrat razčisti v glavi, da box za 30€ ravno tako kvalitetno predvaja 4k kot tisti za 80.
Da pa ni enako ali je TV za 500 ali pa za 1400€.
polde666 najbolje, da se enkrat dobiva na pivu in se vsemu skupaj nasmejeva

pierch je izjavil:

rs1975 je izjavil:

To me pa zanima. Od kdaj Samsung ne podpira DTS? Moj 7+ let stari serije D6350 in en prvih Samsung smart TVjev ga namreč podpira.

OD leta 2018,oziroma od zadnjih serij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Bom malce bolj razložil situacijo, da poceni box s fiziranjem spraviš, da dela lahko vse. OK. Takih kot si ti je par procentov uporabnikov(mogoče še par ne). Večina jih želi gledati eon in serije in filme in tvin brez friziranja in dodajanja sd kartic v box, brez buljenja vseh forumov kar obstaja in brez puljenja las zakaj temu ni tako ali kako do rešitev. Čez moje roke je šlo do "navadnih uporabnikov" preko 150 škatel pretežno Tanix tx3 max in so dobili točno to kar rabijo in na koncu še mojo pomoč kadar jim kaj zaštrika. U bistvu je to tudi smisel tega (gledano teh 90% uporabnikov) Kdor je hotel več je dobil amlogic 912 procesor z boxom, ponavadi kak tanix tx9 pro, Vorke, Beelink, Zidoo. Skratka tudi ti ljudje gledajo isto stvar (govorim o 90% folka) In so zadovoljni s tem.
U bistvu jih uporabljajo, kar se meni zdi čisto ok. In to je tudi to z mojega stališča. @bbobst če se tebi da z enim tanixom za 30 eur ukvarjat cele dni kaj zmore in kaj ne je tvoja stvar. Pa še vedno trdim da z original firmwerjem ne dela 4k. In teh 90% folka uorabljajo originalen firmware. Si predstavljaš da nekumu objubim, da na škatli dela 4k če mu zadevo sfiziram in dam sd kartico, za katero bom odštel recimo 10 eur pa da mora... (cel kup napotkov kaj in kako). Navaden uporabnik se ne ukvarja s tem, on gleda in uživa. In tudi vsakemu svetujem kaj je primerno njemu glede na to kaj ima (imaš potem mir, in stvari delujejo pa naj se gre tukaj za tv, hifi ali pa internet.) Folku se je.. za 50 gb film. prvič lahko na en disk od 500 gb naloži ravn 10 komadov, drugič shranjevanje, doljemanje .. Navaden uporabnik tega ne počne. In navaden uporabnik hoče pogledati film na kodiju ali terrariumu in potem na tvinu nekaj drugega in to v trenutku, potem pa hoče še zadnji komad od modrijanov na youtubu.

Tako je z navadnim uporabnikom. Tudi meni če potegnem črto in si rečem koliko časa sem prečepel pred kompom. Za brezvezne stvari, ki so rešljive na čisto preprost način za stvari, ki sem jih moral vedeti pa sedaj nimajo nobenega pomena. Mar bi peljal psa ven pa bi bila oba na boljšem. Ali pa počel kaj drugega bolj pametnega zase.
polde

MKC00 ::

Tako kot polde66 piše.
Jaz prebiram zadnje strani (od konca leta 2018) te teme in mi še vedno ni jasno, kaj bi bilo zame ki spadam med tistih 90% ki jih opisuje polde66.
Ne želim Chromecast, ker bi raje kontroliral s pilotom.
Priključil bi UTP, USB ključ za videe in uporabljal (v mojem primeru) EON, YouTube in Netflix ter to upravljal s (priloženim) pilotom. 4K ločljivost me ne zanima, igranje iger tudi ne.
Ne zanima me najcenejša rešitev, če ta ne bo v redu delovala. Ali obstaja tak "box" kjer ni potrebno nič posebej nalagati gor (razen morda Nvidia Shield in Xiaomi box) oz. je potrebno minimalno?
Lepo prosim za predloge takih naprav. Hvala.

Tomassi ::

Mibox ali shield. Ta dva imata certificirane android builde in tudi največ podpore iz strani razvijalcev aplikacij (dvomim, da kdo od razvijalcev resno jemlje crashe na kitajskih boxih z vprašljivim romom).

zmelkoow ::

Ali mogoče kdo ve, kje najceneje dobiti Tanix TX3 Max iz EU skladišča?

webmaher ::

@rs1975....kupi Xbox one s dobiš ga za manj kot 170ojrov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: webmaher ()

Tomassi je izjavil:

Mibox ali shield. Ta dva imata certificirane android builde in tudi največ podpore iz strani razvijalcev aplikacij (dvomim, da kdo od razvijalcev resno jemlje crashe na kitajskih boxih z vprašljivim romom).

Shield je bil novembra in decembra celo pod 150 ojrov… ko bo, če bo s5 ga takoj nabavim... drugače pa naj bi tale tudi VSE špilal a kaj ko daleč je Amerikaaaa :))

techuser ::

Kako je z vračilom blaga na gearbest? Ali stroške poštnine potem sam plačaš? Hvala.

Mare2 ::

techuser je izjavil:

Kako je z vračilom blaga na gearbest? Ali stroške poštnine potem sam plačaš? Hvala.

Odvisno od razloga za vračilo. Nekaterim rata dobiti tudi poštnino. :)

rs1975 ::

webmaher je izjavil:

@rs1975....kupi Xbox one s dobiš ga za manj kot 170ojrov

a jbg, sem 2 meseca nazaj kupil PS4. Še eno konzolo ne mislim kupovati...

ssd8 ::

Opažam, da je tvin aplikacija na android boxu (tanix) bolj ali manj neuporabna - predvsem navigacija z daljincem. Je to stvar podpore aplikacije, ali jo je mogoče komu uspelo usposobiti?

ima kdo praktične izkušnje s temle Tanix-om
Na YouTube je en video in pod njem je nekdo vprašal ako gre Netflix v HD in je bil odgovor da... če je to res potem bi ga kupil, ker 4k mi ravno ni potreben bo 1080p čisto OK :)

Če koga zanima X96 max 2/16 gb, predvaja vse, greje se do 60°c benchmark mu je blizu 58000 točk, zaenkrat samo bluetooth malce zafrkava, seveda do naslednje nadgradnje, Netflixa nimam, youtube predvaja tudi v 4k (prava aplikacija pa gre). Na zs. F... hud stroj. Seveda je na njem vse poinštalirano.

Popravek, bluetootha ta verzija nima.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

damirj79 ::

webmaher je izjavil:

ima kdo praktične izkušnje s temle Tanix-om
Na YouTube je en video in pod njem je nekdo vprašal ako gre Netflix v HD in je bil odgovor da... če je to res potem bi ga kupil, ker 4k mi ravno ni potreben bo 1080p čisto OK :)

Netflix gre na necertificiranih napravah do SD (ali morda HD, ne vem več) kvalitete, FHD ali 4k ni mogoč.

NejcSSD ::

Pri meni je povsem gledljiv na M8II. Najbrž je samo HD. Saj je tut TV HD Ready 32" :))
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Netflix me zanima izključno prek Kodija... in recimo EON box ima widevine L1 pa ker ni webenega certifikata prek Netflix addona ne dela nič... poleg tega nič ne vem kako bo delovala EON TV v živo zaradi tega webenega deinterlacinga... čiči pa čakaj še naprej na ugodno ceno Shielda eto ti ga na :)

Netflix preko Kodi mislim da ne obstaja addon, ali pač?

weasel ::

Obstaja, ampak potrebujes Kodi 18.

Tnx, imam Kodi 18, bom poskusu

damirj79 je izjavil:

Tnx, imam Kodi 18, bom poskusu

Kje si dobil 18-tko?
https://play.google.com/store/apps/deta...

Pierch

Ja rabiš obvezno 18-ico... in addon dela brez problemov v 4k HDR... tu in tam se pojavi kaka napaka, ki pa ne vpliva na kakovost slike...

pierch je izjavil:

https://coreelec.org/

Kater repository? Netflix xbmc?

To pa nevem, ne uporabljam netflixa. Sam povem kje se dobi 18tko.
Pierch

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pierch ()

Albatros je izjavil:

pierch je izjavil:

imaš na glavnem Kodijevem forumu...to je čisto legalno...

webmaher je izjavil:

Albatros je izjavil:

pierch je izjavil:

imaš na glavnem Kodijevem forumu...to je čisto legalno...

Samo vir me je zanimal. Legalnost ali ne pa je itak jasna...gre za pay per view storitev ane?

kanarin ::

Fantje, kje se da v tem trenutku najugodneje dobiti Xiaomi Mi box S ? Iščem Android TV box, vem da je Nvidia Shield TV top zadeva, samo mi je predrag in igrice (vsaj tiste bolj zahtevne) niso osrednji fokus (v tem primeru oz. za tako ceno bi verjetno izbral kar Xbox One S).

kanarin je izjavil:

Fantje, kje se da v tem trenutku najugodneje dobiti Xiaomi Mi box S ? Iščem Android TV box, vem da je Nvidia Shield TV top zadeva, samo mi je predrag in igrice (vsaj tiste bolj zahtevne) niso osrednji fokus (v tem primeru oz. za tako ceno bi verjetno izbral kar Xbox One S).

Vprašaj Banggood nasveti, kuponi in čas pošiljanja če ti ta kak kupon. :)

techuser ::

Imam Mecool M8S PRO W in zanima, zakaj se mi ne prižge ko vklopim televizijo, Gumb ON OFF sploh ne dela, ampak nikoli ne samo pri startu. A ima to kakšne veze s TVjem? Od A1 škatlica pa lepo dela, je ni treba prižigat posebej ampak se avtomatsko prižge ko vklopiš TV.

bomber111 ::

pierch je izjavil:

Katero izmed verzij bi moral instalirati? Imam tanix tx3 max z Amlgic S905W čipom. Za ta čip je 5 verzij al sem jaz samo smotan? :-)

hafo123 ::

Imam android box star približno dve leti (H96pro, ki sem ga kupil od @polde66) in bp predvaja 4K HDR filme v Kodi-ju. Sedaj pa hočem iste filme predvajati preko Kodija- na Telemach EON boxu pa se samo zatika in na tv sploh ne prikaže sporočila, da je video v HDR formatu.
Ali moram kaj posebaj nastaviti v Kodi-ju, da bodo 4K filmi tekli tekoče in v HDR formatu?

A za namestitev kodi 18 mora biti SD kartice al je lahko preko USB?

bomber111 je izjavil:

pierch je izjavil:

Katero izmed verzij bi moral instalirati? Imam tanix tx3 max z Amlgic S905W čipom. Za ta čip je 5 verzij al sem jaz samo smotan? :-)

Jaz imam tole na sd kartici:
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/re...

Lahko tudi na usb instaliras

Hvala. Bom jutri poskusil. Sem danes nekaj nalagal in mi napiše da moja naprava ne podpira te verzije kodija. Sem pa skušal namestiti 18. Bom probal še to verzijo.

nikjozo ::

Kaj je trenutno best buy za do 60 eur da tekoce dela? Se da za ta denar dobiti kaj z mocnejsimi jedri, npr a72/73?

Poglej Vorke Z6 plus. Meni še vedno lepo deluje. :)
https://www.geekbuying.com/item/VORKE-Z...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

Atv experience zadnji build, kako se obnese na 905w? Kaksne izkušnje?

hojnikb ::

inštaliraj v2f, je še zadnji koker tolk... Js ga mam na tx3 mini, dela koker tolk solidno. Je pa dokaj počasn, če daš še 1080p patch gor (original je UI v 720p)

Če rabiš sam za media consumtion, flašaj rajš gor coreelec. Se ga da tudi na intenri flaš gor, pa nerabiš kartic ipd...

Aja še to; če kdo misli uporabljat TX3 Max za emulatorje; don't bother.

Sn probal z lakko, pa mi nikakor ne use usposobit bluetootha, da bi delal koker tolk (driver sicer je) + ker ima prestiržen dram (sam 16 bit) je tudi emulacija dost slabša. Sn šel nazaj na T95X, ki ma s905x, dela dost bolj smooth vse, čeprav je bil najcenejši od vseh teh boxov (sam 15e)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

CoreELEC imam na sd kartici. Sem mislil, da bi to Alice povozil z atv če je kaj boljše pa zato sprašujem če se splača ali je isti šmoren...
Ja je pa res amlogic 905w ima te smotane limitacije na 720p karkoli se ga forcira je pogubno. CoreELEC pa lepo laufa na 1080p..govorim za GUI. Emulatorji mi (za enkrat) niso zanimivi, čeprav sem poizkusno Scumm engine dal gor. Youtube na teh vilcah ELEC če bi bil boljši addon nebi niti androida nucal..ima kodi vse kar rabim
««
91 / 148
»»