» »

Android tv box

Android tv box

««
89 / 148
»»

bbobst ::

skorp_jon je izjavil:

bbobst je izjavil:

polde66 je izjavil:

J Jao jao mislm aj luna al kaj.

Hahaha, bliža se novo leto.
Srečno.

bbobst je izjavil:

polde66 je izjavil:

Pa da jaz odvračam ljudi od >Tanixa, ta je dobra. S

Srečno.

Ne ,da si jih odvrnil,ampak so si mogoče premislili,ko so prebrali, da se ne da na tem boxu furat 4k 265.

Tudi jaz mini tanixa ne priporočam. Dajte nekaj evrov zraven in kupite nekaj močnejšega.

Zaka ga ne priporočaš ?
Res me zanima.

hojnikb je izjavil:

polde66 je izjavil:

Avengers.Infinity.War.2018.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT, 60 gb ( iz partisa pomoje)
Naj ti @bbobst pove kater remux mu dela

testiru, na atvxperience romu se stvar zatika, kot si napisal. tako da bo treba probat coreelec al pac enostavno ni dovolj mocan.

Naštimaj si libreelec,pa ne dualboot rom ,ampak preko SD kartice.
Ravno sem pogledal The.Nun.2018.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT
Tekoč kot solza.
Furano je iz zunanjega diska ,brez dodatnega napajanja, res pa je da imam za box 4A adapter.

hojnikb ::

js nerabim za media to, tti boxi mi sluzjo sam nabiranju praha. cakam na tx3 max, da ga spremenim v retro box (ostali nimajo btja vgrajenga)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

js nerabim za media to, tti boxi mi sluzjo sam nabiranju praha. cakam na tx3 max, da ga spremenim v retro box (ostali nimajo btja vgrajenga)

Rabiš al ne rabiš, to ni poanta.
Zakaj pa si potem sploh testiral?
Stestiraj še drugo možnost.
Poanta je ,da nekdo potrdi, da 4k 265 na tem boksu iz libreeleca laufa tekoče , da polde666 ne bo pisal, da se zmišljujem.

polde66 ::

Spet te nekaj daje, preberi še 101tič da na original firmwerju ne dela in pika. Jao pa ali si b... al sam ne kapiraš.
Zakaj ne priporočam minija? Ker za isti denar dobiš maxija, pa ima še bluetooth in ker je slabša odzivnost daljinca kot na maxiju.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Albatros ::

bbobst je izjavil:

hojnikb je izjavil:

polde66 je izjavil:

Avengers.Infinity.War.2018.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT, 60 gb ( iz partisa pomoje)

testiru, na atvxperience romu se stvar zatika, kot si napisal. tako da bo treba probat coreelec al pac enostavno ni dovolj mocan.

Ravno sem pogledal The.Nun.2018.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT
Tekoč kot solza.
Furano je iz zunanjega diska ,brez dodatnega napajanja, res pa je da imam za box 4A adapter.

Kako nastimas librelec preko sd?

polde66 je izjavil:

Spet te nekaj daje, preberi še 101tič da na original firmwerju ne dela in pika. Jao pa ali si b... al sam ne kapiraš.
Zakaj ne priporočam minija? Ker za isti denar dobiš maxija, pa ima še bluetooth in ker je slabša odzivnost daljinca kot na maxiju.

polde666 ne se razburjat, nisem jaz kriv ,če ne razumeš,kaj sem napisal.
O miniju pa nisem citiral tebe ampak skorp_jon-a. Dobro poglej,ne vem kdo sedaj slabo prebira poste.

hojnikb je izjavil:

Ali mi lahko prosim pojasniš,kaj je retro box, ker tega še nisem zasledil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Albatros je izjavil:

bbobst je izjavil:

hojnikb je izjavil:

polde66 je izjavil:

Tekoč kot solza.

https://forum.libreelec.tv/thread/5556-...
Tukaj si preberi kako in kaj.
Nakratko ,libreelec image zapečeš na sd kartico in nato še skopiraš dtb file, vstaviš SD v box ,držiš pritisnjeno reset stikalo in vstaviš napajalni kabel. Počakaš par sekud, da se prikaže libreelec slika ,spustiš reset in počakaš do konca. Upam, da nisem kaj pozabil, ker je že nekaj časa od tega, ko se tole nalagal.

neo5468 ::

Retro box pomeni, da imaš android napravo pač za emuliranje starejših konzol kot so nes, snes, n64, ps1, preko emulatorja kot je recimo RetroArch. To lahko delaš z vsemi android boxi.

Hvala.

bbobst je izjavil:

Albatros je izjavil:

bbobst je izjavil:

hojnikb je izjavil:

polde66 je izjavil:

Tekoč kot solza.

Nakratko ,libreelec image zapečeš na sd kartico in nato še skopiraš dtb file, vstaviš SD v box ,držiš pritisnjeno reset stikalo in vstaviš napajalni kabel. Počakaš par sekud, da se prikaže libreelec slika ,spustiš reset in počakaš do konca. Upam, da nisem kaj pozabil, ker je že nekaj časa od tega, ko se tole nalagal.

Hvala!
pa je dejansko kaka razlika med sd instalacijo in dual boot firmware opcijo ?
vsec mi je ta ideja da lahko z sd img uporabljam drug sistem. po drugi strani je pa dual boot lazja opcija za izbiro sistema.
ima kdo izkusnje z forkom CoreElec ?

Srečno v 2019 vsem seveda ! :)

pierch ::

Corelec...uporabljam od kar so ga forkal. Dela BP na mojem Nexbox A95X z S905X in 1GB ram-a. V bistvu sem ga enostavno ročno updejtal preko ssh-ja preko prej obstoječega libreelec-a. Uporabljam pa samo osnovne plugine, tako da dejansko nisem imel nobenih problemov pri upgrejdu.
Pierch

neo5468 je izjavil:

Retro box pomeni, da imaš android napravo pač za emuliranje starejših konzol kot so nes, snes, n64, ps1, preko emulatorja kot je recimo RetroArch. To lahko delaš z vsemi android boxi.

exactly. Lakka je kr soliden distro za taksen namen. Sem mel na svojem T95X, sam odsotnost bluetootha in manjko rama je rahlo dealbreaker. Hence Max.

Albatros je izjavil:

bbobst je izjavil:

Albatros je izjavil:

bbobst je izjavil:

hojnikb je izjavil:

polde66 je izjavil:

Tekoč kot solza.

Hvala!
vsec mi je ta ideja da lahko z sd img uporabljam drug sistem. po drugi strani je pa dual boot lazja opcija za izbiro sistema.

custom distrote kot so coreelec lahko na teh boxih uporabljas samo preko sd kartice. Tanix ima sicer opcijo dual firmwarea, kjer imas njihov build androida in libreeleca, sam ni prevec posrecena kombinacija.

bbobst je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Rabiš al ne rabiš, to ni poanta.
Zakaj pa si potem sploh testiral?
Stestiraj še drugo možnost.
Poanta je ,da nekdo potrdi, da 4k 265 na tem boksu iz libreeleca laufa tekoče , da polde666 ne bo pisal, da se zmišljujem.

chill nigga, testiral sem zaradi lastne radovednosti, ne za to ker rabim. za medio imam ryzen build, ki nima tezave z nicemer pa se zram bp poganja web browser ali kaksen starejsi spil.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

techuser ::

Ali je kakšna posebna razlika med filmi H264 in H265 glede kvalitete?

smrko ::

Fajli so manjši, razlike v kvaliteti ne boš opazil.

kvaliteta bo vedno odvisna od bitrejta oz. nastavitev kompresije pri samem encodanju. Ie iz enakega sourca bo 10MB hevc slabše kvalitete kot 100MB AVC.
#brezpodpisa

kanarin ::

Imam Beelink GT1 Ultimate (moj prvi android box) in zaradi stalnih težav mi je ratal skoraj neuporaben. Namreč ob bootu se pojavi rumeni napis "Beelink" - in tako tudi ostane. Potrebni so večkratni izklopi napajanja, da se zadeva dvigne. Sumim malo, da ga nekako motijo priklopljeni dodatki (microSD, USB disk, USB povezava z dodatnim daljincem), samo nisem pa 100% prepričan. Je imel kdo že podobne težave ?

Tudi sicer ko deluje ni to kar sem pričakoval - saj streamanje in predvajanje videa je OK, amapk tega niti ne uporabljam toliko, da bi nameščal in uporabljal še kakšne druge aplikacije in igre iz Google Play pa je uporabniška izkušnja bolj ali manj bedna. Zato razmišljam o zamenjavi z Android TV boxom, kjer zaenkrat nekako prideta v poštev Mi Box S (kot cenejša opcija) in Nvidia Shield (kot žel precej dražja in še vedno najboljša opcija). Nekako je bil eden glavnih (skritih) namenom uporabljat ta box tudi za gaming, bolj konkretno "retro gaming", ampak sem kar hitro obupal oz nimam ne časa in volje hekat in študirat kako kaj nastavit (zato tudi nisem nabavljal "maline"). Želim nabaviti čimbolj "plug and play" zadevo, vem da obstajajo razne verzije retro konzol (NES in SNES Mini, PSP, da ne omenjam nebroj kitajskih zadev) ampak to so zelo parcialne in omejene zadeve. Kot sem se pozanimal se zdi tukaj Nvidia Shield najboljša izbira, škoda le da ni cenejša. Kaj priporočate. A imajo kitajci kakšen spodoben Android TV box na voljo, ki je tudi HW dovolj zmogljiv za emulacijo starih konzol in iger ?

Meni ni več jasno nič. Iptv simple client na kodi 16 t-2 dela lepo, kanale menjuje gladko, sem in tja buffer se vklopi na urni interval.
Ampak! Kodi 17 in 18 katastrofa. Predvajanje šteka, menjavanje kanalov požre živce. Nastavitve so skoraj identične, strojno pospeševanje izkopljeno. Kje je finta? A so bolj strojno zahtevne novejše verzije kodija ali kaj?Tanix je res čudo..bolj kot se igram bolj siv ratujem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Albatros ()

Albatros je izjavil:

bbobst je izjavil:

Albatros je izjavil:

bbobst je izjavil:

hojnikb je izjavil:

polde66 je izjavil:

Tekoč kot solza.

Hvala!

Original dual boot rom ni OK ,ker slika trza, tako v libreelecu ,kot v androidu.
Več si lahko prebereš na freaktab.com.
https://forum.freaktab.com/forum/tv-pla...

GrX ::

Imam TX 3 mini na katerega sem vklopil zunanji disk za torrent fajle. Zanima me kako lahko temu disku dodam writable permissions.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GrX ()

"Original dual boot rom ni OK ,ker slika trza, tako v libreelecu ,kot v androidu.
Več si lahko prebereš na freaktab.com.
https://forum.freaktab.com/forum/tv-pla...

Uporabljam android rom, kasneje se bom igral z sd verzijo libreelec.
Težavo sem ugotovil v kodiju in sicer v sistem/player/videos-processing sem nabil hq scalers for scaling above na 100% in kljub raznim virom proti pustil strojno pospeševanje vključeno.
Naslednja stvar instaliral sem pod VideoPlayer InputStream dodatka : inputStream Adaptive ter RTMp Input.
Zaenkrat deluje iptv ok, vse razen šaltanje gor dol z smernimi tipkami. Naslednja misija....oh ja..po temu podvigu ugasnem box in se pokažem družini da sem še v istem gospodinjstvu

Na temo iptv trzanje:

Še boljša opcija je pod sistem/player/videos vključim sync playback to display, enable hq scalers for scaling above 0%. Strojno pospeševanje pa je vključeno.Če komu pride prav...
Lp

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

Je kdo ze namestil elementum na tanix tx max? Sem ga namestil ampak potem dobim notigcation "crashed on startup". Sem tudi burst rocno namestil pa ne pomaga...

MisterR je izjavil:

Je kdo ze namestil elementum na tanix tx max? Sem ga namestil ampak potem dobim notigcation "crashed on startup". Sem tudi burst rocno namestil pa ne pomaga...

Kater repository?oz.kateri zip si uporabil?
Lahko preizkusim na mojem

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

All in one iz uradne strani
http://elementum.surge.sh

rs1975 ::

Skoraj 10 let star Xtreamer bo zgleda počasi umrl in je potrebno nabaviti nekaj novega. Kaj priporočate za neko osnovno uporabo? Filmi se bodo predvajal preko zunanjega diska, največ mkv 1080 in 2160p. Bi pa moral imeti optični vhod, ker mi je zmanjkalo hdmi priklopov na receiverju za HT.

MisterR je izjavil:

Žal neuspešen poizkus. Kodi 18 in FTMC verzije ne prebavljajo tega dodatka. Zadeva de zažene nato parkrat zruši vse skupaj ter se ne odziva.
Ko bo kaj več časa se bom posvetil zadevi. Pomojem je trik v nastavitvah kam kaj kje hrani in remote dovoljenih. Kot vidim je to na bazi torrenta...
Ko smo že pri tem, kdo uporablja VPN in katero zadevo nuca?
Lp

GrX je izjavil:

Imam TX 3 mini na katerega sem vklopil zunanji disk za torrent fajle. Zanima me kako lahko temu disku dodam writable permissions.

Hvala!

Ve kdo??

chmod 0777 za mapo, v katero downloadaš torrente :)
#brezpodpisa

bart851 ::

Pozdravljeni!
Še moja izkušnja.
Po prebiranju te teme in teme nvidia shield sem bil v dilemi kaj nabavit. Lastil sem si že android boxe vsi so delovali bol muhasto. Ves čas se je nekaj zatikalo pri predvajanju, potrebno je bilo vedno nekaj nastavljati, prilagajati... Zato sem se odločil da nabavim nekaj konkretnega in ne predragega. Izbiral sem med intel nuc, nvidia shield in konzolami in na koncu prišel do zaključka:
- intel nuc : cenovno bi me prišel okoli 300€,
- nvidi shiled: okoli 200€,
- xbox one s 170€.
Odločil sem se za xbox one s. Nanj sem naložil Torrex pro (2,99$) in kodi (free). Po par dnevih preizkušanja deluje vse tipi topi, prebavi vse formate brez zatikanja.

Mare2 ::

bart851 je izjavil:

- xbox one s 170€.
Odločil sem se za xbox one s. Nanj sem naložil Torrex pro (2,99$) in kodi (free). Po par dnevih preizkušanja deluje vse tipi topi, prebavi vse formate brez zatikanja.

Probaj kak konkreten 4K film, pa poročaj. :)

rs1975 ::

A obstaja kaka app tudi za PS4?

smrko ::

Ne vem zakaj nekateri kar naprej nabijate o 4K, a si lahko že enkrat nabijete v glavo da nekaterim dol visi za to

damirj79 ::

Zato, ker je napisal da deluje vse tipi topi in da prebavi vse formate.

hojnikb je izjavil:

chmod 0777 za mapo, v katero downloadaš torrente :)

Kako nastavim? Je kak app za to?

Zgodovina sprememb…

damirj79 je izjavil:

Zato, ker je napisal da deluje vse tipi topi in da prebavi vse formate.

Saj podpira.
https://www.mimovrste.com/xbox-one/micr...

Piše: 4K Ultra HD

Standard 4K Ultra HD vam s štirikratno ločljivostjo v primerjavi s standardom HD prinaša najbolj čisto in realistično vizualno izkušnjo do sedaj. Xbox One S je edina konzola, ki podpira ogled 4K video vsebin prek pretočnih spletnih storitev, kot je na primer Netflix, ter ogled Ultra HD Blu-ray filmov z osupljivo vizualno podobo, ki jo zagotavlja visok dinamični razpon (HDR).

-----------

Napisal sem samo, naj proba kak konkreten 4K film, pa poroča. Moralo bi delovati. :)

smrko je izjavil:

Ne vem zakaj nekateri kar naprej nabijate o 4K, a si lahko že enkrat nabijete v glavo da nekaterim dol visi za to

Točno tako. Sicer imam 4K televizor, ampak si redkokdaj ogledam 4K film. Če pa že, pa si ga zarolam dirketno iz HDD.

GrX je izjavil:

smrko je izjavil:

Točno tako. Sicer imam 4K televizor, ampak si redkokdaj ogledam 4K film. Če pa že, pa si ga zarolam dirketno iz HDD.

Govora je bilo o napravi, ki podpira 4K. Normalen pogovor. Glej moje sporočilo - pojasnilo. Zakaj se ne smemo pogovarjat o 4K? Sploh, če deluje.

Ales ::

GrX je izjavil:

smrko je izjavil:

Zato da tisti bralci teme, ki jih 4k zanima, vedo kaj in kako bo delalo, če napravo kupijo.

Kaj nekomu v tej temi dol visi in kaj ne pa res nima nobene blage veze z ničemer. Tema je o boxih, kaj na njih dela in kako je čisto legitimno vprašanje.

webmaher ::

GrX je izjavil:

smrko je izjavil:

Za vaju so očitno CRT televizorji...čudim se zakaj zaboga sploh kupujeta android škatlice :)
Razvoj gre naprej, če nam je všeč ali pa ne...

webmaher je izjavil:

Za vaju so očitno CRT televizorji...čudim se zakaj zaboga sploh kupujeta android škatlice :)
Razvoj gre naprej, če nam je všeč ali pa ne...

OK. Eno so filmi, druga pa napredek pri T-2 operaterju. Baje imajo že dva (dva) programa v 4K tehniki. :)

---------
T-2 je v programsko shemo v začetku junija 2018 dodal nov program v ultra visoki ločljivosti. Poleg TravelXP imajo uporabniki sedaj na voljo tudi FunBox 4K, ki ponuja vse od dokumentarnih oddaj s področja narave, živalskega sveta, potovanj in ekstremnih športov, pa do glasbe, televizijskih serij in filmov.

http://www.blog.uporabnastran.si/2018/0...

Ales je izjavil:

GrX je izjavil:

smrko je izjavil:

Zato da tisti bralci teme, ki jih 4k zanima, vedo kaj in kako bo delalo, če napravo kupijo.

Kaj nekomu v tej temi dol visi in kaj ne pa res nima nobene blage veze z ničemer. Tema je o boxih, kaj na njih dela in kako je čisto legitimno vprašanje.

Kaj ni logično, da za ogled 4K vsebin kupiš pač bolj močnejšo napravo? Ne vem, meni se pač zdi...

To je nekako tako kot, da bi želel igrati God of War na prenosniku iz Hoferja za 350EUR...

Zgodovina sprememb…

@Mare2 webeš vse slovenske operaterje :)
Imamo legalno Netflix in travnike zelene še posebej to milo zimo :)
Drugače sem pa sfriziral HTPC, tako da mam vse Telemachove kanale v 4k HDR oz. HLG ... slika je na nekaterih kanalih in nekaterih scenah osupljiva in top of the pops :)

webmaher, a Telemach ima več teh programov 4K?

bbobst je izjavil:

Naštimal sem si CoreELEC, deluje vse kot po maslu. Box celo koristen postal. Edino kar ne deluje je ura na LCD zaslonu ampak to ni tako moteče ( verjetno nisem pravilen DTB image montiral).
Po tvojem postopku ( preverjeno ) deluje. Kar se kodija na Androidu tiče vse novejše verzije nimajo podpore za strojno pospeševanje ne za amlogic ne za rocketchip oz whatever kitajca.
FTMC je edina zadeva katera mi je gladko delovala , CoreELEC je pa poglavje zase.

Zgodovina sprememb…

Mare2 je izjavil:

se hecaš aneda...samo unga Stingray... ko so vsi skoz pr mir pa neki špilajo :D
Zdaj bodo uturili še Fashion in pol čez cajt edini pravi kar se mene tiče Sportklub 4K... ampak če se bodo norca delal s 16Mb/s tako kot v Srbiji naj ga kar zase obdržijo :))

meho7 ::

webmaher je izjavil:

Mare2 je izjavil:

se hecaš aneda...samo unga Stingray... ko so vsi skoz pr mir pa neki špilajo :D
Zdaj bodo uturili še Fashion in pol čez cajt edini pravi kar se mene tiče Sportklub 4K... ampak če se bodo norca delal s 16Mb/s tako kot v Srbiji naj ga kar zase obdržijo :))

Na satelitu imas podobno.
https://imgur.com/a/LQg497w
Razen ce najdes kaksen feed
Tle mas 4k sample feeda z 55mbps bitrateom (i7 minimum za predvajanje!)
https://mega.nz/#!NxlxFQ4I!5T0JRWEAct9LgvfAQaJcuPyi12y5MopBZPTMMsdht3U

žal mi je vrtljiva satelitska po četrt stoletja lansko leto odpovedala poslušnost in sem skuril dve sat kartici... sem se odločil, da počakam še kako leto in vidim kaj se bo dogajalo... kdo bi si mislil, da kolikortoliko brezhibno sliko kar se tiče športnih prenosov lahko dobiš samo še preko satelita oz feedov... no malo smo zašli....imam trenutno problem s "hudim" MX10, ki ne zmore gladko predvajati EON kanalov v živo, še posebno žogobrca... bi moral preflešat vse skupaj pa tega nikoli nisem počel... ker Netflix tudi ne gre bom zadevo verjetno prodal ... čakam Nvidio s ceno 157ojrov ali manj :)

damirj79 ::

meho7 je izjavil:

Tle mas 4k sample feeda z 55mbps bitrateom (i7 minimum za predvajanje!)
https://mega.nz/#!NxlxFQ4I!5T0JRWEAct9LgvfAQaJcuPyi12y5MopBZPTMMsdht3U

Intel i7 ali pa ena kitajska Android box škatlica za 30€...

ima kdo izkušnje z CoreELEC ?
hotel bi naštimati prednji zaslonček, da mi pokaže uro ( prikazuje samo boot izpis na zaslonu).
na spletu sem zaznal navodila za spremembo VDF fajla oz.konfiguracije, inštaliral sem tudi addon openvfd.
žal tukaj se mi ustavi, sklepam da bo potrebno preko samba share prekopirati vdf.cong na storage/.config .
Preko navadnih file manager/explorejev nemorem dostopat oz.kopirat na storage.
ima kdo izkušnje glede tega kaj in kako ?

navodila katera sem poguglau:
Goto Arthur's VFD repository here 511.
Download the configuration that matches your device and rename it to vfd.conf.
Copy the vfd.conf to /storage/.config on your device.
Install OpenVFD Service via the CoreELEC repository in Kodi.
Reboot and enjoy.
««
89 / 148
»»