» »

AMD Radeon HD 7900

AMD Radeon HD 7900

««
14 / 50
»»

FireSnake ::

Slike govorijo zase.

Pa tale zadeva se menda lepo navija
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Izi ::

FireSnake je izjavil:

Slike govorijo zase.

Pa tale zadeva se menda lepo navija

Vsekakor povozi GTX580. Je boljša in cenejša. Ampak več kot 400 EUR za grafično je še vedno absurdno.

Šele HD7850 bo imela normalno ceno okoli 200 EUR, HD7870 pa menda okoli 300 EUR.

NoBody- ::

Pozdravljeni

Zanima me kako je s priklopom treh monitorjev na to kartico. Namreč en monitor bi priklopil preko DVI, drugega preko DisplayPort, televizijo pa bi preko HDMI. Nekaj sem bral da bi potreboval aktivni pretvornik oz. kabel?

Ali je to res ali bodo vse tri naprave lahko bile istočasno priklopljene?

Lep pozdrav

Senitel ::

Če imaš enega preh DisplayPort je problem rešen.

frudi ::

7970 imajo priložen tudi aktiven (mini)displayport-dvi adapter, tako da ne rabiš nič dodatnega, tudi če nimaš displayport monitorja. Če praviš, da imaš monitor z displayport priključkom, lahko v tem primeru preko priloženega adapterja priklopiš še četrti monitor :).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Up to 6 displays supported with DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport.
Independent resolutions, refresh rates, color controls, and video overlays.

AMD se na uradni strani hvali, da lahko na eno grafično HD7970 priklopiš kar 6 monitorjev od katerih je vsak povsem neodvisen s svojo frekvenco, svojo resolucijo, ...
Kako to gre mi sicer ni čisto jasno, ampak verjetno dobiš priložen kakšen razdelilec za display porte, da lahko na vsak display port, ki sta 2 priklopiš po 2 monitorja, hkrati pa še po en monitor na DVI in HDMI, skupaj torej 6.

DisplayPort 1.2 podpira "daisy chain", tako da pripelješ DP na en monitor in potem na ta monitor priklopiš še en monitor.

PrimozR ::

Ja, ampak daisy chain omejuje resolucijo - mislim da max 1920 x 1080 za 2 oz (v to drugo sem prepričan) 1366 x 786 za 4 monitorje.

EDIT: pa te adpaterje oz. multiplikatorje naj bi bilo sprva mogoče kupiti že ob izidu serij 5000, trenutno pa se jih pričakuje šele letos poleti. Zamude pa to...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Ne nič ne omejuje. Omejitev je bandwidth, ki ga DP 1.2 zmore (17Gbps). 1920x1200 24bpp 60Hz je mal čez 3,3Gbps + nekaj overheada, tko da lahko daš 4 take monitorje v en daisy chain.

Če je tole res bomo proti jeseni lahko veselo šprintali v trgovine.

Mislil sem kupit nov mlinček v kratkem, ker ni nujno bom kar še počakal. Tako bosta Phenom II X6 1090 in Radeon 4770 še kar nekaj časa predla na mizi.

D3m ::

LOL. Počakajmo še par mesecev. Bo med tem AMD izdal 8000 serijo :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

FireSnake je izjavil:

Če je tole res bomo proti jeseni lahko veselo šprintali v trgovine.

A ti si en tistih, ki verjame vsem reklamam za pralne praške, ki vsi po vrsti v čisto belino spravijo belo majico, ki jo potopiš v borovničev sok? ;)
Kakšno reakcijo si pa pričakoval od Nividiinega marketing oddeleka? Si mislil, da bodo izjavili: "AMD nas je tako povozil, da smo razvoj naslednje serije grafičnih kar prekinili."
Edini možen odgovor je bil pričakovan in sicer: "AMD nas ni impresioniral, naš naslednji izdelek bo boljši." ne pove pa to popolnoma nič.
Vsakomur je jasno, da mora biti Nvidiin naslednik Kepler vsaj za malenkost hitrejši kot je sedaj HD 7970, ker drugače si bodo naredili sramoto pa še nihče ne bo kupoval njihovih kartic. Ampak je pa vsakomur prav tako jasno, da bo Kepler občutno dražji od primerljivega AMD-ja in to tudi piše na linku, ki si ga podal. In tudi če bo Nvidia začela malo spuščati svoje navite cene, ker jih bo morala, ima AMD še zelo veliko manevrskega prostora glede cen.
Ker so Nvidine cene grafičnih visoko v oblakih je tudi AMD svoje cene hudo dvignil, pa so kljub temu še vedno precej cenejši od Nvidie. AMD tako lahko cene svojih grafičnih spusti tudi za 50% pa bo še vedno imel dobiček, ampak glede na Nvidio, bo AMD kot kaže lahko svoje cene še dvignil.

Če bereš med vrsticami, tista Nvidina izjava pomeni, da so v resnici ta hip že precej prestrašeni in že skoraj panični.
Jaz in verjetno tudi vsi ostali kupci grafičnih si želimo, da bi bil Kepler čim boljši, ker tole divjanje cen grafičnih je popolnoma ušlo iz vajeti.
Grafične kartice so bile vso zgodovino računalništva primerljivih cen kot procesorji. Sedaj pa za 200 EUR dobiš hud procesor že skoraj najvišjega razreda, grafična za 200 EUR pa je že precej žalostna in skoraj nižji srednji razred. Najvišji razred pa dosega cene okoli 600 EUR, kar je toliko kot stane kompleten računalnik najvišjega razreda brez dodatne grafične kartice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Steinkauz ::

Jst počakam novo serijo nvidie, če bo za kej(al pa da vsaj amdju mal cene zniža) potem pa počasi kupim novo.
Hd 4850 mi sicer še vedno lepo služi pa je že 3 leta stara, takih graf kot je bla 4850 manjka, ko dobiš ogromno za 150eur.

Se mi zdi pa glupo dat za grafo več kot 200eur, kaj šele 500eur+

Kaj jaz verjamem in kaj ne je povsem nepomembno.

Izi je izjavil:

Ker so Nvidine cene grafičnih visoko v oblakih je tudi AMD svoje cene hudo dvignil, pa so kljub temu še vedno precej cenejši od Nvidie.

S tem se pa nikakor ne morem strinjat. Namreč: cena AMDjeve nove splavitve je točno tam kamor, po zmogljivosti, tudi spada.

Izi je izjavil:

AMD tako lahko cene svojih grafičnih spusti tudi za 50% pa bo še vedno imel dobiček, ampak glede na Nvidio, bo AMD kot kaže lahko svoje cene še dvignil.

A si resen? Ni to Radeon HD 3870 za 500 €, ki bi bil res zlaka 50% cenejši. Tudi AMD, kao zagovornik majhnih modularnih čipov, dela trenutno vse prej kot majhne čipe. 7970 za 250 € bi bil za potrošnike super, za AMD pa bolj strel v nogo.

_Enterprise_ ::

Izi je izjavil:

grafična za 200 EUR pa je že precej žalostna in skoraj nižji srednji razred. Najvišji razred pa dosega cene okoli 600 EUR, kar je toliko kot stane kompleten računalnik najvišjega razreda brez dodatne grafične kartice.
seveda, gtx 560 je nedvomno žalostna, saj je sposobna zgolj poganjati vse špile na 1080p na nekem pametnem maksimumu (beri: nasprotje od neumnega maksimuma, kot je recimo metro 2033 na dx11 in AAA, ki ubije fpsje še tako močni beštiji zaradi poplave kalkulacij)

RC14 ::

Se strinjam z IZI-jem.
Za 200 eur res dobiš srednjo žalost. In tako, kot je nekdo zgoraj napisal, kje so tisti časi, ko si dobil skoraj top grafično za 200 eur. To so ble 4850 in 4870. Temu se je pa res reklo ugodno oz pameten nakup.
Bo treba počakat konkurenco,da vidimo primerjavo in posledično znižanje cen AMD-jevih produktov.
Če bo nvidia res šele jeseni splavila ven svoje kartice, je čist možno, da bo takrat AMD že imel pripravljeno osveženo serijo grafičnih kartic in posledično znižanje 7890 in 7950 kartic. Za tako ceno,kot so trenutno, pa naj kr ostanejo na policah.

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Ne bojo ostale na policah. :D Ampak se lepo prodajajo naprej.
|HP EliteBook|R5 6650U|

_Enterprise_ ::

čak a se vi zajebavate al ste nesposobni z 200 evrov vredno grafično igrati špila na najvišjih nastavitvah? 6870 dobiš za 170€ pa dvomim da je pol slabša od 7970

ABX ::

RC14 je izjavil:

Se strinjam z IZI-jem.
Za 200 eur res dobiš srednjo žalost. In tako, kot je nekdo zgoraj napisal, kje so tisti časi, ko si dobil skoraj top grafično za 200 eur. To so ble 4850 in 4870. Temu se je pa res reklo ugodno oz pameten nakup.
Bo treba počakat konkurenco,da vidimo primerjavo in posledično znižanje cen AMD-jevih produktov.
Če bo nvidia res šele jeseni splavila ven svoje kartice, je čist možno, da bo takrat AMD že imel pripravljeno osveženo serijo grafičnih kartic in posledično znižanje 7890 in 7950 kartic. Za tako ceno,kot so trenutno, pa naj kr ostanejo na policah.

Lp

Jap, pomanjkanje konkurence in cene so katastrofalne. Jaz sem si ubodel 570, po tem ko sem ugotovil po kakšnih cenah se bojo prodajale nove ATI kartice.
V kontekstu so vredne svoje cene, ampak 500E za kartico je preveč, še 300E ki sem dal je preveč.
150-200E je prava cena.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

M-XXXX ::

Jap, pomanjkanje konkurence in cene so katastrofalne. Jaz sem si ubodel 570, po tem ko sem ugotovil po kakšnih cenah se bojo prodajale nove ATI kartice.
V kontekstu so vredne svoje cene, ampak 500E za kartico je preveč, še 300E ki sem dal je preveč.
150-200E je prava cena.

Včasih je bila top kartica cca 120-130k sit, kar bi zdaj naneslo ene 600-700€... Samo razvadili smo se, ker je bilo nekaj časa vse skupaj izjemno poceni...

RC14 ::

Samo razvadili smo se, ker je bilo nekaj časa vse skupaj izjemno poceni...

hm razvadili,bi prej rekel, da so bile tisto normalne cene,danes pa so krepko pretirane.
In ja, res so bile včasih takšne cene za grafično, ampak z to razliko, da takrat ni bilo "recesije", danes pa smo v času "recesije", cene pa, kot da živimo kot lordi:|

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

eieieie1 ::

M-XXXX je izjavil:

150-200E je prava cena.

Včasih je bila top kartica cca 120-130k sit, kar bi zdaj naneslo ene 600-700€... Samo razvadili smo se, ker je bilo nekaj časa vse skupaj izjemno poceni...

Nakoč je bil loto nekaj miljonov tolarjev WAU, danes je nekaj miljonov evrov.

Nekoč je bilo miljon dolarjev ogromna vsota denarja, danes več ni. Nevem kaj vam je finta še zmeraj s temi tolarji preračunavat, pa kako je bilo vse poceni. Tudi plače so tolko višje kot nekoč v tolarjih.

RC14 je izjavil:

Se strinjam z IZI-jem.

Lp

Kaj je pa narobe s 6850, ki stane 150 €? Meni zaenkrat na 24'' zadošča, ne vem če je bila serija 4800 na 1920 x 1200 tako zrelaksirana, kot tole. Je pa res, da igram večinoma indie igre.

RC14 je izjavil:

Samo razvadili smo se, ker je bilo nekaj časa vse skupaj izjemno poceni...

hm razvadili,bi prej rekel, da so bile tisto normalne cene,danes pa so krepko pretirane.
In ja, res so bile včasih takšne cene za grafično, ampak z to razliko, da takrat ni bilo "recesije", danes pa smo v času "recesije", cene pa, kot da živimo kot lordi:|

Lp

A dej no dej, a si upošteval inflacijo? Torej koliko kupi 140 jurjev takrat oz. 600 € danes? Pa plače, ki so bile okrog 100 jurjev takrat in 1000 € danes?

AMD naredi novo najzmogljivejšo kartico in jo ceni temu primerno, tukaj pa že vsi v jok in stok kako drage so postale. Kot že rečeno, tista poceni anomalija je bila prav to, anomalija, ne pa normalnost. Sprožil jo je AMD, ko je začel štancati dobre in majhne čipe za majhen denar. In nVidia je morala slediti. Danes sta oba spet na programu velikih čipov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

123_meni ::

Kje najdem podatke kako se OC HD 7970?

Imam ATI 7970 sapphire in me zanima kako jo navijem da bo pokala, a ne počla :)

LP

Uuuuuuuuu. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Skyman ::

Gpu clock gre na 1000gMHz k nc :D memory pa na 1450

Jutr sporočim teste danes nimam časa.

Rezultat z 3DMark Vantage je 19511 Za GPU Score in 17213 za CPU Score
(ATI 5870 in i5-750) Skupno P18880.

fireX88 ::

yo
ker sem zopet prisiljen da skacem na net samo z mobitelom, bi prosu ce bo kdorkoli zasledu kaj o seriji 78xx naj prlepi link.. ce se ne motim naj bi bila tale serija ter 7950 relisana v roku tega tedna?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

mihco ::

fireX88 je izjavil:

yo
ker sem zopet prisiljen da skacem na net samo z mobitelom, bi prosu ce bo kdorkoli zasledu kaj o seriji 78xx naj prlepi link.. ce se ne motim naj bi bila tale serija ter 7950 relisana v roku tega tedna?

DANES.
- http://www.tomshardware.com/reviews/rad...
- http://www.anandtech.com/show/5476/amd-...

Sicer bo treba pocakati, da se cene normalizirajo, ampak prvi vtis je razocaranje. 7970 je brez konkurence zato je cena po kateri se prodaja razumljiva. Ampak prodajati 7950 za enako ceno kot gtx580(ki je mimogrede stara vec kot eno leto in popolnoma enako zmogljiva) je pa rahlo smesno. Ill pass...

Je vredna nakupa samo če navijaš, stock speed ni ne vem kaj.

JC Denton ::

Vredna je nakupa tudi, če ti je pomembna nizka poraba. Saj dobiš performance od gtx580 z manjšo porabo. Je pa res, da bi lahko AMD izdal te kartice s konkretno (10%) višjimi clocki in se na porabi nebi tako bistveno poznalo.

15.2.2012 bodo izšle 77xx
marec 2012 - 78xx
q2 2012 -7990

78xx sele marca..pa te niso normaln

Xserces ::

Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

BALAST ::

Dražje so kot sem pričakoval, ampak do spomladi bo zagotovo padla HD7950 na 350€.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Xserces ::

Skyman je izjavil:

http://www.computerbase.de/artikel/graf... test 7950 v CF

skoda ker ni 570 SLI pa 580 SLI v testu... me res zanima
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

123_meni je izjavil:

Jutr sporočim teste danes nimam časa.

Rezultat z 3DMark Vantage je 19511 Za GPU Score in 17213 za CPU Score
(ATI 5870 in i5-750) Skupno P18880.

No rezultati še z ATI 7970

3DMark Vantage je 30911 Za GPU Score in 17119 za CPU Score
(ATI 7970 in i5-750) Skupno P25730.

Po pravici povedano sem kar razočaran :(

FPS v BF3 se niso veliko spremenili še vedno tarnajo od 70-40 s tem da imam nastavitev na HIGH in resolucijo 2550x1440
Zdej pa ne vem ali se mogoče kaj driverji od ATI5790 slabo odstranil ali pa ne vem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fireX88 ()

Gigahertz ::

Janac ::

kdaj pride 7870, 7850 in nizji modeli?

darkkk ::

15.2.2012 bodo izšle 77xx
marec 2012 - 78xx
q2 2012 -7990

(JC Denton, malo višje)

http://www.brightsideofnews.com/news/20...

Hmnja, skoraj prepričan sem, da bomo dobili še 1,5 GB 7950, sploh ker ni referenčnih zasnov. Ne morem se pa odločiti, če bi bil 1 GB 7870/50 dobra stvar ali ne. Cenovno definitivno ja, ampak zmogljivosti ima že kar precej. No po drugi strani naj bi bila tam-tam oz. malo hitrejša od 'para' v seriji 6900, 6950 pa je lepo pokazal, da med 1 in 2 GB pri 1920 x 1200 in manj skoraj ni razlike.

Torej ja, we want 7850 1 GB! :>

evo 7950 je ze na SLO policah agt 507€ pr dinokompu pa dobis 7970 za 504€ :D..dinokomp ima ceno 448€

ce sene motim bojo 7870/50 verizje po 2gb
kasnejsa 7890 pa celo 3gbz 320 bit vodilom! za 7890 nism ziher za 7870/50 bi pa dal skor roko v ogenj da bo..to oz glva pisem k se mi neda z telefonom iskat po netu kolk rama bojo mele!

7870/50 bo verjetno na nivoju 6950/70 560/570 (driverji od ATI so trenutno sranje in zgubijo po 10/20% v kar nekaj igrah), tako da niso ne vem koliko zanimive kartice, razen če se bo sprožila cenovna vojna in bojo na razpolago za 200E.

sej katera nova serija je pa mela driverje od zacetka 100% delujoce..nobena tudi nvidia ne!
pa cas bi bil,da nehate trollat s takimi stvarmi!
in da, 7870/50 bo v rangu 6970/50 mogoce malenkost boljsa oz v rangu 570.. to je blo govora ze v tej temi! in trenutna 560 se neda primerjat z 6970/50 ampak bolj z 6870!!

imaš 3 verzije 560

GrimReaper ::

Skyman je izjavil:

evo 7950 je ze na SLO policah agt 507€ pr dinokompu pa dobis 7970 za 504€ :D..dinokomp ima ceno 448€

Te cene so kr neki, isti performance dobiš z dvema GTX460 ali HD6850, ena nova pride 150€, rabljena 100€.
Jest ko že mam GTX460 SLI lahko čakam še v nedogled da pride ena kartica z enako zmogljivostjo, pa da je pod 250€. Sicer pa če menjaš, menjaš na vsaj 1.5-2x performans.
Najbrž bo zame šele Geforce 700 serija čez leto in pol do dve leti.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

BALAST ::

Grim saj ne delajo kartice samo zate! :D

Bodi srečen da se premika razvoj, še cene se naj prilagodijo krizi pa bodo vsi srečni.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
««
14 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti