» »

AMD Radeon HD 7900

AMD Radeon HD 7900

««
42 / 50
»»

Janac ::

Tisti, ki imate 7870 Tahiti LE, imate Elpida ali Hynix RAM-e?

Dejan99 je izjavil:

Tega imam
Edit: Model imam sicer isti, vendar se amperaže na nalepki malo razlikujejo. +12V1 je 15A, +12V2 je pa 14A

Toplo odsvetujem.

Nabav nekaj boljšega, obvezno!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Rokim ::

Prjatu nabavu 7870 Le ves vesel kljub temu da mu je 100 folka rekl naj ne uzema AMD,po parih dneh testiranja in igranja je že klical na Dinokomp če lahk zamenja za obično gtx 660.Ni verjel da je amd skret,no pol se je spametoval.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: mihco ()

FlyingBee ::

kaj točno je šlo narobe ... ve se, da se te grafične precej grejejo, kaj še ?

D3m ::

Rokim je izjavil:

Prjatu nabavu 7870 Le ves vesel kljub temu da mu je 100 folka rekl naj ne uzema AMD,po parih dneh testiranja in igranja je že klical na Dinokomp če lahk zamenja za obično gtx 660.Ni verjel da je amd skret,no pol se je spametoval.

Toliko "bullshita" pa še ne. Malo več informacij bi lahko podali.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Baje mu gre ta 7870 myst edition za šalo čez 80°C brez da bi overklokal,določeni špili štekajo kao slabi driverji,fpsjov piše full a kr neki lagira slika prav,a največ igra pa planetside2 pa prav da ma manj fps k sošolc na gtx 660 pa slika ni tok lepa in tekoča "kao",pa je reku da bo 660ko uzel. Drgač pa jz osebno verjamm da je ta 7870LE jača k gtx 660,sam zgleda ni use u shaderjih pa ropih pa tmujih.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

Naj jo posodi tebi in poročaj, kako tebi deluje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Halfdead987 ::

Lol,moja je zelo tiha in hladna.
In vse igre delajo lepo. Tiste, ki pa ne je pa problem v igri. Se da fixat ;)

Enron x86 ::

Jaz imam pa obratno izkušnjo. Prej vedno Nvidia, zdaj sem pa tole vzel in me je bilo strah, da bo kakšna velika razlika (npr. da bo treba kalibrirat monitor, da bojo v redu barve itn.). Potem sem pa ugotovil, da je vse en isti k. in sem zelo zadovoljen.

lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

medenko ::

bestbuy

Gigabyte Radeon HD 7950 3GB GDDR5 + Never Settle Reloaded

289,90€ - cca 35€ za igre + 6,90€ ptt

imajo pa na hoh.de spet POWERCOLORjevo na zalogi!!!!!

PowerColor Radeon HD 7870 Myst. Edition 2GB GDDR5 + Never Settle Reloaded :D

Wtf ? 289? Bila je 256..

brez kuponov verjetno?

Avgusta-nvidia in Oktobra-amd pride nova serija graf,in bo baje 8870 močna k 7970.Tko da ker še ni nabavlu naj počaka.Roko na srce te 7870Le so grafe z fail čipi k niso zadovoljil standarda za 7950,lahko rečemo ostanek,nvidia je pa tud umetno zabremzala skor celo 600 serijo z limitiranim bandwithom in power limitom.Đabe zdej karkol uzemat k je oboje že skor zgodovina,nova serija obeh firm pa bo full bolša kot trenutni seriji.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: mihco ()

Kakšen vir Rokim?
|HP EliteBook|R5 6650U|

nVidia sigurno ne pride pred AMDjem.

Z kuponi ;)

Pa poštnina ni 6,90€ ampak čez 14,90€.

Zgodovina sprememb…

ja nevem a lahko kle pastam stran al ne?

aja sej res 14,90€ no ja še vedno ugodno. rokim: meni se načeloma ne mudi...imam gtx 460.

Rokim je izjavil:

ja nevem a lahko kle pastam stran al ne?

Lahko.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokim ()

8870 bo potem konkurent nekako 7870xt, ker imata oba 256bitno vodilo....kar je manj je drek :P

Ali pa celo konkurent 7950. Če se ne motim je HD 8000 GCN 2.0

Ker recimo HD 7790 je "GCN 1.1"
|HP EliteBook|R5 6650U|

Amd grafe med sabo lahk primerjaš po pixel rate,texture rate in bandwithom.Največ pa po Floating-Point performance.Jz vidm da bo 8870 dost bolša k 7950boost.Raje malo bolje poglej...

Rokim je izjavil:

Avgusta-nvidia in Oktobra-amd pride nova serija graf,in bo baje 8870 močna k 7970.Tko da ker še ni nabavlu naj počaka.Roko na srce te 7870Le so grafe z fail čipi k niso zadovoljil standarda za 7950,lahko rečemo ostanek,nvidia je pa tud umetno zabremzala skor celo 600 serijo z limitiranim bandwithom in power limitom.Đabe zdej karkol uzemat k je oboje že skor zgodovina,nova serija obeh firm pa bo full bolša kot trenutni seriji.

Brez dokazov mi ne boš sral po AMDju. Pa si vedel da je 7950 tudi fail čip ki ni prestal testa za 7970 itd?AMD nima veze s kakšnimi hlajenji razpolagajo partnerji torej ne mores valiti krivde direktno na AMD...mislim omg...

Si pa tudi že v eni drugi temi sral z nereničnimi zijavami brez podlage.

Obvoz mimo takih oseb...

Ja hvala za popravek,tahiti Le je fail od faila od primary chipa,pač že uno čist u p. čip pa so dal pol čipe k delajo še okol 70% v 7870LE serijo,itaq kaj češ s tako škart robo a morjo se jih znebit pa še neki bojo zaslužl.Čisti plus za AMD

Ajuj,spet eden s partisa. Pravi čudež, da moja sploh deluje,ane?
Pa da poganja skoraj vse na max (Crysis 3 je vsaj 25fps,ni pa playable) je tudi čudež, ne?

miraldi ::

Halfdead987 je izjavil:

Ajuj,spet eden s partisa. Pravi čudež, da moja sploh deluje,ane?
Pa da poganja skoraj vse na max (Crysis 3 je vsaj 25fps,ni pa playable) je tudi čudež, ne?

Pa moja tud ;-) Sicer ni Tahiti Le ampak poganja pa vse gladko pa še hladna/tiha je.
Neverjamem, da se na 80'C greje.
Če se pol je defektna!

Nvida je pa TOP an! Preplačaš za isto/slabšo zmogllivost kot pri AMDju.
Razen tistih k uporabljajo CUDA.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Tudi meni je šla na stock marsikdaj preko 80°C, seveda se pa ob takem primeru zvišajo obrati ventilatorja.

Cuda,PhysX,adaptive v-sync,fxaa.Tale v-sync je full dobra stvar.Kaj ma pa amd?

Eyefinity,TressFX
OpenCL.
Physx uporablja zelo malo iger.
What 'bout MSAA?

hojnikb ::

Halfdead987 je izjavil:

Eyefinity,TressFX
OpenCL.
Physx uporablja zelo malo iger.
What 'bout MSAA?

tressfx pa opencl ma tudi nvidia lahko..

Rokim je izjavil:

Cuda,PhysX,adaptive v-sync,fxaa.Tale v-sync je full dobra stvar.Kaj ma pa amd?

več vrama in večji memory bandwidth, bolši p/p, never settle bundle...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

nVidia ima sicer še 3D vision,ki je svetlobna leta pred AMDjevim.

Eyefinity je da je možno več monitorjov to ma tud nvidia,open cl majo use,msaa lahk laufaju use,tressFx uporablja še 5x manj iger kor Physx.Ja več rama in memory bendwith sej ta nadvlada se bo končala veš čez ene par mescov ko nova serija nvidie pride,tko da amd ma res samo TressFX to je pa to

Ne,tega nVidia nima. Max 2.
OpenCL je bila zgolj primerjava CUDI,ki bo izumrla.
MSAA je isto kot FXAA. Tako da FXAA ni nobena prednost. Mogoče 1-2 fpsja manj porabi.
TressFX je šele prišel,Physx obstaja že par let.
Haha,dvomim da bo nVidia pofixala to ;)

Nvidia ima odgovor na AMD eyefinity od serije 6xx naprej vendar ni tako dovršen in izpopoljen kot AMD eyefinity.

Fxaa je isto k Msaa ja s tem da ful manj grafo obremenjuje,zdi se mi da je to boljše ne isto

nehajte flejmat AMD-NVIDIA war ampak se posvetite na temo.

Gigabyte Radeon HD 7950 WindForce 3X 3GB GDDR5

270€.

galu ::

http://www.dinokomp.at/product_info.php...

Raje tu.

Baje se da garancijo tudi v Sloveniji uvelavljat (isto kot dinokomp.si)
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Senitel ::

Da razčistimo zabluze zadnjih nekaj postov:
-MSAA ima vsaka grafa od prvega GeForce-a dalje (pa še prej se mele). Na kar je prvi avtor ciljal je MLAA, ki je softwareska implementacija in lahko dela na vseh grafičnih.
-TressFx je zadeva, ki mora bit implementirana v igro in je odvisna samo od DX11 in teče tudi na GeForce-ih. Isto kot MLAA v Max Payne 3 (al kaj je že bil prvi špil s tem), samo da z MLAA lahko driver posili špil z TressFX pa ne.
-Eyefinity: Če je to bolj dovršeno, da lahko poganjaš 6 monitorjev namesto 4 potem sure... Zadnja generacija iz obeh taborov pa lahko poganja vsaj 3 monitorje.
-CUDA ne bo kar tako izumrla.

dogo ::

Rokim je izjavil:

Ja hvala za popravek,tahiti Le je fail od faila od primary chipa,pač že uno čist u p. čip pa so dal pol čipe k delajo še okol 70% v 7870LE serijo,itaq kaj češ s tako škart robo a morjo se jih znebit pa še neki bojo zaslužl.Čisti plus za AMD

Ne vem kje ti vidiš kaj narobe v vsej tej kolobociji, jaz osebno, ne glede na to, da sem kupil omenjeno grafo vidim le pluse. Grafa je bila v enakem cenovnem segmentu kakor vse ostale 7870 grafe in to je le plus za kupca oz. končnega uporabnika. Če gledamo le cene na trgu pri nas je bila razlika med 7950 in 7870 le cca 100 evrov +- kak evro, rezultati obeh pa v veliki večini le do maksimalno 15% slabši, medtem ko je navadno 7870 prehitela na celi črti.

Nisem sicer ne vem kakšen poznavalec, ko se govori o arhitekturah procesorjev(zato naj me kdo popravi, če je temu drugače), ampak mislim, da tudi intel dela podobno naprimer v primeru sandy bridge procesorjev, dvomim, da sta npr. i5 2500 in i5 2300 kaj drugačna razen po frekvenci delovanja, katerega pač 2300 ni bil zmožen, posledično manjši performance in nižja cena, vendar še vedno 4 jedrnik. Spomni se npr tudi phenom 2 serije procesorjev, ko so nekateri odklepali 2 jedrnike v 4 ,vendar pač pri amdju niso le ti prestali testa 4 jedrnika, posledično prodaja kot 2 jedrnik, itd. sigurno se najde tudi kakšna podobna situacija pri nvidia znamki.

In preden dobim kak nadvse jezem odgovor, le v vednost imel sem že več grafičnih iz obeh strani in ima vsaka stran svoje prednosti kot slabosti in ne preferiram ne ene ne druge, kupujem kar se mi zdi najbolje p/p. Kupovati le nekaj ker si pač fan je eno (vsak ima priljubljene znamke), izdelek preplačati ker je pač premium in ti je nekdo omenil, da je boljši kot nekaj drugega brez nekih tehtnih dokazov/testov pa je bodisi nevednost bodisi neumnost posameznika.

Se opavičujem vsem za rahel off topic, ampak me določene zadeve rahlo ujezijo.

On topic Dvomim, da bi 8-ma serija amd kartic naredila tak preskok kot je to storila iz 6-te na 7-dmo.

8 serija ne bo tak preskok, bo pa 9 serija

tahiti LE je P/P super, P/W gnil, ampak če te ne moti, potem ok

samo gledati po P/P je z vidika budgeta racionalna odločitev, ampak kot si omenil, ti tako delaš in nisi edini, smo pa tudi taki, ki še kaj drugega poledamo

pri CPU-jih je resnično ne smiselno i5 3570 kupit namesto i5 3330, če pa misliš navijati potem pa s k končnico in je stvar rešena, saj je le eden tak v i5 seriji

Zgodovina sprememb…

P/W gnil? kaj je to P/W ?

Performance per watt. Kar sicer nikogar ne zanima.

mihco ::

Halfdead987 je izjavil:

Performance per watt. Kar sicer nikogar ne zanima.

z dobrim razlogom...razlike so smesno majhne.

niso tako smešno majhne in če je več takih, glede na to da je sistem zgrajen iz različnih komponent, jih lahko potem sešteješ in v nekaterih primerih je že vse razen smešno

posledica je tudi hitrejše vrtenje ventilatorjev oziroma več le teh in smo tam, kar se tiče glasnosti

nazaj k tahiti LE, glede na P gain je porast W več kot smešno velik, veliko na račun hitejšega cocka od stock 7950, čipa pa sta enaka ... da ne omenjam galsnost vseh izvedenk razen sapphire, pa še to ni čudež ... cena pa je, ampak kot rečeno, saj ni čudnega glede na izvor le-te

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

niso tako smešno majhne in če je več takih, glede na to da je sistem zgrajen iz različnih komponent, jih lahko potem sešteješ in v nekaterih primerih je že vse razen smešno

posledica je tudi hitrejše vrtenje ventilatorjev oziroma več le teh in smo tam, kar se tiče glasnosti

nazaj k tahiti LE, glede na P gain je porast W več kot smešno velik

In ka zej če je? 98% folka ma overkill PSu glede na konfig, takod a ej tvoja izjava nepomembna!

katero LE imaš, kolko je glasna ... kje imaš računalnik in kakšne temperature imaš poleti tam ... poročaj poleti

Xserces ::

res da ni 79xx serija ampak tole je hudo ;)
Passive 7850 :O
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

O Marička, kar pasivna :O
|HP EliteBook|R5 6650U|

mihco ::

Senitel je izjavil:

Da razčistimo zabluze zadnjih nekaj postov:
-MSAA ima vsaka grafa od prvega GeForce-a dalje (pa še prej se mele). Na kar je prvi avtor ciljal je MLAA, ki je softwareska implementacija in lahko dela na vseh grafičnih.
-TressFx je zadeva, ki mora bit implementirana v igro in je odvisna samo od DX11 in teče tudi na GeForce-ih. Isto kot MLAA v Max Payne 3 (al kaj je že bil prvi špil s tem), samo da z MLAA lahko driver posili špil z TressFX pa ne.
-Eyefinity: Če je to bolj dovršeno, da lahko poganjaš 6 monitorjev namesto 4 potem sure... Zadnja generacija iz obeh taborov pa lahko poganja vsaj 3 monitorje.
-CUDA ne bo kar tako izumrla.

se strinjam z napisanim...
Ce stvari postavimo v pravilno perspektivo:
-FXAA je podobno ne/uporaben kot MLAA
-TressFx je sicer gimmick, ki pa bo verjetno premalo uporabljan ali slabo implementiran(isto velja za izkljucno nvidin physx)
-Eyefinity/Surround , HD3D/3D Vision - enakovredno?
-"CUDA sicer ne bo izumrla", ne bo pa nikoli uporabna stvar za domace uporabnike ali pretirano ucinkovita na consumer/gaming based hardware-u. Smesni so tisti, ki priporocajo nvidio, ker ima "cudo" samo zato ker bo uporabnik npr. urejal fotografije v photoshopu :S

Torej, ce potegnemo crto pod vse nima noben tabor nekih izrazitih prednosti. Tako je edini argument za odlocanje price/performance index, kjer pa nvidia pogrne v cisto vseh cenovnih razredih.

hojnikb ::

Xserces je izjavil:

res da ni 79xx serija ampak tole je hudo ;)
Passive 7850 :O

ko bi še kake močnejše low profile zadeve začel delat..
trenutno je 7750 najmočnejša zadeva ki se jo da dobit..
#brezpodpisa

Adobe je naznanil podporo OpenCL za photoshop in podobno, tako, da CUDA v bodoče ne bo edina izbira na listi.

Vir: http://www.amd.com/us/press-releases/Pa...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()
««
42 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti