Forum » Programiranje » [c#] Application.Exit vs. Form.Close
[c#] Application.Exit vs. Form.Close
KernelPanic ::
Spostovani soforumasi!
Imam eno vprasanje! Imam GUI aplikacijo z enim oknom (glavno in edino okno - Form class), ki ga je zgeneriral generator ob novem projektu. Kaksna je razlika med zaprtjem okna z Application.Exit in Form.Close ter Form.Dispose? Namrec, ta aplikacija komunicira z bazo in me predvsem zanima, kaj se zgodi z BackgroundWorker threadom znotraj te aplikacije, ki bere podatke iz baze ter povezavami na bazo, ce zaprem aplikacijo z Application.Exit ali pa z Form.Close. Kateri je boljsi pristop?
Lp,
M.
Imam eno vprasanje! Imam GUI aplikacijo z enim oknom (glavno in edino okno - Form class), ki ga je zgeneriral generator ob novem projektu. Kaksna je razlika med zaprtjem okna z Application.Exit in Form.Close ter Form.Dispose? Namrec, ta aplikacija komunicira z bazo in me predvsem zanima, kaj se zgodi z BackgroundWorker threadom znotraj te aplikacije, ki bere podatke iz baze ter povezavami na bazo, ce zaprem aplikacijo z Application.Exit ali pa z Form.Close. Kateri je boljsi pristop?
Lp,
M.
commissar ::
Poglej si točno v msdn, ker so neke finte (form.Closing eventi se ne izvedejo ob Application.Exit() se mi zdi) ampak v osnovi je tako:
Form.Close zapre samo to formo, razen če je ta forma vezana v main loop.
Application.Exit konča aplikacijo in vse forme
lp
Form.Close zapre samo to formo, razen če je ta forma vezana v main loop.
Application.Exit konča aplikacijo in vse forme
lp
Ericssony ::
Application.Exit je "nežen" način zapiranje aplikacije.
Najbolj "brutalna" načina pa sta Environment.Exit in Environment.FailFast
Za WinForms je najboljši pristop Close.
Najbolj "brutalna" načina pa sta Environment.Exit in Environment.FailFast
Za WinForms je najboljši pristop Close.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] problem pri zapiranju aplikacijeOddelek: Programiranje | 2217 (1855) | KernelPanic |
» | [C#] Spreminjanje fahrenheitov v celzijeOddelek: Programiranje | 1355 (1210) | blackwing |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1396 (1221) | jizzer |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2101 (1906) | darkolord |
» | [Visual studio .NET] Rabim pomočOddelek: Programiranje | 1589 (1431) | darkolord |