Forum » Izdelava spletišč » Charseti v html
Charseti v html
Seadoo ::
Kateri charset uporabljate pri izdelavi slovenskih strani?
A imate raje iso-8859-2 ali windows-1250? A je sploh kakšna razlika za uporabnika? Sej itak ima večina slovenskih uporabnikov v brskalnikih podprta oba charseta, s strani pisca html strani pa je tudi eno in drugo enako lahko izvedljivo. Kje je pol tu fora???
A imate raje iso-8859-2 ali windows-1250? A je sploh kakšna razlika za uporabnika? Sej itak ima večina slovenskih uporabnikov v brskalnikih podprta oba charseta, s strani pisca html strani pa je tudi eno in drugo enako lahko izvedljivo. Kje je pol tu fora???
Out of my mind. Back in five minutes.
markz ::
ja, tudi moje mnenje je tako...
mislim da iso-8859-2 dela bolje tudi v drugih osih... linux postaja vse bolj popularen...
mislim da iso-8859-2 dela bolje tudi v drugih osih... linux postaja vse bolj popularen...
Loki ::
popravite me, ce se motim, ampak a nima tudi neki UTF (universal text format) - UTF-8 se mi zdi - tudi podporo za slovenske znake?
dizel ::
Loki: nič se ne motiš, s tem da morš šumnike pol v html zamenjat s pripradajočimi "kodami"
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dizel ()
tao_s ::
iso ima podporo se kje drugje kot v IE
UTF naj bi bil kodiranje prihodnosti, zal se ni podprt popolnoma povsod, predvsem manjka podpora na streznikih...
UTF naj bi bil kodiranje prihodnosti, zal se ni podprt popolnoma povsod, predvsem manjka podpora na streznikih...
R33D3M33R ::
Jaz mam Windows 1250. Na to da v drugih OS ne bi delovalo vredu pa še sploh nisem pomislil.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | encodingOddelek: Izdelava spletišč | 1373 (1227) | jure1825 |
» | šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 2984 (2488) | jerneju |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3595 (2685) | krho |