» »

Vosek na marmoju odpraviti

Vosek na marmoju odpraviti

SmeskoSnezak ::

Kako se znebiti voska, ki se je razlil po marmorju, brez da bi poškodoval marmor? Tak na debelo se je razlil, da zgleda kot led....
@ Pusti soncu v srce... @

sandmat ::

če zaupaš samemu sebi, gre načeloma s "špohtlom".

sicer pa (za fino odstranjevanje, ne celih luž) vzameš cunjo, segreješ likalnik, daš cunjo na vosek, daš likalnik na cunjo in vosek se načeloma "prelepi" na cunjo. Samo vzemi nekaj takega, k ti ni škoda potem stran vržt.

SmeskoSnezak ::

Kaj pa če likalnik ni ena izmed možnosti? Ni elektrike recimo...
@ Pusti soncu v srce... @

dzinks63 ::

odstranjevalec voska
če ti ne uspe, se dogovoriš s : profiji

MadMax ::

Cunja+likalnik je reševanje zalitih tkanin, na marmorju boš tako kvečjemu razpoko naredil...
Na grobo vsekakor mehansko, špohtel in "z občutkom", tako kot to dela Janez, lahko pa tudi s čim plastičnim, da ne spraskaš marmorja. Recimo kak CD/DVD plošček, ovitek zanj, ... Na koncu pa, če je res treba, pa še s kakim razredčilom, ampak osebno bi probal le mehansko čimbolj spucat, fleki bojo ostali v 99%.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Highlag ::

Mehansko ga odstranit ni tak problem. Vsaj tavečji del. Strah pred praskami je pomoje odveč, le z neko normalo silo se ga loti. Recimo s kakšno lopatico tisti debelejši del, nato pa še na fino z žiletko, ki se uporablja za čiščenje oken. (Če so kaj od barve po beljenju sten) Koliko boš voska odstranil je odvisno od tega kakšen je marmor - spoliran ali mat. Čeprav v obeh primerih nekaj materiala ostane gor, tudi če se ga ne vidi, se vidi kje je bil madež, ko dež pada.
Never trust a computer you can't throw out a window

SmeskoSnezak ::

Informativno ve kdo koliko računa profi? :) Če mi ne bo uspelo oz. glede na to, da pravite madeži ostanejo.
@ Pusti soncu v srce... @

Šimpanz ::

Mi smo imeli že večkrat probleme, ko se nam je ralil vosek po nagrobnem spomeniku. S špohtlom odstraniš 98% voska ampak nekaj se ga vpije v kamen. Prvič smo poklicali kamoseka pa sem gledal kaj je naredil. Najprej je z plinskim gorilcem segrel kamen da se je vosek izločil nato pa ga je s cunjo pobrisal. Ostalo je potem pobrusil s finim brusnim papirjem. Ko se nam je čez leto dni zgodilo podobno (1-2 deci politega voska), sem ga sam na grobo odstranil z špohtlom, nato pa v pol ure spomenik zbrusil najprej z malo bolj grobim nato pa še z čisto finim brusnim papirjem ki sem ga močil z vodo. Vosek je šel stran, samo tisti del ki sem ga zbrusil je bil bolj svetel kot ostali spomenik ker sem odbrusil tudi umazanijo. Čez mesec dni razlika ni bila več vidna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vosek od sveče po vezju...

Oddelek: Pomoč in nasveti
292988 (1340) filip007
»

Odstranitev barve z lesa

Oddelek: Pomoč in nasveti
174884 (4315) ;-)
»

Telefon padel v svečo

Oddelek: Mobilne tehnologije
192873 (1872) Assass1n
»

Odstranjevanje ostankov lepila z laptopa

Oddelek: Loža
224990 (4586) fosil
»

kako spravis vosek iz rjuhe...

Oddelek: Loža
434860 (3817) frenk

Več podobnih tem