Forum » Kaj kupiti » Nakup CPU hladilnika
Nakup CPU hladilnika
Rias Gremory ::
Živjo,
Končno si bom kupil hladilnik za CPU (AMD 965 BE) in jih imam izbranih nekaj in vas prosim za pomoč.
1. Scythe Ninja 3: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z...
2. Scythe Yasya: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z...
3. Corsair H60 Hydro Series: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/v...
Odločam se med 1 in 2 hladilnikom ker sta po testih sodeč zelo podobna, predvsem je pri obeh plus ker imata priložen krmilnik za ventilator.
Za Corsair-a bi se pa odločil edino če cena upraviči res odlično hlajenje in me zanima če si ga kdo lasti in je zadovoljen z njim.
Aja pa še ali gresta prva dva omenjena hladilnika v to ohišje? http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o... ?
Lp, LinksysOne
Končno si bom kupil hladilnik za CPU (AMD 965 BE) in jih imam izbranih nekaj in vas prosim za pomoč.
1. Scythe Ninja 3: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z...
2. Scythe Yasya: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z...
3. Corsair H60 Hydro Series: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/v...
Odločam se med 1 in 2 hladilnikom ker sta po testih sodeč zelo podobna, predvsem je pri obeh plus ker imata priložen krmilnik za ventilator.
Za Corsair-a bi se pa odločil edino če cena upraviči res odlično hlajenje in me zanima če si ga kdo lasti in je zadovoljen z njim.
Aja pa še ali gresta prva dva omenjena hladilnika v to ohišje? http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o... ?
Lp, LinksysOne
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
kuglvinkl ::
Če že Scythe, potem Mugna.
Sam furam TR že od AXP, in tko je še danes. Plačaš malo več, hladi pa tle tle s Scythom.
Je pa TR dal te dni ven cheap verzijo od HR02, HR-02 Macho. Če bi dons kupoval, bi verjetno vzel tega machota (kje so najdl ime, tut Milicija ne zna..).
Sam furam TR že od AXP, in tko je še danes. Plačaš malo več, hladi pa tle tle s Scythom.
Je pa TR dal te dni ven cheap verzijo od HR02, HR-02 Macho. Če bi dons kupoval, bi verjetno vzel tega machota (kje so najdl ime, tut Milicija ne zna..).
Riff ::
men pa box hladilnik pr AMD ju čist zadostuje pa še čisto tih je, kaj pri tebi ne deluje dobr ?
@kuglvinkl: Če vzamem Ninđo 3 bo prav tako ok? Sem gledal test in sta tam tam, Mugen je za procent boljši. Ninja ma še za ventilator krmilt in mi je kul
@Riff: Deluje že ampak je glasen tako da mam lahko posebne efekte če igram kakšno letalsko igrico In nameravam tudi malo naviti. :)
Lp, LinksysOne
@Riff: Deluje že ampak je glasen tako da mam lahko posebne efekte če igram kakšno letalsko igrico In nameravam tudi malo naviti. :)
Lp, LinksysOne
Nikonja ::
imam mugena in sem prezadovoljen, hladilnik je neslišen kaj mi je najbolj pomebno. Ne vem zakaj rabiš krminilik za vent če to sistem dost boljše dela kot ti ročno ampak če te veseli.....
Okej bom mugna naroču :)
Btw, katero termalno pasto uzamem? MX-2?
Lp
Btw, katero termalno pasto uzamem? MX-2?
Lp
onitam ::
Jaz bi vzel Mugena, če pa že factory vodno hlajenje pa nekaj od Anteca (koliko sem prebral naj bi bili Corsairovi kar glasni), sicer pa če bi vzel H60, bi za enako ceno seno dobil D14, ki je pa tišja in ima podobno, če ne boljšo zmogljivost od Mugena in H60.
Jaz bi vseeno vzel Mugena.
Glede paste pa MX4, AS5 al pa L1
Jaz bi vseeno vzel Mugena.
Glede paste pa MX4, AS5 al pa L1
onitam ::
Aja pa za vsak slučaj izmeri prostor med matično pa stranico, ker pri opisu ohišja piše, da maš 20cm široko, kot jaz tudi, pa jaz niti nimam od zadaj prostora za kable, pa mam prostor od cpu-ja do stranice 15,5cm pa ker mi Mugen ne paše noter, sem vzel h2o 620 od Anteca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: onitam ()
Hvala vam da ste mi pomagal!
Vse naročeno in upam da bo šlo v kišto.
Lahko noč, LinksysOne
Vse naročeno in upam da bo šlo v kišto.
Lahko noč, LinksysOne
Skyman ::
Najprej en lep pozdrav!
Odločam se za nakup hladilnika za procesor in sicer gledal sm vodna hlajenja,od corsair proizvajalca (hydro series) ker imam sedaj gor original intlov hladilnik sem se odlocil da ga počasi zamenjam z boljšim hladilnikom.Malo sm gledal zadeve in mi je najbolj v oči padla CORSAIR Cooling Hydro Series H60 (procesor Q9450)zanima me pa ali je H60 serija zadovoljivo močna da ohladi moj navit procesor ali naj posežem po H80 seriji razlika je 20€.Ce imate ze kaksne dobre ali slabe izkušnje z corsair hydro sistemi kar napišite
Lep pozdrav
Odločam se za nakup hladilnika za procesor in sicer gledal sm vodna hlajenja,od corsair proizvajalca (hydro series) ker imam sedaj gor original intlov hladilnik sem se odlocil da ga počasi zamenjam z boljšim hladilnikom.Malo sm gledal zadeve in mi je najbolj v oči padla CORSAIR Cooling Hydro Series H60 (procesor Q9450)zanima me pa ali je H60 serija zadovoljivo močna da ohladi moj navit procesor ali naj posežem po H80 seriji razlika je 20€.Ce imate ze kaksne dobre ali slabe izkušnje z corsair hydro sistemi kar napišite
Lep pozdrav
RC14 ::
Če se že odločaš za to vodno hlajenje, bi jaz na tvojem mestu raje uzel H80. Sicer nimam nobenega od teh,ampak sem pa tudi sam gledal za temi hlajenji in sem gledal razne review-e in H80 je dobra zadeva, edino glasna postane na full load.
A klasično zračno hlajenje pa ne pride v poštev?
Recimo kakšen izmed spodaj naštetih zračnih hladilnikov , ki hladijo enako oz celo rahlo bolje od tega vodnega in so tudi tišji.
Lep primer zelo dobrih zračnih hladilnikov so:
- Thermalright HR-02 Macho, je tih in zmogljiv, stane komaj dobrih 40 EUR in je nekje enako zmogljiv kot ta H80, ampak precej tišji.
- Thermalright Archon, ki je še za odtenek boljši in še rahlo tišji od machota. Cena mislim da okoli 70 EUR
- Phanteks PH-TC14PE, ki pa če se prav spomnem stane okoli 100 EUR, torej precej drag oz predrah za nakup
- Noctua NH-D14
in še in še
Če se odločaš za takšne hladilnike MORAŠ PAZIT, da imaš dovolj globine za vgradit in pa, da nimaš previsokih ramov.
Če imaš dovolj placa za vgradnjo takih hladilnikov, bi jaz raje vzel nekaj od tega,ker enako oz celo bolje hladi od H80 in so tišji od H80, če pa nimaš dovolj placa oz če si želiš vodno, pač posezi po H80, ki je čist solidna zadeva, ki stane dobrih 90 EUR.
Lp
A klasično zračno hlajenje pa ne pride v poštev?
Recimo kakšen izmed spodaj naštetih zračnih hladilnikov , ki hladijo enako oz celo rahlo bolje od tega vodnega in so tudi tišji.
Lep primer zelo dobrih zračnih hladilnikov so:
- Thermalright HR-02 Macho, je tih in zmogljiv, stane komaj dobrih 40 EUR in je nekje enako zmogljiv kot ta H80, ampak precej tišji.
- Thermalright Archon, ki je še za odtenek boljši in še rahlo tišji od machota. Cena mislim da okoli 70 EUR
- Phanteks PH-TC14PE, ki pa če se prav spomnem stane okoli 100 EUR, torej precej drag oz predrah za nakup
- Noctua NH-D14
in še in še
Če se odločaš za takšne hladilnike MORAŠ PAZIT, da imaš dovolj globine za vgradit in pa, da nimaš previsokih ramov.
Če imaš dovolj placa za vgradnjo takih hladilnikov, bi jaz raje vzel nekaj od tega,ker enako oz celo bolje hladi od H80 in so tišji od H80, če pa nimaš dovolj placa oz če si želiš vodno, pač posezi po H80, ki je čist solidna zadeva, ki stane dobrih 90 EUR.
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RC14 ()
enostavno bolj gledam vodna hlajenja ker une "pošasti" notri imet je kar velik zalogaj:D Gledal sm ta H80 od corsairja imas 3 stopnje hitrosti 1300RPM (Low),2000RPM (Medium),2500RPM (High)
torej moras imeti na 2000RPM da je zadeva malo "hladnejša" od H60 serije
Zato sm omenil H60 serijo ker se mi zdi da nekako 20€ vec zadeva ne opravici dovolj performenca ali se pac motim
torej moras imeti na 2000RPM da je zadeva malo "hladnejša" od H60 serije
Zato sm omenil H60 serijo ker se mi zdi da nekako 20€ vec zadeva ne opravici dovolj performenca ali se pac motim
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
BALAST ::
Kupi si Mugen 3 za cca. 40€ pa bo procesor bolj hladen in ventilator tih kot miška.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
TOP ::
Točno tako kot je napisal BALAST,kaj vsi padete na tala vodna zaprte sisteme,ki niso nič bolša od dobrega zračnega.Problem tisti vodnih je premajhen radjator.Če hočeš vodno kupi pošteno sam te stane od 150e naprej,če ne pa zračno Mugen 3 je best bay,če pa maš prostor pa definitivno D14 ki je top zračnih.Pa pri vodnem H60 ali H80 malo pomisli kako boš vodo doliv sčasoma,ker ob gretju in hlajenju počasi izpareva,odgovor je nikakor.
ja glede vode v samem sistemu je tako da je ta zadeva nepredušno zaprta vsaj tako sm izvedel.Kako bol doliv vodo ja zadeva se odpre i izvijacem ce se to zadevo nis slisal :D
Brainstorm ::
Ima kdo mogoče Mugen 3 ali Ninja 3 v Antec 300 ohišju, me skrbi da ne bo prevelik in pa koko je z rami, verjetno je potrebno kupit nizko profilne rame, da niso napoti hladilniku ali kako?
In glede na ceno, sta oba okoli 38€, katerega po vašem mnejnju naj vzamem ali Ninjo ali Mugena?
In glede na ceno, sta oba okoli 38€, katerega po vašem mnejnju naj vzamem ali Ninjo ali Mugena?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 54571 (3867) | freesty |
» | Izbira CPU CoolerjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3822 (2633) | Seba22 |
» | Glasnost stock ventilatorja na intel i5 3570kOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2651 (2422) | freesty |
» | Tih računalnik za delo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8997 (7458) | Bramac ^^ |
» | Nakup CPU hladilnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5496 (4529) | kixs |