» »

Predragi/smešni oglasi

Predragi/smešni oglasi

Temo vidijo: vsi
««
138 / 316
»»

amacar ::

probal je :))

NejcSSD ::

PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Machete ::

NejcSSD je izjavil:

Ojej
http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami...
8-O

In koliko to nanese, če poklikaš z Nemčije recimo?

CellarDoor ::

manj ... hehe, a se ni govorilo, da imajo slovenske štacune z retail robo samo 3-5% marž, matr, če se pogleda Mlacom, imajo 15% marže že samo če retail z DE primerjaš

SuperVeloce ::

Kakšnih 750eur. Ampak to itak ni največji zločin. Kakšne komponente so skupaj nametane v sistemu za jurja... ti hitro slabo rata. Da plačaš za sistem 1k eur in imaš notri intertech napajalnik, jaz razumem kot da ti denar nič ne pomeni :))
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce je izjavil:

Kakšnih 750eur. Ampak to itak ni največji zločin. Kakšne komponente so skupaj nametane v sistemu za jurja... ti hitro slabo rata. Da plačaš za sistem 1k eur in imaš notri intertech napajalnik, jaz razumem kot da ti denar nič ne pomeni :))

cilajo na fotre, ki bi sinčku "oreng" gaming PC z 8 jedri kupili in grafično kartico z X v priponi

Dr_M ::

CellarDoor je izjavil:

manj ... hehe, a se ni govorilo, da imajo slovenske štacune z retail robo samo 3-5% marž, matr, če se pogleda Mlacom, imajo 15% marže že samo če retail z DE primerjaš

Se eden, ki nima blage veze, kako delajo nasi vrli dobavitelji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M je izjavil:

CellarDoor je izjavil:

Se eden, ki nima blage veze, kako delajo nasi vrli dobavitelji.

ne bit Nezaželena oseba in pojasni

A ti mislis, da Mlacom dobi komponente po isti ceni, kot npr hardwareversand?
15% marze ma mogoce kaksen bigbang.

Se mi je ze zgodilo, da sem si ogledal en monitor v eni trgovini, ampak je imel precej visoko ceno, prodajalcu recem, da imajo pri konkurenci precej nizjo. In lepo pogledava njihovo nabavno ceno in ta nabavna cena je bila visja, kot prodajna pri konkurenci.
Tako da ja, pri nas vso stvar zjebejo dobavitelji. Lahko si pogledas priporocene cene pri avteri recimo, kaksna je njihova ideja. Jasno, prodajalci potem dajo "popuste".

za kupce je pomembna cena, ne vsa nategunščina v ozadju, retail z davkom je recimo 1tb WD disk pri hwv 55 EUR, pri Mlacomu pa 69 EUR(+25%) in ni to edini artikel, pri grafičnih recimo, striksica 970 je v DE 363 EUR, pri Mlacomu 448 EUR (23%)

v glavnem cene imajo katastrofalne

BladE_ ::

V slo trgovinah sem pred kratim spraševal po cenah glede na tujino in odgovorov praktično ni bilo... Sem prejel en odgovor, ki se je glasil:

Pozdravljeni

Cene, ki jih imamo objavljene, so končne, dodatnih popustov žal nimamo
Akcija - Reakcija

CellarDoor je izjavil:

za kupce je pomembna cena, ne vsa nategunščina v ozadju, retail z davkom je recimo 1tb WD disk pri hwv 55 EUR, pri Mlacomu pa 69 EUR(+25%) in ni to edini artikel, pri grafičnih recimo, striksica 970 je v DE 363 EUR, pri Mlacomu 448 EUR (23%)

Lej, nc ne recem, kupujem vecinoma v tujini, ampak tako je, pri nas uvozniki poberejo smetano.
Tudi pri nas je blo nekaj prodajalcev, ki so prodajali precej poceni, ampak noben ni zivel vec kot leto ali dve.
Sploh pa so zdej cene divje, odkar je dolar tako visok proti evru.

matic492 ::

Dr_M je izjavil:

CellarDoor je izjavil:

Lej, nc ne recem, kupujem vecinoma v tujini, ampak tako je, pri nas uvozniki poberejo smetano.
Tudi pri nas je blo nekaj prodajalcev, ki so prodajali precej poceni, ampak noben ni zivel vec kot leto ali dve.
Sploh pa so zdej cene divje, odkar je dolar tako visok proti evru.

#inb4 admin vse zbriše ker je offtopic.

Ampak kot sem že napisal parkrat, imam dostop do avtere(in še par ostalih dobaviteljec) in lahko dobim stvari po nabavni ceni, pa včasih je celo nabavna cena brez DDVja dražja od cena + poštnina iz Nemčije.

Pač majhni smo kaj čmo. Dobavitelji v Nemčiji verjetno nabavijo 10x več izdelkov naenkrat kot jih mi prodamo v celem letu. Jim že tam znižajo cene pa še stroški dobave se porazdelijo torej znižajo na izdelek.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Epialt ::

matic492 je izjavil:

Ampak kot sem že napisal parkrat, imam dostop do avtere(in še par ostalih dobaviteljec) in lahko dobim stvari po nabavni ceni, pa včasih je celo nabavna cena brez DDVja dražja od cena + poštnina iz Nemčije.

Zadeva drži, čeprav "fuck logic, thats why".

mat xxl ::

Tudi sam lahko enako potrdim, imam dostop do dilerskih cen, pri večini uvoznikov in zanimivo npr router Linksys WRT 54GL dobim pri Mimovrste po spet dealerski ceni in to z deklaracijo uvoznika Avtera, kot pa v sami Avteri direktno, razlika v ceni je čez 12 eur v korist Mimovrste, kjer imajo očitno precej višje rabate, kot jih imam sam pri Avteri.

Ja kupci in dealerji se pač temu zmerom prilagodijo, sam tako in tako delam na računalniškem področju samo še ene 20%, kot sem 10 let nazaj, saj servisiramo samo stranke, ki kupujejo top of top po solidni ceni in ne sprašujejo preveč za ceno, pač pa za kvaliteto in pa, da se njim ni treba ubadati.......

Je pa še nekaj, res je, da je pri nas v maloprodaji malo dražje, vendar ne pozabite, da ko kaj crkne je veliko udobneje tu uveljavljati reklamacijo, kot nekje v tujini.

Glede Mlacoma, pa ima OK cene navadno v maloprodaji z kakim % popusta nižje, kot 1 linijski uvozniki ala: Asbis, Elkotex, Alterna, Avtera ....................

Žal je danes računalniški posel mezdenje za sužnje, je težko sploh stroške dejavnosti in zalog pokriti, kaj pa šele zaslužiti ................ jasno pa vsak kupec se sam odloča....... prodajalec pa tudi, sam sem tako prenehal praktično.., prodajamo samo še izvenserijske rešitve za zahtevne stranke.

m0LN4r ::

Ni čudno če pa je na oko 100 štacun (če ne več), velikih malih vsepovprek

da ko kaj crkne je veliko udobneje tu uveljavljati reklamacijo, kot nekje v tujini.

Se ne strinjam od 2010 naprej.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Jest pa se.
1 mesec nazaj posiljal 2 seagate diska na rma. Porabil vec casa, kot ce bi nesel 30km dalec v LJ, pes. Sicer so zamenjali z refurbished diski, ki imajo se nekaj mesecev garancije. Diskov definitivno nikoli vec ne kupujem v tujini.
Cist prevec dela je s tem pakiranjem, potem 8km dalec na posto, skoraj 14e postnine...

Machete ::

da ko kaj crkne je veliko udobneje tu uveljavljati reklamacijo, kot nekje v tujini.

Sam na te 'zavarovalniške' fore ne padam. Če res pride do nečesa, pač pošlješ. Majhen odstotek stvari kar tako crkne, da bi resno gledal na možnost garancije. Sploh določene zadeve (cpu, rami, novi psu itd..)
Sam sem poslal samo eno grafično, pa še to je rudarila, in psu, kateri sploh ni crknil in sem po pomoti poslal nazaj, ampak je trokirala 10 let stara mobo isto v mining rigu..

Buggy ::

zgleda, da tale zunanja vrocina zadnje case, ze krepko vpliva na razsodnost :))

...al se gre zgolj za tipicnega Nvidia zagledanca...my precious ..tezka odlocitev >:D

GTX 780 za 430€

Gregor5816 ::

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Ni smešen oglas, se mi zdi pa omembe vreden:)

Robi :P ::

Gregor5816 je izjavil:

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Ni smešen oglas, se mi zdi pa omembe vreden:)

pomoje ga hoče vrnit? pameten način sej folk ko pomisli da so mu ga ukradl prvo bolho pogleda? men zgleda bolj kot pošten najditelj ki se je mal čudno izrazil?

Kaj pa če bi poklical kontakt iz imenika, recimo ata, mama, bff, punca, fant... in javil komu, ki je lastniku blizu?

lonewolf_ ::

Verjetno je pod kodo...
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

shadeX ::

EDIT: nvm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

lonewolf_ je izjavil:

Verjetno je pod kodo...

to bi bil dober razlog, ja, drugače pa lahko tudi, da je baterija že bila prazna oziroma dokler se ni spraznila, noben ni klical ... kakorkoli, a ni tudi treba na policijo nest?

Mogoče bo počakal kakšen mesec če se kdo javi in če ne bo nobenega, ga bo nesel na policijo. Po 1. letu če ni najden lastnik je zadeva legalno tvoja.

En moj kolega je ukradel kolo da se je pripeljal domov (badass gorsko kolo, rabljeno takrat vredno vsaj še 400€). Nato ga je naslednji dan peljal na policijo. Lastnik se v enem letu ni najdel, kolo pa postalo njegovo :))

Epialt ::

shadeX je izjavil:

Mogoče bo počakal kakšen mesec če se kdo javi in če ne bo nobenega, ga bo nesel na policijo. Po 1. letu če ni najden lastnik je zadeva legalno tvoja.

En moj kolega je ukradel kolo da se je pripeljal domov (badass gorsko kolo, rabljeno takrat vredno vsaj še 400€). Nato ga je naslednji dan peljal na policijo. Lastnik se v enem letu ni najdel, kolo pa postalo njegovo :))

Fajn kolege maš ni kej, bolj žalostno kot smešno tbh.

Če še eden izstopa to še ne pomeni da imam slabe kolege.

Sicer ko bi ostalo vsaj pri kolesu še ne bi bilo tako hudo.

pixelzgaming ::

2x120GB Kingston V300 za 120€ :))
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

vsaj kraj prevzema je napisal, kar marsikdo pozabi in je oglas pomankljiv, drugače pa ljudje gledajo cene na slovenskih straneh, po možnosti še linkajo do ta najdražje za referenco in mislijo, da bodo nategnili prvega možnega kupca

CellarDoor je izjavil:

vsaj kraj prevzema je napisal, kar marsikdo pozabi in je oglas pomankljiv, drugače pa ljudje gledajo cene na slovenskih straneh, po možnosti še linkajo do ta najdražje za referenco in mislijo, da bodo nategnili prvega možnega kupca

V Slo dobiš novega za 55€/kos...
Če bi prodajal za 50/kos bi še razumel

hojnikb ::

#brezpodpisa

rayzz ::

Insan3Lik3 ::

rayzz je izjavil:

http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami... :D

prou jezn sm ratu k sm vidu tale oglas, wtf resno, še ko sm vidu da je brez grafične.... -.-
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

dj_uro ::

Samo pri ceni se je zmotil... 600eur... ;)
vw-klub.si

luštna zadeva, če mu uspe po tej ceni prodati, potem je zmagal, en pa hudo zgubil

dragonlord ::

za 50 evrov?
http://www.bolha.com/racunalnistvo/igri...

Pa še en kup jih je iz trgovin 39...

Insan3Lik3 ::

še da bi mel custom loop not pa kako grafično neb biu tok vredn
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

custom loop je res nekaj, kar sem pričakoval, ko sem pogledal sliko po prebranem naslovu in ceni :))
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Ganon ::

Nekaj prodajaš in dobiš ponudbe kot je tale:

ce bi zamenjali za samsung galaxy s4 16gb. leto star je delojoč vendar je počeno steklo.

Brez besed. :8)

Buggy ::

Pa to ni res no...ne sam da referencne(nove) cene napihuje za 20% ali vec se komplet rabljenega (4 leta) in na pol pofiksanega in skurjenega, prodaja za tako ceno da dol pades no ;((

http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami...

Stajerci imajo pravilome take oglase, da ne ves a se zajebavajo al jim kaj manjka, ampak on je posten :))

broken/link ::

če računaš po njegovih napihnjenih cenah
150+120+150+100+300 prideš na 900eur, on pa 4leta staro, zje****, prodaja za 800eur? :D :D :D
samo *bow* če mu to rata prodat za tako ceno :D ker tole ni vredno niti 300eur ne :)

fireX88 ::

ali pa, če se bi vsaj malo potrudili pisat slovnično.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

potreboval sem ga ker sem z to mašino veliko minal BitCoine. Kljub minanju ga že 4 leta sočasno zaradi zmogljivosti uporabljam za delo.

Lol, to je pa res selling point.
#brezpodpisa

Itak... nepotrebno porezal napajalnik (cpu 12v 8pin adapter stane drobiž, če je že tak majstor, vsekakor se takšne stvari ne vežejo na molex lol), polotal osnovno ploščo (torej vrednost je 0), ni zrihtal hlajenja grafike... 200eur max. Če si nor, ker še takrat ne veš kaj boš dobil.

Zgodovina sprememb…

tole lahko kvečjemu proda po kilah..
#brezpodpisa

galu ::

Grafična kartica AMD R9 280x 2GB (minala skoraj 1 leto, v tem času sem popolnoma uničil original ventilatorje, jaz sem programer, sedaj ne mina že 4mesece in jo imam za desktop uporabo, NIKOLI nisem probal igrat igric, zato nevem kako se obnaša tam! Sicer je še v garanciji do decembra, ampak, ker sem sam čaral po hladilniku je to no-go) (300€ nova)

Wat? :))
Tako to gre.

BorutK-73 ::

Odlična matična plošča Gigabyte GA-990XA-UD3
Ima pa ASUS plato

Zgodovina sprememb…

vilonja ::

««