Forum » Hlajenje in modifikacije » Ventilator za hlajenje ohišja
Ventilator za hlajenje ohišja
slashere ::
Pozdravljeni!
Kupil sm ventilator za hlajenje ohišja in ga priklopil na matično ploščo. Problem pa je da se on skoz vrti na določenih obratih in je sedaj računalnik bolj glasen. Zanima me če mi lahko kdo pove kako mu omejiti obrate na speedfan-u. Moja matična je ASUS P5KPL-AM EPU
lp
Kupil sm ventilator za hlajenje ohišja in ga priklopil na matično ploščo. Problem pa je da se on skoz vrti na določenih obratih in je sedaj računalnik bolj glasen. Zanima me če mi lahko kdo pove kako mu omejiti obrate na speedfan-u. Moja matična je ASUS P5KPL-AM EPU
lp
Blinder ::
težka bo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
bluefish ::
Ena od možnosti je, da prispajkaš upor (omejitev le na določeno hitrost) ali uporabiš regulator vrtljajev.
Prav tako lahko pri določenih platah v BIOS-u nastavljaš temperaturo ohišja, pri kateri se ventilator prične vrteti na polno oz. se sploh ne vrti.
V SpeedFanu pa moraš v nastavitvah najprej izbrati ustrezen senzor. To seveda ni na voljo pri vseh ploščah.
Prav tako lahko pri določenih platah v BIOS-u nastavljaš temperaturo ohišja, pri kateri se ventilator prične vrteti na polno oz. se sploh ne vrti.
V SpeedFanu pa moraš v nastavitvah najprej izbrati ustrezen senzor. To seveda ni na voljo pri vseh ploščah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ventilator se neda overclockatiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1786 (1572) | gogi13 |
» | Katana 3 - izkušnje uporabnikovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3766 (2384) | TeraTM |
» | Problem pri hlajenju IntelaOddelek: Strojna oprema | 1281 (978) | jest10 |
» | Ventilator RPM problemOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1192 (1015) | QuickShot |
» | Kateri napajalnik, ventilator za ohišje, CPU-hladilnik dobavljiv v Sloveniji je najtiOddelek: Kaj kupiti | 1439 (1299) | tha_man |