Forum » Kaj kupiti » potrebujem nov disk in grafično
potrebujem nov disk in grafično
HyperGL ::
Torej, oživet moram moj fiksni sistem, ker se mi je začel prenosnik kronično kvarit, stacionarc pa je v zadnjih izdihljajih - grafična na pci in disk, ki ima vedno več bad sektorjev.
Kaj bi predlagali, če bi imeli naslednje pogoje:
Grafična - minimalno 1GB RAM, CUDA podpora, DVI izhod, čim tišja oz. pasivna.
Disk - vsaj 1TB, 7200obratov, tišina in zanesljivost na prvem mestu.
Naj poudarim, da grafično rabim samo zaradi strojnega pospeševanja Adobe programov, disk bi pa zaenkrat bil obenem za sistem in storage.
Cenovno naj bodo racionalni odgovori!
HVALA!
PS: sistem je: asus p5b deluxe, e6400, 4gb ram
Naj poudarim, da grafično rabim samo zaradi strojnega pospeševanja Adobe programov, disk bi pa zaenkrat bil obenem za sistem in storage.
HVALA!
- spremenil: HyperGL ()
Mare3 ::
Disk Samsunf F3 1TB hiter ter neslišen za grafično pa ne vem, sam imam Ati radeon 5770 in sem zelo zadovoljen z njo nikoli problemov pa tiha je tudi, verjetno je pa kakšna novejša boljša samo ne vem.
klinker ::
Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB [HD103SJ] 53,78 EUR
nVidia Gainward GTS450, 512MB DDR5, 2xDVI 83,47 EUR
nVidia Gainward GTS450, 512MB DDR5, 2xDVI 83,47 EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
klinker ta grafična ima samo 512MB rama, tako da odpade... disk pa sem ravnokar prebral malo morje postov tu na forumu in vidim, da ga res vsi hvalijo.
OK, disk imamo... še grafa! :)
kakšna so mnenja o Geforce GT430 1GB? za okoli 60eur se mi ne zdi slab nakup?
Zagotovo ni za igre, ampak teh niti ne igram, razen kakšne karte! :)
SavoKovac ::
klinker ta grafična ima samo 512MB rama, tako da odpade... disk pa sem ravnokar prebral malo morje postov tu na forumu in vidim, da ga res vsi hvalijo.
Crysis 2 z Hi-res texture pack potrebuje 1GB rama, čeprav mislim da deluje normalno že na gf460 768MB, lepo se igra z 560Ti navzgor, oz. zmerno dobro z HD6950 in HD6970.
Podatke v pomnilniku je treba preračunavat. Načeloma imajo današnje kartice precej rezerve v pomnilniku zaradi SLI ali CF načina, ko so v igri višje resolucije podatkov (ne samo tekstur), več zaslonov, potratnejši algoritmi za mehčanje robov in najvišje ločljivosti na zaslonu. Torej vsaka kartica ima svojo "dozo" podatkov, ki so obsežne narave.
Zato je 512 MB na gf450 čisto dovolj, razen če bi rad igral maxed out pri 800x600.
Ja to je tko, ko ma en računalnik za Word in FB, druzga pa za Mimovrste. Morda se člouk socializira in kakšno igrco zaigra. Pri tipih k ti pa je vedn "Total waste of a perfect explanation" sm ne mislit da 's zdej Jack'O Niel.
klinker ::
Zal te moram razocarat, ker je en izkljucno za delo in nic drugega, drugi za necaka da lahko v miru spila igrice in socializira po netu, brez da bi se bal da mi kaj na delavnem nebi slo k vragu , tretji pa ker je pac prenosnik
Sem ti povdaru zahtevo uporabnika...ti pa razlagas o spilanju igric. Vse lepo in prav, le da to njega ne zanima sploh.
Torej, oživet moram moj fiksni sistem, ker se mi je začel prenosnik kronično kvarit, stacionarc pa je v zadnjih izdihljajih - grafična na pci in disk, ki ima vedno več bad sektorjev.
HVALA!
Sem ti povdaru zahtevo uporabnika...ti pa razlagas o spilanju igric. Vse lepo in prav, le da to njega ne zanima sploh.
Saj sem omenil, da se morajo podatki v pomnilniku tudi preračunavati, sam pa lahko ugotovi, da obstaja še različica 450 1GB. Ti si že pojasnil CUDA računske kapacitete jedra 430 in 450. Ne vem, zakaj bi moral napisati: "Raje vzami 450 1GB pri..." + link do spletne trgovine in trgovca. Saj nismo v gledališki predstavi.
Dobro, v redu, priznam napako.
Vzami eno 450 1GB s te povezave. Tistih 9€ že človek preboli.
Dobro, v redu, priznam napako.
Vzami eno 450 1GB s te povezave. Tistih 9€ že človek preboli.
Hvala vsem za pomoč! Vidim, da se trenutno najbolj izplača GTS 450, vsaj glede na to kaj jaz rabim od grafične. Bi pa samo še vprašal katerih kartic se moram izogibat glede na znamko? Vem, da je včasih bil Zotac na dnu, kar se tiče zanesljivosti in zmogljivosti njihovega hladilnega sistema... Je recimo EVGA kaj boljša? Koliko so kaj glasne te grafe? Bi bilo bolje vzet tako, ki je bolj "odprtega" tipa ali zaprto?
LP
LP
opeter ::
Se opravičujem, da bom uporabil tole temo: ali je Geforce 550 naslednik Geforce-a 450?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Ima kdo morda doma Gigabyte GTS 450 OC 1GB grafično? Kako delujejo ventilatorji? Jih je možno tišat sproti al imajo možnost samo on/off?
Odločitev je padla... glede na to, da je moj sistem dokaj zastarel, mu več kot 96 CUDA jeder ne bo pomagalo prav nič, v testih se je izkazalo, da je razlike za par sekund, kar je nič, vendar je strojno pospeševanje napram programskemu, kakor dan in noč - 3 minute proti 40 minutam!
Zato bom vzel GT430 z 1GB rama, vprašal bi samo še glede znamk katerih naj se izogibam? Ter katere znamke imajo najbolje urejeno hlajenje?
Hvala za vso pomoč!
Zato bom vzel GT430 z 1GB rama, vprašal bi samo še glede znamk katerih naj se izogibam? Ter katere znamke imajo najbolje urejeno hlajenje?
Hvala za vso pomoč!
Rias Gremory ::
Kaj takega recimo: http://www.dinokomp.si/product_info.php...
Kar se pa znamk tiče pa ne moreš falit pri EVGA, Gigabyte, MSI...
Lp, LinksysOne
Kar se pa znamk tiče pa ne moreš falit pri EVGA, Gigabyte, MSI...
Lp, LinksysOne
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
voila! :)
glede na to stran LINK sem na koncu izbral to kartico LINK
dodaten razlog za starejšo kartico, poleg opombe v prvem linku, je hlajenje brez ventilatorjev.
Za kaj več, pa bomo pozimi razmišljali, ko se bo kupoval nov računalnik... z moje strani je to vse, upam da bo ta tema še komu pomagala :)
glede na to stran LINK sem na koncu izbral to kartico LINK
dodaten razlog za starejšo kartico, poleg opombe v prvem linku, je hlajenje brez ventilatorjev.
Za kaj več, pa bomo pozimi razmišljali, ko se bo kupoval nov računalnik... z moje strani je to vse, upam da bo ta tema še komu pomagala :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | namizni računalnikOddelek: Kaj kupiti | 2544 (2241) | pile81 |
» | Pomoč pri sestavlljanju novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 4998 (4351) | svetetko |
» | nakup PCOddelek: Kaj kupiti | 3938 (3426) | thebaloh |
» | Nakup računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1801 (1743) | klinker |
» | PC za premlevnje večjih količin podatkovOddelek: Kaj kupiti | 1568 (1432) | primozsu |