Forum » Strojna oprema » Nobena USB naprava ni prepoznana
Nobena USB naprava ni prepoznana
M&M ::
Zdravo
Zopet sem naletel na nerešljiv problem in sicer v zvezi z USB-jem.
Kolegica mi je prinesla star disk iz prenosnika, s katerega je želela nekaj podatkov. Priklopil sem ga preko digitusivega vmesnika USB 2.0 to IDE / SATA... v glavnem kabel,s katerim lahko praktično katerikoli disk priklopiš na USB. Zadeva mi je najprej zalavfala, potem ko sem želel še 1x napravo priklopiti na računalnik, mi je napisalo da USB naprava ni prepoznana,... "crknila" mi je miš, ki jo imam priklopljeno na USB, prav tako pa ne dela noben izmed 4 zunanjih diskov prek USB ohišij, niti printer, v glavnem nič, kar imam prikljopljeno na USB. Miška mi ne deluje niti prek USB\ PS2 vmesnika. Kako naj rešim težavo, sem namreč sredi precej pomembnega dela, sedaj pa ta pizdarija :)
Tudi na nadzorni plošči sem že odstranil vse gonilnike za USB in pustil da jih je ponovno namestilo,... nič ni pomagalo...
Prosim za pomoč.
Zopet sem naletel na nerešljiv problem in sicer v zvezi z USB-jem.
Kolegica mi je prinesla star disk iz prenosnika, s katerega je želela nekaj podatkov. Priklopil sem ga preko digitusivega vmesnika USB 2.0 to IDE / SATA... v glavnem kabel,s katerim lahko praktično katerikoli disk priklopiš na USB. Zadeva mi je najprej zalavfala, potem ko sem želel še 1x napravo priklopiti na računalnik, mi je napisalo da USB naprava ni prepoznana,... "crknila" mi je miš, ki jo imam priklopljeno na USB, prav tako pa ne dela noben izmed 4 zunanjih diskov prek USB ohišij, niti printer, v glavnem nič, kar imam prikljopljeno na USB. Miška mi ne deluje niti prek USB\ PS2 vmesnika. Kako naj rešim težavo, sem namreč sredi precej pomembnega dela, sedaj pa ta pizdarija :)
Tudi na nadzorni plošči sem že odstranil vse gonilnike za USB in pustil da jih je ponovno namestilo,... nič ni pomagalo...
Prosim za pomoč.
M&M
zavajon ::
Da ti ni crknil USB kontroler?
Ti pove za USB device ob bootanju, ti jih v BIOSU prikaže?
Če ne, bi znal biti HW problem.
Ti pove za USB device ob bootanju, ti jih v BIOSU prikaže?
Če ne, bi znal biti HW problem.
M&M ::
Zgleda mi je uspelo rešit problem.
Odklopil sem vse USB naprave. S plate sem odklopil čitalec in sprednje USB-je. Po ponovnem zagonu mi je zadeva začela delovati. Sedaj sem nazaj priklopil vse "porabnike" in očitno zadeva deluje. Edino tiskalnika še nisem probal.
Očitno je prišel nek sinek napetosti in je na plati kaj zablokiralo :(
Panika je bila že precejšnja. Upam, da bo sedaj OK.
Odklopil sem vse USB naprave. S plate sem odklopil čitalec in sprednje USB-je. Po ponovnem zagonu mi je zadeva začela delovati. Sedaj sem nazaj priklopil vse "porabnike" in očitno zadeva deluje. Edino tiskalnika še nisem probal.
Očitno je prišel nek sinek napetosti in je na plati kaj zablokiralo :(
Panika je bila že precejšnja. Upam, da bo sedaj OK.
M&M
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3160 (1630) | RutS |
» | Miš ne dela (ne USB, ne ps2...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2118 (1944) | tj6000 |
» | Fire-wire vs. USB?!?Oddelek: Strojna oprema | 3872 (3709) | Vikking |
» | laptop zunanje tipkovnice ne zaznaOddelek: Pomoč in nasveti | 1938 (1750) | xlarge |
» | USB ključ skuri matično???Oddelek: Strojna oprema | 2546 (1998) | Dead_Eye |