Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Baja ::
Katera stran je najlažja za začetno razumevanje
vse in še več boš za začetek našel tule: https://bitcoin.org/sl/vprasanja-in-odg...
kow ::
Kupis lahko ether, ne Ethereum. Kaj hudica je Altcoin?
Po napisanem, ti odsvetujem ukvarjanje s kriptovalutami, dokler se dovolj ne informiras.
Po napisanem, ti odsvetujem ukvarjanje s kriptovalutami, dokler se dovolj ne informiras.
Verjetno torej mislis altcoin, ne Altcoin. In ne, altcoin ni kriptovaluta, ampak kriptovaluta, ki ni BTC.
Debilno, ampak tko se je prijelo. Po tej definiciji je tudi ether altcoin.
kakob ::
Verjetno torej mislis altcoin, ne Altcoin. In ne, altcoin ni kriptovaluta, ampak kriptovaluta, ki ni BTC.
Mnja, ni najboljša definicija. Namreč: ether je shitcoin.
Never take a financial advice from someone who works for a living.
belo mleko ::
Se vidi da je bitkojn nastal v casu najdaljsega bull trga, ko je plima se crknjene labode dvignila. Ob prvi volatilnosti januarja letos, so kojni mocno klecnili. Slabi obeti tech podjetij pa skorsj odpihnili. Zdaj pa si naj mladez zamisli novo veliko recesijo ala 2008. Ko se je vse okoli podiralo, ljudje so izgubljali sluzbe etc. Takrat bo imel kojn samo se numizmaticno vrednost.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg
Zakaj pa bi morali biti kakšni ki niso? Mislim da tu leži srž problema.
LuckyBitcoin ::
Bi lahko kdo lepo prosim odgovoril na moja vprašanja. Mislil sem vložiti v Litecoin (LTC) in Ethereum (ETH). Vložil bi 200 evrov in za ta denar dobil 1 Ethereum in 2 Litecoina po trenutnih cenah. Res pa je da sem jaz zgoraj napačno napisal in nisem mislil Altcoina. Ni vsak bil poln znanja ko je začel z kripto valutami. Mislim pa da se naučiš ko jih kupiš in potem spremljaš. Mogoče se pa le splača "tvegat". Z 2 kripto denarnicama bi me prišlo cca. vse skupaj nekaj čez 300 evrov. Ob enem me pa zanima, katera bančna kartica je najboljša za trgovanje na Coinbase strani? Hvala za vso pomoč.
HODL ::
Ker vsi ne resujejo istega problema, en sam pa ni primeren za resevanje vseh.
A res? Kater problem pa rešujejo?
jype ::
hehe, recimo.
Za bitkojn sploh obstaja konsenz ali je misljen kot denar, ali kot store of value? Imo (dolgorocno) za denar ni primeren zaradi slabe inflacijske krivulje.
Za bitkojn sploh obstaja konsenz ali je misljen kot denar, ali kot store of value? Imo (dolgorocno) za denar ni primeren zaradi slabe inflacijske krivulje.
Ja, samo evre se mal tezje forka.
Anyways, monero je v tem oziru smiselnejsi.
Anyways, monero je v tem oziru smiselnejsi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Načeloma super razlaga tistega, kar je pomembno: https://www.aclu.org/blog/privacy-techn...
Ja, monero je zanimiv, če verjameš, da lahko obstajaš zunaj trenutnega sistema. Žal je to precej težko in postaja težje.
Ja, monero je zanimiv, če verjameš, da lahko obstajaš zunaj trenutnega sistema. Žal je to precej težko in postaja težje.
Okapi ::
Kje se bo torej začel prosti pad proti 0? Zdaj je šlo pod 4000 dolarjev. Bo dovolj optimistov, ki bodo kupovali, z upanjem v ponovno rast, da prosti pad še malo odložijo?
Bo dovolj optimistov, ki bodo kupovali, z upanjem v ponovno rast, da prosti pad še malo odložijo?
Ne.
Zakaj se ne pozicijoniraš pravilno na trgu z vzvodom in mastno zaslužiš na zmoti kriptobedakov?
Kam so poniknili vsi traderji? V casu plime jih je bilo polno, zdaj pa je te stezica travica zarastla. Se je ponovno pokazalo, da v je casu bika prakticno vsak master trader. :D
Kam so poniknili vsi traderji? V casu plime jih je bilo polno, zdaj pa je te stezica travica zarastla. Se je ponovno pokazalo, da v je casu bika prakticno vsak master trader. :D
Je to transparentno?Dvomim. Kripto borze so še vedno šibko regulirane (oziroma ignorirajo predpise) in so vsaj kar se tiče kapitalskih značilnosti IMO na nivoju online stavnic. Saj ravno zato je te dni toliko ljudi v... No, takšnem stanju:
No, pa itak:
https://twitter.com/tetherprinter/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Mi lahko potem vsaj nekoga na forumu predlagate, da bi mi dal potrebe odgovore?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuckyBitcoin ()
Noben ti ne bo pomagal, dokler ne se ne pozanimas kaj sploh kupujes - iz tvojih vprasanj je razvidno, da namrec ne ves.
Kupujem kripto valuti ETH in LTC. Dvomim da so vsi vedeli kaj kupujejo, ko so kupovali Bitcoin ko je bil v vzponu.
Nevem, odvisno od človeka do človeka. Zato pa mene bolj zanimata ETH in LTC kripto valuti ki imata nižjo ceno za sam začetek. Jaz bi rad samo da preden grem v to razčistim zgornje stvari ki me zanimajo...
Za vecino je bila to prva menjava evrov v neko "valuto". Pri vrednosti 15k sem tukaj pozival vse k prodaji. Pohlep pac dela svoje in potem se dogajajo taksne stvari:
ginekk ::
Fora je itak, da še noben kriptožeton nikoli ni bil valuta, ker slednjo se hočeš nočeš sprejme in uvede politično, na ravni organiziranega sistema.
Tako pa so le zlorabljali ime v namen tržne histerije. Uvest vzporedni trgovalni sistem pa je zdaj takorekoč utopija, morda bi to šlo ob razpadu trenutnih civilizacijskih sistemov, ob kakšni večji vojni.
Tako pa so le zlorabljali ime v namen tržne histerije. Uvest vzporedni trgovalni sistem pa je zdaj takorekoč utopija, morda bi to šlo ob razpadu trenutnih civilizacijskih sistemov, ob kakšni večji vojni.
LuckyBitcoin je izjavil:
Nevem, odvisno od človeka do človeka. Zato pa mene bolj zanimata ETH in LTC kripto valuti ki imata nižjo ceno za sam začetek. Jaz bi rad samo da preden grem v to razčistim zgornje stvari ki me zanimajo...Čemu torej ne kupiš DOGE? Ta je še cenejši.
gruntfürmich ::
DOGE pa je legenda med kriptovalutami, verjetno skoraj še ni padel iz top 100 kljub poplavi glorihanterjev in 'najboljših' kojnov v vesolju; ta ni za vsakogar...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Dober hec. Mogoče bi pa to svetovanje da bi kdo odgovoril na vprašanja moral plačati? potem bi bil sigurno kakšen kandidat.
Ce bi rad bil ob 300€ potem ti svetujem nakup kojnov v vrednosti 300€. Cisto vseeno katere kupis ker bo rezultat isti.
Zakaj? Saj se bo tud ETHju in LTCju enkrat spremenila vrednost...ne bo se samo Bitcoinu?
LuckyBitcoin je izjavil:
Zakaj? Saj se bo tud ETHju in LTCju enkrat spremenila vrednost...ne bo se samo Bitcoinu?
Saj se bo 'doge' tudi. Za 300 jih dobiš ful več. Poglej še 'lanacoin' ali nekaj takega. To valuto je ustvari en slovenec za svojo hčerko. Mislim da je Merlak listal to na svoj novi exchange in je verjetno še ceneje od doge.
Ne bom jih niti gledal, jaz sem gledal ETH in LTC in zanimata me te dve kripto valuti. Ostalo me ne zanima, če bi bil ta ta doge toliko zanimiv bi bilo več debate o njem po tem forumu. Ali pač?
Zgodovina sprememb…
LuckyBitcoin je izjavil:
Ne bom jih niti gledal, jaz sem gledal ETH in LTC in zanimata me te dve kripto valuti. Ostalo me ne zanima, če bi bil ta ta doge toliko zanimiv bi bilo več debate o njem po tem forumu. Ali pač?
Če prav razumem je kriterij za investiranje: število postov ki so jih troli sproducirali na tem forumu?
LuckyBitcoin je izjavil:
Ni to kriterij, saj mi je jasno da me trollajo....pa kaj naj zdaj naredim?
Torej kaj pa je kriterij?
Da je 'poceni'?
Gre za osebni kriterij ki temelji na lastni izbiri teh dveh kripto valut. Boste sedaj zadovoljni?
LuckyBitcoin je izjavil:
Gre za osebni kriterij ki temelji na lastni izbiri teh dveh kripto valut. Boste sedaj zadovoljni?
Circular nonargument je to.
Če si ti zadovoljen z njim, ti dovolim da izgubiš svoj denar na LTC in ETH.
Mato989 ::
Kaj je sploh point te debate... kaj je tip spraševal daj postaj še 1x in da ti odgovorimo in bo mir
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kaj je sploh point te debate...
Da bi se zavedel da ne ve kaj počne, se vprašal relevantna vprašanja in prišel do dna 'osebnega kriterija' in 'lastne izbire'.
LuckyBitcoin je izjavil:
Nisem noben "profdoktor", sem le človek ki nekaj vpraša in prosi za odgovor oz. pomoč. Mogoče te je zmotilo to, ker sem bolj slovnično pisal kot ostali ljudje na forumu? Mogoče se mi pa le ne splača vlagati v farmo za rudarjenje. Danes sem gledal malo cene in so cene za npr. Ethereum so kar ugodne za nakup in tudi cena za Altcoin se mi ne zdi tako slab za sam začetek pri kriptovalutah. Imam pa ponovno par vprašanj. Katera stran je najlažja za začetno razumevanje in zraven še katera je najbolj poštena za nakup in prodajo kriptovalut? Coinbase? Ali imam prav da gresta dve valuti npr. Ethereum in Altcoin na dve denarnici in ne na eno obe omenjeni kriptovaluti? Se pravi se z Coinbase računom povežeš na PayPal kartico ali debitno MasterCard kartico? Ko bi pa želel prodati Ethereum ali Altcoin, bi pa moral vnesti kolikšen del kriptovalute boš prodal? Izplačilo pa je v kolikšnem času za omenjeno stran Coinbase? Se pravi jaz kot bodoči kupec kriptovalut samo spremljam ter ob pravem trenutku prodajam. Kupljen del npr. Ethereuma pa hranim na denarnici za kriptovalute ki je povezana z Coinbase računom? Kupil pa bi Ledger denarnico Nano S USB.
Hvala za vašo pomoč in odgovore.
LuckyBitcoin je izjavil:
Bi lahko kdo lepo prosim odgovoril na moja vprašanja. Mislil sem vložiti v Litecoin (LTC) in Ethereum (ETH). Vložil bi 200 evrov in za ta denar dobil 1 Ethereum in 2 Litecoina po trenutnih cenah. Res pa je da sem jaz zgoraj napačno napisal in nisem mislil Altcoina. Ni vsak bil poln znanja ko je začel z kripto valutami. Mislim pa da se naučiš ko jih kupiš in potem spremljaš. Mogoče se pa le splača "tvegat". Z 2 kripto denarnicama bi me prišlo cca. vse skupaj nekaj čez 300 evrov. Ob enem me pa zanima, katera bančna kartica je najboljša za trgovanje na Coinbase strani? Hvala za vso pomoč.
Zgodovina sprememb…
LuckyBitcoin je izjavil:
LuckyBitcoin je izjavil:
Nisem noben "profdoktor", sem le človek ki nekaj vpraša in prosi za odgovor oz. pomoč. Mogoče te je zmotilo to, ker sem bolj slovnično pisal kot ostali ljudje na forumu? Mogoče se mi pa le ne splača vlagati v farmo za rudarjenje. Danes sem gledal malo cene in so cene za npr. Ethereum so kar ugodne za nakup in tudi cena za Altcoin se mi ne zdi tako slab za sam začetek pri kriptovalutah. Imam pa ponovno par vprašanj. Katera stran je najlažja za začetno razumevanje in zraven še katera je najbolj poštena za nakup in prodajo kriptovalut? Coinbase? Ali imam prav da gresta dve valuti npr. Ethereum in Altcoin na dve denarnici in ne na eno obe omenjeni kriptovaluti? Se pravi se z Coinbase računom povežeš na PayPal kartico ali debitno MasterCard kartico? Ko bi pa želel prodati Ethereum ali Altcoin, bi pa moral vnesti kolikšen del kriptovalute boš prodal? Izplačilo pa je v kolikšnem času za omenjeno stran Coinbase? Se pravi jaz kot bodoči kupec kriptovalut samo spremljam ter ob pravem trenutku prodajam. Kupljen del npr. Ethereuma pa hranim na denarnici za kriptovalute ki je povezana z Coinbase računom? Kupil pa bi Ledger denarnico Nano S USB.
Hvala za vašo pomoč in odgovore.
LuckyBitcoin je izjavil:
Ne.