Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
belo mleko je izjavil:
Je že v 6xxx USD. Nekdo je ravno prodal 152 kojnov na bitstamp. Verjetno eden izmed naših slo-tech milijonarjev. Se je odločil, da se ne bo več zajebaval s svojo penzijo.
Prodal enim optimistom. Da jim ne bo še danes žal, da niso raje še malo počakali z nakupom?
thetech ::
Še ne pred enim mesecem sem tukaj zatrjeval, da gre BTC v maloro in da bo cena bitcoina do pomladi pod 5.000€... Očitno se moja napoved uresničuje (že drugič), čeprav so me poznavalci(???) in strokovnjaki(???) označili za debila, idiota, kretena, slaboumneža ipd.. Really? Nek strokovnjak(???) je celo zatrjeval, da so takšnih padcev vajeni in da si jih celo želijo. Poznavalci(???) in strokovnjaki(???) so padce pripisovali vikendom, praznikom in slabem vremenu..
Najbolj hecno pa je, da so točno ti poznavalci(???) in strokovnjaki(???) v isti rog tulili, da sem zmešan in da se mi kolesja v glavi narobe vtri, ker gre cena bitcoina gre do 50k, 100k, 500k... Ste še vedno holderji?
No podobno sem zatrjeval tudi za druge kripto valute, pa so me vsevedi poznavalci(???) in načitani strokovnjaki(???) takoj okrcali.
No zdaj pa je moja napoved naslednja.. Fear efekt bo vse skupaj zabil do podna, do filtra, do dna. Štekaš?
Najbolj hecno pa je, da so točno ti poznavalci(???) in strokovnjaki(???) v isti rog tulili, da sem zmešan in da se mi kolesja v glavi narobe vtri, ker gre cena bitcoina gre do 50k, 100k, 500k... Ste še vedno holderji?
No podobno sem zatrjeval tudi za druge kripto valute, pa so me vsevedi poznavalci(???) in načitani strokovnjaki(???) takoj okrcali.
No zdaj pa je moja napoved naslednja.. Fear efekt bo vse skupaj zabil do podna, do filtra, do dna. Štekaš?
jype ::
Še ne pred enim mesecem sem tukaj zatrjeval, da gre BTC v maloro in da bo cena bitcoina do pomladi pod 5.000€...Nihče te resno ne jemlje, ker nisi s svojim imenom in priimkom obljubil, da si boš odgriznil genitalije, če se napoved ne uresniči.
Ste še vedno holderji?Seveda, čemu ne bi bili?
No zdaj pa je moja napoved naslednja.. Fear efekt bo vse skupaj zabil do podna, do filtra, do dna. Štekaš?OK!
Jaz ne bom prodal.
Še ne pred enim mesecem sem tukaj zatrjeval, da gre BTC v maloro in da bo cena bitcoina do pomladi pod 5.000EUR...Nihče te resno ne jemlje, ker nisi s svojim imenom in priimkom obljubil, da si boš odgriznil genitalije, če se napoved ne uresniči.
Ste še vedno holderji?Seveda, čemu ne bi bili?
No zdaj pa je moja napoved naslednja.. Fear efekt bo vse skupaj zabil do podna, do filtra, do dna. Štekaš?OK!
Jaz ne bom prodal.
A sem te mogoče v svojem komentarju kje apeliral? Se počutiš ogroženega? Si pač ovca...
Err...glede na pametovanje enih haterjev.
A je kdo dejansko v MINUSU s svojimi vlozki?
Na S-T seveda nihče, na tujih forumih pa mnogi.. Blockchain tehnologija je zasnovana tako da samo Slovenci ne izgubljajo..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: thetech ()
jype ::
hamez66 ::
Še ne pred enim mesecem sem tukaj zatrjeval, da gre BTC v maloro in da bo cena bitcoina do pomladi pod 5.000€... Očitno se moja napoved uresničuje (že drugič), čeprav so me poznavalci(???) in strokovnjaki(???) označili za debila, idiota, kretena, slaboumneža ipd.. Really? Nek strokovnjak(???) je celo zatrjeval, da so takšnih padcev vajeni in da si jih celo želijo. Poznavalci(???) in strokovnjaki(???) so padce pripisovali vikendom, praznikom in slabem vremenu..
Lepo si napovedal. Nekateri se ne držimo hodl mantre, ampak je tudi s tistim manjšim delom, ki sem ga obdržal v kriptovalutah, precej izgube.
Dokler je vse raslo, je bilo veliko strokovnjakov.
Pri 7000 so eni rekli, dovolj čakanja, čas za nakup. Ampak, ali so imeli prav? Jih bo dovolj, da se vrne splošni optimizem?
A sem te mogoče v svojem komentarju kje apeliral? Se počutiš ogroženega? Si pač ovca...Si, ja. Napisal si "ste". To vključuje tudi mene.
Ne miško midva se pred enim mesecem zagotovo nisva menila okoli tega, tako da žal odpadeš.. Ne bodi tak egoist no in ne vsiljuj se povsod. Sorry no, ker vse skupaj ni letelo nate. Sicer pa sem mislil točno določene poznavalce(???) in strokovnjake(???), ki pa se bodo zdaj najbrž poskrili oz. pričeli mlatiti zgodbice o mega zaslužkih. Klasika..
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SaXsIm ()
harmony ::
Ko pade pod 500€ jih vzamem ene par komadov. Potem pa cakat na 10k in jih vse prodam in me bk.
bambam20 ::
4knative ::
Kdaj bo FBI povedal ali je Tether hranil Ponzi?
"When we are dead, it's not what we HODL or SODL that matters.
It's what we BUIDL."
It's what we BUIDL."
Vazelin ::
Ne vem zakaj se mi zdi, da bomo čez 10 let brali, kako so Wall Street in banke zasnovale piramido in hypal BTC do 16k ko je sledila namerna prodaja, razprodaja...?!? FBI zagotovo ni BTCjev skladiščil ker so ti pač lepi... Mimogrede samo v primeru Silk Roada je FBI zasegel 144.000 BTCjev, kar v najboljšem primeru pomeni 2.217.600.000 €...
Qcube ::
Izgubili so tisti, ki so vložili v zadnjih dveh mesecih.
Večina.
Koliko kojnov je bilo dejansko kupljenih po 5000+? A ta podatek obstaja?
Ja, 1$ 5000x.
Ko sem prodajal mi je naredilo ogromno trejdov po minimalni količini $, tako da je čisto možno če miljarda ljudi kupi vsak 1 cent se nabere...
Možno je marsikaj, ampak mene zanima, koliko je bilo dejansko kojnov (ali satošijev) kupljenih po $5000+. Pravzaprav bi bil še koristnejši podatek, koliko ljudi je kojne kupovalo po $5000+ in koliko je vseh lastnikov kojnov.
Mato989 ::
Možno je marsikaj, ampak mene zanima, koliko je bilo dejansko kojnov (ali satošijev) kupljenih po $5000+. Pravzaprav bi bil še koristnejši podatek, koliko ljudi je kojne kupovalo po $5000+ in koliko je vseh lastnikov kojnov.
En približek (zmes so cold walleti exchangov) je tule
https://bitinfocharts.com/top-100-riche...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
sarma832 ::
Ne vem zakaj se mi zdi, da bomo čez 10 let brali, kako so Wall Street in banke zasnovale piramido in hypal BTC do 16k ko je sledila namerna prodaja, razprodaja...?!? FBI zagotovo ni BTCjev skladiščil ker so ti pač lepi... Mimogrede samo v primeru Silk Roada je FBI zasegel 144.000 BTCjev, kar v najboljšem primeru pomeni 2.217.600.000 €...
Zasežene BTCje so vedno prodali na dražbi. Je pa res da so posamezni akterji pobrali večino.
Nevem, kje si ti videl hypanje iz strani wall streeta, ampak sam sem videl le bashanje in "blockchain, not bitcoin"
Zasežene BTCje so vedno prodali na dražbi. Je pa res da so posamezni akterji pobrali večino.
Nevem, kje si ti videl hypanje iz strani wall streeta, ampak sam sem videl le bashanje in "blockchain, not bitcoin"
Aham in na dražbah so šli 10x pod ceno kajne.. Kje sem videl hypanje? Po medijih kje pa drugje.
Tale je talent, nikoli nič prodal, skor ko yjpe:
https://bitinfocharts.com/bitcoin/addre...
It's what we BUIDL."
It's what we BUIDL."
jype ideologija se je vedno izkazala za napačno.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SaXsIm ()
Vprašanje je kaj bi bilo če bi ta tip prodal 100k btcja. Verjetno bi šla cena v minus in še ruska mafija bi ga lovila.
It's what we BUIDL."
It's what we BUIDL."
Kako si je mogoče razlagati tisti drobiž, ki je dodan vsakih par mesecev? Ker malo dvomim, da bi nekdo, ki ima 80k kojnov, kupoval po 0,001 kojn vsake toliko časa.
Aquafriend ::
Kaj mislite, da bo z azijci, ko se zbudijo in vidijo btc 6.000 dolarjev. Pump ali dump?
janig ::
Kako si je mogoče razlagati tisti drobiž, ki je dodan vsakih par mesecev? Ker malo dvomim, da bi nekdo, ki ima 80k kojnov, kupoval po 0,001 kojn vsake toliko časa.
Ta address je precej popularen. Mozno, da kdo za foro tudi gor kdaj kaj poslje. Podobno, kot so posiljali na addresse, ki naj bi bili od S. Nakamotota. Verjetno private key sploh ne obstaja vec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janig ()
Aquafriend je izjavil:
Kaj mislite, da bo z azijci, ko se zbudijo in vidijo btc 6.000 dolarjev. Pump ali dump?
Aokigahara ni na seznamu?
Veliki skladi upravljajo z več trilijoni premoženja. Kripto trg pa je bil 800B na vrhuncu. Sem nekaj dni nazaj dal video in so rekli, da trenutno še asset class ni primeren za investiranje, ampak je pa "vredno opazovati"... Pomoje se čaka predvsem smernice regulatorjev. Marsikdo pravi, da bo majhen delež portfelja v kriptovalutah potreben kot hedge, ker bo to pomagalo in zmanjševalo risk celotnega sklada.
Ne vem v kolikšni meri je bil trenutno udeležen wall street, ampak pomoje je bilo največ kupcev(sploh proti vrhu) navadnih janezov, ki sedaj prodajajo wall streetu.
Sedaj se lepo potisne ceno navzdol in poceni akumulira kovance.
Jutri oz. danes imajo sestanek(?) glede virtualnih valut https://www.banking.senate.gov/public/i...
Dot-com balon je bil 5triljonov, to pa je globalna stvar in ideja morda malce bolj "revolucionarna". Morda se mora sedaj malce ohladiti in se ponovi čez par let. (ali pa se je mega pok že zgodil??)
Lahko pa gremo tudi v nasprotno smer, ker ideja bankam in regulatorjem ravno ni najbolj vsec in se na polno bojkotira
Sicer pa je trenutno vse tako le špekulacija. Naslednjo leto ali pa v prihodnjih letih pa bomo verjetno dobili kakšne uporabne appe, lightning network na Bitcoinu, atomic swape med coini, interoperabilnost med blockchaini, modele decentraliziranih organizacij, itd...
Velik moto je "bank the unbanked". V revnejših državah nimajo dostopa do bančnih storitev, telefon pa ima skoraj vsak.
Sprejemam kritike
Ne vem v kolikšni meri je bil trenutno udeležen wall street, ampak pomoje je bilo največ kupcev(sploh proti vrhu) navadnih janezov, ki sedaj prodajajo wall streetu.
Sedaj se lepo potisne ceno navzdol in poceni akumulira kovance.
Jutri oz. danes imajo sestanek(?) glede virtualnih valut https://www.banking.senate.gov/public/i...
Dot-com balon je bil 5triljonov, to pa je globalna stvar in ideja morda malce bolj "revolucionarna". Morda se mora sedaj malce ohladiti in se ponovi čez par let. (ali pa se je mega pok že zgodil??)
Lahko pa gremo tudi v nasprotno smer, ker ideja bankam in regulatorjem ravno ni najbolj vsec in se na polno bojkotira
Sicer pa je trenutno vse tako le špekulacija. Naslednjo leto ali pa v prihodnjih letih pa bomo verjetno dobili kakšne uporabne appe, lightning network na Bitcoinu, atomic swape med coini, interoperabilnost med blockchaini, modele decentraliziranih organizacij, itd...
Velik moto je "bank the unbanked". V revnejših državah nimajo dostopa do bančnih storitev, telefon pa ima skoraj vsak.
Sprejemam kritike
blackbfm ::
Naslednjo leto ali pa v prihodnjih letih pa bomo verjetno dobili kakšne uporabne appe, lightning network na Bitcoinu, atomic swape med coini, interoperabilnost med blockchaini, modele decentraliziranih organizacij, itd...
Pa bo to dejansko uporabno v rl world use al bo vsa ta tehnologija sama sebi namen (tko kot vsa leta do zdej)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
1pioneer ::
Ne vidim BTC pod 5k USD. To je cena proizvodnje 1 BTC za večino držav. Bi morale res zelo slabe novice to ceno zbiti nižje...
Naslednjo leto ali pa v prihodnjih letih pa bomo verjetno dobili kakšne uporabne appe, lightning network na Bitcoinu, atomic swape med coini, interoperabilnost med blockchaini, modele decentraliziranih organizacij, itd...
Pa bo to dejansko uporabno v rl world use al bo vsa ta tehnologija sama sebi namen (tko kot vsa leta do zdej)?
Trenutno še nič sploh ne obstaja Imamo Bitcoin, ki je sam po sebi sposoben 3-7 transakcij na sekundo. Zaenkrat je BTC bolj kot ne le immutable database/censorship resistant money/digital gold.
Lightning Network bo omogočil poceni in hitre transakcije, mikrotransakcije... Meni se zdi to zelo uporabno za spletna plačila. Trenutno ne obstaja nek dober sistem za hitro plačevanje preko spleta. Z LN pa boš lahko mel dodatek v browserju in z lahkoto plačal, instant in skoraj zastonj. Za npr članke, tips, donacije, storitve,...
Samo od neke množične uporabe pa je pomoje to še daleč, če sploh kdaj
Nam ni takšen problem, ker imamo kreditne kartice in če želiš da je tehnologija adopted, mora biti veliko boljša, trenutno pa je to bolj okorno, uporabniku neprijazno in nevarno(ireverzibilno). Verjetno bodo imeli več od tega v državah tretjega sveta, kjer ne morejo odpreti bančnega ali PayPal računa.
Sicer pa te "decentralizirane organizacije" imajo potencial, ker lahko poberejo dobre lastnosti kapitalizma in preprečijo njegovo ahilovo peto(pač namen podjetja-ustvarjanje profita,stekanje denarja lastniku). Ali pa morda kot konkurenca javni upravi/governmentu.
Sicer pa potencial je velik in use casov ogromno, če je pa karkoli od tega uresničljivo v praksi bomo pa videli
Trenutno pa tehnologija tako ali tako nima veze ker 99% ljudi verjetno tako ničesar ne uporablja, tokene pa se kupi ker rastejo in je vse zeleno. Zato primerjava z tulipani, niti ni tako zgrešena.
Tilen ::
Ne vidim BTC pod 5k USD. To je cena proizvodnje 1 BTC za večino držav. Bi morale res zelo slabe novice to ceno zbiti nižje...
Se jih pač ne bo več minalo. Hint, hint.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Yusef ::
gruntfürmich ::
No zdaj pa je moja napoved naslednja.. Fear efekt bo vse skupaj zabil do podna, do filtra, do dna. Štekaš?na nulo bitcoin ne bo padel, ker ga bom jst vsega pokupil po 0,001$.
Štekaš?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Se jih pač ne bo več minalo. Hint, hint.
To se jih pa rabi za potrjevanje transakcij.
Hahaha. Ojej. Kdo jih bo prisilil, da minajo z izgubo?
se spomnim da sem gledal in tule pisal kako so pri padcu na 3k šibale na stotine miljonov v btc. in ker po mojem to niso bili tetherčki ampak bančniki, menim da bodo stresali btc še globoko pod 3k...
GregiB ::
Možno je marsikaj, ampak mene zanima, koliko je bilo dejansko kojnov (ali satošijev) kupljenih po $5000+. Pravzaprav bi bil še koristnejši podatek, koliko ljudi je kojne kupovalo po $5000+ in koliko je vseh lastnikov kojnov.Še koristnejši podatek bi bil, glede na to, da je bil ATH Crypto Market Cap $ 820 B, koliko denarja se je dejansko zlilo v Crypto trg....
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
krneki0001 je izjavil:
Jaz mislim, da smo dosegli dno, in da se bo sedaj trend obrnil.
Ja, eden je včeraj zvečer videl BTC pri $7000, si rekel, no, tole bo pa sedaj sigurno dno, odlična priložnost za nakup, in jih je kupil. Potem se je pa danes zjutraj zbudil, in videl BTC pri $6000.
deleted ::
krneki0001 je izjavil:
Jaz mislim, da smo dosegli dno, in da se bo sedaj trend obrnil.
Ja, eden je včeraj zvečer videl BTC pri $7000, si rekel, no, tole bo pa sedaj sigurno dno, odlična priložnost za nakup, in jih je kupil. Potem se je pa danes zjutraj zbudil, in videl BTC pri $6000.
That was me!
J.McLane ::
Nebi vedu kdo točno je 2.2.2018 pri 9.000 USD že pravil, da je čas za nakupe? Zgleda da nekaterim ne zmanjka denarja za nakupe, saj delnice so verjetno padle ravno zato ker je folk prodajal zato, da bi dokupil kripto.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
To je tudi ena stvar, ki me zanima (iz radovednosti). "Vlagatelji", tisti malo bolj previdni, pravijo, da se sme vložiti samo denar, ki ga lahko pogrešaš. A to pomeni, da potem recimo vsak mesec, ko dobijo plačo, za tisti del, ki ga lahko pogrešajo, kupijo kojne? Ker drugega denarja, ki ga lahko pogrešajo, nimajo, saj je že od prej v kojnih. Ali kako to gre?
To je tudi ena stvar, ki me zanima (iz radovednosti). "Vlagatelji", tisti malo bolj previdni, pravijo, da se sme vložiti samo denar, ki ga lahko pogrešaš. A to pomeni, da potem recimo vsak mesec, ko dobijo plačo, za tisti del, ki ga lahko pogrešajo, kupijo kojne? Ker drugega denarja, ki ga lahko pogrešajo, nimajo, saj je že od prej v kojnih. Ali kako to gre?
Baja ::
simple, z dnarjem ki ga maš viška pač ne greš all in. kupuješ počasi dipe in čakaš da se obrne.
Nebi vedu kdo točno je 2.2.2018 pri 9.000 USD že pravil, da je čas za nakupe? Zgleda da nekaterim ne zmanjka denarja za nakupe, saj delnice so verjetno padle ravno zato ker je folk prodajal zato, da bi dokupil kripto.
2.2. je bilo dno pri 7400, nato je 3.2. zrastlo na 9500. torej je bil pravi čas za nakupe.
Kaj se zgodi, če minerji nehajo minat z izgubo? Se težavnost zmanjša, če se število minerjev zmanjša? Bi teoretično uporabniki BTC lahko ostali zaklenjeni, če se transakcije ne bi več izvajale, ker se to nikomur ne bi splačalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()