Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

belo mleko ::
Ne vem, vi ste strokovnjaki za kriptovalute, neverjetno tehnologijo prihodnosti, ki ima stroške enake kontejnerskemu prevozu s Kitajske. ;)
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Zakaj, koliko časa pa potuje BTC z enega naslova na drug naslov? Če lahko kupiš, prenakažeš in prodaš v zelo kratkem času (nekaj minutah), je to posel brez tveganja. Recimo da imaš 2% neto izplena, to pomeni podvojitev osnovnega vložka v cca 36 korakih.

perci ::
In drugi so tako neumni (ti pa tako pameten), da ne bodo izvajali tega super posla brez tveganja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

OrkAA ::
belo mleko je izjavil:
Zakaj, koliko časa pa potuje BTC z enega naslova na drug naslov? Če lahko kupiš, prenakažeš in prodaš v zelo kratkem času (nekaj minutah), je to posel brez tveganja. Recimo da imaš 2% neto izplena, to pomeni podvojitev osnovnega vložka v cca 36 korakih.
Ti vrzem eno kost. :)
Zakaj mislis, da so ob normalnih dnevih cene bitcoina na vseh menjalnicah prakticno enake?
Zakaj mislis, da so cene ob velikih navalih tako razlicne? Mislis, da je kaj povezano s tem, da sistemi enostavno ne delujejo?

Glejte moj post, v katerem je beseda ČE in vemo kaj ta pomeni v matematičnem jeziku. Bi pa bili presenečeni, koliko se lahko zasluži na takšnem mrhovinarskem delu. Masa je fokusirana na fešto, ti pa pobiraš prazne pikse pira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: belo mleko ()

jype ::
belo mleko je izjavil:
Bi pa bili presenečeniNe, ne bi bili.
Hitrost prenašanja denarja je tisto, kar te omejuje. Pri arbitraži si lahko uspešen, če vnaprej preneseš reči tja, kjer morajo biti, da lahko izkoristiš razlike.

OrkAA ::
Ja, ampak v realnem svetu ta pogoj ne bo nikoli izpolnjen.
Arbitraza se dela tako, da imas na borzi A vnaprej pripravljen denar, na borzi B pa bitcoine, ker si ocenil, da bo v nekem trenutku prislo do razlike v ceni.
Ko se to zgodi, hkrati prodas bitcoine na borzi B in kupis bitcoine na borzi A.
Na prenasanje se ne mores zanasat, ker ti bitcoin v idealnem primeru (z velikim feejem) potuje ~20 minut, ampak borze zahtevajo vec kot eno potrditev (confirmation), tako da se ta cas z lahkoto poveca na eno uro.
Arbitraza se dela tako, da imas na borzi A vnaprej pripravljen denar, na borzi B pa bitcoine, ker si ocenil, da bo v nekem trenutku prislo do razlike v ceni.
Ko se to zgodi, hkrati prodas bitcoine na borzi B in kupis bitcoine na borzi A.
Na prenasanje se ne mores zanasat, ker ti bitcoin v idealnem primeru (z velikim feejem) potuje ~20 minut, ampak borze zahtevajo vec kot eno potrditev (confirmation), tako da se ta cas z lahkoto poveca na eno uro.

Smurf ::
To pomeni, da izgubiš vsak nadzor nad fiat/btc trgovanjem.
Trgovanja seveda ne ustaviš.
Ga pa mocno omejis. 99.9% ljudi trenutno drzi bitcoin kot investicijo, s prepovedjo borz bitcoin v vecjem delu izgubi svojo vlogo. Pridobijo pa kaksni bolj anonimni kovance, ampak seveda v manjsem stevilu.

dnsd ::
Nakup na Coinbase odsvetujem: https://uk.trustpilot.com/review/coinba...
Verifikacija je za začetnika prezahtevna.
Potrebna je dvojna, osebna in vozniška, če hočeš kupiti na GDAX.
Prva gre hitro skozi druga pa primerja prvo in drugo sliko obraza.
Če ne znaš narediti dober scan, te ne spusti skozi.
Meni je uspelo po 15. poiskusu s scanom in sharpen v Irfanview ter prenosom preko mobil app, kamor dobiš naslov za prenos.
Slike pa sem prenašal iz PC, čeprav robot misli, da prenašaš iz telefona. Sepa nakazilo je trajalo 3.dni. Bitcoin prenos v denarnico pa 4 in pol ure. Na koncu pa sem na GDAX plačal toliko kot, če bi kupil na https://bitnik.eu/, ker je GDAX 7% dražji od Bitstamp. Vmes pa je tečaj šel iz 10K na 16K.
Na Bitstamp sem poslal dokumente 1.12. pa še vedno ni odgovora.
Lahko traja tri tedne.
Verifikacija je za začetnika prezahtevna.
Potrebna je dvojna, osebna in vozniška, če hočeš kupiti na GDAX.
Prva gre hitro skozi druga pa primerja prvo in drugo sliko obraza.
Če ne znaš narediti dober scan, te ne spusti skozi.
Meni je uspelo po 15. poiskusu s scanom in sharpen v Irfanview ter prenosom preko mobil app, kamor dobiš naslov za prenos.
Slike pa sem prenašal iz PC, čeprav robot misli, da prenašaš iz telefona. Sepa nakazilo je trajalo 3.dni. Bitcoin prenos v denarnico pa 4 in pol ure. Na koncu pa sem na GDAX plačal toliko kot, če bi kupil na https://bitnik.eu/, ker je GDAX 7% dražji od Bitstamp. Vmes pa je tečaj šel iz 10K na 16K.
Na Bitstamp sem poslal dokumente 1.12. pa še vedno ni odgovora.
Lahko traja tri tedne.

Ga pa mocno omejis. 99.9% ljudi trenutno drzi bitcoin kot investicijo, s prepovedjo borz bitcoin v vecjem delu izgubi svojo vlogo. Pridobijo pa kaksni bolj anonimni kovance, ampak seveda v manjsem stevilu.To je res le na pol. V Jugoslaviji je bilo močno omejeno trgovati z DEM, in vendar so _vsi_ (ki so kakršnakoli sredstva imeli) varčevali, kupčevali in špekulirali s to valuto.

Smurf ::
Ga pa mocno omejis. 99.9% ljudi trenutno drzi bitcoin kot investicijo, s prepovedjo borz bitcoin v vecjem delu izgubi svojo vlogo. Pridobijo pa kaksni bolj anonimni kovance, ampak seveda v manjsem stevilu.To je res le na pol. V Jugoslaviji je bilo močno omejeno trgovati z DEM, in vendar so _vsi_ (ki so kakršnakoli sredstva imeli) varčevali, kupčevali in špekulirali s to valuto.
Ampak DEM je se zmerj bila veljavna valuta v Nemciji, v mojem scenariju btc ne bi bil vec veljaven (uradno) nikjer.

DEM so držali zaradi stabilnosti. Bitcoin pa je pravo nasprotje marki.Ko bo bitcoin prepovedan, bo tudi stabilen!
v mojem scenariju btc ne bi bil vec veljaven (uradno) nikjer.Razen povsod tam, kjer bi ga ljudje potrebovali, da bi ohranili finančno svobodo - torej po celem svetu, v tvojem scenariju.

thetech ::
Groza, BTC še naprej pada... Čas za nakup ali popoven umik?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: thetech ()

D3m0r4l1z3d ::
popolen
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

janezvalva je izjavil:
D3m0r4l1z3d je izjavil:
popolen
???
danes pada ker je vikend
Pa se mi zdi, da je malce večji drop kot običajno..

janezvalva je izjavil:
D3m0r4l1z3d je izjavil:
popolen
???
danes pada ker je vikend
A prejšnji vikend je pa raslo, ker je bil vikend?

chavlji ::
Mene skrbi samo, da pada ker se folk počasi umika zaradi jutrišnjega prihoda na CBOE. Kako se vam zdi negotova situacija zaradi tega?
Možno, da je samo fud, ampak gre za kar velik preobrat. Kot povsod pravijo, prej je bilo vsem v interesu, da bi BTC rasel, zdaj bo pa big moneyu v interesu, da bo čim bolj nihal.
Možno, da je samo fud, ampak gre za kar velik preobrat. Kot povsod pravijo, prej je bilo vsem v interesu, da bi BTC rasel, zdaj bo pa big moneyu v interesu, da bo čim bolj nihal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chavlji ()

MacLeod ::

MacLeod ::
No brez skrbi bo še šlo gor, če je tako pa tačas kakšen persen pa bo.
Imam pa občutek ko berem zadnje poste, da bi nas ti novi fantje radi kaj naučili. Je pa res da se bodo sami najbolj s svojimi izkušnjami.
Imam pa občutek ko berem zadnje poste, da bi nas ti novi fantje radi kaj naučili. Je pa res da se bodo sami najbolj s svojimi izkušnjami.

chavlji ::
Ne vzet preveč resno vsega napisanega ob takih padcih.
Če si kupil na vrhu, pa v fomu vložil malo preveč, ja kar pošten drop tole. Je logično, da te stiska. Samo ja... sej bo šlo spet gor.
Če si kupil na vrhu, pa v fomu vložil malo preveč, ja kar pošten drop tole. Je logično, da te stiska. Samo ja... sej bo šlo spet gor.

janezvalva ::
janezvalva je izjavil:
D3m0r4l1z3d je izjavil:
popolen
???
danes pada ker je vikend
A prejšnji vikend je pa raslo, ker je bil vikend?
ja. na sode vikende raste, na lihe pa pada

4knative ::
Vse je odvisno od google poizvedb. Ko folk išče bitcoin ta raste, ko ne iščejo prilike za hiter zaslužek seveda pada.

D3m0r4l1z3d ::
Slovenist.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5

RoccoC ::
A smemo biti lurkerji malo skeptični do zapisov tipa "Ne skrbi saj bo šo gor". Saj me malo spominja na borzo (sicer krat n) in novejše trejderje, ki trgujejo maksimalno od 2009 in mislijo da je možna le ena smer. Sicer pa ljudje ki spremljajo malo bolj tale kojn market predvidevajo da se bodo sredstva zaradi CBOE in USA politike obdavčenja BTC dobičkov (kateri bodo sledile slejkoprej druge države selila iz BTC v druge kojne predvsem ETH in LTC. Tako da eni pričakujejo zaton BTC tako ali drugače. Sam zgolj lurkam. Bi pa na jype mestu ene pol kojnov umaknil v FIAT, z ostalimi bi pa gemblal naprej. Je pa seveda jype mnogo pametnejši od vseh nas tako da sem prepričan da se bo prav odločil.

CoreySteel ::
Kogar tole stiska, ni za v kripto :)
Twitter: @CoreySteel_

Samuel ::
Vsi zeleni noobi si poglejte malo fibonaccije...
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

yupe ne trejda..
To izjavo daj patentirat. Legendarno.
Vsi zeleni noobi si poglejte malo fibonaccije...
Tipično za fibonacci trejde je da delujejo dokler ne delujejo več.
To izjavo daj patentirat. Legendarno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()

CoreySteel je izjavil:
Kakšna panika...sej raste. V nakupe :).
Kdaj boš pa ti nazaj kupil? :P
Strategija ostaja ista :). 6k :).

4knative ::
Jaz bi rad samo do jutri bil bogat. Povejte kaj naj naredim? Iz siromaka do bogataša v 24h priročnik obstaja?

CoreySteel je izjavil:
aja? a ti si zunaj od prodaje pr 9.7k?

Jaz bi rad samo do jutri bil bogat. Povejte kaj naj naredim? Iz siromaka do bogataša v 24h priročnik obstaja?
LOTO

CoreySteel je izjavil:
aja? a ti si zunaj od prodaje pr 9.7k?
Jup :).
pol pa srečnga pa zdravga