Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

Tilen ::
Seveda, ker limit orderje verjetno imate in enako delujejo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kakob ::

Tilen ::
Povej, kako drugače deluje osnovni limit order na borzah kriptovalut. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

kakob ::
Povej, kako drugače deluje osnovni limit order na borzah kriptovalut. ;)
Seveda. Na kriptoborzah to ne deluje, ker so implementacije buggy.

b0k0 ::
https://www.cnbc.com/2017/08/09/bitcoin...
A bo to kdaj uporabljeno z bitcoinom ve kdo kaj vec povedat?

sarma832 ::
https://www.cnbc.com/2017/08/09/bitcoin...
Bo ja. Stvar trenutno deluje na testnetu - lahko greš tudi probat.
https://cdecker.github.io/lightning-int...
Samo grejo stvari relativno počasi, glede na to da na tem dela verjetno 20 ljudi.
Sicer vse kar povejo developerji je "no timelines".

b0k0 ::
Ce bo to uporabljeno v praksi bo pomoje bitcoin poskocil do neba... In takrat bo lahko govora o bitcoinu kot placilnem sredstvu v vsakdajnem zivljenju....

bonanno ::
in recimo, da kdo hoče vnovčiti svoje bitcoine v vrednosti 500.000EUR, v kolikšnem času bi dobil izplačan?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bonanno ()

dronyx ::
Ce bo to uporabljeno v praksi bo pomoje bitcoin poskocil do neba... In takrat bo lahko govora o bitcoinu kot placilnem sredstvu v vsakdajnem zivljenju....
Sanje, sanje...kateri bedak bo plačal z bitcoinom, če mu cena tako skokovito raste in kateri bedak bo sprejel bitcoin kot plačilno sredstvo ko mu bo cena strmo padla? Bitcoin je čista digitalna špekualcija in to bo še nekaj časa njegova skoraj edina večja uporabna vrednost.

bonanno ::
Sanje, sanje...kateri bedak bo plačal z bitcoinom, če mu cena tako skokovito raste in kateri bedak bo sprejel bitcoin kot plačilno sredstvo ko mu bo cena strmo padla? Bitcoin je čista digitalna špekualcija in to bo še nekaj časa njegova skoraj edina večja uporabna vrednost.
good point

sarma832 ::
Res je da se BTC trenutno večinoma uporablja le za špekulacijo.
Ampak trditi, da je kot plačilno sredstvo neuporabno,...
https://blog.bitpay.com/bitpay-growth-2...
Ampak mislim da sem slišal, da je povprečna transakcija 20k$.
Ko pride LN bo pa precej uporabno, tudi za plačilo za kavico. Volatilnost bo pa še vedno problem.

Ampak trditi, da je kot plačilno sredstvo neuporabno,...
https://blog.bitpay.com/bitpay-growth-2...
$1 Billion Yearly
Samo danes je prometa z bitcoini za 6,5 MRD USD, tako da je tole s plačilnim sredstvom "za kavice" statistično zanemarljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Samuel ::
Potem pa razloži tole:
https://coinmarketcap.com/currencies/bi...
Volume (24h) : $6.582.960.000 USD
6.5mrd USD prodaje/nakupa v zadnjih 24 urah
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Rok Woot ::
Dons nima kej počet, pa sem mal hacku naokol. Uglavnem imam sedaj pozabljen wallet.dat od nekoga, gor je nekaj malega bitcoinov, nimam pa gesla ...

J.McLane ::
Mogoče se pa mora samo napolnit "market cap" potem se bodo pa zadeve umirile? Ampak sam menim da je za tak namen enostavno premalo "naprintanih" bitcoinov, FIAT money se ravno zato printa kot nor da je vrednost približno ves čas ista, ker denar se zgublja, bitcoini se pa izgubljajo še hitreje.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

kingsix ::
Potem pa razloži tole:
https://coinmarketcap.com/currencies/bi...
Volume (24h) : $6.582.960.000 USD
6.5mrd USD prodaje/nakupa v zadnjih 24 urah
To so volumni iz borz...z tem podatkom "dokazuješ" njegov point, da je BTC špekulacija...

@Samuel: Tu ni kaj dosti razlagat. Ta promet niso plačane kavice (torej plačilni promet), ampak ljudje pač kupujejo in prodajajo bitcoine kot naložbo.

Pa kolk enih wallet-ov sem najdu, ko so mel še letos gor po 60+ bitcoinov, pa so jih že polupal ... Bohvej kdo, kaki rusi ...

@Samuel: Tu ni kaj dosti razlagat. Ta promet niso plačane kavice (torej plačilni promet), ampak ljudje pač kupujejo in prodajajo bitcoine kot naložbo.
Napisal si tole:
"kateri bedak bo plačal z bitcoinom, če mu cena tako skokovito raste in kateri bedak bo sprejel bitcoin kot plačilno sredstvo "
Aja, ti ne veš kako Bitpay deluje.. zdaj štekam..
To so volumni iz borz...z tem podatkom "dokazuješ" njegov point, da je BTC špekulacija...
Zakaj bi nekdo prodal bticoin, če pa po njegovih besedah cena tako skokovito raste?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()

gruntfürmich ::
malo sumi, da mora biti povezano s tem, da je bil tisti dip na Bitstampu najgloblji od vseh velikih borz in je prišlo do enga glitcha ob navalu botov na stamp.najgloblji dip je bil zato ker je na EUREUR najmanj volumna. vedno je tako na bitstampu. zato je velike vsote na EUREUR bitstampu nehvaležno prodajat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Saj ni važno, kako bitpay deluje. Če jaz za 10000 evrov lahko poleti kupim avto, čez 4 mesece pa že štiri taka avtomobila verjemi, da tega ne bom uporabil za nakupe, ampak lepo držal v denarnici. Plačilno sredstvo mora držati vrednost čim bolj stabilno, sicer ne boš zapravljal, ali pa boš takoj spremenil v nekaj drugega, če preveč hitro izgublja na vrednosti. Tu ni neke velike znanosti.

Baja ::
kaj pa če imaš poleti 500e, za novo leto pa si končno lahko kupiš avto. nebi? kdo ti garantira da bo šla rast naprej?

Baja ::
ah, jype, za tebe tak vemo da ne. prvo si HC hodler, drugo pa avta ne rabiš. kaj pa kakšno kolo?

Saj ni važno, kako bitpay deluje. Če jaz za 10000 evrov lahko poleti kupim avto, čez 4 mesece pa že štiri taka avtomobila verjemi, da tega ne bom uporabil za nakupe, ampak lepo držal v denarnici. Plačilno sredstvo mora držati vrednost čim bolj stabilno, sicer ne boš zapravljal, ali pa boš takoj spremenil v nekaj drugega, če preveč hitro izgublja na vrednosti. Tu ni neke velike znanosti.
Tega ne veš. Nihče tega ne ve.

D3m0r4l1z3d ::
Deflacija itak ni dobra za gospodarstvo, ampak Bitcoin je še premajhen.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Sedaj imam že cell kup teh wallet.dat. Večinoma so zakodirani. Tisti, ki pa niso so pa prazni. Imam par takih, ko so stagnirali od 2011, pa so sedaj že olupljeni. A je možno, da je na njih še kaj? Ne spoznam se toliko na blockchain ... Če je v sredi blockchaina, ko rudari?

jype ::
Obstajajo orodja za izvoz ključev. Brez tega boš moral pobrat cel blockchain in za vsak wallet posebej pognat odjemalca, da prešteje blockchain in ti pokaže balance.

Če na https://bitref.com/ pogledam, pa je mel nekdo od leta 2011 gor 60 coinov, letos so jih sneli dol, tako je balanca 0. Kako preverim če je v sredi blockchaina?
A misliš, da kar "dumpwallet "imedatoteke"" v bitcoin-qt conzoli? Pa pol private key importam? V tem primeru bi to videl?
Ker drugač, rabi 100 let, da se update do danes, jaz sem pa neučakan. Lahko, da sem napisal kaj nelogičnega, saj pravim, ne spoznam se na te blockchaine ...
Wallet.dat ko solo minaš, kje sem jih našel, pa nevem, če lahko povem.
A misliš, da kar "dumpwallet "imedatoteke"" v bitcoin-qt conzoli? Pa pol private key importam? V tem primeru bi to videl?
Ker drugač, rabi 100 let, da se update do danes, jaz sem pa neučakan. Lahko, da sem napisal kaj nelogičnega, saj pravim, ne spoznam se na te blockchaine ...
O kakih walletih ti to? Našel si jih kje?
Wallet.dat ko solo minaš, kje sem jih našel, pa nevem, če lahko povem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()

jype ::
V resnici rabiš public keye, da lahko potem poiščeš na blockchainu če so coini prišli gor in ali so že porabljeni.

Private key-e imam, ravno z ukazom "dumpwallet", torej jih importam v nek druga wallet in to je to? Ali moram potem še kaj preveriti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()

D3m0r4l1z3d ::
odprita si temo
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5

perci ::
ma hočem rečt, da se orderji včasih v velikem obsegu instantno spreminjajo
mimogrede, če je kdo spremljal preden smo šli na 10k. Takrat je bil sell wall tak, da je bila dejansko navpična črta...pa je šlo čez.
mimogrede, če je kdo spremljal preden smo šli na 10k. Takrat je bil sell wall tak, da je bila dejansko navpična črta...pa je šlo čez.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

dominuspro ::
@Tilen
Tukaj je bil vseeno enominutni volumen 12 z centralno vrednostjo 7.120 pod mojim orderjem 7.125 - ta minuta me muči. Order bil narejen pol dneva prej, priznam pa da nisem šel gledat, kako je bila naložena okolica v order book-u. Kot rečeno, me zanima pojasnilo, da kaj izvem in se naučim. Ne pa jeza, ker sem ostal brez par evrov. Glede na zamrznitev borze dan predtem in zdaj ta blog, pa je verjetno res, da preprosto niso več kos navalu in povečanemu obsegu dela.
Lahko te muči kolikor hoče, to je normalen pojav. Še enkrat si preberi poste o jabolkah oz.:
Stanje na trgu je tako:
Jabolko se prodaja po 6EUR.
Oseba A ponuja za jabolko 4EUR, oseba B ponuja 5.5EUR in ti ponujaš 5EUR.
Na trgu se pojavi nov prodajalec, ki prodaja jabolko po 4EUR. Do tega jabolka je avtomatsko upravičen najvišji ponudnik, ki ponuja 5.5EUR
Ti pa ostaneš s 5EUR in brez jabolka, čeprav se je to prodalo za 4EUR.
Jst ti tega ne znam boljše narisat...

hamez66 ::
Ne, ni normalen, pa nehajte sanjat. Če je imel order na 7125, cena pa je padla na 7120, bi moral on kupiti bitcoine po 7125. Pa ker si ravno risal primer, si ga tudi narobe narisal. V tvojem ilustriranem primeru je nekdo kupil jabolko za 4 eur, on, ki je ponujal 5, je pa ostal praznih rok.
Bolj realna razlaga bi bila, da v resnici nihče ni kupil bitcoinov pod 7125 in da graf narobe kaže.
Bolj realna razlaga bi bila, da v resnici nihče ni kupil bitcoinov pod 7125 in da graf narobe kaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()

49106 ::
dominuspro je izjavil:
Jst ti tega ne znam boljše narisat...
To potem pomeni, da lahko bitcoin na borzi prodaš za samo 1 cent, če hočeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()